Serie A (16): JUVENTUS 4-2 Milan
- Dybala 4ever
- Juventino
możliwe, że Kaka nie zagra z Juve :
Największa gwiazda Milanu, Ricardo Kaká nie brał udziału w dzisiejszym treningu rossonerich, co stało się początkiem podejrzeń, iż jest kontuzjowany i nie wystąpi w meczu z Juventusem. Sky Sport Italia twierdzi, że zawodnik trenował dziś na sali gimnastycznej w Milanello, z dala od reszty kolegów. Jeśli Brazylijczyk jest rzeczywiście kontuzjowany i nie będzie w stanie zagrać w niedzielnym spotkaniu z Juventusem, to Carlo Ancelotti będzie miał jeszcze bardziej utrudnione zadanie z zestawieniem formacji pomocników na ten mecz, ponieważ wcześniej poważnej kontuzji doznał najwaleczniejszy zawodnik rossonerich - Gennaro Gattuso. Dodajmy, że Ricky nie wziął udziału także w ostatniej części dzisiejszego treningu, która jest bardzo ważna, ponieważ na niej trener Ancelotti ustala taktykę i skład na najbliższe spotkanie. Media we Włoszech uważają, że Carletto w meczu ze Starą Damą postawi na trio Pato-Ronaldinho-Seedorf. Ten ostatni najprawdopodobniej zastąpi Kakę.
http://www.acmilan.com.pl/?id=8878#kom
możliwa 11 Juve z goal.com na mecz z Milanem
Manninger; Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved; Del Piero, Amauri
Z Kaką niepewna informacja, ale jakby nie zagrał to pomoc Milanu mocno osłabiona, bo nie ma też Gattuso, a ponadto nie zagrają Boriello i Nesta, a co do naszej 11 to "powrót do normalności", czyli Giovinco i De Ceglie out. Dużo też myślę, że zależy od postawy Marchisio, bo jeśli zagra źle to zastąpi go Zanetti, który niedługo powinien wrócić do starej dobrej formy.
Największa gwiazda Milanu, Ricardo Kaká nie brał udziału w dzisiejszym treningu rossonerich, co stało się początkiem podejrzeń, iż jest kontuzjowany i nie wystąpi w meczu z Juventusem. Sky Sport Italia twierdzi, że zawodnik trenował dziś na sali gimnastycznej w Milanello, z dala od reszty kolegów. Jeśli Brazylijczyk jest rzeczywiście kontuzjowany i nie będzie w stanie zagrać w niedzielnym spotkaniu z Juventusem, to Carlo Ancelotti będzie miał jeszcze bardziej utrudnione zadanie z zestawieniem formacji pomocników na ten mecz, ponieważ wcześniej poważnej kontuzji doznał najwaleczniejszy zawodnik rossonerich - Gennaro Gattuso. Dodajmy, że Ricky nie wziął udziału także w ostatniej części dzisiejszego treningu, która jest bardzo ważna, ponieważ na niej trener Ancelotti ustala taktykę i skład na najbliższe spotkanie. Media we Włoszech uważają, że Carletto w meczu ze Starą Damą postawi na trio Pato-Ronaldinho-Seedorf. Ten ostatni najprawdopodobniej zastąpi Kakę.
http://www.acmilan.com.pl/?id=8878#kom
możliwa 11 Juve z goal.com na mecz z Milanem
Manninger; Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved; Del Piero, Amauri
Z Kaką niepewna informacja, ale jakby nie zagrał to pomoc Milanu mocno osłabiona, bo nie ma też Gattuso, a ponadto nie zagrają Boriello i Nesta, a co do naszej 11 to "powrót do normalności", czyli Giovinco i De Ceglie out. Dużo też myślę, że zależy od postawy Marchisio, bo jeśli zagra źle to zastąpi go Zanetti, który niedługo powinien wrócić do starej dobrej formy.
- Niasty
- Juventino
Nie wiem dlaczego, ale jestem wyjątkowo spokojny przed tym meczem. Ale mniejsza o to. Milan mimo wszystko potrafi się spinać na takie mecze, ale zauważyłem, że dużo meczy wygrywali po indywidualnych zagraniach swoich gwiazd, nie wydaje mi się żeby tworzyli kolektyw. Poza tym to cała ta sytuacja z Kaką wydaje się ściemą, pewnie i tak zagra.
Odnośnie naszego składu. Jedynie ten Marchionni mnie nurtuje, jeśli będzie grał tak jak ostatnio, to ja dziękuje, gramy w dziesiątke :roll: O Mellberga jestem raczej spokojny- godnie zastąpi Legro.
I dzisiaj wyjątkowo nie życzę sobie Giovinco w pierwszym składzie, Milan to nie "ogórki", a jedyną pozycją na której mógłby wystąpić to skrzydło, a tam trzeba bronić.
Chciałbym czystego meczu, ale jeśli nada się możliwość zdobycie "niesprawiedliwego" gola dla Juve, to nie mam nic przeciwko.
Odnośnie naszego składu. Jedynie ten Marchionni mnie nurtuje, jeśli będzie grał tak jak ostatnio, to ja dziękuje, gramy w dziesiątke :roll: O Mellberga jestem raczej spokojny- godnie zastąpi Legro.
I dzisiaj wyjątkowo nie życzę sobie Giovinco w pierwszym składzie, Milan to nie "ogórki", a jedyną pozycją na której mógłby wystąpić to skrzydło, a tam trzeba bronić.
Chciałbym czystego meczu, ale jeśli nada się możliwość zdobycie "niesprawiedliwego" gola dla Juve, to nie mam nic przeciwko.

- KeRmit19
- Juventino
Ja bylem wyjatkowo spokojny przed meczem z Interem, a pozniej sie niestety bardzo rozczarowalemNie wiem dlaczego, ale jestem wyjątkowo spokojny przed tym meczem.

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Na SerieA.pl jest napisane że Seedorf jest kontuzjowanyTavarisz_Saszka pisze:Niestety jesteś w błędzie. Kontuzjowani w Milanie to: Gattuso, Bonera, Nesta i Borriello.A mi sie wydaje ze... seedorf jest kontuzjowany?!
"Goście przyjada bez kontuzjowanych Seedorfa, Bonery, Gattuso, Borriello i Nesty."
- Guma 10
- Juventino
Ważne jest to aby było widowisko a nie jak to zwykle bywa w takich meczach nic ciekawego się nie dzieje.(wiadomo zawsze bronią)
dużo zależy od ALEXA od jego sytuacji, martwi mnie pomoc i dyspozycja MELBERGA
2:1 / 1:1
dużo zależy od ALEXA od jego sytuacji, martwi mnie pomoc i dyspozycja MELBERGA
2:1 / 1:1
- stahoo
- Juventino
Ważne jest aby po 94 bezbarwnych, nudnych, senny minutach, Marchionni lewym obojczykiem z 30 cm przed linia bramkowa wkulnął piłkę do siatki Milanu. Nie obchodzi mnie widowisko, zwody, dryblingi. Ja chce 3 pkt i umocnienie sie na 2 miejscu tabeli. Dlatego kibicuje Juve a nie Realowi.Guma 10 pisze:Ważne jest to aby było widowisko a nie jak to zwykle bywa w takich meczach nic ciekawego się nie dzieje.
edit. @ Mati
Pierwszy!

Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2008, 11:47 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati
- Juventino
Ja uważam wręcz przeciwnie, nie ważne jest widowisko, ważne, abyśmy to my zwyciężyli. Nie kibicuje dobremu widowisku, tylko Juventusowi. Oczywiście, lepiej jeśli zagrają z polotem i uda się wygrać, ale moim zdaniem to właśnie zwycięstwo jest najważniejsze.Guma 10 pisze:Ważne jest to aby było widowisko a nie jak to zwykle bywa w takich meczach nic ciekawego się nie dzieje.(wiadomo zawsze bronią)
Nie sądzę by jutro padło dużo bramek, zapewne będzie to właśnie mecz na zero z tyłu.
- roger
- Milanista
KeRmit19 pisze:Nie wiem dlaczego, ale jestem wyjątkowo spokojny przed tym meczem.
dobrze, ze nie jestescie znowu zbyt pewni siebie:)nie powinieniem tak zartowac, sorki chlopaki. to ci mi sie podoba przed naszym meczem, to brak napinki co poniektorych. bedzie jak bedzie, licze na zwyciestwo Milanu i fajny mecz, szczegolnie z naszej czerwono-czarnej strony.
Powodzenia
brigate rossonero
- KeRmit19
- Juventino
Male sprostowanie bo chyba cos namieszalesroger pisze:Nie wiem dlaczego, ale jestem wyjątkowo spokojny przed tym meczem.
dobrze, ze nie jestescie znowu zbyt pewni siebie:)nie powinieniem tak zartowac, sorki chlopaki. to ci mi sie podoba przed naszym meczem, to brak napinki co poniektorych. bedzie jak bedzie, licze na zwyciestwo Milanu i fajny mecz, szczegolnie z naszej czerwono-czarnej strony.
Powodzenia
A cytat, ktory Ty przytoczyles to cytat Niastego do ktorego ja nawiazalemBylem wyjatkowo spokojny przed meczem z Interem, a pozniej sie niestety bardzo rozczarowalemSpokojny przed tym meczem nie jestem.
- oliver
- Juventino
Myślałem bardziej, że Falmini czy inny Rossoneri. ;-)stahoo pisze:Mnie martwi, że Sissoko może taka łatwo otrzymać.oliver pisze: Mozę jakaś czerwona kartka ?
Kto wie może przyćmi na chwile Zambrotte i pomyśli przez chwilkę , że Alex to jego klubowy kolega??JuveFilip_8_ pisze:Tak sądze, wydaje mi sie ze wygramy ten mecz wlasnie dzieki jednemu z obroncow Milanu, niedokladne podanie, zle wybicie czy cos w tymoliver pisze:Najsłabsza formacja Milanu wydaje się być defensywa liczę na jakiegoś kiksa, którego wykorzystamy.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Kamex22
- Juventino
najswiezsze wiadomosci Camor nie zagra Sissoko jest dostepny wraca Brazzo moze znow 2 gole strzeli
Jest dwoch zawodnikow Primavery obronca (ktorego bardzo lubie) Ariaudo i bramkarz Pinsoglio 
Lista powolanych:
Bramkarze: Manninger, Chimenti, Pinsoglio
Obroncy: Chiellini, Mellberg, Grygera, De Ceglie, Molinaro, Ariaudo
Pomocnicy: Nedved, Giovinco, Salihamidzic, Marchionni, Zanetti, Marchisio, Sissoko, Ekdal
Napastnicy: Amauri, Del Piero, Iaquinta

Lista powolanych:
Bramkarze: Manninger, Chimenti, Pinsoglio
Obroncy: Chiellini, Mellberg, Grygera, De Ceglie, Molinaro, Ariaudo
Pomocnicy: Nedved, Giovinco, Salihamidzic, Marchionni, Zanetti, Marchisio, Sissoko, Ekdal
Napastnicy: Amauri, Del Piero, Iaquinta
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Szkoda, że Camoranesi nie zagra, bo zawsze lepiej wygląda nasza gra kiedy to Camor hula po naszej prawej stronie. Jeśliby ponownie Marchionni zawodził jest alternatywa w postaci Salihamidzicia. Mam nadzieję, że zdoła ugrać jakieś 45 minut.
Mam nadzieje, że Sissoko wygra z chorobą i na jutro będzie gotów. Bo prawda jest taka, że Sissoko w dobrej formie oznacza połowę sukcesu.
Mam nadzieje, że Sissoko wygra z chorobą i na jutro będzie gotów. Bo prawda jest taka, że Sissoko w dobrej formie oznacza połowę sukcesu.