Turniej kibiców
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W gronie władz JP i JPC zostanie za jakiś czas podjęta decyzja odnośnie całego tego przedsięwzięcia. Póki co jedyne co możemy powiedzieć, to że bez odgórnej zgody nikt nie ma prawa występować pod jakimkolwiek z w/w wymienionych szyldów.
- Siewier
- Administrator
Z racji okresu jaki obecnie mamy na poznanie oficjalnej decyzji będziecie musieli troszkę poczekać.
Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
Ugadujcie się, organizujcie, zawsze przecież ewentualna drużyna może po prostu wystąpić pod szyldem reprezentacji fanów Juventusu, bo w zasadzie dla takowych turniej jest przeznaczony.
Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
Ugadujcie się, organizujcie, zawsze przecież ewentualna drużyna może po prostu wystąpić pod szyldem reprezentacji fanów Juventusu, bo w zasadzie dla takowych turniej jest przeznaczony.
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Skoro jest to turniej organizowany przez fanklub dla innych fanklubów, to Wam również powinno zależeć na graniu pod szyldem JPC. Nikt tu łaski nie robi, po prostu niektórym animalsi źle się kojarzą i wypadałoby to uszanować...Pluto pisze:Chyba, ze szybciej zorganizuje sie po prostu dziesieciu kibicow Juve i zaden fanklub im pozwolenia czy tez łaski robic nie bedzie ;].
Capo di tutti capi
- shnatyk
- Juventino
Myślę, że najlepiej wystąpić jako kibice Juventusu i tyle.Trochę nie byłoby to sprawiedliwe jakby mogli grać tylko ci którzy należą do JPC, bo jest to turniej dla wszystkich kibiców a nie tylko dla oficjalnych członków fanklubów...
- Abi
- Juventino
Jest przerażającym fakt, że prawie nikt tutaj się nawet przez chwilę nad tym nie zastanowił.LBaLin pisze:Wystepowanie jako JPC na turnieju organizowanym przez Fc Liverpoolu to moim zdaniem nie najlepszy pomysl...
Jeżeli jakaś banda pajaców wystąpi na tym turnieju w biało czarnych tiszertach i pod szyldem Juve to ich wstyd, ale jeśli JPC zdecyduje się wystawić swoją oficjalną reprezentację, będzie to plama na honorze fc i policzek dla wszystkich(w Polszy), dla których Juventus to historia i tradycja, a nie tylko ulubiona koszulka w której gra się w gałę z innymi koszulkowiczami.
- misiekjt
- Juventino
rozumiem wszystko ale takiego napiętnowania tej tragedii to nie czaje.chyba nie ma co tak się przypalać, wydaje mi się że turniej to dobra sprawa i służy tylko i wyłącznie podtrzymaniu formy i w jakimś stopniu zabawie. historia to piękny motyw ale właśnie Heysel chciałbym wymazać z pamięci zresztą każdy wie o co chodzi. jeśli chodzi o samą gre już i reprezentacje,to hmmm spod szyldu JP lub JPC mówie za siebie napewno bym nie zagrał bo nie jestem zarejestrowany niestety pewnie tak jak większość osób a napewno jestem kimś więcej niż sezonowym "koszulkowcem" który lubi grać z innymi "koszulkowcami" kolegoAbdul_BN.pl pisze:Jest przerażającym fakt, że prawie nikt tutaj się nawet przez chwilę nad tym nie zastanowił.LBaLin pisze:Wystepowanie jako JPC na turnieju organizowanym przez Fc Liverpoolu to moim zdaniem nie najlepszy pomysl...
Jeżeli jakaś banda pajaców wystąpi na tym turnieju w biało czarnych tiszertach i pod szyldem Juve to ich wstyd, ale jeśli JPC zdecyduje się wystawić swoją oficjalną reprezentację, będzie to plama na honorze fc i policzek dla wszystkich(w Polszy), dla których Juventus to historia i tradycja, a nie tylko ulubiona koszulka w której gra się w gałę z innymi koszulkowiczami.
PS jeszcze taka moja mała sugestia to że jesteście z "góry" wcale nie musi oznaczać że jesteście special one czytałem że on jest tylko jeden (taki sarkazm)

"piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają"
- cygi
- Juventino
Zbieranina przypadkowych 10 osób z fanklubu z pewnością godnie zaprezentuje JP. 10 chłopa, którzy zobaczą się pierwszy raz na oczy, na pewno dużo nie zdziała. Osobiście optował bym za tym, żeby wystawić grajków krakowskich. Jakieś argumenty za? Jeżeli znajdą się przeciw, to ja powiem moje za.
- evilboy
- Juventino
Reprezentacja JPC owszem, ale można również pomyśleć o reprezentacji JP i wybrać do niej spośród wszystkich forumowiczów.Siewier pisze:Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
A czemu z Krakowa? Może lepiej z Poznania? Albo Warszawy? Albo Wrocławia? Albo może z jakiegoś Andrzejewa, Ciechocinka, Jabłonowa, Barwinka czy innej wsi? Nie widzę powodu, żeby na turnieju reprezentowała nas grupa tylko z jednego miasta - ani nie podniesie to poziomu sportowego, ani też nie będzie zbyt sprawiedliwe...cygi pisze:Zbieranina przypadkowych 10 osób z fanklubu z pewnością godnie zaprezentuje JP. 10 chłopa, którzy zobaczą się pierwszy raz na oczy, na pewno dużo nie zdziała. Osobiście optował bym za tym, żeby wystawić grajków krakowskich. Jakieś argumenty za? Jeżeli znajdą się przeciw, to ja powiem moje za.
- stahoo
- Juventino
Nie mozna, bo jest dla Juve tylko 1 miejsce.evilboy pisze:Reprezentacja JPC owszem, ale można również pomyśleć o reprezentacji JP i wybrać do niej spośród wszystkich forumowiczów.Siewier pisze:Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
- cygi
- Juventino
W takim razie pokaż mi miasto, za wyjątkiem Katowic, w którym organizowane są gierki. Katowice też ostatnio coś zwolniły. Natomiast w Krakowie granie odbywa się w miarę regularnie i osoby już poniekąd się znają. Nie podniesie to poziomu sportowego? Kto powiedział, że życie jest sprawiedliwe?evilboy pisze: ...A czemu z Krakowa? Może lepiej z Poznania? Albo Warszawy? Albo Wrocławia? Albo może z jakiegoś Andrzejewa, Ciechocinka, Jabłonowa, Barwinka czy innej wsi? Nie widzę powodu, żeby na turnieju reprezentowała nas grupa tylko z jednego miasta - ani nie podniesie to poziomu sportowego, ani też nie będzie zbyt sprawiedliwe...cygi pisze:Zbieranina przypadkowych 10 osób z fanklubu z pewnością godnie zaprezentuje JP. 10 chłopa, którzy zobaczą się pierwszy raz na oczy, na pewno dużo nie zdziała. Osobiście optował bym za tym, żeby wystawić grajków krakowskich. Jakieś argumenty za? Jeżeli znajdą się przeciw, to ja powiem moje za.
- misiekjt
- Juventino
to może z Mielca + plus przyjaciele z Krakowa
? jak już takie rozkminy się tutaj wkradają. a tak bardziej poważnie to skład musi być zgrany mniej więcej no chyba że ma być to piknik u babci feli na ganku to można zebrać grupke przypadkowych osób bardzo prosze

- Siewier
- Administrator
Tak jak już wcześniej pisałem, na używanie obydwu nazw musi być wyraźna zgoda odpowiednich ludzi. Ale jeśli ktoś faktycznie chce wystąpić na tym turnieju ze swoją drużyną, to jej nazwa chyba w całej kwestii organizacyjnej ma najmniejsze znaczenie, nieprawdaż?evilboy pisze:Reprezentacja JPC owszem, ale można również pomyśleć o reprezentacji JP i wybrać do niej spośród wszystkich forumowiczów.Siewier pisze:Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
- evilboy
- Juventino
Źle się wysłowiłem - chodziło mi o JP zamiast JPC:)stahoo pisze:Nie mozna, bo jest dla Juve tylko 1 miejsce.evilboy pisze:Reprezentacja JPC owszem, ale można również pomyśleć o reprezentacji JP i wybrać do niej spośród wszystkich forumowiczów.Siewier pisze:Póki co jedyne co mogę ze swojej strony napisać, to że ewentualna reprezentacja JPC musiałaby się składać tylko i wyłącznie z członków fan klubu.
A skąd pomysł, że akurat grupa beztalenci grająca razem codziennie będzie lepsza od ludzi naprawdę umiejących grać, którzy potrenują dzień przed turniejem?cygi pisze:W takim razie pokaż mi miasto, za wyjątkiem Katowic, w którym organizowane są gierki. Katowice też ostatnio coś zwolniły. Natomiast w Krakowie granie odbywa się w miarę regularnie i osoby już poniekąd się znają. Nie podniesie to poziomu sportowego? Kto powiedział, że życie jest sprawiedliwe?
Nie neguje Waszych umiejętności piłkarskich,ale uważam, że lepiej wybrać najlepszych - nawet jeśli mieliby mniejsze zgranie.
- misiekjt
- Juventino
evilboy pisze:Źle się wysłowiłem - chodziło mi o JP zamiast JPC:)stahoo pisze:Nie mozna, bo jest dla Juve tylko 1 miejsce.evilboy pisze: Reprezentacja JPC owszem, ale można również pomyśleć o reprezentacji JP i wybrać do niej spośród wszystkich forumowiczów.
A skąd pomysł, że akurat grupa beztalenci grająca razem codziennie będzie lepsza od ludzi naprawdę umiejących grać, którzy potrenują dzień przed turniejem?cygi pisze:W takim razie pokaż mi miasto, za wyjątkiem Katowic, w którym organizowane są gierki. Katowice też ostatnio coś zwolniły. Natomiast w Krakowie granie odbywa się w miarę regularnie i osoby już poniekąd się znają. Nie podniesie to poziomu sportowego? Kto powiedział, że życie jest sprawiedliwe?
Nie neguje Waszych umiejętności piłkarskich,ale uważam, że lepiej wybrać najlepszych - nawet jeśli mieliby mniejsze zgranie.
aha to teraz powiedz mi panie talencie piłkarski jak to wyselekcjonujesz spośród całej Polski najlepszych graczy hm ? toż to musisz być nie tylko dobrym piłkarzem ale trenerka taktyka i scouting widze masz na super poziomie. Cygiemu chodzi o to głównie, że gramy już od ponad roku z tego co pamiętam i naprawde z Krakowa i okolic chłopaki sobie nieźle poczynają nie będę tu z ksywek wymieniał ale Ci co mają wiedzieć to wiedzą a po drugie nie myśl sobie kim to nie jestes bo naprawde nie jeden się przejechał kozaczek i tak z tego co narazie wnioskuje nikt i nic nie może dać jednoznacznej odpowiedzi a chodzi o pytanie- czy JPC zbieże ekipe i będzie grało pod tym szyldem i reprezentowało nas wszystkich ? bo jak sobie patrze na pierwszego posta "Piszę w imieniu Stowarzyszenia Fan Klub Liverpool FC Polska w sprawie udziału fanów Juventusu Turyn w ogólnopolskim turnieju piłkarskim dla polskich kibiców zagranicznych drużyn." to jest to turniej ogólnodostępny, czy też JPC wyrazi zgode na wzięcie udziału jako ekipa JP i jakoś będzie trzeba zorganizować reszte ( a dodam że mamy managera o ponadprzeciętnych umiejętnościach jeśli chodzi o organizacje naszych gier i wogóle całej reszty czyt. Montero