Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2008, 13:46

Juventus Turyn, dzięki indywidualnej akcji Amauriego, wygrał z Torino 1:0, ale do pełnego bilansu Derby della Mole należy doliczyć także czterech aresztowanych kibiców obydwu zespołów. Grupy fanów Starej Damy i Granaty starły się przed spotkaniem, a policja została wezwana do pomocy jednemu z kibiców Juve, który został wciągnięty w zasadzkę przez sympatyków Toro. Jak podaje włoska agencja Ansa, kibic Juventusu został aresztowany za posiadanie noża, natomiast dwóch kibiców Granaty zostało oskarżonych o użycie siły lub grożenie funkcjonariuszom policji, a także stawianie oporu przed aresztowaniem. Kolejny fan Torino został zatrzymany już podczas meczu na Curva Nord, po tym, gdy wyrwał on krzesełko i przygotowywał się do rzucenia go na sąsiedni sektor Bianconerich. Ten indcydent miał miejsce na początku drugiej połowy, niedługo po bramce Amauriego. Co więcej, jeden z kibiców Juventusu spadł z drugiego poziomu trybun Stadio Olimpico po końcowym gwizdku sędziego. Prawdopodobnie wychylał się on za barierkę ciesząc się z końcowego triumfu i zleciał na dolny sektor Curva Scirea. Błyskawicznie przewieziono go do szpitala, a jego stan nie jest poważny.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... sztowanych

Może ktoś wie coś wiecej o tych wydarzeniach, ale w sumie było do przewidzenia, ze bedzie jakas awantura.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 26 października 2008, 20:18

W końcu jakaś bardziej kreatywna oprawa 8) Bo z realem...

Obrazek
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2008, 20:39

Dragon pisze:W końcu jakaś bardziej kreatywna oprawa 8) Bo z realem...
Moglby ktos przetlumaczyc, albo chociaz przepisac text nad napisem Juventus?

Btw moze ja sie nie znam, ale przy oprawie z 2005 roku z meczu z Realem, ta na kolana mnie nie powalila

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2008, 21:01

IGI pisze: Btw moze ja sie nie znam, ale przy oprawie z 2005 roku z meczu z Realem, ta na kolana mnie nie powalila
Dla mnie najlepsza w calej historii....

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 października 2008, 17:13

juventinek123 pisze:Co więcej, jeden z kibiców Juventusu spadł z drugiego poziomu trybun Stadio Olimpico po końcowym gwizdku sędziego. Prawdopodobnie wychylał się on za barierkę ciesząc się z końcowego triumfu i zleciał na dolny sektor Curva Scirea. Błyskawicznie przewieziono go do szpitala, a jego stan nie jest poważny.
Koleś siedział na barierce (chodzi mi o te obramowania z szybami w środku, mają po jakieś 3metry wysokości), która dzieliła dwa sektory kibiców Juve, po jednej stronie siedzieli Drughi, po drugiej chyba Wikingowie. Nie jestem tego pewien, jednak jest to istotne, bo jeszcze na stadionie krążyła plotka (?), że koleś niekoniecznie sam spadł, a został zrzucony i skopany przez resztę / spadł na ludzi po czym został skopany), zanim karetka przyjechała widac tam było jakieś przepychanki, tak więc być może coś w tym prawdy jest.
Travis pisze:Calcio straci urok, przeciez tego angielskiego badziewia nie da sie ogladac, glownie przez 'kibicow', ktorzy nie potrafia nic poza jedzeniem czipsów, buczeniem i klaskaniem. To wszystko wyglada jak taki minicyrk - siedzi 40 tysiecy ludzi i patrzy jak 22 pajacyki biegaja za piłką. Żenada.
Wywal z Olimpico Curva Sud/Nord i zostanie to samo.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 października 2008, 16:16

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2008, 17:58

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2008, 22:49

Fajne robią te motywy ze zmianą kartonów. To jednak rzadki widok. Na meczu, na ktorym byliśmy, tez to zrobili:
Jeden
Dwa

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 10:55

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 13:07

Miejmy nadzieję, że facet wyjdzie z tego cało. Respekt za nieoddanie szala :ok:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 14:01

takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 15:07

gregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:
Po co ten lol?

Życzymy facetowi powrotu do zdrowia.To jest prawdziwy kibic.FORZA JUVE!!!!

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 15:31

Il Tifoso pisze:
gregor_g4 pisze:takie już życie kibica, trzeba liczyć się z konsekwencjami... :lol:
Po co ten lol?

Życzymy facetowi powrotu do zdrowia.To jest prawdziwy kibic.FORZA JUVE!!!!
przez głupote tego kolesia, nie paradował by w szalu to pewnie by teraz nie leżał w szpitalu...

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 15:47

Zastanawiam się co byś powiedział/napisał gdybyś był na miejscu tego mężczyzny bądź na miejscu jego syna? Przez takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> aż się nie chcę chodzić bo możesz od takiego "siedmio klasa" dostać za nic. Gdy widzę jak na polskich stadionach "kibice" wiszą na płotach i trzęsą nimi odrazu przypomina mi się Zoo w Berlinie :) I małpy które też wiszą na siatkach i bujają nimi :) Tak właśnie ma stosunek są dla mnie małpami i patologią ... Choć nie wiem czy można ich do małp porównywać ponieważ może być to urazą dla naczelnych

Z góry przepraszam za słowa : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, oraz małpy ponieważ mogło to kogoś urazić.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 października 2008, 15:51

FalsoVero pisze:
Zastanawiam się co byś powiedział/napisał gdybyś był na miejscu tego mężczyzny bądź na miejscu jego syna? Przez takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> aż się nie chcę chodzić bo możesz od takiego "siedmio klasa" dostać za nic. Gdy widzę jak na polskich stadionach "kibice" wiszą na płotach i trzęsą nimi odrazu przypomina mi się Zoo w Berlinie :) I małpy które też wiszą na siatkach i bujają nimi :) Tak właśnie ma stosunek są dla mnie małpami i patologią ...

Z góry przepraszam za słowa : <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, oraz małpy ponieważ mogło to kogoś urazić.
nie był bym na jego miejscu, gsyż nie paradowałbym po wrogim kibicowsko mieście w barwach mojego klubu - chciał pokazać przed synem jaki z niego chojrak to ma za swoje.
Taki "urok" kibicowania na piłce, jak chcesz mecz obejrzeć w spokoju idź do pubu albo przerzuć się na siatkówkę, jak Ci się nie podoba wiszenie na płotach.

ODPOWIEDZ