Serie A (10): JUVENTUS 2-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:19

Ekstra ekstra ekstra !!!!
W koncu zaczynam lapac forme :) W koncu u naszych zawonikow wystapila taka zdrowa sportowa zlosc po nieudanym poczatku sezonu z ktorego zaczynamy wyciagac wnioski. W koncu widzialem to co mnie urzekla w naszej grze w tamtym sezonie a mianowicie: chcielismy wiecej i wiecej :)
Do 70min to bylem wrecz podniecony nasza gra :P Takie Juve chce ogladac zawsze !!!!
Tiago chyba wiedzial co robi odrzucajac kolejne ofert ( moze myslale sobie: "Ja im jeszcze pokaze" :P ) i wkoncu zaczyna cos grac i podawac do przodu :)
Oby tak dalej
FORZA JUVE

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:20

CHE JUVENTUS !!

Dzis zagralismy najlepszy mecz w tym sezonie. Moze i Roma nie postawila bardzo trudnych warunkow (poza pierwszymi minutami gdzie 2-3 razy mielismy szczescie) ale wydaje mi sie ze tego wieczoru ogralibysmy kazdego.

Dobra gra Tiago, dobre dosrodkowania Molinaro, grozny w ofensywie Grygera, Marchionni grajacy conajmniej na poziomie Camoranesiego.. nie wierzylem wlasnym oczom.

Do tego swietni Chiellini, Mommo i Nedved. Del Piero ktory poza tym ze robi to co zwykle (czyli piekna bramka z wolnego) to jeszcze biega, drybluje i podaje..

Gdyby nie cudowne interwencje Doniego zafundowalibysmy romanistom pogromik niegorszy od tego z Mediolanu.

Patrzac na taka gre az dziw bierze ze tak wspaniale grajaca druzyna jest na 9 miejscu tabeli SerieA.

Mam nadzieje ze ta dyspozycja bedzie trwala..jesli tak to walka o tytul jest realna.

BTW : To co, juz nie zwalniamy Ranierego ? 8)

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:23

No nie wierze... to byl mecz Juve czy gra w FM'ie? jak oni klepai Rzymian to poezja :dance: o dziwo bardzo dobry mecz zagrali... Tiago i Molinaro, tak tak to ten Tiago ktorego kupilismy z OL :smile: szkoda mi tylko Amauriego ktory nie mogl sie "wstrzelic" a okazje mial chocby ta piekna przewrotka... no i troche mnie zdziwil Ranieri ze wpuscil De Ceglie a nie Sebe... Paolo tez jest dobrym zawodnikiem ale sadze ze lepiej by bylo jakby wpuscil Giovinco.

EDIT:
white_wolv pisze:
BTW : To co, juz nie zwalniamy Ranierego ? 8)
Jak najbardziej Ranieri OUT :)
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 22:29 przez krop, łącznie zmieniany 1 raz.

agape82

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:27

Bravo Juve!!!!
Niezmiernie cieszą kolejne 3 punkty oraz zaangażowanie naszej drużyny :bravo: oby jak najdłużej trwała taka passa. W środę kolejny ważny mecz i oby naszym zawodnikom nie zabrakło sił...
A tak swoją drogą ciekawe jaki skład wystawi Ranieri na mecz z Realem :think:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:30

Po co komu Diego jak mamy Tiago? 8)

Śmiem twierdzić, że to był najlepszy mecz Juve w tym sezonie! Gra playmaker i od razu gra się klei! Każdy zagrał przyzwoicie, nie jestem w stanie na nikogo się gniewać, mam zbyt dobry humor :D

Forza Juventus!

111 anni di grande storia! :D

Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:31

Świetny mecz. Zasłużone zwycięstwo, które mogłobyć nawet większe. Na początku Roma troche nam pogroziła, ale póxniej to już tylko Juve było na boisku. Manninger za dużo do roboty nie miał. Środek obrony na poczatku troche chaosu sie wkradło, ale szybko sie pozbierali i juz na nic nie pozwolili nasi stoperzy napastnikom Romy. Grygera (mam nadzieje że kontuzji żadnej nie dostał bo za udo sie trzymał) solidnie choc bez błysku, Melberg jakiś pewniejszy mi sie wydaje w obronie. Molinaro dużo biega do przodu, przez co czasami spóźnia sie wrócić, ale kilka dobrych wrzutek miał. Środek pomocy dziś na światowym poziomie. Nedved to niesamowite że mimo tylu lat on tak walczy wspaniale w defensywie. Tiago dziś po Alexie najlepszy na boisku kilka świetnych podań jak to gdzie podał do Molinaro ten do DP i boczna siatka była, to podanie Tiago śliczne. Sissoko bardzo dobrze jak zawsze gość ma wślizgi na bardzo wysokim poziomie i do przodu ładnie potrafi pociagnąć. Marchionni dziś najlepszy mecz od dawana, śliczna bramka (choć cała akcja ładna) dużo wrzycał, rozgrywał. DP klasa, bezprzecznie MoM, kapitalna bramka i asysta. Amauri, szkoda że z przewrotki nie trafił bo była by bramka śliczna. Miał jeszcze kilka sytuacji ale bramkarz obronił. Z rezerwowych chyba najlepiej Melberg zablokował swoja prawą na koniec, reszta solidnie choć nie błysneła. Pod koniec meczu ładnie łapaliśmy Rome na spalone której pozostały tylko długie piłki z pominieciem środka bo tam panowaliśmy.
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 22:37 przez Baala, łącznie zmieniany 1 raz.

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:34

News

błysk geniuszu DEL PIERO ten tytuł mówi sam za siebie.

dziś całe JUVE błyszczało.

tak jak mówili komentatorzy Canalu + w drugiej połowie każda akcja STAREJ DAMY pachniała bramką.
jak to nazywali JUVE grało podręcznikowo.
dla mnie grali genialnie.

Nasz Momo... hmmm trzeba wprowadzić w życie powiedzenie, Wydaje Ci się że nie da się tam zmieścić nogi, Momo to zrobi... albo coś w tym stylu.

Piękny prezent sobie sprawili. Oby w środę nadal świętowali

Pinturicchio1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mecz rozegrany na 100%. Chyba kazdy sie ze mna zgodzi ze to najlepszy mecz w tym sezonie ;) Molinaro mnie zadziwia ;) Swietna gra. W koncowce jak przeszedl 2 defensorow Romy i zblizenie na niego... jak sie cieszyl chlopak hehe ;) Brawo! GRANDE JUVE!!!

Noi Siamo Come La Nostra Fede... Immortale!!!

Obrazek
Juventini2007

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Piękny mecz. Piękna gra Juventusu,a w szczególności tercetu: Nedved,Alex,Momo.Świetnie grali na prawej stronie Grygera i Marchionni.O dziwo dobra gra w środku Tiago i niezłe dośrodkowania i kilka ładnych akcji Molinaro.No i w końcu styl fantastyczny i Ranieriego można pochwalić za mądrość taktyczną. Z taką grą jest nawet szansa na pokonanie $Realu na Bernabeu. :-D

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:35

Brawo jeszcze raz brawo nie ma co wymieniac poszczeólnych graczy ale dla mnie magicznie zagral Amauri może przez tą jego przewrotke :D

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:35

white_wolv pisze:BTW : To co, juz nie zwalniamy Ranierego ? 8)
Przecież to tylko zasługa piłkarzy kiedy wygrywają. Ranieri won.

Zgodzę się, to nasz najlepszy mecz w sezonie. Nawet Molinaro i Tiago włączyli wyższe obroty. Każdy zaslużył na pochwały, ale wymienię tylko jedno nazwisko - Legrottaglie. Chcieliście nowego Cannavaro? To jest teraz nasz Cannavaro. Ostoja defensywy.
Ach, piękny mecz!

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:43

Mam nadzieje, ze po tym meczu chodz troche ucichna dzieci FM'a. Gralismy 2 def. pomocnikami, a prawie caly czas groznie atakowalismy, zonk nie?
Chcialbym zwrocic uwage na swietna gre(jak na ich dotychczasowy poziom) Tiago i Molinaro. Byli pewni i zagrali po prostu dobre zawody, chociaz w pierwszej polowie Molinaro jak i cala obrona popelniali male bledy. Inna sprawa, ze Roma grala lepiej na poczatku, potem zdecydowanie gorzej, ale to tez albo i przede wszystkim zasluga Starej Damy. Strasznie szkoda mi, ze nie trafil Amauri, szczegolnie tej przewrotki, cudo 8).
Mowilo sie, ze bramka z Zenitem bedzie petendowac do bramki sezonu, no to co teraz? Cholerny Alex spowoduje ból glowy kibicom!

Co tak malo kibicow bylo?

GRANDE JUVE

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:43

Wielki mecz Wielkie JUVE...
Nie dość, że wpakowali 2 bramki Romie to jeszcze grali przyjemnie dla oka...dostaliśmy dziś dwie rzeczy naraz... :D TO cieszy, widać ze forma wzrasta, ehh Tiago i Molinaro...wiele o tych piłkarzach było pisane najczęściej w złym świetle sam tez tak o nich pisałem ale, dziś poprostu grali to co grać powinni w takich meczach...
Znakomity prezent na 111 urodziny...
p.s
Zawsze lubiłem Marco, ale to co dziś grał poprostu fantastycznie i ta przewrotka Amauriego...OH i AH :D
ArtHur pisze: Co tak malo kibicow bylo?

GRANDE JUVE
z tego co kojarze to kibice Romy chyba mieli zakaz na ten mecz..moze
stąd te pustki
JuveFanik pisze: A bramki Del Piero są już nudne ;)
Są piękne, a Alex i jego siaty nigdy mi się nie znudzą...
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 22:48 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:45

Niesamowity Juventus, który mimo 111 lat na karku wciąż utrzymuje świetną kondycję.
Przyznam szczerze, że obawiałem się tego spotkania - Roma miała gryźć trawę, znając Juventus i Ranieriego mogliśmy rywala zlekceważyć.
Nic z tych rzeczy - Stara Dama spisała się dzisiaj rewelacyjnie, właściwie każdy piłkarz zagrał powyżej średniej noty. Gdyby nie Doni, Roma wracałaby w zdecydowanie gorszych nastrojach.
A bramki Del Piero są już nudne ;)
Świetne wykończenie Marco.

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 22:46

iero10 pisze: Nasz Momo... hmmm trzeba wprowadzić w życie powiedzenie, Wydaje Ci się że nie da się tam zmieścić nogi, Momo to zrobi... albo coś w tym stylu
Tam, gdzie Gattuso boi się wsadzić nogę, Momo wsadzi głowę ;]

Mecz fenomenalny, nic więcej się nie da powiedzieć.

From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Zablokowany