Ekstraklasa 2008/2009
- ArtHur
- Juventino
Zbigniew Wójcik, piłkarz Śląska prawdopodobnie sprzedawal mecze grajac w Lechu, w ktorym zapewne doszlo do wiekszego rozmiaru korupcji. Ale nawet jak beda mieli udowodnioną korupcję, to nic im nie grozi, bo przejela ich Amica. Wobec tego, drodzy Lech fanssssss dlaczego denerwujecie sie gdy ktos mowi o sprzedaniu się za lodówke? Bo zapewne, nie odpowiecie(raczej klub) za ewentualna korupcje. Amica Poznań...
- Michal17
- Juventino
Proponuję przeczytać jak sprawę opisano na portalu Weszło!
http://www.weszlo.com/news/1854
Najlepszy fragment:
A najważniejsza konkluzja jest taka, że "Lecha" nie da się ukarać za korupcje...
http://www.weszlo.com/news/1854
Najlepszy fragment:
"Wysłuchajcie prawdę tą, że jesteście Amicą!"Skoro jednak Lech jest i będzie Amiką, jak chce pan Masiota, to niech zwróci uwagę na Bułgarskiej, że oficjalna strona jest do bani - ktoś wrzucił historię nie tego klubu, co trzeba (http://www.lechpoznan.pl/art,28,klub.htm). Powinno chyba być coś raczej o Błękitnych Wronki i ich połączeniu z Czarnymi Wróblewo?"
A najważniejsza konkluzja jest taka, że "Lecha" nie da się ukarać za korupcje...
- paku
- Juventino
"Sprzedaliście klubik swój, teraz macie..."Michal17 pisze: "Wysłuchajcie prawdę tą, że jesteście Amicą!"

Notabene tak mi się wydaję że Lech wiedział co robi podejmując fuzję z Amica. Oczywiście sprawy ekonomiczne miały tutaj względy, ale podejrzewam iż wiedziano o korupcji w Lechu, i chcieli się jakoś ratować.
- Michal17
- Juventino
Głównie chodziło o długi Lecha, przed tym się chcieli ratować przede wszystkim...paku pisze:Notabene tak mi się wydaję że Lech wiedział co robi podejmując fuzję z Amica. Oczywiście sprawy ekonomiczne miały tutaj względy, ale podejrzewam iż wiedziano o korupcji w Lechu, i chcieli się jakoś ratować.
- paku
- Juventino
A teraz 80% Polaków podnieca się LechemMichal17 pisze:Głównie chodziło o długi Lecha, przed tym się chcieli ratować przede wszystkim...paku pisze:Notabene tak mi się wydaję że Lech wiedział co robi podejmując fuzję z Amica. Oczywiście sprawy ekonomiczne miały tutaj względy, ale podejrzewam iż wiedziano o korupcji w Lechu, i chcieli się jakoś ratować.

Bo i kibicach nie wspomnę, dziś prezentują się kiepsko, oczywiście perspektywa TV

- ArtHur
- Juventino
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... ostly.html
musze to wkleic, bo jest to poprostu dramat, buractwo, kretynizm, idiotyzm tego ... Za takie cos kilkuletnie kary zakazu gry w piłke!
musze to wkleic, bo jest to poprostu dramat, buractwo, kretynizm, idiotyzm tego ... Za takie cos kilkuletnie kary zakazu gry w piłke!
- oliver
- Juventino
Jako, że zakończyły się rozgrywki jesienne pozwolę sobie na nieco dłuższy komentarz.
Na pewno największą sensacją jest Górnik Zabrze, który miał walczyć o 5 miejsce, a walczy o utrzymaniu sie w lidze. Pomysł ze sprowadzeniem super-rezerwowego Lecha za milion złotych okazał sie największym nie wypałem zaledwie jedna bramka z mistrzem polskim. Sprowadzenie super trenera też nie wniosło nic dobrego. Ale powiem tak jak wszyscy dajmy mu okres przygotowawczy.
Cracovia Kraków, też spodziewałem się czegoś więcej. Było tragicznie, ale gdy pseudo trener Majewski spakował laptopa i punkty zaczęły pojawiać sie coraz częściej.
Piast, ŁKS, Odra i Lechia bez większych fajerwerków i bez większych rozczarowań. Myślę , że każda z nich będzie walczyć o utrzymanie do maja.
Układ tabeli nie skreśla żadnej drużyny, każda ma szanse się utrzymać co sprawi , że wiosną będzie ciekawie.
Mówię Jaga myślę Probierz. Wymienić ok. 14 piłkarzy i uzyskać taki rezultat to chyba nie można powiedzieć złego słowa, nawet trzeba myśleć, że będzie lepiej.
Ruch raczej cicho i spokojnie. Arka to był mój kandydat do spadku ale pierwsze 4 mecze 10 pkt, później nudno i beznadziejnie 13 m 13 pkt. Mała sugestia "Więcej dziadków". Polonia B nic mi nie przychodzi na myśl tylko "szarańcza" i gol chyba Grzyba z Legią.
Śląsk najlepszy z beniaminków brawa, ale patrząc jaka ta nasza liga jest nie uznał bym tego za wielkie osiągniecie. Tarasiewicz po wprowadzeniu kilku przyzwoitych graczy do ligi urósł w moich oczach jako trener.
GKS Bełchatów czyli GKS Garguła taka nazwa była by bardziej prawidłowa. Jak szybko ten piłkarz zmieni barwy tak szybko ten klub zjedzie w tabeli.
No i wielka 4:
Wisła uczestniczyła w dwóch najładniejszych meczach ligi, tak oba przegrane hihi. Kluczowe będą transfery jeśli nikt nie odejdzie to jest szansana puchar UEFA jeśli odejdą m.in. Brożek mogą być najsłabsi z tej czwórki. To nie ta sama Wisła w tamtym sezonie po 30 meczach 1 porażka teraz po 17 meczach 4 wpadki.
Polonia made in Grodzisk bez komentarza. Kupa śmiechu!
Lech made in Wronki najładniej grająca drużyna ligi. No cóż nazwiska Rengifo, Lewandowski, Arboleda Murawski mówią wszystko, Oby w holandii 2-0.
No i Legia. Sprowadzenie Iwańskiego i Astiza okazało sie strzałem w 10. Mimo , że rozczarowali na początku wzięli się do roboty i wraz z Lechem są najpoważniejszymi kandydatami o mistrza.
Aco dziękujemy.
No i gol Jarzębowskiego stadiony świata. Jak dla mnie najładniejszy oby takie częściej.
Na pewno największą sensacją jest Górnik Zabrze, który miał walczyć o 5 miejsce, a walczy o utrzymaniu sie w lidze. Pomysł ze sprowadzeniem super-rezerwowego Lecha za milion złotych okazał sie największym nie wypałem zaledwie jedna bramka z mistrzem polskim. Sprowadzenie super trenera też nie wniosło nic dobrego. Ale powiem tak jak wszyscy dajmy mu okres przygotowawczy.
Cracovia Kraków, też spodziewałem się czegoś więcej. Było tragicznie, ale gdy pseudo trener Majewski spakował laptopa i punkty zaczęły pojawiać sie coraz częściej.
Piast, ŁKS, Odra i Lechia bez większych fajerwerków i bez większych rozczarowań. Myślę , że każda z nich będzie walczyć o utrzymanie do maja.
Układ tabeli nie skreśla żadnej drużyny, każda ma szanse się utrzymać co sprawi , że wiosną będzie ciekawie.
Mówię Jaga myślę Probierz. Wymienić ok. 14 piłkarzy i uzyskać taki rezultat to chyba nie można powiedzieć złego słowa, nawet trzeba myśleć, że będzie lepiej.
Ruch raczej cicho i spokojnie. Arka to był mój kandydat do spadku ale pierwsze 4 mecze 10 pkt, później nudno i beznadziejnie 13 m 13 pkt. Mała sugestia "Więcej dziadków". Polonia B nic mi nie przychodzi na myśl tylko "szarańcza" i gol chyba Grzyba z Legią.
Śląsk najlepszy z beniaminków brawa, ale patrząc jaka ta nasza liga jest nie uznał bym tego za wielkie osiągniecie. Tarasiewicz po wprowadzeniu kilku przyzwoitych graczy do ligi urósł w moich oczach jako trener.
GKS Bełchatów czyli GKS Garguła taka nazwa była by bardziej prawidłowa. Jak szybko ten piłkarz zmieni barwy tak szybko ten klub zjedzie w tabeli.
No i wielka 4:
Wisła uczestniczyła w dwóch najładniejszych meczach ligi, tak oba przegrane hihi. Kluczowe będą transfery jeśli nikt nie odejdzie to jest szansana puchar UEFA jeśli odejdą m.in. Brożek mogą być najsłabsi z tej czwórki. To nie ta sama Wisła w tamtym sezonie po 30 meczach 1 porażka teraz po 17 meczach 4 wpadki.
Polonia made in Grodzisk bez komentarza. Kupa śmiechu!
Lech made in Wronki najładniej grająca drużyna ligi. No cóż nazwiska Rengifo, Lewandowski, Arboleda Murawski mówią wszystko, Oby w holandii 2-0.
No i Legia. Sprowadzenie Iwańskiego i Astiza okazało sie strzałem w 10. Mimo , że rozczarowali na początku wzięli się do roboty i wraz z Lechem są najpoważniejszymi kandydatami o mistrza.
Aco dziękujemy.
No i gol Jarzębowskiego stadiony świata. Jak dla mnie najładniejszy oby takie częściej.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- January
- Juventino
ArtHur pisze:http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... ostly.html
Za to co zrobił nie zdziwiłbym się, gdyby któryś z piłkarzy legii uderzył go w twarz...totalnie chamskie zachowanie...już sama reakcja bramkarza legii mówi sama za siebie...costly nie powinien już grać nigdy w piłkę...
:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- valsir
- Juventino
Nudzi mi się to wstawię drobne podsumowanie jako ,że w tym roku więcej meczy na polskich ligowych boiskach nie zobaczymy.
miejsce drużna bramki ptk różnica bramkowa
1. Lech Poznań 32:11 36 +21
2. Legia Warszawa 31:10 36 +21
3. Polonia Warszawa 25:9 35 +16
4. Wisła Kraków 28:13 33 +15
5. GKS Bełchatów 22:18 31 +4
6. Śląsk Wrocław 26:20 30 +6
7. Arka Gdynia 16:17 23 -1
8. Ruch Chorzów 12:17 22 -5
9. Polonia Bytom 21:26 21 -5
10. Jagiellonia 13:19 18 -6
11. Lechia Gdańsk 15:26 18 -11
12. Odra Wodzisław 14:22 17 -8
13. ŁKS Łódź 11:24 16 -13
14. Piast Gliwice 8:17 15 -9
15. Cracovia Kraków 10:21 14 -11
16. Górnik Zabrze 8:22 12 -14
Zacznę od końca;0
** w ocenie biorę pod uwagę miejsce w tabeli a nie liczbę punktów
Górnik Zabrze (KD)*
Nie sądziłem by Górnik był jakąś rewelacją w lidze , ale też nie sądziłem ,że będzie tak nisko. Ale jedno jest pewne nie pozwolą Górnikowi spaść więc kibice mogą spać spokojnie
Cracovia Kraków (1)**
Po w miarę dobrych poprzednich sezonach, Cracovia stała sie kandydatem do spadku i to bardzo poważnych
Piast Gliwice (2)
Biorąc pod uwagę to ,że nigdy nie grali u siebie wynik jest jako taki;) Powinni się wybronić, albo baraże
ŁKS Łódź (1)
Dla mnie kolejny kandydat do spadku z ligi
Odra Wodzisław (2)
Jak przez ostatnie lata pewnie się utrzyma gdzieś pod koniec tabeli
Lechia Gdańsk (2)
Nie grają najgorzej ale nie sądzę by poszli jakoś bardzo w górę tabeli
Jagiellonia Białystok (3)
Sezon podzielony na pół w jednym super w drugim gorzej, jeśli będą grali tak jak na początku mogą wejść wyżej
Polonia Bytom (3)
Z dolnych rejonów tabeli to oni strzelili najwięcej bramek, niestety nie przełożyło się to na punkty
Ruch Chorzów (2+)
Dla mnie ich mecze są takie trochę mdłe i takie mają miejsce
Arka Gdynia (3)
Nie sądziłem by cały czas byli z przodu, podobnie jak Jagiellonia dostali zadyszki
Śląsk Wrocław (4)
Powrót do ekstraklasy myślę ,że udany ładne mecze, niezła gra pierwsza drużyna licząca się do walki o coś w lidze
GKS Bełchatów(3)
Solidny zespół ale nic poza tym, gra oparta w zasadzie o jednego zawodnika
Wisła Kraków(4) gdyby to była inna drużyna a tak to (3)
Przyzwyczajono nas ,że Wisła zawsze wygrywa i jest pierwsza a tu zonk i na pewno poniżej oczekiwań, ale i tak na polskie warunki jedna z trzech moim zdaniem najlepszych drużyn, sądzę ,że na pudle będzie.
Polonia Warszawa (4)
Hmm ilu podstawowych graczy grało w Polonii w zeszłym sezonie ? Że w Groclinie? No co Ty, Groclin też byłby gdzieś w tych rejonach więc w sumie nic nowego, sądzę ,że spadną z tego 3 miejsca gdzieś na 5, Śląsk powinien ich wyprzedzić.
Legia Warszawa (4+)
Nie jest to obiektywna opinia ale mają sporą szanse na mistrza, powiem więcej uważam ,że tylko z Lechem w tym roku będzie walka o mistrza czy wygrana, mam nadzieję tylko ,że nie będzie to tylko zależało od Chinyamy, oczywiście nie wykluczam też Wisły ale Legia i Lech koniec końców lepiej wyszły pod koniec roku
Lech Poznań (5)
Różnica jednej bramki ale zimują na fotelu lidera i zasłużenie zagrali świetną rundę parę fajnych meczy, jedne bezbarwny z Legią ale myślę ,że rewanż będzie ciekawszy, może zadecyduje o tym kto będzie mistrzem? Na pewno miejsce na pudle, no chyba ,że coś się popsuje, ale to tylko dywagacje
Jakby wyglądałaby tabela gdyby liczyły się bilans bramkowy
1. Lech Poznań 32:11 +21
2. Legia Warszawa 31:10 +21
3. Polonia Warszawa 25:9 +16
4. Wisła Kraków 28:13 +15
6. Śląsk Wrocław 26:20 +6
5. GKS Bełchatów 22:18 +4
7. Arka Gdynia 16:17 -1
9. Polonia Bytom 21:26 -5
8. Ruch Chorzów 12:17 -5
10. Jagiellonia 13:19 -6
12. Odra Wodzisław 14:22 -8
14. Piast Gliwice 8:17 -9
11. Lechia Gdańsk 15:26 -11
15. Cracovia Kraków 10:21 -11
13. ŁKS Łódź 11:24 -13
16. Górnik Zabrze 8:22 -14
Jak widać tylko 6 drużyn ma bilans pozytywny strzelonych goli, negatywny zaś 10.
Jakby wyglądałaby tabela gdyby liczyły się tylko strzelone bramki
1. Lech Poznań 32
2. Legia Warszawa 31
4. Wisła Kraków 28
6. Śląsk Wrocław 26
3. Polonia Warszawa 25
5. GKS Bełchatów 22
9. Polonia Bytom 21
7. Arka Gdynia 16
11. Lechia Gdańsk 15
12. Odra Wodzisław 14
10. Jagiellonia 13
8. Ruch Chorzów 12
13. ŁKS Łódź 11
15. Cracovia Kraków 10
14. Piast Gliwice 8
16. Górnik Zabrze 8
Najbardziej na tym sposobie liczenia zyskałaby Polonia Bytom
Podsumowując uważam ,że tak to będzie wyglądało
1-3 Legia/ Lech/ Wisła któraś z tej trójki
4 Śląsk
5-6 Polonia W. / GKS Bełchatów
7-13 Polonia B. /Jagiellonia/ Arka/Lechia Odra/Ruch/ Górnik / Piast
14-16 ŁKS/ Cracovia/Piast/Górnik
Wiem ,że duża rozbieżność ale tu będzie się liczyć każdy punkt albo wygrane z sąsiadami w tabeli
*KD = Kompletne Dno + 3 metry mułu ;0
W sumie w 1 szóstce może się wszystko zmienić wszak to tylko 6 punktów ;0 ale walka między sobą o pozycje niż z kimś z dołu ^^
No to tyle, dziękuję za uwagę
miejsce drużna bramki ptk różnica bramkowa
1. Lech Poznań 32:11 36 +21
2. Legia Warszawa 31:10 36 +21
3. Polonia Warszawa 25:9 35 +16
4. Wisła Kraków 28:13 33 +15
5. GKS Bełchatów 22:18 31 +4
6. Śląsk Wrocław 26:20 30 +6
7. Arka Gdynia 16:17 23 -1
8. Ruch Chorzów 12:17 22 -5
9. Polonia Bytom 21:26 21 -5
10. Jagiellonia 13:19 18 -6
11. Lechia Gdańsk 15:26 18 -11
12. Odra Wodzisław 14:22 17 -8
13. ŁKS Łódź 11:24 16 -13
14. Piast Gliwice 8:17 15 -9
15. Cracovia Kraków 10:21 14 -11
16. Górnik Zabrze 8:22 12 -14
Zacznę od końca;0
** w ocenie biorę pod uwagę miejsce w tabeli a nie liczbę punktów
Górnik Zabrze (KD)*
Nie sądziłem by Górnik był jakąś rewelacją w lidze , ale też nie sądziłem ,że będzie tak nisko. Ale jedno jest pewne nie pozwolą Górnikowi spaść więc kibice mogą spać spokojnie
Cracovia Kraków (1)**
Po w miarę dobrych poprzednich sezonach, Cracovia stała sie kandydatem do spadku i to bardzo poważnych
Piast Gliwice (2)
Biorąc pod uwagę to ,że nigdy nie grali u siebie wynik jest jako taki;) Powinni się wybronić, albo baraże
ŁKS Łódź (1)
Dla mnie kolejny kandydat do spadku z ligi
Odra Wodzisław (2)
Jak przez ostatnie lata pewnie się utrzyma gdzieś pod koniec tabeli
Lechia Gdańsk (2)
Nie grają najgorzej ale nie sądzę by poszli jakoś bardzo w górę tabeli
Jagiellonia Białystok (3)
Sezon podzielony na pół w jednym super w drugim gorzej, jeśli będą grali tak jak na początku mogą wejść wyżej
Polonia Bytom (3)
Z dolnych rejonów tabeli to oni strzelili najwięcej bramek, niestety nie przełożyło się to na punkty
Ruch Chorzów (2+)
Dla mnie ich mecze są takie trochę mdłe i takie mają miejsce
Arka Gdynia (3)
Nie sądziłem by cały czas byli z przodu, podobnie jak Jagiellonia dostali zadyszki
Śląsk Wrocław (4)
Powrót do ekstraklasy myślę ,że udany ładne mecze, niezła gra pierwsza drużyna licząca się do walki o coś w lidze
GKS Bełchatów(3)
Solidny zespół ale nic poza tym, gra oparta w zasadzie o jednego zawodnika
Wisła Kraków(4) gdyby to była inna drużyna a tak to (3)
Przyzwyczajono nas ,że Wisła zawsze wygrywa i jest pierwsza a tu zonk i na pewno poniżej oczekiwań, ale i tak na polskie warunki jedna z trzech moim zdaniem najlepszych drużyn, sądzę ,że na pudle będzie.
Polonia Warszawa (4)
Hmm ilu podstawowych graczy grało w Polonii w zeszłym sezonie ? Że w Groclinie? No co Ty, Groclin też byłby gdzieś w tych rejonach więc w sumie nic nowego, sądzę ,że spadną z tego 3 miejsca gdzieś na 5, Śląsk powinien ich wyprzedzić.
Legia Warszawa (4+)
Nie jest to obiektywna opinia ale mają sporą szanse na mistrza, powiem więcej uważam ,że tylko z Lechem w tym roku będzie walka o mistrza czy wygrana, mam nadzieję tylko ,że nie będzie to tylko zależało od Chinyamy, oczywiście nie wykluczam też Wisły ale Legia i Lech koniec końców lepiej wyszły pod koniec roku
Lech Poznań (5)
Różnica jednej bramki ale zimują na fotelu lidera i zasłużenie zagrali świetną rundę parę fajnych meczy, jedne bezbarwny z Legią ale myślę ,że rewanż będzie ciekawszy, może zadecyduje o tym kto będzie mistrzem? Na pewno miejsce na pudle, no chyba ,że coś się popsuje, ale to tylko dywagacje
Jakby wyglądałaby tabela gdyby liczyły się bilans bramkowy
1. Lech Poznań 32:11 +21
2. Legia Warszawa 31:10 +21
3. Polonia Warszawa 25:9 +16
4. Wisła Kraków 28:13 +15
6. Śląsk Wrocław 26:20 +6
5. GKS Bełchatów 22:18 +4
7. Arka Gdynia 16:17 -1
9. Polonia Bytom 21:26 -5
8. Ruch Chorzów 12:17 -5
10. Jagiellonia 13:19 -6
12. Odra Wodzisław 14:22 -8
14. Piast Gliwice 8:17 -9
11. Lechia Gdańsk 15:26 -11
15. Cracovia Kraków 10:21 -11
13. ŁKS Łódź 11:24 -13
16. Górnik Zabrze 8:22 -14
Jak widać tylko 6 drużyn ma bilans pozytywny strzelonych goli, negatywny zaś 10.
Jakby wyglądałaby tabela gdyby liczyły się tylko strzelone bramki
1. Lech Poznań 32
2. Legia Warszawa 31
4. Wisła Kraków 28
6. Śląsk Wrocław 26
3. Polonia Warszawa 25
5. GKS Bełchatów 22
9. Polonia Bytom 21
7. Arka Gdynia 16
11. Lechia Gdańsk 15
12. Odra Wodzisław 14
10. Jagiellonia 13
8. Ruch Chorzów 12
13. ŁKS Łódź 11
15. Cracovia Kraków 10
14. Piast Gliwice 8
16. Górnik Zabrze 8
Najbardziej na tym sposobie liczenia zyskałaby Polonia Bytom
Podsumowując uważam ,że tak to będzie wyglądało
1-3 Legia/ Lech/ Wisła któraś z tej trójki
4 Śląsk
5-6 Polonia W. / GKS Bełchatów
7-13 Polonia B. /Jagiellonia/ Arka/Lechia Odra/Ruch/ Górnik / Piast
14-16 ŁKS/ Cracovia/Piast/Górnik
Wiem ,że duża rozbieżność ale tu będzie się liczyć każdy punkt albo wygrane z sąsiadami w tabeli
*KD = Kompletne Dno + 3 metry mułu ;0
W sumie w 1 szóstce może się wszystko zmienić wszak to tylko 6 punktów ;0 ale walka między sobą o pozycje niż z kimś z dołu ^^
No to tyle, dziękuję za uwagę
LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
- Fred_juve
- Juventino
dzis na wp napisali ze do naszej kochanej polskiej ligi ma wrocic Frankowski(do jagieloni) i...Matusiak ktory tak nie dawno zakonczyl kariere,ma grac w widzewie
wydaje mi sie ze Matusiak mogl wybrac jakis lepszy klub :-D
- oliver
- Juventino
http://www.legialive.pl/news/28738_Garg ... czniu.htmlPajo1906 pisze:A wiosną Łukasz Garguła ma kontynuować Kariere w Wiśle Kraków
Ja wiem, że chcieli byście Gargułe tak bardzo, że myślcie, że już jest, ale nie wyprzedzajcie faktów.
Ta sama gazeta informuje, że Legia negocjuje z Krzynówkiem.
http://www.legialive.pl/news/28737_Krzy ... Legia.html
I mam w to o razu wierzyć? Fajnie było by, ale zejdźmy na Ziemię.
http://www.kkslech.com/index.php?id=new ... ll&no=1315
http://www.kkslech.com/index.php?id=new ... ll&no=1318
Amice Poznań tak spodobała sie gra Stilica, że postanowili dalej szukać na Bałkanach. Jeden się trafił, myślą , że wszyscy będą tacy (heh), czy to wystarczy na Udine? Chyba nie!!
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Nares
- Juventino
Niestety ale zgodzę się z oliverem, Lech robi duży błąd ściągając samych "Bałkanów", każdy nie będzie drugim,trzecim,czwartym Stliciem (Moim zdaniem piłkarz dobry lecz trochę przereklamowany).oliver pisze: Amice Poznań tak spodobała sie gra Stilica, że postanowili dalej szukać na Bałkanach. Jeden się trafił, myślą , że wszyscy będą tacy (heh), czy to wystarczy na Udine? Chyba nie!!
Jeżeli Lech ciągle będzie ściągał Bośniaków,Serbów itp. To może stać się drugą Pogonią Szczecin. Tak wiem porównanie wygórowane racjonalnie myśląc to gdzie zespół grający w Pucharze Uefa może być podobny to drużyna która nie wiem czy miała więcej niż 15 punktów w lidze.
Ale z tego co pamiętam to w Szczecinie też zaczynało się od ściągnięcia 4-6 Brazylijczyków. Mimo wszystko zostaje optymistą i wierze ,że Polska Andrzej Kadziński wie co robi bardziej od Pana Ptaka.
Edit: Wybacz Poprawiłem [oliverem]
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2008, 13:35 przez Nares, łącznie zmieniany 1 raz.
- oliver
- Juventino
Tak brazylijska Pogoń był wyjątkowa. Nikt chyba nie widział gorszej brazyliany niż w SzczecinieNares pisze: Ale z tego co pamiętam to w Szczecinie też zaczynało się od ściągnięcia 4-6 Brazylijczyków. Mimo wszystko zostaje optymistą i wierze ,że Polska Andrzej Kadziński wie co robi bardziej od Pana Ptaka.
W Legii też po sukcesie z Vuko i Svietlicą zaczęli sprowadzać Poledice, Rado było tam jeszcze z paru i skutek był mierny.
oliverem raczej.Nares pisze: Olivierem.
pozdro Wesołych Świąt
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2008, 14:27 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
koniec iti
koniec iti
- mati0123
- Juventino
Legia ma bardzo młodą kadrę, kupuje bądź wychowuje wielu młodych, zdolnych zawodników takich jak: Rybus, Borysiuk, Machnovskiy, Wysocki, Korzym, Paluchowski, Rzezniczak, Majkowski, Gostomski, Augustyn, Osuch, Wasikowski, Rawa, Mikołajczak, Kamiński, Fraczczak, Trochim i inni. Nie wszczyscy mogą zmieścić się w zespole i Legia niektórych wypożycza, żadnego nie "sprzedaje".