Serie A (10): JUVENTUS 2-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 15:42

Właśnie tu chodzi o różnicę pomiędzy tymi dwoma klubami-kwestia leży w podejściu.My od zawsze byliśmy chwaleni za to,że tworzymy klub w oparciu o zasady przyjaźni,a taki kolektyw i zdolność podniesienia się po porażkach jest czymś,co obserwuję tylko u Juve...Nie widzę na horyzoncie innej drużyny,która,choć może posiada takie atuty,to z całą pewnością nie w takim wymiarze co Vecchia Signora.

Kolejna wypowiedź:
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214

Z innej beczki-dostrzegłem ciekawą rzecz we włoskich mediach...Dziennikarze z Półwyspu Apenińskiego przed spotkaniem na Olimpico porównują Amauriego,jak i napastnika Romy...Widzą w tym pojedynek dwóch Brazylijczyków,co w moim przekonaniu jest...bezsensowne.Forma obu graczy jest skrajnie odmienna,więc o czym tu dyskutować?

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 20:26

Jeszcze tylko kilka minut i się zacznie...DZiś jest Nasz magiczny dzień...nie widzę inne możliwości ni zwycięstwo. Roma w kryzysie? po miejscu w tabeli widać, że tak, ale co do ich samej gry nie wiem czy prezentuje się, aż tak fatalnie...(nie miałem okazji oglądać ich meczy) napewno na takie spotkania motywacja jest ogromna.
Z tego co widziałem składy od pierwszych minut zobaczymy znowu Nedveda, mam nadzieję, że zaprezentuje się równie wyśmienicie jak w poprzednim meczu, jednak mam nadzieje, że bez względu na wynik Ranieri poczyni po pierwszej połowie zmiany i za niego wejdzie Giovinco gdyż pamiętajmy, iż w środę czeka nas arcy ważny mecz z Realem, mecz który da nam teoretyczny awans do dalszej rundy LM, więc taki zawodnik jak Nedved przyda nam się w konfrontacji z królewskimi
No nic pozostaje nam czekać na to co przyniesie wieczór oby zwycięski
FORZA JUVENTUS :!: :!:

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 20:32

jak ktos nie ma gdzie oglądać to tutaj link nawet po Polsku :)

http://ebramki.pl/view,mecze-na-zywo-ju ... ,2553.html

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Pinturicchio1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:22

Po pierwszej polowie jesli chodzi o ofensywe gramy wprost cudownie, torche bledow w obronie niestety. Molinaro to nie ten sam czlowiek co pare miesiecy temu, z kazdym mecze staje sie coraz lepszy. No a bramka Alexa? Coz bez komentarza pozostawie ;) GRANDE ALEX!!!

Noi Siamo Come La Nostra Fede... Immortale!!!

Obrazek
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

po pierwszej połowie :)

po pierwsze, bramka del piero - geniusz! wystarczyło spojrzeć na to jak się koncentrował przed wykonaniem wolnego - jakby kumulował energię KI :D
bardzo dobrze środek pomocy. Tiago i Sissioko. pierwszy świetnie obsługuje skrzydła precyzyjnymi podaniami oraz walczy a drugi "straszy" ;)
obrona troche niepewnie

myślę że z optymizmem możemy patrzeć na resztę meczu. jeżeli ranieriemu coś nie strzeli do łba i przy tym wyniku nie wpuści giovinco to będzie dobrze
przydałby się teraz ktoś pewniejszy na lewa obronę bo jak molinaro ma piłkę to mam wrażenie że zaraz będzie gol dla romy...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Alex jest mistrzem świata, kapitalny strzał nie mam słów. Jak na razie najlepszy na boisku jest Tiago, czyści wszystko i gra świetnie w odbiorze. Rozgrywamy prawie idealne spotkanie, stwarzamy sobie masę sytuacji, ale Roma także swoje miała. Musimy to powtórzyć w drugiej połowie i wygramy ten mecz!

FORZA JUVE ALE ALE ALE!

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:23

Jak sędzia podyktował rzut wolny to już wiedziałem, że jest 1-0 dla nas i się nie pomyliłem 8)

Alex to jest przegość :D

Tiago - Sissoko To jest chyba nasz środek pomocy :)
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 21:24 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

Juventinho7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:24

Ma ktos linka do bramki Del Piero???:P

>>>> FORZA JUVE <<<<

" Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero
Juve per sempre sara "
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:25

Pierwsza połowa wysmienita!!! Alex ochh co tu duzo mowic! Strefa Del Piero i goool;) W obronie troche za dużo nieporozumienia trzeba to naprawic! No i panowie przedewszystkim TIAGO! W koncu chlopak wzial sie do roboty! W pierwszej polowie podobala mi sie jego determinacja oby tak dalej Mendes!!!

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:27

Na razie ładnie to wygląda, ale cały czas da się odczuć że Roma jest grozna.Liczę że szybko zdobędziemy bramke w drugiej połowie i uspokoimy gre.
Na plus na razie zdecydowanie Molinaro, to nie ten piłkarz co w poprzednim sezonie, także Tiago gra całkiem niezle.Szkoda tylko że nasz prawa strona jest praktycznie nieaktywna bo widze że Marchionni sam musi szukać piłki schodząc do środka.

Obrazek
pałer_rendżer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:27

Fenomenalny gol Alexa i całkiem dobra gra Juve w tym meczu. Szkoda okazji Chielliniego i niewykorzystanej kontry z ostatniej minuty 1 połowy ale ogólnie jest dobrze. Forza Juve! :)

Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:29

Brawo Alex :bravo:
Roma gra pod nasze dyktando lecz stworzuła sobie kilka dogodnych sutuacji. Podoba mi się gra Chielliniego, włącza się w akcje offensywne. Bramka Del Piero po prostu poemat :)
Oby tak dalej :bravo:
Forza Juve Forza Alex Forza Chiellini

lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:29

Wspaniała pierwsza połowa, oby druga też była wspaniała i żeby juventus strzelił jeszcze kilka bramek

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:30

Przerwa. Obrona do tej pory moim zdaniem bardzo słabo, żeby nie powiedzieć dosadniej. Mecz szybki i może się podobać, my o dziwo kilka akcji szybkich i z pierwszej co przynosiło korzyści. Alex musi pójść za przykładem Nedveda i strzelić dzisiaj 2 gola. Jego pierwszy arcydzieło. I gdzie wsadzić teraz opinie eksperta Kołodziejczyka, który mówi że jak patrzy na Juventus teraz to widzi ciągle ten sam team sprzed 8 lat. Ma trochę racji ale Alex i Pavel graja wciąż dobrze i często ratują nas indywidualnościami kiedy drużynie nie idzie. Strzelić więcej w 2 połowie trzeba, Forza!

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2008, 21:37

to chyba Tiago wygryzl Poulsena ? :D Jak dla mnie to nigdy nie jest za pozno moze jednak Tiago sie nie zmarnuje i musze dodać ze Molinaro napiera pewności w grze coraz lepiej dzis troche slabiej tylko Grygera ale ogolnie to ok

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Zablokowany