Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 16:53

stahoo pisze:Ciekawe czy koparki sa New Hollanda... 8)
A koparki rzeczywiście to New Holland :!: :rotfl: Na którymś z włoskich portali widziałem zdjęcie,wyraźnie ukazujące nazwę naszego sponsora na "sprzęcie" :!: :lol:

Sam podobnie odczuwam wielki żal towarzyszący rozbiórce Delle Alpi...Rozegrał się na nim jeden z piękniejszych fragmentów naszej historii...Pamiętny mecz z Realem,wygrany 3-1,czy chociażby późniejsze spotkanie z tym samym przeciwnikiem,kiedy to Zalayeta fenomenalnym strzałem zagwarantował nam awans do dalszej fazy rozgrywek LM...Ehhh... :płaczę: Coś się kończy,ale i zaczyna-nowy stadion z całą pewnością także pokochamy-takiego przywiązania do nazwy obiektu na pewno nie będzie,ale nasi piłkarze dostarczą nam pięknych i niezapomnianych emocji :dance:

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 17:21

Szkoda że nie pomyślano aby umieścić kamerkę online gdzieś na placu rozbiórki/budowy. Takie rozwiązanie miało już gdzieś miejsce - nawet chyba w Polsce :-D

Obrazek
olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 17:42

JuveForever10 pisze:Szkoda że nie pomyślano aby umieścić kamerkę online gdzieś na placu rozbiórki/budowy. Takie rozwiązanie miało już gdzieś miejsce - nawet chyba w Polsce :-D
A dokładniej http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,80198 ... _Euro.html

W sumie to fajnie jak by taką zamontowali u nas :)

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 17:44

JuveForever10 pisze:Szkoda że nie pomyślano aby umieścić kamerkę online gdzieś na placu rozbiórki/budowy. Takie rozwiązanie miało już gdzieś miejsce - nawet chyba w Polsce :-D
Niby jest takie cos w Poznaniu przy ul. Bługarskiej, oraz ma być przy budowie Baltic Area ;)

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2008, 18:32

Kamerka jest/bedzie we Wroclawiu, Gdansku, Poznaniu i Warszawie(x2) albo i gdzies jeszcze w kilku miejscach.
Na Delle Alpi pewnie tez zrobia, ale jak zacznie sie budowa.

olecki1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 18:31

Można obejrzeć jakże drastyczne sceny z rozbiórki Delle Alpi pod tym linkiem

PS. Przy okazji, tutaj ciekawi filmik na temat nowego stadionu

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 19:32

Ehh...kiedyś będziemy jeszcze tego żałować. Mieliśmy piękny, oryginalny stadion! Delle Alpi :!: Stadion Alpejski...stadion pokroju Santiago Bernabeu, San Siro, Old Trafford...co teraz dostaniemy? Jakiegoś karła na miarę średniej drużyny, który będzie jakąś tam "area" czy coś w tym stylu...to nie będzie świątynia piłki nożnej...ale multiburdel dla niedzielnych kibiców.

A przecież wystarczyło Delle Alpi dodać troche świeżości, wprowadzić w życie kilka nowych rozwiązań...niestety, zamiast iść do przodu to my się cofamy.

Ten nowy wygląda przy Alpejskim...aaa, szkoda gadać.

Mieliśmy oryginalny stadion(a takich coraz mniej)...dla mnie Juventus od początku kojarzył się z Delle Alpi.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 19:46

Uważam podobnie...Z jednej strony cieszy fakt,że nie będzie już tej śmiesznej bieżni,która oddalała trybuny o kilometry...Z drugiej zaś stary obiekt miał duszę...Pamiętam,jak rozgrywaliśmy spotkania w LM przy padającym śniegu i świetle księżyca...Mówiło się,że Delle Alpi to twierdza nie do zdobycia...Do tego ten fenomenalny,charakterystyczny wygląd...Teraz dostaniemy coś,co starszy stadion przypominać będzie tylko dzięki łukom za bramkami...Jednak to już nie to samo.Najgorszym problemem pozostaje sprawa nazwy...To straszne...Patrząc na to inaczej jestem zadowolony,że będziemy mieć obiekt na miarę XXI wieku.Cierpię jednak widząc gruzy w miejscu dawnych trybun...Ehh... :płaczę: :płaczę: :płaczę:

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:03

Dlatego najlepszym rozwiązaniem byłaby modernizacja Delle Alpi a nie budowanie takiego czegoś...
Delle Alpi miał 1 wade - bieżnie, można było ją zlikwidować. Poza tym był stadionem na miarę takiej drużyny jak Juventus i był taki jak Juve, oryginalny, majestatyczny, kolosalny - ale taki właśnie jest Juventus, nie oszukujmy się, nie jesteśmy średniakiem, ale europejską marką z czołowki.

Teraz będziemy mieć stadion na miarę Fiorentiny...

Jak graliśmy na alpejskim to z dumą wypowiadało się te słowa "Delle Alpi...gramy na Delle Alpi", nie musieliśmy się wstydzić w meczach z Realem czy inna wielką drużyną naszego obiektu.

Teraz co będziemy mówić? "Juventus area" a może "New Holland's garage"?
Ehh...

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:09

a ja uważam inaczej niż wy

Delle Alpi był przestarzały, wielki, nie miał atmosfery futbolowego ze względu na odległosc kibiców

natomiast nowy stadion bedzie tak jak nowe Juve - młody, piękny i nowoczesny

bedzie to stadion na miarę drużyny liczącej się w europie i na pewno bedzię naszą godną wizytówką a kibice w końcu będą mogli być blisko swoich ulubieńców podczas meczu i na pewno samym piłkarzom taki doping też się bardziej spodoba

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:18

Taa...młody...i co z tego, że nowy? Nowe rzeczy nie znaczy lepsze rzeczy. Wielkie miejsca, które stają się czymś nie do ruszenia nie są młode. Pokaż mi jakiś już legendarny stadion, który jest młody?

Opowiedz mi historię Delle Alpi i historię chociażby takiego Allianz Area.

Piękny? Pojęcie piękna jest bardzo względne. Dla mnie piękny był Delle Alpi, był oryginalny, budził respekt, miał to czego potrzebuje naprawdę piękny stadion.

Nowy natomiast jest kopią tego co już mamy...choćby wspomniana wyżej Allianz Area...Niemcy mają piękniejszy stadion.

Nowoczesny? Ok, ludzie będą chodzić na mecz czy się pobawić w niedzielne popołudnie? Poza tym te wszystkie duperele poza piłkarskie można było dobudować podczas modernizacji Delle Alpi.

Delle Alpi miał wszystko...poza jednym...nie powinien mieć bieżni, bieżni można było się pozbyć, dobudować całe te kompleksy dla dzieciaków i wprowadzić kilka poprawek.

Mielibyśmy Delle Alpi bez jego wad, czyli stadion niemalże idealny.

Ciekawe...jak szybko ludzie zaczną narzekać, że nowy stadion jest za mały... :lol:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:31

taa.. Delle Alpi stare, Dell Alpi ma duszę... nie wiem czy można coś takiego powiedzieć o stadionie wybudowanym w 1990 roku. Popatrz sobie na średnią ilość kibiców, a potem się zastanów czy warto było zostać na starym, dużym Delle Alpi... wolę żeby grali na pełnym "karle" niż na połówce wielkiego Delle Alpi.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:35

olecki1 pisze:Można obejrzeć jakże drastyczne sceny z rozbiórki Delle Alpi pod tym linkiem
Chociaż jestem zwolennikiem nowego stadionu to zdjęcia te przygnębiają :( uwielbiałem Delle Alpi chociaż nigdy nie było mi dane na nim być :płaczę:. Ale z drugiej strony z czasem i nowobudowany stadion stanie się dla nas tym czym było utracone Delle Alpi, mam taką nadzieję i wierzę w to.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2008, 20:38 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:37

Lord_ Juve straszne głupoty piszesz. Delle Alpi był obrzydliwym przestarzałym klocem. Historii wielkiej też nie miał, a frekwencja w ostatnich latach mówiła sama za siebie. Jedyny jego plus to nazwa i pojemność na miarę wielkiego klubu. Nowy stadion będzie najnowocześniejszy w całej Italii i z pewnością najładniejszy. Stadion to nie tylko stadion - na nowym będzie muzeum klubowe, sklepy itd. , czyli to co powinien mieć obiekt na miarę Juventusu.
Jakiegoś karła na miarę średniej drużyny
Zobacz jakie stadiony mają takie kluby jak chociażby Chelsea i Liverpool. Czy są to małe kluby? Czy wiesz jaka atmosfera panuję na tym "karłowatym" Anfield?
40 tys miejsc to dużo i dokładnie tyle ile Juventus potrzebuję, bo w latach świetności Delle Alpi zasiadało na nim średnio właśnie 40 tysięcy kibiców.
I jeśli siłę klubu mierzysz pojemnością stadionu to nie mamy o czym dyskutować.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2008, 20:59

Ultras pisze:
^FAZZI^ pisze:
Vergil pisze:Niech DP usiądzie na każdym z krzesełek i na eBay ;)

W którym roku prace nad stadionem mają być ukończone?

Te porównanie do polski trafne, tam nie ma tak że stoi 5 a jeden robi...
hehe :P u mnie na osiedlu koncza budowac boisko ( orlik ) i dokladnie tak bylo :P stali w kilku popierani o lopaty i se gadali :|
No popatrz. Szok! Przecież powinni zapieprzać bez przerwy po 12 godzin tak żeby po dniówce nie wiedzieli jak mają na imię! =)
nikt nie mowi o 12 :) ale jak maja placone za 8 godzin to wypadalo by chociaz z 4 popracowac :P a oni pracuja 2 ;] mam wrazenie ze ja po pracy w biurze bywalem bardziej zmeczony. A poza tym to jest opoznienie i firma nie wyrobila sie z terminem za co juz teraz maja kilkanascie tys. kary :) ( a wystarczylo zeby tak jak pisalem chociaz z 4 godz. pracowali ;) )

ODPOWIEDZ