Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2008, 23:55

Z ta kara to przesadzacie. Byla walka o pilke, Gerrard owszem cos tam chcial wymusic, ale po upadku niczego od sedziego nie oczekiwal. Takich sytuacji sa dziesiatki w meczu.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 07:56

Kamil_on pisze: Nie popisał się również "ekspert" Rzeczypospolitej - Mr. Kołodziejczyk, który odnalazł Di Natale w składzie AS Romy i podszył go pod historię z życia De Rossiego... :
Bart_DB pisze:pieprząc o tym, że Mourinho się przejechał na próbie nauczenia niewłoskiej gry Nerazzurim... Szkoda gadać. Bo włoskie drużyny to dalej lata 80-te i catenaccio.
No i jeszcze z wpadek to komentator skrótu na początku spotkania powiedział coś w stylu: Witam na stadionie w ROMIE gdzie Roma podejmuje Chelsea xd

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 08:40

Czemu wy się dziwicie, że Liverpool miał szczęście? Dopiero teraz zorientowaliście się, że mają bez przerwy wielkiego fuksa? Przy stwierdzeniu, że sędzia im pomaga, Ameryki nie odkryliście. Ja już jestem przyzwyczajony od lat, że sędziowie ich faworyzują, że wygrywają mecze tylko dzięki rozpaczliwym strzałom Gerrarda z 30 metrów. Mecze, które powinni przegrac. To wszystko sprawia, że nie lubię tego klubu, bo mam hopla na punkcie sprawiedliwości w czasie meczu :prochno: .

Pan wielki ekspert z TVP ciągle doprowadza mnie do śmiechu. Ciekawe co powie dzisiaj jak Real nie wygra z Juve. Nie zgadzam się, że największą niespodzianką była porażka Chelsea. Zauważyłem, że ta drużyna ostatnio nie potrafi jakoś grac z silniejszymi rywalami tylko zbiera punkty na słabiakach. Dla mnie największą niespodzianką jest wysoka porażka Werderu Brema z Panathinaikosem na własnym stadionie. Nie spodziewałem się, że Werder jest taki słaby. Od razu nasuwa się pytanie - co z Diego? Jakiś czas temu był najlepszym zawodnikiem Werderu, strzelał fantastyczne bramki, a teraz jakoś słabo. Chyba widzi co się dzieje i chce uciekac do lepszego klubu, np. do Juve. Tylko ciekawe czy dla Juve to będzie dobre rozwiązanie.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 08:53

Jestem za-ła-ma-ny !! to jak skrzywdzili sędziowie Atletico to sie w pale nie mieści :angry:
W pierwszym meczu nie uznana bramka (absolutnie prawidłowa, nie było mowy o spalonym) i strata 2 pkt, a wczorajszy mecz toć to paranoja, ten sędzia powinien sędziowac B-klase w polsce...3 ręki w polu karnym, a karnego brak, doliczone 5!! minut i w oczywiście w 95 rzut karny z kosmosu :/ i następna strata 2 pkt...
Nienawidze Liverpoolu...
Anorthosis - Inter...w meczu Liverpoolu z Atletico, sędzia był jak z B-klasy, natomiast ten mecz poziomem był jak nasze B-klasowe pojedynki :prochno: My mamy Secco, ale kto podrzucił Interowi Burdisso? :shock:
Werder - Panathinaikos - :prochno:
No i Roma - Chelsea...komentatorzy na "ence" zachwalali strasznie Rome, ale wydaje Mi sie ze gdyby nie pierwsza dośc szczęsliwa bramka, mecz mógł sie potoczyc z goła inaczej i skończyc sie nie tak dobrze dla Romy, ale miejmy nadzieje ze nie podbuduje Romy to zwycięstwo tak jak Nas podbudowało z Realem :D

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 10:58

gladston pisze:Nie zgadzam się, że największą niespodzianką była porażka Chelsea. Zauważyłem, że ta drużyna ostatnio nie potrafi jakoś grac z silniejszymi rywalami tylko zbiera punkty na słabiakach. Dla mnie największą niespodzianką jest wysoka porażka Werderu Brema z Panathinaikosem na własnym stadionie. Nie spodziewałem się, że Werder jest taki słaby. Od razu nasuwa się pytanie - co z Diego? Jakiś czas temu był najlepszym zawodnikiem Werderu, strzelał fantastyczne bramki, a teraz jakoś słabo. Chyba widzi co się dzieje i chce uciekac do lepszego klubu, np. do Juve. Tylko ciekawe czy dla Juve to będzie dobre rozwiązanie.
No niby tak, ale Diego tak naprawdę nie ma w Werderze z kim grać. Jeden chimeryczny Pizarro to trochę mało.
Zwycięstwo Romy była wielką niespodzianką (tak samo, jak remis Interu). Taki obraz gry i rezltat przed meczem z Chelsea był absolutnie nie do przewidzenia. No chyba że ktoś wyszedł z założenia, że w końcu musi się coś zmienić, bo gorzej być już nie może.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2008, 17:16 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 11:21

Liverpool 0:3 Atletico , tak powinno to wyglądać. Tak wypaczonego wyniku meczu nie widziałem od bardzo dawna. 2 karne ewidentne dla Hiszpanów i do tego karny prosto z pupy dla Liverpoolu. Gerrarda powinni zawiesić na jakiś czas to by się odechciało takich oszustw.

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 11:41

No Gerrarda może nie, bez przesady, nawet nie prosił po tym upadku o karnego bo wiedział że go nie może być :prochno:

Tak btw. to sędzia po meczu przyznał sie do błędu i prosił Pernię o wybaczenie...

Obrazek
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 11:48

sędzia(liniowy) był kilka metrów od całego zajścia, mało tego stał przodem, dla mnie to paranoja, tym bardziej ze miał czas aby zmienic decyzje :doh:

Co do Meczu Interu :rotfl:
Jezeli ktos narzeka na naszą obronę to niech oglądnie brameczki Anorthosis :C

Łukasz pisze: Porażka Romy była wielką niespodzianką .
jak dla mnie Roma wygrała mecz ;)

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 14:42

Nie popisał się również "ekspert" Rzeczypospolitej - Mr. Kołodziejczyk, który odnalazł Di Natale w składzie AS Romy i podszył go pod historię z życia De Rossiego... :
Powiem tylko, że z kumplami zawsze śmiejemy się, jak redaktor K. wita się z prowadzącym studio skrótów, próbuje robić to na luzie, sprawiając wrażenie że jest spokojny. Co jak co już bym wolał Szczęsnego w studiu.
Gdy mają coś w tym studiu powiedzieć o Serie A to zastanawiam się czy warto tak błaźnić się... Chyba wyobrażają sobie że mówią do sezonowców....

Dzisiaj dadzą popis wiedzy o calcio. Całe 90 minut plus skróty.

Gruppo Brusco

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 15:01

Ja tam zdążyłem się już przyzwyczaić do profesjonalizmu ''ekspertów'' z TVP. Ich wiedza o Serie A jest porażająca i można czerpać z niej garściami. Na przykład wczoraj dowiedziałem się, że Di Natale gra w Romie :rotfl: no no, to musiał być bardzo utajniony transfer :lol:
Oni chyba zapomnieli, że w Polsce są jeszcze fani Calcio. Wydaje im się, ze mówią do sezonowców Barsy, Czelsji i innych Menszesterów, ale cóż poradzić. Pozostaje mi Wam współczuć dzisiaj, kiedy będziecie słuchać wywodów pana komentatora na temat Juve, Serie A i standardowo Calciopoli, niczym u Wesołego Romka z Polsatu Sport. Pomijam to, że ''eksperci'' w studiu nie będą brali nawet pod uwagę innego rezultatu niż wygrana Realu.
Co do wczorajszych spotkań... największą sensacją jest na pewno wygrana Romy, oraz remis Barcelony. Mecz Anorthosisu z Interem był popisem Burdisso, który swoimi fenomenalnymi interwencjami odebrał awans Interowi do 1/8. Liverpool-Atletico to był popis nad popisy, i ujawnił kolejny raz forowanie angielskich drużyn w Europie.

PS. Życzę wygranej ,,Młodzieży'' w Madrycie i mam nadzieję, że Viola również pojedzie ze Szwabami

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 15:16

Obrazek

Znawca nad znawcami Michał K. :D

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2008, 00:29

Godnym odnotowania jest świetna postawa w grupie B Anorthosisu.

To kolejny sukces polskiej myśli szkoleniowej, gdyż zarówno nasi trenerzy jak i piłkarze jako pierwsi odkryli urok silnej cypryjskiej ligi i masowo emigrowali na południe by podpatrywać najlepszych :lol: .

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2008, 10:06

Sezon 2006/2007 - tytul krola strzelcow Serie B
Sezon 2007/2008 - tytul krola strzelcow Serie A
Sezon 2008/2009 - tytul krola strzelcow Champions League? - to byloby cos pieknego :pray: Gdyby Alex utrzymal forme jaka prezentuje sa calkiem realne szanse. Jeszcze gdyby dodac to, ze Alex w waznych meczach potrafi wzniesc sie na wyzyny swoich umiejetnosci, szanse bylyby jeszcze realniejsze. Z drugiej strony jednak, biorac pod uwage fakt, ze Juve ma juz pewny awans z grupy Ranieri moze dac odpoczac Alexowi w kolejnych meczach CL - zmniejszaja sie. Kolejna sprawa, to to jak daleko zajdzie Juve?! Miejmy nadzieje, ze zdobedziemy tytul, a tym samym Europa bedzie Biało - Czarna;]!
Obecnie klasyfikacja strzelcow wyglada tak:
4 Alessandro Del Piero Juventus
4 Dimitar Berbatov Man. United
4 Lionel Messi Barcelona
4 Steven Gerrard Liverpool
3 Vangelis Mantzios Panathinaikos
3 Danny Koevermans PSV
3 Karim Benzema Lyon
3 Ruud van Nistelrooy Real Madrid
Najwiekszymi przeciwnikami w walce o korone zdaja sie byc: Berbatov, Messi i Van Nisterlooy. Nie zycze im zle ale zycze im gorszego bilansu bramkowego od Del Piero :prochno: To bylby piekny obrazek na koniec sezonu: Juve z pucharem Champions League, w ktorym nasz Il Capitano zostaje najlpeszym snajperem :pray: :twisted: A pozniej jeszcze Zlota Pilka :smile: Ale sie rozmarzylem.... :think: :whistle:

Fred_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2008, 22:34

hahaha i inter dostal w dupe od słabiutkiego Panathinaikos :-D i niech mi ktos powie ze inter jest lepsze od Juve :-D

forzaragazzi

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2008, 22:43

Fred_juve pisze:hahaha i inter dostal w ### od słabiutkiego Panathinaikos :-D i niech mi ktos powie ze inter jest lepsze od Juve :-D
Hmmm... Biorąc pod uwage ostatni sezon, obecny sezon oraz ostatni mecz... :think: Naprawde trudno powiedziec :prochno:

Co do meczu - wpadka totalna.

ODPOWIEDZ