F1 - Robert Kubica
- January
- Juventino
Czego nie rozumiesz? Napisałeś, że Kubica na własne życzenie przegrał 3 miejsce w końcowej klasyfikacji...[RA]MACIUS pisze:?January pisze:
Tak, masz rację Kubica powiedział sobie że wygrywał w kartingu to po co mu jakieś tam 3 miejsce w Formule 1... :?
Nie ładnie wyleciałem, tylko w statystykach największych prędkości osiąganych na końcu prostej startowej w wyścigach bolidy BMW przeważnie były za wymienionymi przeze mnie zespołami, a specjalnie zaznaczyłem, że BMW ma nie słaby, a po prostu wolny bolid, w porównaniu do czołówki...[RA]MACIUS pisze:Z tą Toyotą i Red Bullem to ładnie wyleciałeś... z Toyoty zawsze dobrze spisywał się tylko Glock i to tylko w kwalifikacjach.
Z tej stawki co podałeś oprócz Ferrari i McLarena to tylko Toro Rosso może się ewentualnie liczyć a to ze względu na to, że ma silnik Ferrari.
Nie wiem, może Ty łykasz to co mówią komentatorzy, ale to że po zwycięstwie w Kanadzie BMW skupi się bardziej na bolidzie na rok 2009 powiedział Mario Theissen. BMW to trzecia drużyna w stawce dzięki doskonałemu przygotowaniu mechaników (szybkie pit stopy, niezawodne bolidy) oraz doskonałym kierowcom oraz oczywiście dzięki wielu innym czynnikom...[RA]MACIUS pisze:Łyknąłeś to bo tak powiedzieli komentatorzy ? W takim razie co w ogóle robi Kubica w takim zespole, który odpuszcza sobie końcówkę sezonu bo raz już w sezonie wygrali ? Dodam tylko, że BMW to 3'cia drużyna w stawce...
Napisałem to samo? Napisałem, że Kubica startował na "suchych" oponach, by zaraz na okrążeniu rozgrzewkowym zmienić je na "mokre", nie napisałem tylko że potem zmienił na suche, bo to było oczywiste...[RA]MACIUS pisze:Sęk w tym, że Kubica później z resztą zjechał założyć opony na tor suchy... startował na suchych, po kółku rozgrzewającym zmienił na mokre, a potem z resztą na suche... nie było przypadkiem tak ?
Willy Rampf, dyrektor techniczny BMW:
"- W przypadku Roberta podjęliśmy ryzykowną decyzję co do doboru opon. Postanowiliśmy założyć opony na suchą nawierzchnię, jednak podczas okrążenia formującego okazało się że tor jest zbyt mokry. Z tego powodu od razu zdecydowaliśmy się wezwać go do boksu i założyć opony przejściowe. To zepchnęło Roberta na sam koniec stawki. Wtedy nie mogliśmy już wiele zrobić - przyznał Rampf. "
Więc błąd leży po stronie zespołu, a nie tak jak pisałeś po stronie Kubicy.
Tutaj bezsprzecznie przyznam Ci racje... Kubicy zabrakło jednego punktu do 3 miejsca, punktu Heidfelda, który mógł mu go dać...[RA]MACIUS pisze:BMW w cale nie jest takie słabe jak się może wydawać... nie rozumiem tylko często ich taktyki, którą jest faworyzowanie jego 'partnera' z zespołu. Gdyby nie kretyński pomysł Theissena, żeby Nick nie przepuścił Kubicy w jednym z ost. wyścigów, dziś Robert cieszyłby się z brązu.
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- FalsoVero
- Juventino
http://seriea.wrzuta.pl/film/suQOHjBxF4/f1_crash . Moja pierwsza i zapewne ostatnia kompilacja. Którą robiłem dawno temu choć na wrzucie jest już od pewnego czasu. Zachęcam do oglądania. Pozdro.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Makoto
- Qualità Juventina
Strasznie mi się podoba ten filmik, nie żałuje tych 8:25 z życia wyjętych..FalsoVero pisze:http://seriea.wrzuta.pl/film/suQOHjBxF4/f1_crash . Moja pierwsza i zapewne ostatnia kompilacja. Którą robiłem dawno temu choć na wrzucie jest już od pewnego czasu. Zachęcam do oglądania. Pozdro.
C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
A co do samego Roberta to przewiduje, ze ten sezon bewdzie znacznie gorszy od poprzedniego. Samochodu z KERS pod niego nie ustawia. Albo pojma to przed pierwszym wyscigiem albo dobiero skloni ich kilka slabych wystepow. W kazdym badz razie nie bedzie czasu i mozliwosci zeby spowrotem ustawic auto bez tego systemu odzyskiwania energii i po raz kolejny zespol wypnie sie na Polaka skupiajac sie na jego koledze z zespolu.
calma calma
- Motor
- Juventino
Ja racze przewiduje zmianę na lepsze. Nie wydaje mi się aby ten oszczędny samochód poza wyglądem nie różni się od normalnych bolidów, wręcz przewiduje nawet lepsze osiągi w wyścigu. Również team BMW według mnie wyprzedza technologicznie ponieważ teamy są w dobie kryzysu do tego zmuszone, lecz te bogatsze będą czekać do puki będą mieli pieniądze. 

- kamilu_87
- Juventino
Jak mozesz to zapodaj tytuł 2 piosenki w tym filmikuFalsoVero pisze:http://seriea.wrzuta.pl/film/suQOHjBxF4/f1_crash . Moja pierwsza i zapewne ostatnia kompilacja. Którą robiłem dawno temu choć na wrzucie jest już od pewnego czasu. Zachęcam do oglądania. Pozdro.

- FalsoVero
- Juventino
TZ mam dużo nowych materiałów ale na samą myśl o klejeni tego to mi się nie dobrze robi
. Dzięki za ocenę chciałem pokazać, że mimo to sport motorowy on też ma "duszę" . Sport który prócz pieniędzy czasem pochłania ludzkie życie. Może kiedyś odgrzebię płytkę z materiałami zasiądę i zrobię kolejną. Bo ile można oglądać piłkarzy prawda panowie 
Co do tytułów to już podaję.
1.Gregorian - Moments of Peace.
2.Within Temptation-Memories.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Makoto
- Qualità Juventina
Ok, no ja jestesm ZA!!!! Są Świeta (czy tez po Świetach ale wciaz dni wolne), moze sobie odswieżysz troche foldery i posklejasz coś tam ehFalsoVero pisze:TZ mam dużo nowych materiałów ale na samą myśl o klejeni tego to mi się nie dobrze robi. Dzięki za ocenę chciałem pokazać, że mimo to sport motorowy on też ma "duszę" . Sport który prócz pieniędzy czasem pochłania ludzkie życie. Może kiedyś odgrzebię płytkę z materiałami zasiądę i zrobię kolejną. Bo ile można oglądać piłkarzy prawda panowie
dzieki za tytuly, tez sie przydadza..
C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
- pan Zambrotta
- Juventino
To już przestało byc śmieszne. Moja niechęć do F1 i tej całek Kubicomanii osiągnęła apogeum. Kubica wybranym najlepszym sportowcem 2008r wg PS i TVP.
Co ten Kubica takiego wielkiego dokonał? wygrał 1 GP, a w całym rozrachunku był 4. Jak to się ma do Olimpiady - najważniejszej imprezy sportowej na świecie, gdzie każdy sportowiec przygotowuje się 4 lata? Tacy sportowcy jak Majewski czy Blanik uratowali nasz honor w Pekinie. Teraz tak im się odwdzięczamy wybierając w moim przekonaniu sport kategorii B.
Co ten Kubica takiego wielkiego dokonał? wygrał 1 GP, a w całym rozrachunku był 4. Jak to się ma do Olimpiady - najważniejszej imprezy sportowej na świecie, gdzie każdy sportowiec przygotowuje się 4 lata? Tacy sportowcy jak Majewski czy Blanik uratowali nasz honor w Pekinie. Teraz tak im się odwdzięczamy wybierając w moim przekonaniu sport kategorii B.
- pan Zambrotta
- Juventino
Pewnie i tak, ale na szczęście moje zdanie podziela dość spora opinia publiczna. Co prawda Wybiórcza i wupe.pl to cienizny a nie media, ale coś jest na rzeczy:
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Skandal- ... omosc.html
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,612 ... l?skad=rss
Czytam opinię strony przeciwnej i aż włosy dęba stają.
-Kubica jeździ samochodem, a 3/4 Polaków na codzień jest kierowcami, nie kulomiotaczami czy gimnastykami. Z Kubicą łatwiej się integrować
-Kubica od małego poświęcił się sportowi (a Olimpijczycy to niby nie?)
-trudniej prowadzić samochód niż pchać kulę czy skoczyć przez kozła
-sport jest dla ludzi, wybierając sportowca wybieramy najlepszą dyscyplinę
http://f1.wp.pl/kat,1775,title,Skandal- ... omosc.html
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,612 ... l?skad=rss
Czytam opinię strony przeciwnej i aż włosy dęba stają.
-Kubica jeździ samochodem, a 3/4 Polaków na codzień jest kierowcami, nie kulomiotaczami czy gimnastykami. Z Kubicą łatwiej się integrować
- meloo
- Juventino
Po czym widzimy ich przez godzine a potem przez tydzien czytamy o nich w gazetach i koniec... a Kubica dostarcza ludziom emocji przez prawie cały rok. A czego dokonał... samo to ze jezdzi w F1 to wyczyn na miare medalu na Olimpiadzie. A z reszta spytaj sie jakiegokolwiek obcokrajowca kto to jest Blanik czy Majewski... :roll: Wygrał jak najbardziej zasłuzenie... najlepszy sportowiec to taki ktory przynosi chwałe i rozsławia swoj kraj a Kubica pod tym wzgledem bije reszte stawki na głowe.Miś Coccolino pisze:Jak to się ma do Olimpiady - najważniejszej imprezy sportowej na świecie, gdzie każdy sportowiec przygotowuje się 4 lata?
Skad to wziałes z onetu? :lol:Miś Coccolino pisze: Czytam opinię strony przeciwnej i aż włosy dęba stają.
Ale co ma jedno do drugiego... ? Medialnosc to jedno a rozsławianie ojczyzny to drugie :roll: A Boruc za Euro powinien byc w 10.stahoo pisze:Tak patrząc to mozna było daac ten tytuł Borucowi. Na 101% jest bardziej znany i "medialny" niz Kubica.juvelook pisze: spytaj sie jakiegokolwiek obcokrajowca kto to jest Blanik czy Majewski... (...) najlepszy sportowiec to taki ktory przynosi chwałe i rozsławia swoj kraj a Kubica pod tym wzgledem bije reszte stawki na głowe.
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2009, 18:07 przez meloo, łącznie zmieniany 4 razy.
- stahoo
- Juventino
Tak patrząc to mozna było daac ten tytuł Borucowi. Na 101% jest bardziej znany i "medialny" niz Kubica.juvelook pisze: spytaj sie jakiegokolwiek obcokrajowca kto to jest Blanik czy Majewski... (...) najlepszy sportowiec to taki ktory przynosi chwałe i rozsławia swoj kraj a Kubica pod tym wzgledem bije reszte stawki na głowe.
- Łukasz
- Juventino
Jeśli chodzi o kibiców piłkarskich - na pewno. Ale w szerszym gronie - nie byłbym tego taki pewien.stahoo pisze:Na 101% jest bardziej znany i "medialny" niz Kubica.
Lansowana w mediach na siłę F1 jest z kompletnie niewiadomych, dla mnie niepojętych, przyczyn niezwykle popularna i 4. kierowca w stawce może znaczyć dla przeciętnego obywatela Europy (no bo Chińczycy z Polaków kojarzą tylko Grubbę, a Amerykanie ...w ogóle nie kojarzą Polaków) więcej niż bramkarz jakiejśtam szkockiej drużyny.
Nawet tak dobry bramkarz.
A co do tematu... Hm... - cytując klasykę: "Ale to chyba ludzie decydują"... Głosowanie SMS-owe, przy tak dużej promocji medialnej tego sportu, nie mogło zakończyć się inaczej.
Choć mi to w zasadzie obojętne, bo tak nie rozumiem "fenomenu" F1, jak i przewagi Olimpiady nad mistrzostwami świata w danej dziedzinie.
Poza tym, biorąc pod uwagę to, czym stał się "PS", sportowcom musi być ciężko wciąż traktować tę nagrodę jako prestiżową.
- Niasty
- Juventino
Biorąc pod uwagę wynik sportowy wygrać powinien ktoś z dwójki Blanik, Majewski. I to bezapelacyjnie. Jednak Kubica dostarczał nam wrażeń i emocji przez cały rok, poza tym jego dyscyplina jest bardziej medialna i lansowana niż jakaś gimnastyka czy rzut kulą. W związku z tym o czym wspomniał Siewier zwycięstwo Roberta wcale nie musi dziwić, bo przecież w tym plebiscycie głosują nie zawsze obiektywni kibice.
To tak jakby dostać nagrodę od "faktu" :lol:
Łukasz pisze:Poza tym, biorąc pod uwagę to, czym stał się "PS", sportowcom musi być ciężko wciąż traktować tę nagrodę jako prestiżową.
To tak jakby dostać nagrodę od "faktu" :lol: