Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 16:52

Z tego co mi wiadomo to akurat romanisci nie sa zadowoleni z postawy młodego Włocha w ostatnich meczach - delikatnie rzecz ujmując :P

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 00:24

Jeśli ktoś posiada jakieś multimedia (rzut wolny Tottiego, próba wybicia piłki przez zawodnika Sampy, moment w którym sędzia rzuca piłkę w górę, po czym kończy spotkanie) z przerwanego meczu AS Romy, to proszę o umieszczenie ich w tym temacie, lub kontakt na PW.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 13:01

Znalazłem galerie z tego przerwanego meczu tutaj

Obrazek
Obrazek
kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 13:13

figc1898 pisze:Znalazłem galerie z tego przerwanego meczu tutaj
Porządnie lało...nie ma co sie dziwic ze mecz przerwany,a szkoda tylko ze akurat zdarzyło to sie przed meczem z nami...Roma będzie duzo bardziej wypoczęta i miejmy nadzieje ze nie zdobędą pierwszych wyjazdowych punktów w tym sezonie :prochno: :smile:

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2008, 10:52

wp.pl pisze:„La Stampa” kilka dni temu pisała o podziałach w drużynie Romy. Spalettiego popiera już tylko połowa składu, druga skupia się wokół Daniele De Rossiego. Piłkarz i trener nie rozmawiają od sierpnia. Spaletti nie pozwolił mu wtedy na kilka dni wolnego. Ojciec żony De Rossiego został porwany, a później zamordowany, zawodnik musiał jednak polecieć na sparing z Tottenhamem do Londynu. Roma przegrała 0:5, wynik zapowiadał to, co może wydarzyć się w trakcie sezonu.
może to już ktoś podał nie chciało mi się wertować 100 stron w tył.

Jeżeli to prawda, no to zobaczcie... podział zespołu na 2 'drużyny', Roma może przez to przechodzi kryzys, tylko zastanawia mnie to, dlaczego nikt z władz nic nie robi w kierunku poprawienia obecnej sytuacji w klubie...
Jeżeli to prawda o De Rossim to ze Spalettiego niezły cham :?

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2008, 23:03

Roma pewnie sama nie przypuszczała, że wygra i do tego aż 3:1. Chelsea myślała, że romaniści się położą i bez problemu wygrają a tu taka niespodzianka. Pięknie! Sam Spalletti był tak podekscytowany że wskoczył na kupę zawodników cieszących się po zdobyciu trzeciej bramki dla giallorossich.

Obrazek
Obrazek
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2008, 23:54

Sytuacja z Daniele to co najmniej przesada ze strony Spala. Wiadomo, że z niewolnika nie ma zawodnika, a tym bardziej jeżeli prośba o przerwę jest spowodowana śmiercią w rodzinie i to śmiercią raczej niespodziewaną. Lepiej niech się panowie dogadają, bo nie chcę widzieć Romy za rok w Serie B. Swoją drogą, taka sytuacja z głowy nie zniknie tak od zaraz, czuję, że w zimie parę klubów pokusi się o najlepszych graczy Romy, którzy niechętnie będą siedzieć w tonącym statku. Aquilani, De Rossi, Mexes... Każdy by się u nas przydał, ale kojarzy mi się to z sytuacją po naszej degradacji, więc nie wiem czy to moralnie właściwe.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 00:48

Dla mnie osobiście to największa niespodzianka tego dnia, jak nie... całej edycji :roll: no może jeszcze Bate z Nami i jakiś mecz jakiego nie pamiętam. Oglądałem cały mecz w Turynie w sobotę, i nie mogłem poznać tej drużyny-grająca ostatnimi czasy ofensywnie praktycznie nie stwarzała większego zagrożenia pod bramką Juve, a jeśli już to po rażących błędach naszej defensywy. A tu nagle 3 bramki strzelone Chelsea- :bravo: , ale to chyba łabędzi śpiew ekipy SPALLETTIEGO :think: choć może się mylę...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 16:56

Graty dla Romy!

Swietny wynik, i do tego z "potega" Chelsea. Oby w 1/8 sie nie spalili.

ps. Nie wiem dlaczego, ale za kazdym razem jak widze Spala usmiechnietego, to sie zastanawiam, czy on po prostu nie wbija sobie gdzies tam po kryjomu igly w udo czy cos. No smiech gosc ma ewidentnie, unikalny ;)

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2008, 22:30

Jestem świeżo po oglądnięciu spotkania Bolonia - Roma. Po pierwsze, w grze Romy nie widać żadnej poprawy, grają taki sam piach jak grali, z tym że grał Totti który wiadomo jest świetnym zawodnikiem i zachował się kapitalnie przy bramce na 1:0. Bolonia swoją ambicją wyrównała, tzn wyrównał Cicinho kapitalnym szczupakiem w samo okienko własnej bramki. Wynik mnie cieszy, wiadomo że Roma prędzej czy później zacznie wygrywać te mecze, a my możemy sobie spokojnie wyrabiać przewagę nad nimi której już mam nadzieję nigdy nie odrobią . :C

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 10:39

Roma w dalszym ciągu gra straszny piach. Wczoraj w ich grze nie było ŻADNEJ poprawy. Gdyby nie Totti, Roma pewnie by mecz z Bolonią zremisowała lub przegrała. A jeśli chodzi o Bolonię to jak dla mnie główny kandydat do spadku.

PS Świetna bramka Cicinho :lol: widać, że podpatruję Riise na treningach :C

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 10:46

Dobrze się właściwie stało,że rzymianie nie wywieźli 3 punktów,w końcu na to nie zasłużyli.Stwarzali co prawda okazje,ale nic ciekawego z nich nie wynikało.W Rzymie zaczyna się robić naprawdę gorąco...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 11:42

Okoni pisze: A jeśli chodzi o Bolonię to jak dla mnie główny kandydat do spadku.
E tam, w meczach z zespołami z czołówki potrafili dobrze grać. Pokonali Milan, nieznacznie przegrali z nami i Interem, oraz wysoko (3:1) pokonali Lazio, tracą jednak punkty z ligowymi rówieśnikami. Skład mają nawet na środek tabeli Serie A. Początek mieli słaby, ale widać że ta drużyna ma ambicje. Może Mihajlović coś więcej wykrzesze z tej ekipy.

Co się tyczy jeszcze Romy, to ciężko będzie im wygrać kolejne spotkanie bo będą to Derby z Lazio, a wiadomo jakimi meczami są Derby. Chociaż nam udało sie przełamać w meczu z Torino, to mimo wszystko Lazio jest zespołem silniejszym od Toro.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2008, 22:35

Roma 1-0 Lazio

No i po derbach Rzymu :) Znakomite widowisko zarówno na trybunach, jak i na boisku. Pierwsza połowa była troszeczkę ospała i żaden z zespołów nie kwapił się do ataków. Druga część meczu była rewelacyjna. Widzieliśmy w niej praktycznie wszystko: bramkę Baptisty (asysta Tottiego), dużo walki, 2 czerwone kartki (jedna dla Perrotty, jedna dla Ledesmy), szturm Lazio na bramkę Giallorossich oraz kilka znakomitych kontrataków Romy. Dla Juventusu jest to bez wątpienia bardzo dobry wynik ;)

Swoją drogą, to bardzo podoba mi się gra Zarate. Mam nadzieję, że nasz zarząd zwróci uwagę na tego chłopaka, tym bardziej, że Pavel już zaczyna wyraźnie sugerować koniec kariery...

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2008, 00:32

Kamil_on pisze:
Swoją drogą, to bardzo podoba mi się gra Zarate. Mam nadzieję, że nasz zarząd zwróci uwagę na tego chłopaka, tym bardziej, że Pavel już zaczyna wyraźnie sugerować koniec kariery...
Chyba ci się trochę pozycje tych dwóch piłkarzy pomieszały...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ODPOWIEDZ