Serie A (16): JUVENTUS 4-2 Milan
- L u k
- Interista
Siewier pisze:Pojedynki Juve z Milanem nie mają tak wielkiego znaczenia i podtekstów historycznych jak i poza boiskowych jak te z Interem.

Dodam jeszcze, ze w chwili powstawania tego tytulu(nie wiem czy nadal, ale prawdopodobnie tak), Juve i Inter posiadaly najwiecej fanow na terenie Wloch. Juve najwiecej, Inter byl drugi z kolei.
Rowniez meczow Interu z Juve, bylo najwiecej, ze wszystkich rozgrywanych miedzy wloskimi druzynami (w tamtym czasie).
- paruf
- Juventino
Świetny wynik do przerwy prowadzimy 3:1 !!!
Mam nadzieję,że Nedved nie ma ciężkiej kontuzji. Po raz kolejny De Ceglie udowadnia jak wiele wnosi do drużyny, świetne dośrodkowanie i piękna główka Amauriego!! Kielon też zasłużył na gola przeciwko takiej drużynie jak Milan. Szybki bardzo ciekawy mecz jak dotąd.

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie spodziewałem się tak wysokiego wyniku na koniec spotkania, a co dopiero do przerwy
Cóż, nie pozostaje nam nic innego jak liczyć, że nie damy już sobie wydrzeć tego zwycięstwa 

- SirRose
- Juventino
Cudownie, pieknie i magicznie !! Tak dobrze grającego Juve chyba jeszcze nie widziałem od czasu spadku do serie B. Nawet nie wiem kogo mam wyróżniać bo dziś na prawdę wszyscy grają świetnie. Mam nadzieję że Juve nie przestanie groźnie atakować i że dowieziemy zwycięstwo do końca.
Na prawdę piękny kawałe Calcio !!
Forza Juve !!!!!!!!
Na prawdę piękny kawałe Calcio !!
Forza Juve !!!!!!!!
- slay_mac
- Juventino
Fantastyczny wynik= fantastyczna gra Juve. Ciekawi mnie ten uraz Nedveda, bo gdy schodził z boiska nie wyglądał na kontuzjowanego. Wyróżnić trzeba środek pola oraz o dziwo Marchioniego, który rozgrywa niezłe zawody. W drugiej połowie nie możemy odpuścić, trzeba przycisnąć i dobić Milan.
- Ryder
- Juventino
Popieram, po golu Milanu zacząłem mieć wątpliwości co do naszej dalszej gry, ale Kielon i Amauri rozwiali je jeszcze przed końcem pierwszej połowy. Poza nimi świetnie Sissoko, Grygera (pomimo błędu przy akcji Roniego), Del Piero standard, reszta również przyzwoicie. Oby tak dalej 

NO DUMA mnie rozpiero po tym meczu
Cos wspanialego, zwyciestwo z Milanem zawsze smakuje szczegolnie
O samym przebiegu gry nie bede sie rozpisywal, gdyz zapewnie wiekszosc z was go ogladala
Powiem tylko, ze jak dla mnie to cala nasza drozyna zagrala cudownie
szkoda slupka Alexa i sety Vicka z koncowki bo 5:2 to byla by juz ekstaza
A nasza mlodziez coraz lepsza !!
Co cieszy szczegolnie 
Aha i jeszcze jedno. Nie chcial bym byc w skorze siwego teraz, bo wraca Treze a ja np. jakos nie widze Amauriego na lawce

O samym przebiegu gry nie bede sie rozpisywal, gdyz zapewnie wiekszosc z was go ogladala

Powiem tylko, ze jak dla mnie to cala nasza drozyna zagrala cudownie

A nasza mlodziez coraz lepsza !!

Aha i jeszcze jedno. Nie chcial bym byc w skorze siwego teraz, bo wraca Treze a ja np. jakos nie widze Amauriego na lawce

Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2008, 22:45 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
I niech mi ktoś powie, że liga włoska jest nudna i nastawiona na gre defensywną..
Super mecz z pięknymi bramkami. Akcję Sissoko i Amauriego, która zakończyła się bramką tego drugiego można oglądać bez przerwy. Po prostu miodzio! Po czerwonej kartce dla Zambrotty Milan osiadł totalnie i aż żal, że nie udało się strzelić więcej bramek. Jednak nie ma co narzekać bo najważniejsze są 3 punkty.
Grazie!!!
Super mecz z pięknymi bramkami. Akcję Sissoko i Amauriego, która zakończyła się bramką tego drugiego można oglądać bez przerwy. Po prostu miodzio! Po czerwonej kartce dla Zambrotty Milan osiadł totalnie i aż żal, że nie udało się strzelić więcej bramek. Jednak nie ma co narzekać bo najważniejsze są 3 punkty.
Grazie!!!
- ewerthon
- Juventino
Fantastyczny mecz Juventusu!!!
Moim zdaniem najlepszy w tym sezonie.Najlepsi na boisku to Sissoko i Amauri. Malijczyk mnie po prostu zadziwił. Przerywał najważniejsze akcje Milanu i wielki "Pyrlo",nie mógł nie przy nim w ogóle ruszyć. A ta akcja z Amaurim po prostu majstersztyk. Amauri godnie zastepuje Trezeguet'a i potwierdza, że jego transfer to jak najbardziej strzał w dziesiątkę. Poza tym świetny mecz Alexa, Marchisio, Chielliniego i można tak wymieniać i wymieniać!...piłkarzy Juve
. Chciałem podkreślić jeszcze jedną rzecz:
Molinaro > Zambrotta ( ten człowiek nie nadaję się do Juventusu i dobrze, że Milan go przygarnął, bo tam jego miejsce).
Natomiast Christian zagrał świetnie i te odbiory piłki Shevchence! Brawo, Brawo. FORZA JUVE!!!

Moim zdaniem najlepszy w tym sezonie.Najlepsi na boisku to Sissoko i Amauri. Malijczyk mnie po prostu zadziwił. Przerywał najważniejsze akcje Milanu i wielki "Pyrlo",nie mógł nie przy nim w ogóle ruszyć. A ta akcja z Amaurim po prostu majstersztyk. Amauri godnie zastepuje Trezeguet'a i potwierdza, że jego transfer to jak najbardziej strzał w dziesiątkę. Poza tym świetny mecz Alexa, Marchisio, Chielliniego i można tak wymieniać i wymieniać!...piłkarzy Juve

Molinaro > Zambrotta ( ten człowiek nie nadaję się do Juventusu i dobrze, że Milan go przygarnął, bo tam jego miejsce).
Natomiast Christian zagrał świetnie i te odbiory piłki Shevchence! Brawo, Brawo. FORZA JUVE!!!
- SirRose
- Juventino
Troszkę przesadziłem chyba (to przez te emocje) ale na prawdę mecz w naszym wykonaniu piękny. Zagraliśmy z pomysłem, nieustępliwie i skutecznie. Mieliśmy przewagę w każdej formacji. Znakomicie zagrały nasze skrzydła, MM w tak dobrej dyspozycji nie widziałem już dawno, podobnie z resztą jak Grygery bo DeCeglie i Molinaro ostatnio grają bardzo przyzwoicie i ich dobry występ tak bardzo mnie nie zdziwił.SirRose pisze:Tak dobrze grającego Juve chyba jeszcze nie widziałem od czasu spadku do serie B
Świetna postawa naszej pary środkowych pomocników, ta formacja już dawno nie słyszała pochwały z moich ust

Reszta normalnie, środek obrony pewnie, Manninger dobrze, atak też spoko.
Podsumowując jestem niezwykle szczęśliwy z tego wyniku, w 100% zasłużyliśmy na te 3 pkt. Całą "wielka trójca" jest na zero (Milan wygrał z Interem, Inter z nami, my z Milanem). Dziś widziałem prawdziwy kolektyw, zgraną drużynę i jakiś pomysł na grę. Nie wiem co im Rannieri naobiecywał w szatni ale chwała mu za to

Forza Juve !!!!

- pan Zambrotta
- Juventino
Pozdrawiam wszystkich przeciwników transferu Amauriego.
Pozdrawiam wszystkich przeciwników Ranieriego.
Pozdrawiam wszystkich przeciników Mellberga.
Piękny mecz. Zespół wspiął się na takie wyżyny, że najsłabszy na boisku był Marchionni i... Alex.
Kapitalnie De Ceglie. Naprawdę, ręce składają się do braw.
Molinaro ! nie poznaję chlopa, słowo honoru.
Szczęście troche pomogło, ale zasługiwaliśmy na to zwycięstwo. Szkoda słupka Alexa. 5:2 - wynik marzenie.
Amauri całuje herb klubowy... ta deklaracja dużo znaczy.
Piękny mecz, kolejne wspaniałe chwile w tym sezonie.
Piękny mecz. Zespół wspiął się na takie wyżyny, że najsłabszy na boisku był Marchionni i... Alex.
Szczęście troche pomogło, ale zasługiwaliśmy na to zwycięstwo. Szkoda słupka Alexa. 5:2 - wynik marzenie.
- mrowka423
- Juventino
Pozdrawiam wszystkich przeciwników Molinaro.Miś Coccolino pisze:Pozdrawiam wszystkich przeciwników transferu Amauriego.
- pan Zambrotta
- Juventino
Tak. Tylko nie mów mi że przez te 1,5 roku wierzyłeś w Christiana, bo najzwyczajniej w świecie nie uwierzę. Niestety, ale ten obrońca zrobił tyle złego, że jeden, dwa czy trzy mecze nie przekonaja mnie do cofnięcia moich słów odnośnie Molinaro.mrowka423 pisze:Pozdrawiam wszystkich przeciwników Molinaro.
Na pewno muszę wziąc poprawkę na Marchisio, gdyż za szybko postawiłem na nim krzyżyk. Ale na pewno nie na Molinaro.
- Niasty
- Juventino
Świetny mecz w naszym wykonaniu. Nie chce się skupiać na naszych błędach. Powiem co mi się podobało 8)
Ciesze się, że nasi po stracie gola tak rzucili się na Milan, widać, że ta stracona bramka ich podrażniła. Bardzo podobał mi się nasz środek pola. Para Marchisio - Sissoko grała po prostu świetnie. Cieszy to tym bardziej, że Momo ostatnio nie prezentował się za dobrze. Szkoda tylko, że żaden strzał Claudio nie wpadł do bramki Milanu, bo miał ich dzisiaj trochę. Szczególnie szkoda tego z końcówki pierwszej połowy. Bramka na 4:2 to był po prostu majstersztyk, no normalnie coś pięknego
Zawsze chce widzieć taki Juventus, niesamowity mecz...
Dodajmy jeszcze to, że ten Marchionni zagrał dzisiaj naprawdę dobre zawody. To też jest wymowne.
I okazji Iaquinty w końcówce. Szkoda bo zasługuje by wreszcie coś strzelić.
Ciesze się, że nasi po stracie gola tak rzucili się na Milan, widać, że ta stracona bramka ich podrażniła. Bardzo podobał mi się nasz środek pola. Para Marchisio - Sissoko grała po prostu świetnie. Cieszy to tym bardziej, że Momo ostatnio nie prezentował się za dobrze. Szkoda tylko, że żaden strzał Claudio nie wpadł do bramki Milanu, bo miał ich dzisiaj trochę. Szczególnie szkoda tego z końcówki pierwszej połowy. Bramka na 4:2 to był po prostu majstersztyk, no normalnie coś pięknego

Dodajmy jeszcze to, że ten Marchionni zagrał dzisiaj naprawdę dobre zawody. To też jest wymowne.
Szkoda słupka Alexa. 5:2 - wynik marzenie.
I okazji Iaquinty w końcówce. Szkoda bo zasługuje by wreszcie coś strzelić.
- ArtHur
- Juventino
Grande Juve! To co dziś robiła trójka De Ceglie, Marchisio, Sissoko było genialne! Po raz kolejny nie moge pojąć czym kierował się Benitez rezygnując z Malijczyka. Tóz to geniusz, niszczyciel, morderca środka pola!
Olać Zambrottę, zdrajcę, teraz mógłby być ulubieńcem kibiców, a jego poziom nie obnizyłby się, tak jak to było widać w Barcie i Milanie, a tak czerwień : )
We Are The Champions!
Olać Zambrottę, zdrajcę, teraz mógłby być ulubieńcem kibiców, a jego poziom nie obnizyłby się, tak jak to było widać w Barcie i Milanie, a tak czerwień : )
We Are The Champions!