Moggi częsciowo oczyszczony z zarzutów!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2008, 23:34

forzaragazzi pisze:Niech wroci - znowu was spusci do serieb i bedzie git :-D
Spuści w jakim sensie?

Wiadomość dobra, ale poczekajmy jeszcze do zakończenia ostatecznego owej sprawy, wtedy to będziemy mogli zatrudnić go na nowo xD

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2008, 23:50

sekretne karty SIM, które były dyrektor generalny Juventusu Turyn ponoć sprowadził ze Szwajcarii w ogóle nie istniały.
Czy to te karty SIM, z których pochodzą rzekome rozmowy telefoniczne z sędziami, na podstawie których zostaliśmy skazani? Czy to jeszcze co innego? Ciekawie się zapowiada...

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2008, 23:54

Czyli z drugiej strony patrząc oczyszcza to Nas z zarzutów które Nam postawiono za korupcję ?
Luciano Moggi został oczyszczony z części zarzutów
tzn. jakie mu jeszcze pozostały ?

Napiszę to co pisałem już nie raz: MOGGI WRÓĆ :!:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2008, 23:58

dla mnie to zadna nowosc, ze Moggi nie byl winien tego za co go ukarano, tyle ze jemu zalezy na walce o swoje dobre imie o akcjonariuszom Juventusu nie; jednak sprawa jest dosyc ciekawa, bo Juventus zostal ukarany glowine za poczynania Moggiego... i jeszcze ciekaqiej wyglada sprawa z calym procesem - skazali go na pare lat dyskwalifikacji za posiadanie szwajcarskich kart telefonicznych nie majac wogole pojecia komu je dal, o czym rozmawial i czy wogole istnialy... ot kwintesencja calciopoli; a juz sam fakt takich zadniedban (manipulacji?) w procesie powinien rozpoczac zewnetrzne sledztwo badajace caly ten cyrk.... bo nie wyobrazam sobie zeby stwierdzili - o cholerka, rzeczywiscie te karty nie istnialy, cholerka Gazzetta sobie nazmyslala... sorry Lucek

calma calma
Baala

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 07:08

Ja przepraszam, ale chyba budujemy nowy Juventus, więc nie chce Moggiego. Zresztą chcecie, żeby Juve kojarzyło się z kupowaniem meczy bo mimo, że pokutowaliśmy rok to jak zatrudnimy tego pana to znów przylgnie do nas etykietka. Ja rozumiem że nie ma transferów takich jakby wielu chciało, ale ja wole miec mniej udane transfery i mieć pewnosc że bawimy sie w lige w 100% zgodnie z regułami. Co do winy Moggiego to ja nie mam wątpliwości, a to że wszystkich zarzutów mu nie cofneli, a część to pokazuje że gość miał coś na sumieniu. Fakt że inni mieli a nie zostali ukarani tak samo jak my niczego w moim mniemaniu nie zmienia.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 08:09

Miś Coccolino pisze:matko... jeśli to prawda, to jestem pierwszy z pisaniem petycji o zatrudnienie Moggiego.
Co nam po Moggim jak pozostanie cała reszta brudu w zarządzie... To są ludzie typowi ekonomiści, a nie kibice Juve. Sam Moggi za dużo nie zdziała, chociaz w przeciwieństwie do Secco, ma pojęcie o swojej pracy, ma pojęcie o druzynie i jakies znajomości...

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 09:17

Baala pisze:Ja przepraszam, ale chyba budujemy nowy Juventus, więc nie chce Moggiego. Zresztą chcecie, żeby Juve kojarzyło się z kupowaniem meczy bo mimo, że pokutowaliśmy rok to jak zatrudnimy tego pana to znów przylgnie do nas etykietka. Ja rozumiem że nie ma transferów takich jakby wielu chciało, ale ja wole miec mniej udane transfery i mieć pewnosc że bawimy sie w lige w 100% zgodnie z regułami. Co do winy Moggiego to ja nie mam wątpliwości, a to że wszystkich zarzutów mu nie cofneli, a część to pokazuje że gość miał coś na sumieniu. Fakt że inni mieli a nie zostali ukarani tak samo jak my niczego w moim mniemaniu nie zmienia.
Zgadzam się w 100%, w przeciwieństwie do większości ludzi zapatrzonych w niego jak w obrazek na tym forum.

Jack Daniels

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 09:42

forzaragazzi pisze:
Tharp pisze:
Miś Coccolino pisze:matko... jeśli to prawda, to jestem pierwszy z pisaniem petycji o zatrudnienie Moggiego.
wyjatkowo sie z toba zgadzam.
Brakuje nam Moggiego i jego... cojones.
Niech wroci - znowu was spusci do serieb i bedzie git :-D

edit - poza tym "pięcioletnia dyskwalifikacja została anulowana" i "będzie musiał jeszcze pauzować przez rok i dwa miesiące" Nie rozumiem :|
jaka drużyna tacy kibice... pozostaje mi tylko Tobie współczuć

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 10:23

Baala pisze:Ja przepraszam, ale chyba budujemy nowy Juventus, więc nie chce Moggiego. Zresztą chcecie, żeby Juve kojarzyło się z kupowaniem meczy bo mimo, że pokutowaliśmy rok to jak zatrudnimy tego pana to znów przylgnie do nas etykietka. Ja rozumiem że nie ma transferów takich jakby wielu chciało, ale ja wole miec mniej udane transfery i mieć pewnosc że bawimy sie w lige w 100% zgodnie z regułami. Co do winy Moggiego to ja nie mam wątpliwości, a to że wszystkich zarzutów mu nie cofneli, a część to pokazuje że gość miał coś na sumieniu. Fakt że inni mieli a nie zostali ukarani tak samo jak my niczego w moim mniemaniu nie zmienia.
Chcesz żeby Juve dalej klepało taką biedę ? Parodiowa większość transferów w wykonaniu zarządu nie idzie im na plus... fakt, Moggi sam może nic nie zdziałać, ale nie wierzę, że nie miałby jakiegoś wpływu. Nie patrz już na to czy byliśmy winni czy nie byliśmy, bo z kolei ja nie mam wątpliwości co do tego drugiego. Nam jest potrzebny teraz Moggi... bardziej niż nowy trener (bo fakt Ranieri to beztalencie, ale co ma z takim składem zrobić... chyba tylko Wenger by coś zdziałał wprowadzając kilku młodych, albo Smuda rzucając bidonami w tych którzy grają słabo :prochno: ) Sam zobacz teraz na styl gry Naszego zespołu, na to ilu jest kontuzjowanych, ile mamy pkt. w tabeli, ilu wartościowych zawodników kupiliśmy za kadencji nowego zarządu (2) ?
Czyja to wina :!: :?:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 10:44

stahoo pisze:
Co nam po Moggim jak pozostanie cała reszta brudu w zarządzie... To są ludzie typowi ekonomiści, a nie kibice Juve. Sam Moggi za dużo nie zdziała, chociaz w przeciwieństwie do Secco, ma pojęcie o swojej pracy, ma pojęcie o druzynie i jakies znajomości...

wiec ekonomisci niech zostana i martwia sie o finanse a Lucek o transfery :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 10:46

stahoo pisze:
Dlatego napisałem w drugim poście, że nadzieja w Elkannie. Jakby zrobił pierwszy raz w życiu coś od początku do końca i przywrócił Moggiego i Bettegę w miejsce tych... ah, marzenia
Zgadzam się w 100%, w przeciwieństwie do większości ludzi zapatrzonych w niego jak w obrazek na tym forum.
Moggi *-*

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 11:06

A co do calej sprawy... to wkoncu wyjdzie to co nie raz sie pisalo po procesie ( i uzasanieniu wyroku ) ze to wszystko to farsa. Bo jak inaczej nazwac sytuacje w ktorej Juve spada do serie b, a potem okazuje sie ze nie istnialy zadne karty SIM ???? Kto wie co by bylo gdyby Juve sie odwolalo do wyzszych instancji ( co tak jak w przypadku Moggiego, dalo by w pelni sprawideliwy proces )?? Niestety dla dobra wloskiej pilki Juve nie zrobilo tego ( grozily dyskwalifikacje klubow i reprezentacji ). Mam nadziej ze ktos zajmie sie jeszcze ta sprawa i ze za jakis czas cala sprawa zostanie wyjasniona ( tylko czy to zwroci nam 2 scudetta i dobry wizerunek klubu... ).
Osoby ktore skazywaly Juve wiedzialy ze sie nie odwolamy wyzej wiec czyly sie bezpiecznie.

Oby prawda ujrzala swiatlo dziene.

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 13:51

Skoro nie bylo kart SIM nie bylo kontaktow z sedziami, a jezeli nie bylo kontaktow z sedziami nie bylo mowy o ustawianiu meczy, wiec jakim cudem wyladowalismy w Serie B i odebrano nam tytuly? :doh:

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 14:06

kropek pisze:Skoro nie bylo kart SIM nie bylo kontaktow z sedziami, a jezeli nie bylo kontaktow z sedziami nie bylo mowy o ustawianiu meczy, wiec jakim cudem wyladowalismy w Serie B i odebrano nam tytuly? :doh:
Jeśli zostaliśmy naprawdę nie słusznie skazani na Serie B i odebrano nam tytuły to powinno się to przywrócić do należytego pożądku... do tego należałoby się wielkie odszkodowanie... przecież klub na tym stracił i zawodników i grube miliony...

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2008, 14:24

drozdi pisze:
kropek pisze:Skoro nie bylo kart SIM nie bylo kontaktow z sedziami, a jezeli nie bylo kontaktow z sedziami nie bylo mowy o ustawianiu meczy, wiec jakim cudem wyladowalismy w Serie B i odebrano nam tytuly? :doh:
Jeśli zostaliśmy naprawdę nie słusznie skazani na Serie B i odebrano nam tytuły to powinno się to przywrócić do należytego pożądku... do tego należałoby się wielkie odszkodowanie... przecież klub na tym stracił i zawodników i grube miliony...
Doladnie wladze Juve powinny sie za to wziasc w tym momenci widzac taki wyrok w sprawie Lucka.

ODPOWIEDZ