Nowe pokolenie Juve !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 11:47

Nie wiem czy taki temat już był, w każdym razie ja go nie znalazłem.
Ostatnio zwróciłem uwagw, że średnia wieku w Juve jest niebezpiecznie wysoka. W dniu kedy zakładam ten temat ( 29 VIII ) wiek naszych najlepszych zawodników przedstawia się następująco :

- Nedved 30 lat
- Thuram 31 lat
- Montero 31 lat
- Luliano 31 lat
- Davids 30 lat
- Ferrara 36 lat
- Conte 34 lata
- Pessotto 32 lata

Jak długo ci zawodnicy bedą w stanie grać na tak wysokim poziomie ?
Kogo widzicie w roli ich następców ?

Cross

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 12:08

nie podales wszystkich tylko niektórych. na przyklad w milanie maszs costacurte i maldiniego i rui coste. to tez starzy gracze. po prostu juve laczy doswiadczenie z mlodoscia i dobrze. A z zawodnikoów ktorzy moga ich zastapic mamy duzo : bo Alessandro Frara to najlepszy młody prawy obrońca we włoszech , a Andrea Gassbaroni to samo tyklko ,że lewy i środek, a są jeszcze Matteo Paro ,świetny rozgrywający , Matteo Brighi to samo, a w ataku jest Miccoli , Olivera no i wypożyczony tak jak Frara ,Gassbaroni,Paro i Brighi - Giuseppe Sculli . Juve wie co robi , bo kupują młode talenty ,a potem wypożyczają do słabszych klubów zeby mogli grać i nabierać doświadczenia.Tk samo teraz interesują sie Favą - to jest włoski Javier Portillo. Tak więc ty się nie martw bo juve jest ubezpieczone na przyszłośc, i jesli nawet zaraz cały pierwszy skład miłaby skończyć karierę to oni z młodych zawodników ułożyliby super jedenastkę, tylko wszyscy są wypożyczeni.

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 12:12

jemu chodzi o zawodników juve a nie innych druzyn

JESTEM OSZUSTEM
uran

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 12:18

Dzialacze Juve juz dawno zareagowali na to zjawisko :) Przesledz sobie sklady z ostatnich 2 sezonow . Zobaczysz ze na miejsce Juliano , Conte , Pessotto , Davids sa juz nowi zawodnicy i z powidzeniem ich zastapili w wyjsciowej jedenastce .

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 12:42

Ja tam sie nie martwie. To i tak kilka(naście) lat gry tych zawodników. Więc jak narazie jestem happy :-D :-D

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 13:38

Ja się nie martwie wiekiem poszczególnych piłkarzy..Juventus żegna się ze starszymi piłkarzami zwykle w odpowiednim momencie tak było z Dechampsem,Viallim,Vierchowodem,Porrinim tak tez będzie z obecnymi wiekowymi piłkarzami.Ferrara i Conte najprawdopodobniej zakończą kariere w Juventusie,Montero i Iuliano możliwe,że też,ale nie jestem na 100% pewny,pozatym Montero spokojnie może pograć jeszcze cztery sezony.Nedved na boisku wygląda jak 20-latek,więc nie ma obaw,pogra na wysokim poziomie jeszcze kilka lat.Co do nastepców,to zawsze znajdzie sie ktos odpowiedni;Juventus ma swoich młodych piłkarzy ogrywających się na wypożyczeniach,a przecież będzie można kupic kogoś w przypadku odejścia jakiegoś zawodnika na emeryture czy do innego klubu.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 14:07

zagroo pisze:Mysle ze Wisła awansuje dalej a co do Groclinu mam mieszane uczucia ale teraz mają forme :) i daje im 75% :)
Opsss sorry ale niechcaco sie pomyliłęm i nie to tego tematu to napisałem :) CO do tego tematu mysle że Ci starzy zawodnicy zagraja jeszcze pare sezonow a potem zastapiom ich jacys młodzi dobrzy zadowdnicy 8)

OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 15:42

Rasi pisze:Nie wiem czy taki temat już był, w każdym razie ja go nie znalazłem.
Ostatnio zwróciłem uwagw, że średnia wieku w Juve jest niebezpiecznie wysoka. W dniu kedy zakładam ten temat ( 29 VIII ) wiek naszych najlepszych zawodników przedstawia się następująco :
Jesli dobrze pamiętam to temat wieku był gdieś poruszany ale dotyczył obrony i nie był to odzielny temat :)
Rasi pisze: - Nedved 30 lat
- Thuram 31 lat
- Montero 31 lat
- Luliano 31 lat
- Davids 30 lat
- Ferrara 36 lat
- Conte 34 lata
- Pessotto 32 lata

A jak zawodnicy będą wstanie grać zależy od samego zawodnika, jego zdrowia, formy, oczywiscie trenera czy będzie go wystawiał itp
Np Ferara ma 36 i prezetuje bardzo dobra forme.
Ja licze że będą oni grali jak najdłużej dopuki Juve nie zajdzie godnych zastępców.

Obrazek
Rasi

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 15:48

Ja wiem, że ci zawodnicy mogą jeszcze pograć kilka sezonów ale niekoniecznie tak musi być. Moje pytanie brzmiało: kogo widzicie w roli ich nastepców? Chodziło mi o chwile obecną. Np.: na miejsce Davidsa- Appiah, na miejsce Ferrary-Lagorgiette itd :-D . Ja na przykład nie widze w tej chwili następcy Nedveda czy Montero.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2003, 22:13

Nie martw się działacze Juve zawsze wiedzą co robią znajdą odpowiednich piłkarzy na ich miejsce którzy z pewnością będą lepsi od poprzednich

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2003, 16:12

Przecież Juventus ma młodzieżowy zespół, który w młodzieżowej lidze radzi sobie nie gorzej niż ich dorośli odpowiednicy. Do tego Juventus posiada bardzo dużo młodych zawodników, którzy szkolą się w innych zespołach na wypożyczeniu. A jeśli chodzi o najnowsze transfery, to mówią same za siebie, sami młodzi.

macias7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2003, 16:52

co tu dużo gadać naprzód młode wilki!!!!!! :D :D :D :D

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2003, 22:07

Chciałbym przypomnieć , że nie liczy się wiek :evil: Liczy się wola walki, gry i wytrzymałość. Jeśli beda oni cały czas tak samo grali to co kogo bedzie obchodzic, że mają 40 lat. Każdy zawodnik jest dobry który chce grać. Zuwazyłem, że wielu z was koch tylko efektowne akcje itp. A przecież w prwdziwej miłości liczy się zufanie i bycie przy sobie bez względu co sie stanie. Pomyślcie nad tym. :evil:

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
król Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2003, 22:15

- Nedved 30 lat
- Thuram 31 lat
- Montero 31 lat
- Luliano 31 lat
- Davids 30 lat
- Ferrara 36 lat
- Conte 34 lata
- Pessotto 32 lata

czemu wymieniłeś np.Conte czy Pessoto.To nie są żadne gwiazdy Juve.Zgadzam się że Nedved, Thuram,Montero czy Davids to gwiazdy ale gwiazdami są także Del Piero,Buffon,Trezeguet,Zambrotta i jeszcze kilku świetnych piłkarzy Juve.Następnym razem zastanów się co piszesz.

FORZA JUVE
król Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2003, 22:16

- Nedved 30 lat
- Thuram 31 lat
- Montero 31 lat
- Luliano 31 lat
- Davids 30 lat
- Ferrara 36 lat
- Conte 34 lata
- Pessotto 32 lata

czemu wymieniłeś np.Conte czy Pessoto.To nie są żadne gwiazdy Juve.Zgadzam się że Nedved, Thuram,Montero czy Davids to gwiazdy ale gwiazdami są także Del Piero,Buffon,Trezeguet,Zambrotta i jeszcze kilku świetnych piłkarzy Juve.Następnym razem zastanów się co piszesz.

FORZA JUVE
ODPOWIEDZ