Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!
- Dybala 4ever
- Juventino
Juventus Turyn, dzięki indywidualnej akcji Amauriego, wygrał z Torino 1:0, ale do pełnego bilansu Derby della Mole należy doliczyć także czterech aresztowanych kibiców obydwu zespołów. Grupy fanów Starej Damy i Granaty starły się przed spotkaniem, a policja została wezwana do pomocy jednemu z kibiców Juve, który został wciągnięty w zasadzkę przez sympatyków Toro. Jak podaje włoska agencja Ansa, kibic Juventusu został aresztowany za posiadanie noża, natomiast dwóch kibiców Granaty zostało oskarżonych o użycie siły lub grożenie funkcjonariuszom policji, a także stawianie oporu przed aresztowaniem. Kolejny fan Torino został zatrzymany już podczas meczu na Curva Nord, po tym, gdy wyrwał on krzesełko i przygotowywał się do rzucenia go na sąsiedni sektor Bianconerich. Ten indcydent miał miejsce na początku drugiej połowy, niedługo po bramce Amauriego. Co więcej, jeden z kibiców Juventusu spadł z drugiego poziomu trybun Stadio Olimpico po końcowym gwizdku sędziego. Prawdopodobnie wychylał się on za barierkę ciesząc się z końcowego triumfu i zleciał na dolny sektor Curva Scirea. Błyskawicznie przewieziono go do szpitala, a jego stan nie jest poważny.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... sztowanych
Może ktoś wie coś wiecej o tych wydarzeniach, ale w sumie było do przewidzenia, ze bedzie jakas awantura.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... sztowanych
Może ktoś wie coś wiecej o tych wydarzeniach, ale w sumie było do przewidzenia, ze bedzie jakas awantura.
- IGI
- Juventino
Moglby ktos przetlumaczyc, albo chociaz przepisac text nad napisem Juventus?Dragon pisze:W końcu jakaś bardziej kreatywna oprawa 8) Bo z realem...
Btw moze ja sie nie znam, ale przy oprawie z 2005 roku z meczu z Realem, ta na kolana mnie nie powalila

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Koleś siedział na barierce (chodzi mi o te obramowania z szybami w środku, mają po jakieś 3metry wysokości), która dzieliła dwa sektory kibiców Juve, po jednej stronie siedzieli Drughi, po drugiej chyba Wikingowie. Nie jestem tego pewien, jednak jest to istotne, bo jeszcze na stadionie krążyła plotka (?), że koleś niekoniecznie sam spadł, a został zrzucony i skopany przez resztę / spadł na ludzi po czym został skopany), zanim karetka przyjechała widac tam było jakieś przepychanki, tak więc być może coś w tym prawdy jest.juventinek123 pisze:Co więcej, jeden z kibiców Juventusu spadł z drugiego poziomu trybun Stadio Olimpico po końcowym gwizdku sędziego. Prawdopodobnie wychylał się on za barierkę ciesząc się z końcowego triumfu i zleciał na dolny sektor Curva Scirea. Błyskawicznie przewieziono go do szpitala, a jego stan nie jest poważny.
Wywal z Olimpico Curva Sud/Nord i zostanie to samo.Travis pisze:Calcio straci urok, przeciez tego angielskiego badziewia nie da sie ogladac, glownie przez 'kibicow', ktorzy nie potrafia nic poza jedzeniem czipsów, buczeniem i klaskaniem. To wszystko wyglada jak taki minicyrk - siedzi 40 tysiecy ludzi i patrzy jak 22 pajacyki biegaja za piłką. Żenada.
- juveluck
- Juventino
- juveluck
- Juventino
- gregor_g4
- Juventino
- Il Storico
- Juventino
Po co ten lol?gregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:
Życzymy facetowi powrotu do zdrowia.To jest prawdziwy kibic.FORZA JUVE!!!!
- gregor_g4
- Juventino
przez głupote tego kolesia, nie paradował by w szalu to pewnie by teraz nie leżał w szpitalu...Il Tifoso pisze:Po co ten lol?gregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:
Życzymy facetowi powrotu do zdrowia.To jest prawdziwy kibic.FORZA JUVE!!!!
- FalsoVero
- Juventino
Zastanawiam się co byś powiedział/napisał gdybyś był na miejscu tego mężczyzny bądź na miejscu jego syna? Przez takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> aż się nie chcę chodzić bo możesz od takiego "siedmio klasa" dostać za nic. Gdy widzę jak na polskich stadionach "kibice" wiszą na płotach i trzęsą nimi odrazu przypomina mi się Zoo w Berliniegregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:

Z góry przepraszam za słowa : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, oraz małpy ponieważ mogło to kogoś urazić.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- gregor_g4
- Juventino
nie był bym na jego miejscu, gsyż nie paradowałbym po wrogim kibicowsko mieście w barwach mojego klubu - chciał pokazać przed synem jaki z niego chojrak to ma za swoje.FalsoVero pisze:Zastanawiam się co byś powiedział/napisał gdybyś był na miejscu tego mężczyzny bądź na miejscu jego syna? Przez takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> aż się nie chcę chodzić bo możesz od takiego "siedmio klasa" dostać za nic. Gdy widzę jak na polskich stadionach "kibice" wiszą na płotach i trzęsą nimi odrazu przypomina mi się Zoo w Berliniegregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:I małpy które też wiszą na siatkach i bujają nimi
Tak właśnie ma stosunek są dla mnie małpami i patologią ...
Z góry przepraszam za słowa : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, oraz małpy ponieważ mogło to kogoś urazić.
Taki "urok" kibicowania na piłce, jak chcesz mecz obejrzeć w spokoju idź do pubu albo przerzuć się na siatkówkę, jak Ci się nie podoba wiszenie na płotach.