Forumowicz od A do Z - vol.2
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Od jakiegoś czasu zbierałem się do ruszenia tej zabawy, zbierałem, zbierałem, no i zebrałem
Na wstępie pytanie jest jedno, macie jakieś zastrzeżenia co do poniższego regulaminu (praktycznie w całości skopiowany regulamin autorstwa Diego [M.] i mnowomiejskiego [mnowo] ) :
Jak już wspólnie ustalimy jakąś konkretną formę zabawy to wtedy zadbam o odpowiednie nagłośnienie tego faktu i będzie można zaczynać.
Jeśli macie jakieś pomysły, uwagi, piszcie śmiało, szczególnie prosiłbym o wypowiadanie się userów, którzy aktywnie uczestniczyli w zabawie w ubiegłych latach i orientują się jakie [jeśli] były minusy zabawy i co pasowałoby poprawić.
Czarna lista:
Mrówa
leniup
LordJuve
madmo
Kamex22
Pawełek
Niasty
Na wstępie pytanie jest jedno, macie jakieś zastrzeżenia co do poniższego regulaminu (praktycznie w całości skopiowany regulamin autorstwa Diego [M.] i mnowomiejskiego [mnowo] ) :
Oczywiście do tego regulaminu nie ma co podchodzić jakoś szczególnie rygorystycznie, nie będę nikomu liczył extra dokładnie co do procenta zdobytych punktów, nie na tym to polega, ma to być głównie zabawa.1. W zabawie "Forumowicz od A do Z" może wziąć udział każdy Forumowicz JP, który jest zarejestrowany na stronie www.juvepoland.com.
2. Zabawa polega na wytypowaniu spośród społeczności JP osoby, która napisze swój alfabet.
3. Każda ankieta będzie trwała tydzien.
4. Do następnej ankiety może zostać nominowana osoba, która zajęła 4 miejsce w poprzednim głosowaniu, pod warunkiem, że liczba głosów, jakie otrzymała, równa jest co najmniej 80% liczby głosów, jakie otrzymał użytkownik, który zajął 3 miejsce. W tym przypadku ostatnia osoba w ankiecie sama musi wyrazić chęć wzięcia udziału w zabawie.
5. Jeśli punkt 4 nie zostanie zrealizowany, do następnej ankiety przechodzą osoby, które zajęły miejsca odpowiednio drugie i trzecie. Dwie osoby musza same zgłosić się do ankiety.
6. Chęć udziału w zabawie można zgłaszać się poprzez odpowiedni wpis w tym temacie lub poprzez wysłanie prywatnej wiadomości do któregoś z członków komisji.
7. Użytkownicy, którzy wygrali ankietę i napisali swój alfabet, proszeni są o opublikowanie ich w temacie "Forumowicz od A do Z - wypowiedzi" i o wpis w tym temacie.
Jak już wspólnie ustalimy jakąś konkretną formę zabawy to wtedy zadbam o odpowiednie nagłośnienie tego faktu i będzie można zaczynać.
Jeśli macie jakieś pomysły, uwagi, piszcie śmiało, szczególnie prosiłbym o wypowiadanie się userów, którzy aktywnie uczestniczyli w zabawie w ubiegłych latach i orientują się jakie [jeśli] były minusy zabawy i co pasowałoby poprawić.
Czarna lista:
Mrówa
leniup
LordJuve
madmo
Kamex22
Pawełek
Niasty
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2011, 11:51 przez Siewier, łącznie zmieniany 7 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
łubudubu!łubudubu!niechnamżyjeprezesnaszegoklubu!
Po wstępnej porcji wazeliny i pochwałą nad reaktywacją tej przedniej zabawy, stwierdzam iż:
akceptuję taki regulamin,
oraz zgłaszam pewne propozycje:
-Osoby, które doszły do wniosku, że ich alfabet się nieco zmienił od ostatniego czasu, mogą zgłosić sie do zabawy i opublikować (jeśli wygrają) nowy alfabet. Oczywiście starego alfabetu sie nie kasuje.
-przycisnąć za jaja tych, którzy nie opublikowali swoich alfabetów! albo niech znowu wrócą do zabawy i biorą udział w głosowaniach.
-rozdmuchać zabawę, by zawsze było o niej głośno! Na razie nie wiem jak, niech prezes pomyśli nad tym. Nawet akcja: rozdajemy czapeczki, koszulki i kubki z logiem zabawy nie jest zła, jeśli poskutkuje! :>
Po wstępnej porcji wazeliny i pochwałą nad reaktywacją tej przedniej zabawy, stwierdzam iż:
akceptuję taki regulamin,
oraz zgłaszam pewne propozycje:
-Osoby, które doszły do wniosku, że ich alfabet się nieco zmienił od ostatniego czasu, mogą zgłosić sie do zabawy i opublikować (jeśli wygrają) nowy alfabet. Oczywiście starego alfabetu sie nie kasuje.
-przycisnąć za jaja tych, którzy nie opublikowali swoich alfabetów! albo niech znowu wrócą do zabawy i biorą udział w głosowaniach.
-rozdmuchać zabawę, by zawsze było o niej głośno! Na razie nie wiem jak, niech prezes pomyśli nad tym. Nawet akcja: rozdajemy czapeczki, koszulki i kubki z logiem zabawy nie jest zła, jeśli poskutkuje! :>
- stahoo
- Juventino
3. Każda ankieta będzie trwała co najmniej dwa tygodnie. Po tym czasie muszę minąć trzy dni, w których nie zostanie oddany żaden głos.
Dlaczego musza minac 3 dni bez oddawania głosu?
4 pkt jakis zawiły jest (przynajmniej dla mnie z soboteniego rana )
Bo chęć udziału mozna zgłaszac samemu, a i tak ankieta wyłoni zwycięzcę. Więc na co jest pkt 4?
Dlaczego musza minac 3 dni bez oddawania głosu?
4 pkt jakis zawiły jest (przynajmniej dla mnie z soboteniego rana )
Bo chęć udziału mozna zgłaszac samemu, a i tak ankieta wyłoni zwycięzcę. Więc na co jest pkt 4?
- pan Zambrotta
- Juventino
stahoo
Normalnie było tak:
wyniki ankiety:
A 18 głosów
B 16 głosów
C 8 głosów
D 1 głos
Osoba A umieszcza alfabet, B i C przechodzą dalej do nowej ankiety, D odpada, do których dochodzą osoby zgłaszające się (E i F). Nowa ankieta wygląda tak:
B
C
E
F
Wg 4 punktu jest tak:
A 18 głosow
B 17 głosów
C 10 głosów
D 8 głosów
Jeśli ostatdnia osoba (D) ma 80% głosów przedostatniej osoby, nie odpada. A umieszcza alfabet, do nastepnej ankiety przechodzą B, C i D + nowa osoba E
B
C
D
E
prościej wytłumaczyć się nei da :C
Normalnie było tak:
wyniki ankiety:
A 18 głosów
B 16 głosów
C 8 głosów
D 1 głos
Osoba A umieszcza alfabet, B i C przechodzą dalej do nowej ankiety, D odpada, do których dochodzą osoby zgłaszające się (E i F). Nowa ankieta wygląda tak:
B
C
E
F
Wg 4 punktu jest tak:
A 18 głosow
B 17 głosów
C 10 głosów
D 8 głosów
Jeśli ostatdnia osoba (D) ma 80% głosów przedostatniej osoby, nie odpada. A umieszcza alfabet, do nastepnej ankiety przechodzą B, C i D + nowa osoba E
B
C
D
E
prościej wytłumaczyć się nei da :C
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Można prosić o dokładne czytanie poprzednich postów czy coś? 8) Napisałem wyraźnie, że najpierw chce ustalić jakiś ogólny zarys wyglądu zabawy, jak już sie to stanie to wtedy dopiero zaczniemy część praktyczną.Pawełek pisze:Można się jakoś zgłosić do ankiety czy coś ? ;D
- mnowo
- Qualità Juventino
Ja się tylko podpiszę pod tym i to wszystko. Byłoby kapitalnie, gdyby to wszystko zmartwychwstało, raz już próbowaliśmy wskrzesić tę machinę ale widać nie wyszło. W moim mniemaniu można by zacząć zabawę od kompletnego zera, co oznacza, że znów biorą w niej udział wszystkie Martiny, Siewiery i inne modele, nie wymazując rzecz jasna z historii tego, co wyrzeźbiliśmy do tej pory.Miś Coccolino pisze:Osoby, które doszły do wniosku, że ich alfabet się nieco zmienił od ostatniego czasu, mogą zgłosić sie do zabawy i opublikować (jeśli wygrają) nowy alfabet. Oczywiście starego alfabetu sie nie kasuje.
I fajnie. Co do przyciskania za jaja, to lepiej niech znów się zgłoszą i tyle. Bo do tej pory ciśnięcie niewiele dało.
A zabawa naprawdę jest warta zachodu.
- pan Zambrotta
- Juventino
A to jest pomysł godny rozpatrzenia. Takie "Forumowicz od A do Z vol.2". Nowe spojrzenie na userów. Dla mnie bardzo ciekawe. No bo - przy całym szacunku do Was - niech mi ktoś powie, że ich alfabet nie uległ zmianie.mnowo pisze: Byłoby kapitalnie, gdyby to wszystko zmartwychwstało, raz już próbowaliśmy wskrzesić tę machinę ale widać nie wyszło. W moim mniemaniu można by zacząć zabawę od kompletnego zera, co oznacza, że znów biorą w niej udział wszystkie Martiny, Siewiery i inne modele, nie wymazując rzecz jasna z historii tego, co wyrzeźbiliśmy do tej pory.
I fajnie. Co do przyciskania za jaja, to lepiej niech znów się zgłoszą i tyle. Bo do tej pory ciśnięcie niewiele dało.
Ludzie się zmieniają. A warto te zmiany obserwować.
ot co.mnowo pisze:A zabawa naprawdę jest warta zachodu.
- Lypsky
- Juventino
W związku z tym, iż żegnam się z jp, nie ukrywam, że chciałbym aby mój ostatni post był alfabetem vol.2 (za dużo gówniarskich bzdet wtedy naklepałem). jeśli jest taka opcja to zgłaszam się.Miś Coccolino pisze:A to jest pomysł godny rozpatrzenia. Takie "Forumowicz od A do Z vol.2". Nowe spojrzenie na userów. Dla mnie bardzo ciekawe. No bo - przy całym szacunku do Was - niech mi ktoś powie, że ich alfabet nie uległ zmianie.mnowo pisze: Byłoby kapitalnie, gdyby to wszystko zmartwychwstało, raz już próbowaliśmy wskrzesić tę machinę ale widać nie wyszło. W moim mniemaniu można by zacząć zabawę od kompletnego zera, co oznacza, że znów biorą w niej udział wszystkie Martiny, Siewiery i inne modele, nie wymazując rzecz jasna z historii tego, co wyrzeźbiliśmy do tej pory.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- KeRmit19
- Juventino
Jestem za Tym bardziej, ze w czasach kiedy tamta zabawa sie zaczela nie mialem stalego dostepu do internetu, a co za tym idzie nie bylem ani zarejestrowany na JP ani swojego alfabetu nie napisalem. Chcialbym zapytac tylko jakiego rodzaju byly to ankiety? Jest tu moze gdzies link do nich? Jakie przykladowo padaly w nich pytania i ile ich bylo? A co do nowych pomyslow to jak cos wymysle to wypisze co mi przyszlo do glowy.
- mnowo
- Qualità Juventino
Jak przeczytałem swój alfabet... :roll:Miś Coccolino pisze:A to jest pomysł godny rozpatrzenia. Takie "Forumowicz od A do Z vol.2". Nowe spojrzenie na userów. Dla mnie bardzo ciekawe. No bo - przy całym szacunku do Was - niech mi ktoś powie, że ich alfabet nie uległ zmianie.mnowo pisze: Byłoby kapitalnie, gdyby to wszystko zmartwychwstało, raz już próbowaliśmy wskrzesić tę machinę ale widać nie wyszło. W moim mniemaniu można by zacząć zabawę od kompletnego zera, co oznacza, że znów biorą w niej udział wszystkie Martiny, Siewiery i inne modele, nie wymazując rzecz jasna z historii tego, co wyrzeźbiliśmy do tej pory.
- M.
- Juventino
Po pierwsze chciałbym pogratulować Siewierowi pomysłu reaktywowania tej zabawy i zapału do prowadzenia jej. Myślę, że regulamin nie wymaga większych poprawek, jedynie nastawienie ludzi powinno się trochę zmienić (wygrana = napisanie alfabetu). Kiedyś nawet miałem pod ręką czarną listę osób, które nie zamieściły swoich pracy, może trzeba ją odświeżyć ?mnowo pisze:Ja się tylko podpiszę pod tym i to wszystko. Byłoby kapitalnie, gdyby to wszystko zmartwychwstało, raz już próbowaliśmy wskrzesić tę machinę ale widać nie wyszło. W moim mniemaniu można by zacząć zabawę od kompletnego zera, co oznacza, że znów biorą w niej udział wszystkie Martiny, Siewiery i inne modele, nie wymazując rzecz jasna z historii tego, co wyrzeźbiliśmy do tej pory.Miś Coccolino pisze:Osoby, które doszły do wniosku, że ich alfabet się nieco zmienił od ostatniego czasu, mogą zgłosić sie do zabawy i opublikować (jeśli wygrają) nowy alfabet. Oczywiście starego alfabetu sie nie kasuje.
A zabawa naprawdę jest warta zachodu.
:roll: