Serie A (14): JUVENTUS 4-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2008, 23:11

Juventus musi wygrać ten mecz... nie możemy oddalać się od Milanu czy Interu...

Day after day I'm getting better and better.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2008, 23:12

Co tu duzo pisać. Mecz który powinien nam dac kolejne 3 pkt, ale zarazem mecz typu "nielubianych przez Juve". Dobrze, że gramy w Turynie... :wink:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 09:35

Ja zaczą nie typowo. Nie sądziłem, że to powiem, że już to powiem, ale brak Treze nasila się z meczu na mecz. To własnie on załatwiłby Zenit we wtorek, prawdziwy kat, on zawsze wie gdzie dołożyć nogę. Ale x to wiadomo, klasa sama w sobie, ale on jest też od kreowania, podobnie zresztą Amauri, on też potrafi sobie sam stworzyć okazję i strzelić, ale to również nie ten typ napastnika co David. Generalnie mając taki potencjal w ataku, strzelanie goli nie idzie nam zbyt łatwo. Chociaż to obarczałbym torchę winą naszych skrzydłowych. Nedved jak wrzuci w pole karne 2 dobre piłki to jest super, o Marchionnim nawet nie pisze, bo potyka się o własne nogi, na szczęscie wraca Camor. O bocznych obrońcach nie piszę, wiadomo.

Przechodzac już jednak do samego meczu, to będzie typowe spotkanie do 1 gola, jak z Genuą. Nie obchodzi mnie, że Reggina wygrała 2 cięzkie spotkanie z rzędu, teraz przegra. Gramy u siebie i na gwałt potrzebujemy pkt. rywale mogą coś pogubić, więc spodziewam się gładkiego wycięstwa. W zeszlym sezonie w Turynie do przerwy było 0-0, po 1 golu dla nas skończyło się na 4-0 a mogło być spokojnie z 7 8)
Obawiam się o nasz środek, Sissoko niestety w porównianiu do poprzedniego sezonu zrobił 2 kroki w tył, strasznie cieniuje, zatrważające straty... :doh: Marchisio wiadomo, aby był dobry w obronie i będzie dobrze.
FORZA JUVENTUS!!!! :!:

Obrazek
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 14:20

Spodziewam się spokojnego meczu który nasi zawodnicy przejdą go spacerkiem po pierwszej bramce. Stawiamy oczywiście tylko na trzy punkty i nic innego. Nie spodziewam się wielkiego widowiska i za bardzo mnie mecz nie interesuj. Teraz skupiam się na Interze i Milanie.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 15:33

Sissoko niestety w porównianiu do poprzedniego sezonu zrobił 2 kroki w tył, strasznie cieniuje, zatrważające straty... Doh Marchisio wiadomo, aby był dobry w obronie i będzie dobrze.
Bez przesady. Jak dla mnie to Sissoko obok Chielliniego najjaśniejsze punkty drużyny. Zresztą otrzymuję dobre oceny pomeczowe. A już na pewno nie zrobił 2 kroków w tył.
Fatalnie to gra Nedved i Amauri - tych 2 panów bym przez jakiś czas chciał pooglądać siedzących na ławce.

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 15:40

kopniak pisze:Spodziewam się spokojnego meczu który nasi zawodnicy przejdą go spacerkiem po pierwszej bramce. Stawiamy oczywiście tylko na trzy punkty i nic innego. Nie spodziewam się wielkiego widowiska i za bardzo mnie mecz nie interesuj. Teraz skupiam się na Interze i Milanie.
Nie rozumiem, jak tak można powiedzieć. Każdy mecz Juventusu jest równie ważny. Mecze Interu i Milanu interesują Cię bardziej? I Ty masz napisane w profilu, że "jesteś sercem z Turynu"?? To jakaś kpina chyba :angry:

A co do meczu, to tak jak wszyscy liczę na 3 punkty. Innego wyjścia nie ma. Jeżeli chcemy liczyć się w walce o Scudetto musimy wygrywać z takimi drużynami jak Reggina, tym bardziej, że gramy u siebie. Przeciwnik może nam jedynie utrudnić zdobycie upragnionego zwycięstwa, bo obecnie jest "na fali" :prochno: po 2 wygranych z rzędu (z drużynami z pierwszej dziesiątki).. Myślę jednak, że to my musimy wrócić na swoją falę, po nieudanym meczu z Interem oraz przygotować się do ważnego meczu z Milanem, który już niebawem.

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 16:00

kopniak napisał:
Spodziewam się spokojnego meczu który nasi zawodnicy przejdą go spacerkiem po pierwszej bramce. Stawiamy oczywiście tylko na trzy punkty i nic innego. Nie spodziewam się wielkiego widowiska i za bardzo mnie mecz nie interesuj. Teraz skupiam się na Interze i Milanie.
Nie rozumiem, jak tak można powiedzieć. Każdy mecz Juventusu jest równie ważny. Mecze Interu i Milanu interesują Cię bardziej? I Ty masz napisane w profilu, że "jesteś sercem z Turynu"?? To jakaś kpina chyba Angry

Źle mnie zrozumiałeś bo można powiedzieć że na 90% mamy te trzy punkty, a mnie interesują te mecze ponieważ chce wiedzieć czy nasi przeciwnicy nam odskoczą

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 16:23

kopniak pisze:Źle mnie zrozumiałeś bo można powiedzieć że na 90% mamy te trzy punkty, a mnie interesują te mecze ponieważ chce wiedzieć czy nasi przeciwnicy nam odskoczą
90%, czy nie 90% mecz jest ważny i warty obejrzenia. Moja opinia jest taka, że każdy kto uważa się za prawdziwego kibica powinien śledzić każdy występ swojej drużyny. Oczywiście jeżeli jest taka możliwość i nie ma ważniejszych spraw w trakcie meczu, a takich powinno być jak najmniej. :)
Oczywiście to jest tylko moja opinia. Zapewne sporo osób ma inne zdanie na ten temat. Trudno. Nie chce dalej brnąć w dyskusję na ten temat, przynajmniej w tym miejscu i tym samym "offtopować", tak więc kończę swoją wypowiedź.

Marley69

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 16:43

Czy nie było by pięknie gdybysmy zagrali takim ustawieniem

Manniger
Grygera Mellberg Kielon Molinaro

Camor Sissoko Marchisio Govinco

Iaquinta Amauri

Przecierz takie ustawienie az sie prosi zeby nim grać, skrzydlowi z świetnym dośrodkowaniem plus wysocy świetnie grający głową napastnicy.
Czemu ani razu czyms takim nei gralismy . . . ?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 18:15

Marley69 pisze:Czy nie było by pięknie gdybysmy zagrali takim ustawieniem

Manniger
Grygera Mellberg Kielon Molinaro

Camor Sissoko Marchisio Govinco

Iaquinta Amauri

Przecierz takie ustawienie az sie prosi zeby nim grać, skrzydlowi z świetnym dośrodkowaniem plus wysocy świetnie grający głową napastnicy.
Odpowiedź jest prosta-trenerem Juve jest Ranieri...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 19:01

W Pucharze Włoch mozna by było takie cos przetestować. Jeżeli Ranieri uważa, ze Giovinco ma za dużo strat i za mało pomaga Molinaro (troche prawdy w tym jest) to niech za Nedveda pogra troche De Ceglie. Ale nie mozna eksploatować Pavla tak jak teraz!

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 19:02

Marley69 pisze:Przecierz takie ustawienie az sie prosi zeby nim grać, skrzydlowi z świetnym dośrodkowaniem plus wysocy świetnie grający głową napastnicy.
Wystarczy ze tak gralismy za czasow Capello, długie piłki na napastników , i odbiło nam sie to w meczu z Arsenalem.

Skład wg mnie powinien byc troche zmieniony , w miejsce Nedveda albo De Ceglie albo Giovinco , w miejsce Amauriego , Iaquinta.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 20:58

Simi pisze:
Marley69 pisze:Przecierz takie ustawienie az sie prosi zeby nim grać, skrzydlowi z świetnym dośrodkowaniem plus wysocy świetnie grający głową napastnicy.
Wystarczy ze tak gralismy za czasow Capello, długie piłki na napastników , i odbiło nam sie to w meczu z Arsenalem.

Skład wg mnie powinien byc troche zmieniony , w miejsce Nedveda albo De Ceglie albo Giovinco , w miejsce Amauriego , Iaquinta.
No wlasnie, ale oba nasi napastnicy - Amauri i Iaquinta to sa zawodnicy ktorzy po odtrzymaniu pilki moga przytrzymac, rozegrac, poczekac na kolegow z druzyny. Trezeguet to nie taki napastnik a jak gral Ibrahimovic w tych czasow to chyba wszyscy proboja zapomniec. A tak wogole to mu chyba raczej chodzilo o dosrodkowania ze skrzydla od Camora i Seby - graczy ktorzy takze moga schodzic podczas meczu do srodka.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2008, 21:05

Na Arsenal to może nie jest dobre ustawienie (tak naprawde nie wiadomo, jakie ustawienie jest dobre na angielskie kluby... :roll: ), ale na taka Regginę, czemu nie? Tylko tak jak wcześniej napisałem, wolałbym żeby eksperymentowanie było na Pucharze Włoch. Z drugiej strony gdyby w 60 minucie było 0-0 można wpuścic Giovinco/De Ceglie za Nedveda i Iaquinte za Alexa. Tylko czy takie ryzyko by sie opłaciło? Jakby Vicek strzelił gola byłoby mówione: "Głupi Ranieri, czemu tak nie gra od początku sezonu!?". jakbysmy przegrali to było by podobne gadanie...

Czyli jedyne rozsądne (moim zdaniem) wyjście z tej sytuacji to sprobować w jakims wygranym w 75" meczu (chodzi o to ze jest już powiedzmy 2-0 w 75') zrobic takie ustawienie.
Idealnym wydaje sie do tego mecz z BATE. Jeżeli byśmy prowadzili to można sprobować.
Pytanie, czy Ranieri czyta forum JP?

mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2008, 13:32

stahoo pisze: Pytanie, czy Ranieri czyta forum JP?
Nie, bo gdyby to robił to już dawno by się podał do dymisji albo powiesił!XD

Zablokowany