Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 13:51

Losowanie nie bylo specjalnie laskawe, boom pierwsza para i chelsea vs Juve. Bedzie ciezko, ale wkoncu mozemy sie sprawdzic w pelnym wymiarze tego slowa.

Ogolnie trafila nam sie fajna wlosko-angielska wojenka, no moze inter sie troche wylamuje, ale nie czas na uszczypliwosci :smile:

JEDZIEMY DO LONDYNU !!! :whistle:

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 13:52

Swider10 pisze:Villareas - P. Ateny
Nie wyobrażam sobie innego rezultatu niż zwycięstwo Villareal
Swider10 pisze:Sporting - Bayern M.
Niemcom się poszczęściło, trafili na najsłabszego rywala, toteż jestem niemal pewny, że to Bawarczycy przejdą dalej.
Swider10 pisze:A.Madryt - FC Porto
Ciekawy mecz. Grają w nim dwie równe siebie drużyny, dlatego ciężko przewidzieć wynik. Jednak mimo wszystko większe szanse daje drużynie z Madrytu, głównie za sprawą wielkich indywidualność czyt. Aguero i Simao
Swider10 pisze:Lyon - Barcelona
Katalończycy ZNOWU trafili na łatwego rywala. Nie mam żadnych wątpliwości kto awansuje dalej.
Swider10 pisze:Real - Liverpool
Ciekawy pojedynek. Świetnie grający w pucharach L'pool kontra zdesperowany Real. Sądzę, że wynik zależy w dużej mierze od transferów jakie przeprowadzi Real w styczniu, oraz od tego jak Ramos poukłada zespół
Swider10 pisze:Arsenal - AS Roma
Trzymam kciuki za Romę, ale uważam, że większe szanse ma Arsenal.
Swider10 pisze:Inter -MU
Wynik może paść każdy. Niech wygra lepszy!!!

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 13:54

Rok temu cztery angielskie drużyny w ćwierćfinałach, wielki zachwyt, a teraz coś czuję, że nie zobaczymy żadnej z nich, bo oprócz pojedynków włosko-angielskich mamy także real z liverpoolem. real gra jak gra, ale do wiosny może się wiele zmienić... będzie okienko transferowe, jest nowy trener etc.

no to hop. ;)

Capo di tutti capi
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:02

Chelsea - Juventus Oczywiście są zwolennicy takiego rywala a także przeciwnicy. Ja się nie opowiadam za którąś ze stron. Z jednej strony warto wygrać z taką drużyną jak Chelsea, to by była gigantyczna motywacja dla każdego z naszych, Chelsea to drużyna zbudowana dzięki pieniądzom Abramovica. Tą drużyną rządzi kasa, to się wielu nie podoba, łącznie ze mną. No ale z drugiej strony mogliśmy mieć o wiele więcej szczęścia. Piłka nie zawsze jest piękna, nie wygrywa najpiękniejsza piłka, nie wygrywa najlepsza drużyna, trzeba mieć trochę szczęścia, a trafiając na Chelsea która jest czy nie w kryzysie, nie robi żadnej różnicy widać, że nam trochę go zabrakło. Pojedynek Ranieri - Abramovic Mogę się założyć, że jak wygramy z Chelsea to zaraz wpłynie jakaś oferta za któregoś z naszych albo nawet za Claudio. Nienawidzę ruska!

Villareal - Panathinaikos Można się było tego spodziewać!! Dwie najsłabsze drużyny, każdy chce na nie trafić, a one trafiają się nawzajem.

Sporting - Bayern Niemcy czasami grają żenująco. w Portugalii wygra nieznacznie Sporting, Toni odda 10 strzałów na bramkę z tego 1 celny, cały on. W Monachium jak Sporting zagra z kontry i ustrzeli bramkę to przejdą.

Lyon - Barcelona Jak zwykle Barcelona trafia na słabeusza

Arsenal - Roma Nie ma szans abyśmy w kolejnej rundzie zobaczyli 3 drużyny włoskie. Roma przegra wysoko.

Inter - Man Utd Tutaj znacznie większa szansa na awans włoskiej drużyny. Nawet tak wielki, ogromny Man Utd wychwalany i wielbiony przez co trzeciego kibica sezonowego (drugi klub to Barca) może odpaść. Inter silny, ale z angielskimi gra dno.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:21

Nie wiem o czym piszesz, ale mi się wydaje, że w ostatnich latach w 1/8 Barca trafiała dwa razy na Chelsea :whistle: .
Arsenal - Roma Nie ma szans abyśmy w kolejnej rundzie zobaczyli 3 drużyny włoskie. Roma przegra wysoko.
To jeszcze nam wynik meczu podaj to nie będę oglądał już tego meczu.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:29

No świetnie zapowiadają się mecze 1/8 :brawo:Mam nadzieję,że do 1/4 awansują WSZYSTKIE zespoły z Włoch,ponieważ chcę,aby rozwalili w proch tą komercję Angielską i ich pseudo-football.Juve będzie miało ciężko z Chelsea,ale myślę,że Ranieri na tyle dobrze ich zna i na tyle zmotywuje naszych,że dadzą im popalić.Inter również ciężko,ale WYJĄTKOWO;D mam nadzieję,że spiorą tych sezonowców..Roma też ma się nie dać.A i Realowi WYJĄTKOWO życzę wygranej,bo L'poolu nie cierpię.FORZA CALCIO!!!!!FORZA JUVENTUS!!!!!Inglese ti odio!!!!!

P.S.I finał Juve-Inter :C

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:40

Cos ci nie pasuje? Nikogo nie obchodzi czy będziesz oglądał czy nie, po co ta ironia? Czujesz się teraz lepiej? Jesteś teraz fajny i popularny

Sezon 2007/2008
Faza grupowa, rywale Barcelony: Lyon, Stuttgart, Rangers
Rzeczywiście, grupa śmierci. Grupa Juve,Real,Zenit,Bate wymięka
1/8
Celtic. Ta drużyna ma normalnie wszystko! Wszyscy się ich boją!
1/4
Schalke. Dobra, Schalke miało lepszy sezon, ale czy Niemcy to Chelsea, Liverpool lub Man Utd ?

A dwa razy pod rząd mecze z CFC to już historia. Ostatnio grali w CL z Chelsea w 2006 roku, rzeczywiście ostatnio

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:41

Wrocilem ze szkoly, patrze, a tu co? Mamy Chelsea :smile: Pierwsza reakcja to zaskoczenie, niedowierzanie ale temu wszystkiemu towarzyszyl usmiech na mej twarzy;]. Chelsea? Czas przelamac stereotyp Angielskich dryzyn. Opykac Chelsea - to byloby cos pieknego. Tylko dzieki takim pojedynkom odbudujemy nasza pozycje w Europie. Jak ich pojedziemy chyba zaden zaczes z TVP nie bedzie mial watpliwosci, ze jestesmy w stanie ograc kazdego. W awans wierze i jakos nie trzese gaciami przed Angolami. Moze to wlasnie taka ironia losu, ze po tym wszystkim co przeszlismy w ciagu ostatnich lat nasza droga na szczyt bedzie uslana pieknymi pojedynkami z najsilniejszymi ekipami...?! Troche sie rozmarzylem ale byloby to cos pieknego. Juz wypatruje lutego z niecierpliwoscia :wink:

Jeszcze krotko o innych parach:
Villarreal - Panathinaikos Panathinaikos jakos mnie nie przekonuje. No chyba, ze w Grecji kibice stworza jakas niepowtarzalna atmosfere, ktora sparalizuje Ekipe z Hiszpanii. Moj typ: Villarreal

Sporting Lizbona - Bayern Monachium Jak dla mnie to jest bardzo wyrownana para. Moze troszke wiecej szans ma Bayern, ktory ma rewanz u siebie ale Sporting napewno tanio skory nie sprzeda;] Typ: Sporting a co :prochno:

Atletico Madryt - FC Porto Tutaj nie mam faworyta. Mysle jednak, ze Atletico bedzie czarnym koniem tych rozgrywek :wink: Typ: Atletico

Lyon - Barcelona
To co Barca wyprawia mowi samo za siebie. Jesli nie zlapia zadyszki awans maja pewny. Typ: Barca

Real Madryt - Liverpool Real po zmianie trenera, przybyciu Huntelaara i ew. dokupieniu kogos w zimie moze od nowego roku naprawde sie rozpedzic. Ciekawe, co na to Anglicy. Kolejna para w ktorej moze zdarzyc sie wszystko :wink: Typ: Real

Inter Mediolan - Manchester United No i Mourinho ma, o co prosil. Kapitalna para. Inter bedzie mial okazje do sprawdzenia sie z rywalem z najwyzszej polki w fazie w ktorej przegrywajacy odpada. Wiec presja bedzie. Bedzie trzeba zagrac na calosc w obu meczach - bez eksperypentow. Sprawdzonymi metodami. Zycze im z calego serca zeby odpadli. MU ma rewanz u siebie i mysle, ze tam postawia kropke nad i;]. Typ: MU :C

AS Roma - Arsenal Londyn Z calym szacunkiem dla Romy ale wg mnie niestety sobie nie poradza z Arsenalem. Wygra mlodsc i finezja;] Tyle;] Typ: Arsenal

Reasumujac - pary bardzo wyrownane. Pojedynki Wlosko - angielskie beda napewno dostarczac wielkich emocji. Cos pieknego;]

Luker napisal:
Gdybysmy wszystkie trzy, skopali tylki angolom, co to by sie dzialo w prasie europejskiej :]
Gdyby odpadl jeszcze Liverpool, TVP popadloby w zalobe i nie pokazalo zadnego meczu do konca rozgrywek 8)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 14:56

Bobek1991 przestań się panoszyć, bo napisałeś stek bzdur i tego nie widzisz.
Bzdury i jeszcze raz bzdury!

I to:
A dwa razy pod rząd mecze z CFC to już historia. Ostatnio grali w CL z Chelsea w 2006 roku, rzeczywiście ostatnio
Jeżeli dla Ciebie 2/3 lata temu to nie jest "ostatnio" jeśli chodzi o świat piłkarski to współczuje.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 15:05

hara pisze:Rok temu cztery angielskie drużyny w ćwierćfinałach, wielki zachwyt, a teraz coś czuję, że nie zobaczymy żadnej z nich, bo oprócz pojedynków włosko-angielskich mamy także real z liverpoolem.
Gdyby wszystkie angole odpadly juz w 1/8, no to by bylo wydarzenie...

A szansa na pewno jest. Wlosi juz nie sa tacy slabi jak rok temu, poziom ligi bardzo wzrosl, co oznacza, ze druzyny wloskie rok wczesniej, teoretycznie teraz powinny byc lepsze(ile, o to sie spierac nie bede).

Nie chce zapeszac, ale gdyby wszystkie angole odpadly, no to chyba juz zadnego prezentu na caly rok bym dostac nie musial.
KeRmit19 pisze: Gdyby odpadl jeszcze Liverpool, TVP popadloby w zalobe i nie pokazalo zadnego meczu do konca rozgrywek 8)
Hehe. Pewnie tak :]

Oby, oby!

ps. I jeszcze mala ciekawostka na koniec: Chelsea Jose, przegrala tylko raz na 12 meczy, z Man Utd Fergusona.

Obrazek
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 15:50

Juve nie radzi sobie z Angielskimi klubami... Ale Juve jest w dobrej formie i jest skoncentrowane w meczach z dobrymi drużynami, a CFC świetna ale z dobrymi klubami słabo im idzie, musimy zabrać przykład z naszych znajomych z Rzymu i roznieść ich

Juventus w dobrej formie? Zgadza się, ale to, że teraz tak jest nie oznacza, że tak samo będzie w lutym. Nie radzę się sugerować obecną zespołów.
Taaa jasne. Spacerek. Sporting potrafił w fazie grupowej nastraszyc nawet Barcelone, więc Bayernowi nie będzie łatwo z tym zespołem

Gdzie i kiedy?

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 16:35

Miałem przeczucie ze trafimy na Chelsea, nie jestem jakoś przejęty, walczymy o mistrzostwo, nikt nie będzie pamiętał czy odpadniemy w 1/8 czy 1/4. Myśle ze mamy spore szanse i powinniśmy awansować.
Chelsea wcale nie gra rewelacyjnie, fakt to światowy zespół ale mimo to nie jestem pod wrażeniem gry ich zespołu. Nie mówie ze my gramy extra.
Jak trafimy z formą to będzie dobrze, musi!

Losowanie bardzo ciekawa, 3 pary ang-wł, sądze ze wyjdzie z tego kilka historycznych pojedynków.
Zapewne emocji nie zabraknie, oby w TVP pokazali choć jeden mecz Juve, ale jak znam życie to pokażą "nieziemski, galaktyczny super extra, wielopucharowy, nieomylny, bogaty i królewski Real przeciwko magicznemu dodtknięcu Gerarda z Liverpoolu" no a na następny tydzień "super boski elegancki z uroczym Cristiano Ronaldo ManU przeciwko Interowi który trenuje nie kto inny jak 3 głowy, super extra taktyk Murinho"
No ale może jednak.

FORZA JUVENTUS :!:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 17:32

Mam swoją opinię, że Roma przegra wysoko, a określenie nie ma szans oznacza ze Roma nie da rady wygrać tylko i wyłącznie w mojej prywatnej opinii, której nie musisz rozumieć, tym bardziej komentować.

Rok 2006 nie ma znaczenia. Jak zwykle powiedziałem w kontekście ostatnich meczów, nie ostatnich edycji !

Ja tobie gratuluje, jeżeli ty tego nie rozumiesz

Ty przykładowo mówisz, że Roma wygra, czyli ja korzystając z twoich poglądów oceniam że gadasz bzdury, bo jest to niezgodne z moją opinią :bravo:

forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 17:51

Bobek1991 pisze:Mam swoją opinię, że Roma przegra wysoko, a określenie nie ma szans oznacza ze Roma nie da rady wygrać tylko i wyłącznie w mojej prywatnej opinii, której nie musisz rozumieć, tym bardziej komentować.

Rok 2006 nie ma znaczenia. Jak zwykle powiedziałem w kontekście ostatnich meczów, nie ostatnich edycji !

Ja tobie gratuluje, jeżeli ty tego nie rozumiesz

Ty przykładowo mówisz, że Roma wygra, czyli ja korzystając z twoich poglądów oceniam że gadasz bzdury, bo jest to niezgodne z moją opinią :bravo:
Stary jak druzyny z roznych krajów mają grac wiecej razy ze sobą niz jeden dwumecz w ciągu roku ? Wiec 3 lata to nie jest długi okres czasu dla rywalizacji europejskiej.

"Zanetti? Zanetti to człowiek legenda, który patrząc na ilość rozegranych spotkań powinien chyba odpocząć, ale odpoczynek jest dla niego zły. " J.Mourinho
Fred_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 18:16

Vincenzo Iaquinta chcial chelsea wiec ja ma :-D mam nadzieje ze strzeli brameczke chelsea :-D nie wiem czemu ale jak slysze slowo Chelsea mam przed oczami cholernie silna druzyna hmm moze i nawet najsilniejsza w europie? :-D nie jestem zadowolony z losowania bo bedzie cholernie ciezko,juz bym wolal zeby Juve gralo z Arsenalem,Man czy Liverpoolem no ale trudno trzeba wierzyc w Juve!! :-D

ODPOWIEDZ