Jak oceniacie pracę Secco?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:13

stara_dama pisze:O tym ze byly plany sciagniecia Iaquinty przez Moggiego jestem pewny i postaram sie wygrzebac jakis artykul na ten temat z włoskich portali.
Zaden dobry transfer nie bedzie mial znamion udzialu Secco bo on nigdy niczym nas nie zaskoczy. Sciagnal Momo i Amauriego ale te transfery nikoog nie zaskoczyli bo trabiono o nich na miesiac przed realizacja.
Nie jesteś typem bystrzaka, prawda?;)

Skoro nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie odnośnie tego, kto jest odpowiedzialny za transfer zawodnika na przykładzie Xabiego, to już nawet nie będę pytał, jaka to logika każe Ci rozumować, iż dobry transfer to niespodziewany transfer.

Amauri może strzelić jeszcze dziesiątki bramek, ale i tak na zawsze pozostanie jedynie transferem nieszczęsnego Secco, o czym trąbiono od miesięcy przed realizacją:(

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:15

stara_dama pisze:Przypominasz mi Twoja charakterystyka wypowiedzi pewnego fana interu o ksywie "Luker" Cytujesz to co dla Ciebie jest wygodne i tworzysz takie bzdury, ktorych sie poprostu nie da czytac ;) Co Ty masz z tym Xabim? Zakochales sie?? Zaden dobry transfer nie bedzie mial znamion udzialu Secco bo on nigdy niczym nas nie zaskoczy. Sciagnal Momo i Amauriego ale te transfery nikoog nie zaskoczyli bo trabiono o nich na miesiac przed realizacja. No ale.. widze ze w Twoich oczach Ale wyrasta na transferowego goru o zdolnosciach nie mniejszych niz Marino czy sam Luciano. Wesołych Świąt.
No to ja zacytuje całość. Z Xabim to dobry przykład, bo to Secco zaczął rozmowy z L'poole'em, a jakby nowy zarząd (hipotetycznie) kupił Hiszpana to zakup ten byłby transferem Alessio. Idąc Twoim tokiem rozumowania. Co zśaś się tyczy Amauriego i Momo - dla Ciebie wykładnikiem dobrego transferu jest jego nieprzewidywalność. Jeśli o mnie chodzi to media mogą huczeć przez rok o transferze, jeśli ma on być udany.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:17

RavaneVialli pisze:Amauri może strzelić jeszcze dziesiątki bramek, ale i tak na zawsze pozostanie jedynie transferem nieszczęsnego Secco, o czym trąbiono od miesięcy przed realizacją:(
Niestety, ale transfer Amauriego to robota mafii, Iaquinty to ręka Moggiego, a w przejściu Sissoko palce pewnie maczali włoscy muzułmanie i zwolennicy ramadanu.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:22

Miś Coccolino pisze:Niestety, ale transfer Amauriego to robota mafii, Iaquinty to ręka Moggiego, a w przejściu Sissoko palce pewnie maczali włoscy muzułmanie i zwolennicy ramadanu.
Od początku czułem, że ten imam z turyńskiego meczetu to tak naprawdę przebrany Moggi! Myślisz, że planował niespodziewane transfery muzułmanów do Juve, o czym pisały włoskie portale?

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:28

Tak w sumie po przemyśleniu nie jest tak źle z tym Secco :) co prawda ściągnął kilku przeciętnych (co nie oznacza że nieprzydatnuch piłkarzy) piłkarzy (Hasan, Poulsen, Mellberg chociażby) dwóch piłkarzy wręcz SŁABYCH - Knezevic i Almiron, było trochę pecha - Andrade. Ale ściągnęto też Sissoko i Amauriego którzy są świetni, Iaquinte który jest bardzo dobrym napastnikiem niestety grzejącym ławę. Nie wnikam jak było z transferem Zanettiego i kto za nim stał. :wink: Trzeba pamiętać że Secco działa w trudniejszej sytuacji klubu niż Moggi więć ciężko ich porównywać...

Także wystawiłbym Secco, może trochę na wyrost wierząc w to że w następnym (letnim) okienku ściągnie piłkarza światowego formatu mocną 4 :)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:33

RavaneVialli pisze:Myślisz, że planował niespodziewane transfery muzułmanów do Juve, o czym pisały włoskie portale?
Pewnie. pisali coś o tym na wuwuwu.tribalfootball.kom, ale nikt się tym nie przejmował. Moggi przebiera się za praktycznie kazdego, byle zalatwić za Secco jakiś transfer. tutaj masz najnowsze zdjęcia z Londynu, gdzie przebrany Luciano M. omawia szczegóły przejście Behramiego.
Myzarel pisze:Nie wnikam jak było z transferem Zanettiego i kto za nim stał. :wink:
Zanetti to był pomysł jeszcze za czasów Moggiego i Capello. Ciekawi mnie jak historia Christiano by się potoczyla gdyby nie calciopoli. Chyba by nie dostawal za dużo szans, podobnie jak Gianichedda.
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2008, 13:45 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 13:42

Miś Coccolino pisze:Pewnie. pisali coś o tym na wuwuwu.tribalfootball.kom, ale nikt się tym nie przejmował. Moggi przebiera się za praktycznie kazdego, byle zalatwić za Secco jakiś transfer. tutaj masz najnowsze zdjęcia z Londynu, gdzie przebrany Luciano M. omawia szczegóły przejście Behramiego.
To znaczy, że Behrami jest już nasz. Na gol.kom pojawiła się natomiast informacja, że JPC ma wprowadzić powtórną rekrutację na podstawie testów czytania ze zrozumieniem, polscy Drughi na ulicach Turynu organizują już protesty.

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2008, 16:58

Zaden dobry transfer nie bedzie mial znamion udzialu Secco bo on nigdy niczym nas nie zaskoczy. Sciagnal Momo i Amauriego ale te transfery nikoog nie zaskoczyli bo trabiono o nich na miesiac przed realizacja.

I co z tego, że było o nich głośno? Secco dokonał tego transferu i tyle, chyba nie myślisz, że wszystkie "dobre" transfery odbywają się incognito.
W to, że Secco może dokonać jakiegoś spektakularnego transferu nie wierzę, ale czy wyznacznik dobrego transferu to nieprzewidywalność? (o czym wspomniał matekkuba) Sissoko i Amauri to "wizytówka" Secco i basta! Sorry, ale gubisz się.

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 14:51

Secco trzy lata dłużej w Juve?

Działacze Juventusu Turyn są zadowoleni z drogi, którą przez dwa i pół roku prowadził klub dyrektor sportowy Alessio Secco i są gotowi zaproponować mu nową, trzyletnią umowę – informuje La Gazzetta dello Sport.

Secco jest podobno dość pożądanym towarem na giełdzie, a jego usługami interesowało się wiele innych klubów, głównie z Hiszpanii. Sam zainteresowany podkreślał jednak zawsze chęć pozostania w Turynie i być może jego marzenia zostaną zrealizowane, bowiem jak informuje Gazzetta dello Sport klub chce zaoferować mu przedłużenie dotychczas obowiązującej umowy o kolejne trzy lata, a całość ma zostać sfinalizowana w pierwszych dniach nowego roku.

Secco nie cieszy się jednak szacunkiem wśród fanów klubu, którzy zarzucają mu podpisywanie umów z „piłkarzami-śmieciami” jak określano np. Christiana Poulsena ściągniętego latem z Sevilli.

http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=129966

Ostatnio troche zyskał sobie u mnie Secco bo sprowadził Momo i Amauriego, ale czy warto już przedłużać z nim umowe sam nie wiem :roll: nie wiadomo ile wyciąga za tą posadkę kiedyś coś mówili o dyr. sportowym z Chievo, że ma do nas przyjść. Ale w sumie może dostać jeszcze szansę wykazania się wg mnie.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2008, 15:03

Secco jest podobno dość pożądanym towarem na giełdzie, a jego usługami interesowało się wiele innych klubów, głównie z Hiszpanii.
To zdanie mnie nieco rozbawiło. Ciekawe jakie to kluby, pewnie Barca :lol:
Niech się cieszy, że spotkał go taki zaszczyt bycia w zarządzie Juve. A co do przedłużenia kontraktu, nie byłbym taki prędki. Jak Juventus wygra LM i Serie A, chyba już nikt nie będzie miał wątpliwości, że Secco zasługuje, żeby pełnić obecne stanowisko. Ale o tym pogadamy pod koniec sezonu.

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2008, 13:01

LINK

Ciekawe podsumowanie trafności transferów największych drużyn w ostatnim mercato (po angielsku). Niektóre oceny są może nieco na wyrost, ale Secco otrzymał wyraźnie najlepszą ocenę spośród dyrektorów sportowych czołówki Serie A.

zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2008, 14:05

Do czerwca niech zostanie potem można spróbować kogoś innego zatrudnic moim zdaniem niebyły te wszystkie transfery takie tragiczne. Wkońcu kupił na młodych graczy z dużym potencjałem na gwiazdy Iago,
Ekdal. No i kupił nam 2 świetnych graczy Amauri i Sissoko.
Ale lepiej kogoś zatrudnic najlepiej z Napoli pana który odpowiada za transfery Hamsika i Lavezziego.

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2008, 15:11

Moim zdaniem krytyka niektórych kibiców na Secco, jest zbyt ostra, ponieważ pomimo niektórych nie najlepszych posunięć tego człowieka Juventus stracił jedynie pieniądze. Niektóre jego posunięcia są denerwujące, jednak ja jestem spokojny i wiem, że bedzie lepiej. Może brak mu jeszcze doświadczenia, ale dla mnie gość jest w porządku podobnie jak i cały zarząd. I nie rozumiem też dlaczego niektórzy obwiniają za ściągnięcie Poulsena do Juventusu Secco, skoro to trener robi listę życzeń i wg niej gość zajmujący się transferami sprowadza piłkarzy i wydaje mi sie, że gdyby Ranieri chciał Alonso zamiast Poulsena to Secco by go do nas ściągnął.

!!! Juventus Per Sempre !!!
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2008, 16:03

Ja ocenie może Secco na tle całego zarządu... wszystko w porządku, panuje bardzo dobra atmosfera w drużynie a to przecież ważne, kolega wyżej dobrze zaznaczył iż nie straciliśmy żadnego dobrego gracza (może prócz Palla, aczkolwiek nie jesteśmy w stanie przewidzieć czy jego talent w końcu by wybuchł). Ale jeżeli chodzi o transfery, Boss Secco i jego wesoła gromadka po prostu nie mają żadnego pojęcia. Kupują bolków (może oprócz 3 piłkarzy), wykazują zainteresowanie kopaczami pokroju Wawrzyniaków, a jak już trafi się jakiś dobry to zaraz Secco to dementuje i mówi, że nie potrzebujemy wzmocnień... nie jestem w stanie tego pojąć, no ale cóż... każdy ma swój świat i koloruje je różnymi kredkami.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2008, 16:59

Rozpiszę ostatnie (bo nie chcę grzebać głębiej w pamięci) transfery pana wytrawnego:

Zdenek Grygera- Jak widać jest zawodnikiem pierwszego składu, który wygryzł z tamtąd Zebinę, jak jeszcze grał. Ma dobre umiejętności defensywne, ale też ofensywne. Ma bardzo celne wrzutki. Ten transfer oceniam na dobry.

Hasan Salihamidzić- Gdyby ustawianie piłkarzy byłoby grą w Scrabble, to Hasan byłby pustym kwadracikiem :smile: Bardzo uniwersalny zawodnik, może grać na prawej jak i lewej stronie, jako pomocnik i jako obrońca. Na każdej z tych pozycji gra dobrze, zaskoczył też nas raz grając jako rozgrywający. Ten zawodnik pasuje do Juventusu, bo ma waleczną mentalność oraz konsekwentnie. Transfer jak najbardziej dobry.

Jorge Andrade- bardzo cieszyłem się na ten transfer. Prezentował wysoki poziom w La Liga, był filarem obrony reprezentacji Portugalii. Jak przyszedł do Juventusu, to również prezentował wysoki poziom, jednak po krótkim czasie dopadła go kontuzja, za którą winić Secco nie można. Transfer byłby dobry, gdyby nie kontuzja, ale nie ma co gdybać.

Cristian Molinaro- Nie miał najlepszego początku, wszyscy go krytykowali za wszystko. W poprzednim sezonie kibice sprawili, że czuł się gorzej niż psie odchocy rozdeptane na trawniku. Fakt, nie zachwycał, błędy w obronie i słabe wrzutki. W tym sezonie, a szczególnie ostatnio to zupełnie inny piłkarz. Być może dojrzał. Jest trudną do pokonania przeszkodą po prawej stronie przeciwnika. Czuje się o wiele pewniej, oby grał tak dalej. Ciężko ocenić ten transfer, bo dopiero teraz widać jego owoce.

Domenico Criscito- Wszyscy się nim podniecali, że jest następcą Cannavaro. Nie grał źle, ale jego słaba budowa fizyczna nie pozwoliła mu na popis, aczkolwiek widać, że ma instynkt obrońcy. Mimo wszystko przeciętny ruch ze strony Secco.

Antonio Nocerino- W zasadzie podobnie jak wyżej. Wszyscy zachwycali się nowym Gattuso, który grał nawet podobnie, ale to jest piłkarz do przeciętnej drużyny Serie A (nawet w Palermo nie zgarnie zbyt wielu pochwał). Transfer nienajlepszy.

Sergio Bernardo Almiron- Największy zawód, po świetnym sezonie w Empoli, oczekiwano, że w Juventusie, będzie ważnym punktem w linii pomocy, jednak jak się okazało okazał się sezonowcem, który zgasł tak szybko jak zabłysnął. Najgorszy transfer.

Cardoso Mendes Tiago- To miał być hit. W Lyonie spędził najlepszy okres. Klasowy i światowy piłkarz. W Juventusie, nie wiedzieć czemu, nie grał jak zawsze. W tym sezonie przypomina już siebie za czasów w Lyonie. Świetnie podaje i w defensywie gra dobrze. Mimo wszystko cieszę się z niego i cały czas uważam, że to dobry transfer.

Vincenzo Iaquinta- Mój ulubiony włoski striker. Niezmiernie się cieszyłem, gdy przeczytałem, że przechodzi do Juventusu. Najwyższa klasa, instynkt strzelecki, gra inteligentnie, potrafi też pograć piłką, jest silny. Żałuję, że gra tak mało. Osobiście uważam, że gdyby on grał cały sezon, tak jak Amauri, to też miałby na koncie co najmniej 10 bramek w tym sezonie Serie A. Mam nadzieję, że nie odejdzie z Juventusu. Bardzo dobry transfer!

Mohamed Sissoko- Mało osób było zadowolonych, gdy krążyły plotki o jego transferze. Momo słynął zawsze z ofiarnych i skutecznych odbiorów piłek, ale kiepsko podawał, a co dopiero strzelał. Dokładnie to widać w Juventusie. W defensywnie gra świetnie, totalna destrukcja, ale w ataku gorzej. Na ogól źle podaje i strzela w kibiców. Panikuje też jak naciska na niego przeciwnik i traci piłkę. Ma na szczęście również przebłyski, kiedy to znakomicie zagra do wybiegającego partnera z drużyny, albo popisze się efektownym i efektywnym dryblingiem. Jakby na to nie patrzeć: prawdziwy lider środka pola. Transfer świetny.

Alexander Manninger- Lepiej Secco trafić nie mógł. Doświadczony bramkarz, w występach w Juventusie prezetnuje bardzo wysoki poziom. Podoba mi się jego charakter w grze i mentalność godną Juve. Na pewno ma duży wkład w to, że Juventus w 17 meczach Serie A stracił tylko 13 goli. Buffon będzie musiał teraz walczyć z nim o miejsce w pierwszej jedenastce, zważywszy na wysoki poziom Alexa i nienajwyższą w kończącym się roku formę Buffona. Świetny transfer.

Antonio Chimenti- Weteran, który został chyba ściągnięty na rezerwę rezerwy. I tak prezentuje wyższy poziom od Belardiego, który jest wg mnie beznadziejny. Mądre posunięcie.

Olof Mellberg- Przyszedł do Juventusu za darmo i wiele osób krytykowało ten transfer. Jest to doświadczony i klasowy obrońca. Pokazuje to w swoich występach w Juventusie. Plusem jest to, że może grać nie tylko w środku, ale i na prawej stronie, gdzie również jest destruktywny. Pasuje do Juventusu jak najbardziej. Biorąc pod uwagę zerowy koszt transferu, to było bardzo dobre posunięcie.

Dario Knezevic- To była dla mnie pomyłka. Livorno traciło dużo bramek, w reprezentacji Chorwacji nie jest nikim ważnym. Mówiono, że to talent. Może zaliczył udane momenty dotychczas w Turynie, ale wg mnie on tu nie pasuje i liczę, że nie zostanie wykupiony po sezonie. No, chyba, że nagle ulegnie metamorfozie. Transfer kiepski.

Paolo De Ceglie- Sprowadzenie go z powrotem było mądre. Ograł się rok w Serie A. Jest to twardy zawodnik, który dobrze gra w defensywie i w ofensywie. Popisał już się nie raz świetnymi rajdami i dośrodkowaniami, dzięki czemu odnotował już kilka asyst. Wymaga jeszcze odrobinę czasu, w każdym razie nie trzeba się martwić, gdy Nedved nie może zagrać. Dobra decyzja.

Claudio Marchisio- nie wiem, czy zaliczyć go do zasług Secco, bo po prostu powrócił z wypożyczenia, ale niech będzie. Moim zdaniem on najszybciej rozwija się z młodych zawodników Juve. Już prezentuje wysoki poziom, nawet w Europie. Umie się dobrze ustawić, więc ułatwia zadanie obrońcom, potrafi też bardzo dobrze podać i zagrozić bramce rywala pewnym strzałem. Trochę jeszcze poczekamy i będzie gwiazdą formatu Daniele De Rossi. Bardzo dobry.

Sebastian Giovinco- też wrócił z wypożyczenia, ale napiszę o nim. Z pewnością jest gwiazdą drużyn młodzieżowych. Póki co dostaje mało szans na popis, ale z tego co pamiętam, to Del Piero na początku kariery w Juve też grał mało, a jaki jest teraz, to wie każdy. Jest waleczny, ambitny, ma biało-czarne serce i co ważne ma poparcie kolegów z drużyny (m. in. Del Piero). Trzeba być cierpliwym a na pewno będzie gwiazdą światowego formatu, grającą w Juventusie, choć i tak pokazał już na co go stać. Poza tym, nie wiem czemu tak jest, ale we Włoszech zawodnicy dojrzewają później niż w pozostałych krajach.

Christian Poulsen- Z pewnością był ważnym ogniwem w Sevilli i był na liście życzeń wielu klubów. Ma duże umiejętności defensywne i mocny charakter. Prawdziwy lider środka pola. Jak już się przekonaliśmy podczas jego gry w Turynie, potrafi też uruchomić akcję, popisać się prostopadłym podaniem, a także zagrozić bramce silnym strzałem. Osobiście czekam z niecierpliwością na jego powrót na murawę. Uważam, że to był bardzo dobry ruch Secco.

Carvalho Amauri- spora suma wydana na tego napastnika, co mnie zniesmaczyło. Teoretycznie jest on uznawany za jeden z najlepszych transferów przeprowadzonych przez Secco. Jak dla mnie jego gra nie wygląda klarownie, często spowalnie akcje, łatwo traci piłkę, nie potrafi się najlepiej zastawić. Ale jest za to silny, rosły, gra świetnie głową i co najważniejsze dla napastnika, to potrafi się bardzo dobrze ustawić, dzięki czemu jest najlepszym strzelcem Juventusu w tym sezonie. Nie był to transfer niezbędny, ale przyniósł wiele korzyści. Trasfer dobry.

Nie wymieniam tu Albin Ekdal i Iago Falques, bo z nich będziemy rozliczać za kilka lat.

Ogólnie oceniam dobrze pracę Secco. Sęk w tym, że my domagamy się znanych, wielkich nazwisk, a on pracuje po swojemu, ściągając zawodników, którzy stanowią jednak o sile Juventusu.

Mam nadzieję, że ktokolwiek to przeczytał i znajdzie się ktoś, kto ma inne poglądy ode mnie na ten temat :lol:

ODPOWIEDZ