Liga Mistrzów 2008/2009
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No i widzisz Luker, tak jest najłatwiej. Czemu odnosisz się tylko do częśći wypowiedzi, a do reszty już nie? Głupio Ci jest przyznać czasami rację, a wybierając tylko to co Ci pasuje robisz takie frajerskie widowiska. Pozdrawiam i wesołych świąt.Luker pisze:Skonczylem z toba dyskusje.
- oliver
- Juventino
OwszemLuker pisze: Mialem na mysli, ze kazdy z nas kibicuje klubowi z Calcio. Ja Interowi, ty Juve, Chriss Milanowi itd. Ale nie wszyscy z nas, jednoczesnie kibicuja reprezentacji. To mialem na mysli. Z tym sie juz chyba zgodzisz ?
Jak byś czytał uważnie, to byś sie zorientował, że zgadzam się z tym.Luker pisze: Ale co to ma wogole do rzeczy? Chyba mi nie powiesz, ze sciagniecie samych pilkarzy wloskich do klubu to zagwarantuje?
Tak oparli swój skład na ameryce południowej, ale popatrz ile meczy grywali Tomassi, Totti Cassano, Montella,, Panucci czy Delvecchio, który rozegrał zdecydowanie więcej meczy niż Batigol. Tak tych Brazylijczyków czy Argentyńczyków kupili za duże pieniądze i jakie sukcesy mieli? Nie uważasz, że jedno mistrzostwo to trochę mało, a w Europie totalna kompromitacja. I do tego maja problemy finansowe do dziś. Dzisiejszy Inter wygląda podobnie do dawnej Romy, jakieś tam mistrzostwo kosztem nas i w europie klapa.Luker pisze: Zobacz co Roma zrobila gdy wydala najwiecej kasy w XXI wieku. Kogo sciagali? Batistuta, Emerson, Samuel, Chivu. Jedyny Cassano zostal sciagniety z Wlochow za wieksza kase. Ale jak kasa byla to sie nie kupowalo glownie Wlochow. Do czego zmierzam to do tego, ze na wychowywanie pilkarzy, Z REGULY, nie ma czasu w duzych klubach. Po prostu.
Taką jak Quaresma?Luker pisze: Po drugie, sprowadza sie pilkarzy z zagranicy, bo wloskie kluby, zadaja za "perelki" wloskie niebotycznych pieniedzy. Moratti juz o tym wspominal nie raz. O wiele latwiej sciagnac, perelke zza granicy, niz z Wloch.
A gdy przychodził Muntari myślałeś, że sie przebije do skład,u a RQ będzie totalna porażką?Luker pisze: Wszyscy ci pilkarze, ktorych wymieniles, byliby tylko rezerwowymi w Interze niczym wiecej. Ja wole isc inna droga, i sciagac na liste CL, wraz z wymogami, wychowankow klubu. Balotelli, jest Santon(17 letni prawy obronca), jest Bolzoni, jest rowniez paru innych mlodych zdolnych. A noz sie trafi taki jeden.
Jakoś nie specjalnie wierzę w tych wychowanków Interu.
Luker pisze: ps. W przyszlym roku do Interu wraca Aquafresca, wiec bedzie + 1.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- L u k
- Interista
Tylko sie upewnialem. Ja sie z tym wogole nie zgadzam.oliver pisze: Jak byś czytał uważnie, to byś sie zorientował, że zgadzam się z tym.
Ile zawodnikow angielskich gra w Chelsea/Arsenalu/Liverpoolu/Man Utd, klubach, ktore ponoc od prau lat rzadza i dziela w Europie ? (chodzi generalnie o sile EPL)
Bez tych graczy mistrzostwa by nie bylo. Kazdy fan Romy ci o tym powie.Tak oparli swój skład na ameryce południowej, ale popatrz ile meczy grywali Tomassi, Totti Cassano, Montella,, Panucci czy Delvecchio, który rozegrał zdecydowanie więcej meczy niż Batigol. Tak tych Brazylijczyków czy Argentyńczyków kupili za duże pieniądze i jakie sukcesy mieli? Nie uważasz, że jedno mistrzostwo to trochę mało, a w Europie totalna kompromitacja. I do tego maja problemy finansowe do dziś. Dzisiejszy Inter wygląda podobnie do dawnej Romy, jakieś tam mistrzostwo kosztem nas i w europie klapa.
Moje pytanie bylo jednak inne. Skoro mieli tyle kasy, zeby wydac na Batigola, czemu wydali na niego, a nie na Wlocha?
Inter wyglada podobnie do dawnej Romy? Finansowo, nikt nie jest w stanie wydawac takich pieniedzy rok w rok, jak obecnie Inter. (chodzi o transfery). Roma wydala taka kase raz, Moratti wydaje taka kase od roku 1998.
Taaa. A podaj mi przyklad skrzydlowego Wlocha, ktory prezentuje podobny potencjal ?Taką jak Quaresma?
Dzis wszyscy sa madrzy jaki to Ricky jest niewypal. Po szkodzie kazdy jest madry. Ja dalej psow na Quaresmie nie wieszam, jestem cierpliwy.
A znales Muntariego z czasow Udinese? Bo gdyby tak bylo, to bys sie o niego nie pytal. Nie bylem pewny, ale wszyscy wiedzielismy, jakim jest pilkarzem, i ze juz za czasow Udinese, Mancini go chcial sciagnac, nie bez powodow.A gdy przychodził Muntari myślałeś, że sie przebije do skład,u a RQ będzie totalna porażką?
Jakoś nie specjalnie wierzę w tych wychowanków Interu.
Quaresma jest porazka na ta chwile. Ja jednak, jak napisalem wyzej, jestem w stanie czekac.
- oliver
- Juventino
Chyba coś zamieszałem, po ciężkim poranku. W sumie napisałem, nikt nie będzie grał całą drużyną włochów czy wychowanków, jak najbardziej się tym zgadzam i trzeba kilku obcokrajowców. Tylko ola Boga nie 20 i mówić, że się promuję włoską piłkę.Luker pisze:Tylko sie upewnialem. Ja sie z tym wogole nie zgadzam.oliver pisze: Jak byś czytał uważnie, to byś sie zorientował, że zgadzam się z tym.
Tego nie zamierzam kwestionować.Luker pisze: Bez tych graczy mistrzostwa by nie bylo. Kazdy fan Romy ci o tym powie.
Nie wiem. Może bo mieli już kilku Włochów w drużynie. Z resztą Batigol Emerson Samuel to klasa światowa i jest ich naprawdę niewielu, A w Interze to jest jakaś plaga.Luker pisze: Moje pytanie bylo jednak inne. Skoro mieli tyle kasy, zeby wydac na Batigola, czemu wydali na niego, a nie na Wlocha?
Acha, a jest Argentyńczykiem to bierzemy. To jest motto Morattiego?
Ale nie rozmieszaj mnie. Ten zawodnik jest co najwyżej średni albo i gorzej. Po za krzyżakiem nie prezentuje nic konkretnego. W Barcie sie nie przyją na Inter też jest za słaby. Tak z takim krzyżakiem nie ma żadnego we Włoszech, ale całe resztą jest do bani. Patrze co mam pod nosem i jest De Ceglie.Luker pisze: Taaa. A podaj mi przyklad skrzydlowego Wlocha, ktory prezentuje podobny potencjal ?
Dzis wszyscy sa madrzy jaki to Ricky jest niewypal. Po szkodzie kazdy jest madry. Ja dalej psow na Quaresmie nie wieszam, jestem cierpliwy.
A Muntari tak pamiętam go za czasów Udine, ale uważałem, że przy takim środku pola jaki ma Inter tak dobrze mu nie pójdzie.Luker pisze: A znales Muntariego z czasow Udinese?
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- L u k
- Interista
1. Wloska pilke, swoich pilkarzy(Wlochow jak i innych) promuje wloski klub. Wlochy, wloska pilke, wloskich pilkarzy, promuje reprezentacja.
Schumacher jak jezdzil w Ferrari, to co promowal, niemiecka jazde?
Jeszcze raz powtarzam, Inter promuje wloska pilke jako calosc. Nie mowimy teraz o reprezentacji.
2. Motto Morattiego to brac dobrych pilkarzy, za dobra cene. Znaczenie reprezetnacyjne ma tu drugorzedne znaczenie.
3. O Quaresmie nie chce ciagnac, bo ciagle bedziemy mowic o tym samym. Ja widze, ze gra padake, ale to wcale nie oznacza, ze nie ma juz szansy sie odbic. De Ceglie??? To jest twoja odpowiedz, De Ceglie? Jak pilkarz, ktory u was sie nie miesci w pierwszym skladzie, bedzie pilkarzem podstawowym w Interze, bo o takich mowilem ?
4. Jeszcze raz powtarzam. Pelna nazwa Interu, to Internazionale - Miedzynarodowi. Tak dlugo jak ten klub sie bedzie tak nazywal, tak dlugo bedzie zaszczepiona w nim, jak i w nas interistach, milosc do graczy zza granicy, co wcale nie oznacza, ze pewnego dnia moze nadejdzie dzien, gdzie >50% zawodnikow Interu to beda Wlosi.
Schumacher jak jezdzil w Ferrari, to co promowal, niemiecka jazde?
Jeszcze raz powtarzam, Inter promuje wloska pilke jako calosc. Nie mowimy teraz o reprezentacji.
2. Motto Morattiego to brac dobrych pilkarzy, za dobra cene. Znaczenie reprezetnacyjne ma tu drugorzedne znaczenie.
3. O Quaresmie nie chce ciagnac, bo ciagle bedziemy mowic o tym samym. Ja widze, ze gra padake, ale to wcale nie oznacza, ze nie ma juz szansy sie odbic. De Ceglie??? To jest twoja odpowiedz, De Ceglie? Jak pilkarz, ktory u was sie nie miesci w pierwszym skladzie, bedzie pilkarzem podstawowym w Interze, bo o takich mowilem ?
4. Jeszcze raz powtarzam. Pelna nazwa Interu, to Internazionale - Miedzynarodowi. Tak dlugo jak ten klub sie bedzie tak nazywal, tak dlugo bedzie zaszczepiona w nim, jak i w nas interistach, milosc do graczy zza granicy, co wcale nie oznacza, ze pewnego dnia moze nadejdzie dzien, gdzie >50% zawodnikow Interu to beda Wlosi.
- oliver
- Juventino
:rotfl: :rotfl:Luker pisze: Jeszcze raz powtarzam, Inter promuje wloska pilke jako calosc.
Sam nie wiesz co piszesz!Luker pisze: De Ceglie??? To jest twoja odpowiedz, De Ceglie? Jak pilkarz, ktory u was sie nie miesci w pierwszym skladzie, bedzie pilkarzem podstawowym w Interze, bo o takich mowilem ?
Tu sam zapytałeś, który włoski skrzydłowy ma potencjał zbliżony do Quaresmy, a nie czy mieściłby sie w składzie Interu.
Luker pisze: Taaa. A podaj mi przyklad skrzydlowego Wlocha, ktory prezentuje podobny potencjal ?

koniec iti
koniec iti
- Effe
- Bawarczyk
Ogólnie zgadzam się z Tobą ale akurat ten przykład nie jest trafiony. Mnie formuła 1 nic nie obchodzi i Schumacher zawsze był dla mnie głównie Niemcem. Promował Niemcy. A w jakim teamie jeździł, to nie miało (i dalej nie ma) dla mnie znaczenia.Luker pisze:Schumacher jak jezdzil w Ferrari, to co promowal, niemiecka jazde?
Przecież w historii Interu było wielu liderów narodowości Włoskiej. Od razu na myśl przychodzi Mazzola, Facchetti, Bergomi czy Oriali. Wymieniam ich z marszu i z łatwością, a maniakiem włoskiej piłki nie jestem. W dodatku, o ile się nie mylę, gracze Interu stanowi sporą część temu, który sięgnął po mistrzostwo świata w 1982.Luker pisze:Jeszcze raz powtarzam. Pelna nazwa Interu, to Internazionale - Miedzynarodowi. Tak dlugo jak ten klub sie bedzie tak nazywal, tak dlugo bedzie zaszczepiona w nim, jak i w nas interistach, milosc do graczy zza granicy, co wcale nie oznacza, ze pewnego dnia moze nadejdzie dzien, gdzie >50% zawodnikow Interu to beda Wlosi.
Teraz są takie czasy, że o sile Manchesteru United nie stanowią Anglicy tylko Portugalczyk, Argentyńczyk i Bułgar, a Bayern bez Francuza, Argentyńczyka i Włocha traci wiele na wartości. Oczywiście w Bayernie wychowankowie mają większe znaczenie, ale Inter nie jest jakimś szczególnym przypadkiem więc nie wiem skąd ta rozmowa.
- Ein
- Juventino
Dobrych piłkarzy to rozumiem, ale za "dobrą" cenę ?Luker pisze: 2. Motto Morattiego to brac dobrych pilkarzy, za dobra cene.
Ja chyba nie rozumiem tego pojęcia ...
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- LordJuve
- Juventino
Właśnie, F1 cię nie obchodzi dlatego źle to rozumiesz a przykład jest całkiem niezły.Effe pisze:Ogólnie zgadzam się z Tobą ale akurat ten przykład nie jest trafiony. Mnie formuła 1 nic nie obchodzi i Schumacher zawsze był dla mnie głównie Niemcem. Promował Niemcy. A w jakim teamie jeździł, to nie miało (i dalej nie ma) dla mnie znaczenia.Luker pisze:Schumacher jak jezdzil w Ferrari, to co promowal, niemiecka jazde?
Każda osoba, która interesuje się nieco bardziej F1 zwraca uwagę w jakim teamie jeździ dany kierowca i co ten team sobą reprezentuje.
Schumi był Niemcem cały czas i każdy o tym mówił, to fakt...ale dzięki swojej jeździe rozsławiał włoski team Ferrari, który co prawda nie potrzebuje reklamy, jednak dzięki Michaelowi zyskał jeszcze więcej na popularności i to jest suchy fakt.
- Tharp
jak przeczytalem te pierdoły wypisywane przez Lukera, olivera itd. to sie zaczalem zastanawiac czy to napewno jest temat o Lidze Mistrzow, czy powtorka z rozrywki, z tego chorego leczenia kompleksow wzgledem interu, z tematu "Wszystko o interze"
a co do wylosowanych par:
Chelsea sie nie boje. Jestesmy w stanie ich pokonac, tak jak kazdego innego. Niektorzy najwidoczniej juz powoli zapominaja, ze to Juventus jest europejska potega, od wielu wielu lat. Jak ktos powinien sie kogos bac, to Chelsea nas, naszej determinacji i glodu zwyciestw na arenie europejskiej.
inter - MU tez sie zapowiada bardzo ciekawie. Juz widze jak gazety beda sie rozpisywac o pojedynku C.Ronaldo z zlatanem.
W ogole, w 1/8 LM sporo naprawde interesujacych par, ciekaw jestem ktory mecz pokaza w Polskiej TV. Stawiam na Real i Liverpool, chociaz oczywiscie licze ze pokaza Juve z Chelsea.
a co do wylosowanych par:
Chelsea sie nie boje. Jestesmy w stanie ich pokonac, tak jak kazdego innego. Niektorzy najwidoczniej juz powoli zapominaja, ze to Juventus jest europejska potega, od wielu wielu lat. Jak ktos powinien sie kogos bac, to Chelsea nas, naszej determinacji i glodu zwyciestw na arenie europejskiej.
inter - MU tez sie zapowiada bardzo ciekawie. Juz widze jak gazety beda sie rozpisywac o pojedynku C.Ronaldo z zlatanem.
W ogole, w 1/8 LM sporo naprawde interesujacych par, ciekaw jestem ktory mecz pokaza w Polskiej TV. Stawiam na Real i Liverpool, chociaz oczywiscie licze ze pokaza Juve z Chelsea.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ale czym? Człowieku weź się zastanów co Ty mówisz? Czym Inter promuje włoską piłkę jako całość? Mieliście szanse w dwóch ostatnich sezonach promować tą piłkę na arenie międzynarodowej i to jako kto, jako sami MISTRZOWIE ligi (my jej nie mieliśmy, dlatego wcześniej nie rozumiałem dlaczego wrzucasz nas do tego samego koszyka, przy ewentualnym naszym sukcesie przypisując sobie to jako sukces całej ligi włoskiej, a więc i Interu). Takiej promocji nie ma nawet Tesco.Luker pisze:Jeszcze raz powtarzam, Inter promuje wloska pilke jako calosc. Nie mowimy teraz o reprezentacji.
Podobnie jak o pojedynku Mourinho z Fergusonem.Tharp pisze:inter - MU tez sie zapowiada bardzo ciekawie. Juz widze jak gazety beda sie rozpisywac o pojedynku C.Ronaldo z zlatanem.
- Gotti
- Juventino
Tu nie ma wątpliwości.ciekaw jestem ktory mecz pokaza w Polskiej TV. Stawiam na Real i Liverpool, chociaz oczywiscie licze ze pokaza Juve z Chelsea.
Real-Liverpool , bo:
-w Realu gra Dudek
-w Liverpoolu grał Dudek
-Liverpool interesuje się Błaszczykowskim
-TVP kocha Premier League i Primera Division
-Rafa Benitez to znakomity trener(już widzę Engela i Gmocha jak o tym mówią...)
Jak pokażą na przekór temu Chelsea z Juve to zacznę wierzyć w TVP.
- Fred_juve
- Juventino
a Chelsea nadal cos bez formy :-D zremisowali z Evertonem oby utrzymali taka forme do lutego
to bylo by niezle :-D na tvp2 pewnie puszcza mecz Real-Liverpool ze wzgledu na Dudka i pewnie Manchester-Inter...tvp kocha pokazywac mecze Man
Jesli chodzi o inter-to inter za bardzo nie promuje wloskiej pilki na arenie miedzynarodowej
po 1 osiagaja słabe wyniki w LM od paru lat a po 2 tam gra chyba tylko 1 czy 2 wlochow 

Jesli chodzi o inter-to inter za bardzo nie promuje wloskiej pilki na arenie miedzynarodowej
- L u k
- Interista
Juve i fair play.oliver pisze: :rotfl: :rotfl:
:rotfl: :rotfl:
Milo ?
Skonczmy ta dyskusje, bo widze, ze nie dojdziemy do porozumienia, a ty juz zdanie masz ustalone, i niezmienne.
To jest najlepszy dowod, dlaczego nienawidze ciagnac jeden temat, z jednym uzytkownikiem przez parenascie postow. Cytaty sie tylko zmieniaja, wydluzaja, a na koncu, jak temat jest chocby odrobine zblizony do oryginalnego, to jest nielada wyczyn.Sam nie wiesz co piszesz!
Tu sam zapytałeś, który włoski skrzydłowy ma potencjał zbliżony do Quaresmy, a nie czy mieściłby sie w składzie Interu.
Dyskusja sie zaczela od mojego pytania, ile pilkarzy wloskich(ktorych Inter moze sciagnac) by bylo w stanie wejsc do pierwszej 11 Interu. De Ceglie odpada, z oaczywistych wzgledow. Poprosze kolejnych skrzydlowych.
ps. O potencjale Quaresmy, wspominalem na chwile kiedy do Interu byl sciagany. Nikt wtedy nie wiedzial jak bedzie gral w Interze, i opinii, ze bedzie dobrze, bylo wiele. Dzis jest latwo, i kazdy jest madry, tak jak i ty, po fakcie.
Nie zruzumiales mnie. Nie mialem na mysli, ze nigdy tak nie bylo. Moze dodajmy na koncu zdania "ze pewnego dnia moze nadejdzie dzien, gdzie >50% zawodnikow Interu to beda Wlosi." slowo "PONOWNIE".Przecież w historii Interu było wielu liderów narodowości Włoskiej. Od razu na myśl przychodzi Mazzola, Facchetti, Bergomi czy Oriali. Wymieniam ich z marszu i z łatwością, a maniakiem włoskiej piłki nie jestem. W dodatku, o ile się nie mylę, gracze Interu stanowi sporą część temu, który sięgnął po mistrzostwo świata w 1982.
Teraz są takie czasy, że o sile Manchesteru United nie stanowią Anglicy tylko Portugalczyk, Argentyńczyk i Bułgar, a Bayern bez Francuza, Argentyńczyka i Włocha traci wiele na wartości. Oczywiście w Bayernie wychowankowie mają większe znaczenie, ale Inter nie jest jakimś szczególnym przypadkiem więc nie wiem skąd ta rozmowa.
Dobrze wiem, ze dawniej znacznie mniej gralo obcokrajowcow w druzynach, obojetnie jakich.
Ostatnio, za dobra cene. Ja rozdzielilem ile wydawal kasy Moratti przed rokiem 2003/2004, a ile wydaje po tym roku.Ein pisze: Dobrych piłkarzy to rozumiem, ale za "dobrą" cenę ?
Ja chyba nie rozumiem tego pojęcia ...
Maicon za 6 mln, Cambiasso za darmo, Julio Cesar za grosze, Maxwell za darmo, to najlepsze przyklady.
A z tym akurat sie jak najbardziej zgadzam. Zreszta juz to kilka razy pisalem tu na forum.Fred_juve pisze: Jesli chodzi o inter-to inter za bardzo nie promuje wloskiej pilki na arenie miedzynarodowejpo 1 osiagaja słabe wyniki w LM od paru lat
ps. szczypek, przeciez powiedzialem ci, ze skonczylem z toba dyskusje. Chyba, ze wiesz to, ze piszesz to wszystko na darmo, jak tak to ok.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Syto przeginasz...To,że prowadzisz jakąś chorą dyskusję z jednym z kibiców nie upoważnia cię do pisania takich rzeczy.Nie zapominaj,że to forum Juve i jeśli ci się nie podoba forma,w jakiej wypowiadają się kibice naszej drużyny-zmień na forum interu...Luker pisze: Juve i fair play.
:rotfl: :rotfl:
Milo ?