Juventus w LM
- pan Zambrotta
- Juventino
http://www.seriea.pl/index.php?artykul=119138Pluto pisze:. Gdzie, kiedy?! Ja pamietam, jak niedawno plakal, ze za Capello cala druzyna sie strasznie meczyla z ta sredniowieczna taktyka.Coccolino pisze:A mnie martwią słowa Camoranesiego, piłkarza który to wszystko widzi od środka. Twierdzi, że drużynę Ranieriego dzieli od poziomu Capello jakieś... 10 lat
- Łukasz
- Juventino
Nasze pojedynki z Anglikami zawsze są nadzwyczaj trudne. Zawsze. Przed oczami stają mi natychmiast: pamiętny gol Luisa Garcii, Mutu odbijający się od Eboue i cieszący się Fabregas, wycieńczony grypą Zambrotta przewracający się o własne nogi i Conte podający w poprzek boiska do przeciwnika...Gotti pisze:Warto dodać, że w ostatnich 7 pojedynkach w LM Juve vs Anglia nie wygraliśmy żadnego z nich. 5 przegraliśmy i 2 zremisowaliśmy.
Ostatni team z Wysp, który pokonaliśmy to Newcastle w pamiętnym sezonie 02/03.
Czas wreszcie się przełamać.
Z tego co się orientuję, to z Hiszpanami mamy statystyki korzystne.Gotti pisze: Czyli statystyki nie napawają optymizmem, ale jak dobrze wiemy one nie grają co pokazał mecz na Bernabeu.
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2008, 22:52 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- slay_mac
- Juventino
Ciekawe czy pierwszy mecz będzie w TVP? Może ktoś podać jakie mecz po za naszym są rozgrywane w środę?
Co do losowania... zero emocji - Juventus wylosowany już w pierwszej parze
. Trzy szlagiery włosko-angielskie, wreszcie przekonamy się czy ta przereklamowana liga angielska jest naprawdę taka dobra. Chelsea uważam za rywala mniej groźnego niż np. Arsenal (nie mogę zapomnieć tego dwumeczu z LM).
Zapraszam na forum Chelsea do działu Champions League - jest naprawdę ciekawie, strasznie się napinają.
Co do losowania... zero emocji - Juventus wylosowany już w pierwszej parze

Zapraszam na forum Chelsea do działu Champions League - jest naprawdę ciekawie, strasznie się napinają.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zdaje się,że Gottiemu chodziło o coś zupełnie innego.Prawdopodobnie miał na myśli to,że zawsze mieliśmy problemy z pokonaniem Realu na ich terenie,podczas gdy w tym roku przełamaliśmy tę niechlubną passę.Łukasz pisze:Z tego co się orientuję, to z Hiszpanami mamy statystyki korzystne.Gotti pisze: Czyli statystyki nie napawają optymizmem, ale jak dobrze wiemy one nie grają co pokazał mecz na Bernabeu.
- deszczowy
- Juventino
Obyś sie nie przeliczył... Popatrz, co gra w tym sezonie Arsenal, a co gra Chelsea.slay_mac pisze:Chelsea uważam za rywala mniej groźnego niż np. Arsenal (nie mogę zapomnieć tego dwumeczu z LM).
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Obie ekipy grają w tym sezonie przeciętnie,choć rzeczywiście Arsenal ma o wiele większy problem...deszczowy pisze:Obyś sie nie przeliczył... Popatrz, co gra w tym sezonie Arsenal, a co gra Chelsea.slay_mac pisze:Chelsea uważam za rywala mniej groźnego niż np. Arsenal (nie mogę zapomnieć tego dwumeczu z LM).
- ewerthon
- Juventino
Czytałem twoje wypowiedz oraz tamtych kibicow i stwierdzam, że Ty też robisz napinkę. Musisz wziąć pod uwagę to, że dla nich stwierdzenie, iż polubili Chelsea dzięki kasie Abramowicza jest największą hańbą.slay_mac pisze:
To tak jakby Ci ktoś o Juve powiedział, że Twój ulubiony klub to banda oszustów co kupuje mecze mimo, że afera Calciopoli to już przeszłość. Chyba nie byłoby to dla Ciebie przyjemne?
- D-Rose
- Juventino
Co nie zmienia ze przewazajacej wiekszosci to niestety prawda(a jak to jest z prawdą, bardzo w oczy kole)Musisz wziąć pod uwagę to, że dla nich stwierdzenie, iż polubili Chelsea dzięki kasie Abramowicza jest największą hańbą.

Z mojej storny powiem tylko tyle, ze juz w tym sezonie jedno takie specyficzne forum przed dwumeczem jak i po dwumeczu, przegladałem z oromna satysfakcją(ile wtedy zółci wyplywalo :rotfl:) i mam nadzieje ze bedzie i w tym przypadku tak samo, nienawidze takich klubów które sie pojawiaja niewiadomo skad, tylko i wylacznie za sprawa prywatnych pieniedzy(bez których pewnie Chelsea walczyla by w Intertoto rok rocznie)

- Bison
- Juventino
mhm tak z innej beczki co do kibicow CFC napewno sa jacy prawdziwi kibice co nie zmienia fakty ze 70% 80 % ? kibicow wstrzykanal Don Carleone Rosyjki popmujac kase . A zastanawiam sie nad jednym - Juve 3 klub pod wzgledem ilosci kibicow na swiecie .. gdzie w samej Itali bije na leb 2x wieksza iloscia tifosich niz 2 inter... a ostatnie lata byly ciezkie .. degradacja seria b , pozegananie wiely pilkarzy , ostatni sukces byl w 2003 roku wiekszy na skale swiatowa... A tu Juventinich nie ubylo ^^ za to kocham ten klub , od momentu kiedy zobaczylem baggio w bialo czarne pasy.
- Gotti
- Juventino
Tak jak napisał mrozzi chodziło mi o pokonanie Realu na ich stadionie.Z tego co się orientuję, to z Hiszpanami mamy statystyki korzystne.
A tak w ogóle z Anglikami też mamy mimo wszystko korzystny bilans:
36 meczów w tym 14 zwycięstw Juve przy 13 Anglików. Można by rzec, że do roku 2003 byliśmy pogromcą ekip z Premier League. W latach 90 często laliśmy ManU.

http://juvepoland.com/text.php?id=478
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To poodśnieżaj jeszcze, bo snieg spadł...yanquez pisze:pozamiatane! Chelsea((
No wlaśnie z najlepszym w historii i bylismy bezradni...Gotti pisze:Ja jeszcze dodam, że Ranieri dobrze zna Premier League a w szczególności samą Chelsea, więc trzeba trzymać kciuki z Claudio, bo to od niego może najwięcej zależeć.
EDIT:Nie leża nie leżą.... :roll: Zobacz jakim składem graliśmy przed laty z Arsenalem i Liverpoolem i spójrz na obecny skład - takie gadanie nie ma sensu.,poniewaz w ostatnich latach anglicy nam nie leza
Szansa na to, że zmadrzejesz nie jest większa niź 5 %, znawco futbolu...ciekawe gdyby to milan tak trafił, co był pisał, odrazu byś postawił swój klub na straconej pozycji, bez wiary? Może taka mentalnośc milanistów, ale nie Juventinich!Pontius21 pisze: jesli nie zdarzy sie historia typu DP z wolnego i "obrona Czestochowy" do konca meczu , szansa Juve w tym dwumeczy nie jest wieksza niz 20 %
Byłem pewnien takiego losowania. Niestety od lat gośc od wyjmowania kulek ma dla nas złą rękę. Ostatnio chyba w 98r. mialiśmy Dynamo i Monaco, rywali z niższej półki, a tak to tradycyjnie sami giganci. Cóż, ja uważam, że trafiliśmy źle, ale mnie to nie obchodzi. Moja wiara w siłę Juventusu, jest nie do złamania. Żebyśmy mieli zagrać Primaverą z niewiadomo kim i w jakiej formie i tak zawsze będę wierzył w zwycięstwo!
Niestety anagielskie drużyny ostatnimi laty nam zupełnie nie leżą, co już zostało powiedzianie, kiedyś musi przyjśc czas, aby to zmienić, wierzę, że to będzie już w pojedynku z Chelsea. Oni mają 2, może 3 równożędne składy, my ledwo 1(bez kontuzji), ale cechuje nas coś, czego inne drużyny nie mają, magiczna mentalność, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie.
Myślę, że na dzień dzisiejszy możemy sobie tylko gdybyać i gdybać...proponuję wziąść pod uwagę, iż, mecze są za 2 miesiące, a przez ten czas jest w obu klubach się będzie zmieniało i zmienialo... przydą wzloty i upadki, kontuzje, taka piłka. Do czego brnę? A nodo tego, że o awansie zadecyduje obecna forma zepołów w dni meczu. Także proponuję ochłonać i w spokoju zaczekać na 1/8.
Jak nie przegramy w Anglii, mamy awans.

- stahoo
- Juventino
Zgadzam się z tym co Dragon piszesz, zwłaszcza, ze mecz jest za ponad 2 miechy, więc forma obu drużyn i kontuzje sie pozmieniaja nie jeden raz. To własnie największe piekno, ale i przekleństwo LM- o awansie decyduje szczęście i forma dnia.
Nie do końca. Bo przy 0-0 na Wyspach każdy gol Chelsea na Olimpico powoduje, ze musimy strzelic 2. Ale nie to jest najgorsze. Przy 0-0 w Turynie jest dogrywka, w której tez bramki licza sie podwojnie, co jest wg. mie śmieszne. No ale trudno. nie możemy dopuścic do dogrywki, bo tam moga się różne cuda zdarzyć
Jak nie przegramy w Anglii, mamy awans.
Nie do końca. Bo przy 0-0 na Wyspach każdy gol Chelsea na Olimpico powoduje, ze musimy strzelic 2. Ale nie to jest najgorsze. Przy 0-0 w Turynie jest dogrywka, w której tez bramki licza sie podwojnie, co jest wg. mie śmieszne. No ale trudno. nie możemy dopuścic do dogrywki, bo tam moga się różne cuda zdarzyć

- KamilDeath
- Juventino
wierzę że nie tylko nasz kochany klub odprawi angielską drużynę , moja wiara sięga głębiej , wierze że SerieA zagóruje nad PremierLeague , i będzie awans Juve , Interu i Romy , bo już nie mogę wytrzymać komentarzy jaka to liga angielska piękna mocna i takie tam
ale wracając do losowania na chłodno , rzeczywiście trafiliśmy bardzo źle , żeby nie mówić najgorzej jak można było wylosować , lecz jak wielu mówi to może być kluczowe jeśli chodzi o naszą mentalność i mobilizacje na takie mecze , dlatego w pełni rozumiem Murinho który się cieszy ze wylosował MU

ale wracając do losowania na chłodno , rzeczywiście trafiliśmy bardzo źle , żeby nie mówić najgorzej jak można było wylosować , lecz jak wielu mówi to może być kluczowe jeśli chodzi o naszą mentalność i mobilizacje na takie mecze , dlatego w pełni rozumiem Murinho który się cieszy ze wylosował MU
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Gotti
- Juventino
Czy najlepszym to bym polemizował. W ogóle tamten zespół to byli sami niezwykle doświadczeni piłkarze, którzy w swoich karierach dużo osiągnęli i może po prostu nie mieli takiej motywacji jak obecnie Chiellini, Molinaro czy Amauri. Obecny zespół praktycznie nic jeszcze nie osiągnął i głód sukcesu takich piłkarzy jak Sissoko, Chiellini, Amauri czy Molinaro w połączeniu z doświadczonymi graczami jak Buffon, Nedved, Del Piero może nas mocno zaskoczyć. Do tego Ranieri, przez wielu uważany za nieudacznika - pracując w takich klubach jak Chelsea, Valencia i teraz Juventus trzeba coś konkretnego w końcu osiągnąćNo wlaśnie z najlepszym w historii i bylismy bezradni...

Czuje, że to może być rok Claudio i tego sobie oraz wszystkim kibicom Juve życzę.