Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 października 2008, 10:05

No i sprawdziło się. TVP znowu pokaże mecz Liverpoolu w 3 kolejce LM :/ . W ostatnich latach kibice liczący na TVP dostają ciągle mecze z udziałem Celticu, Manchesteru i Liverpoolu. No i co z tego, że grają z Atletico, niektórym już się znudziło oglądanie tych samych piłkarzy.

Nie ma to jak sentyment do byłego klubu Dudka, oglądanie Kuszczaka na ławce rezerwowych i patrzenie, jak Boruc ratuję żenująco grająca drużynę Celticu :?

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2008, 11:13

Obecny poziom Juventusu jest tak wielki, że wyjście z grupy w LM w tym roku będzie wielkim wyczynem a może nawet wydarzeniem. Na więcej nie liczę. Liczę jednak na potknięcie Realu w meczach w Madrycie i Turynie.
Ciekawe co teraz by powiedzieli Ci którzy nas uważali za faworytów ligi mistrzów :think: :roll:
:rotfl:

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2008, 12:47

juveman7 pisze:Ciekawe co teraz by powiedzieli Ci którzy nas uważali za faworytów ligi mistrzów :think: :roll:
:rotfl:
Myślę, że sam sobie możesz na to pytanie odpowiedzieć:
juveman7 w podpisie pisze:Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Ja osobiście uważam, że nie ma takiego bagna, z którego nie dałoby się wyjść. Każda drużyna przeżywa kryzys, więc i nas też nie mogło to ominąć. Lepiej teraz niż np. pod koniec sezonu. Dlatego wierzę w JUVE, nawet po tych mękach jakie musiałem znieść podczas oglądania ostatnich meczów.

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2008, 19:14

VariaTH pisze:Ja osobiście uważam, że nie ma takiego bagna, z którego nie dałoby się wyjść. Każda drużyna przeżywa kryzys, więc i nas też nie mogło to ominąć. Lepiej teraz niż np. pod koniec sezonu. .
Ok. To jak Juventus wyjdzie z tego bagna to na co możemy liczyć ?

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Tharp

Nieprzeczytany post 11 października 2008, 19:41

juveman7 pisze:
VariaTH pisze:Ja osobiście uważam, że nie ma takiego bagna, z którego nie dałoby się wyjść. Każda drużyna przeżywa kryzys, więc i nas też nie mogło to ominąć. Lepiej teraz niż np. pod koniec sezonu. .
JAK WYJDZIEMY z tego bagna, i zaczniemy grac na miare swoich mozliwosci, to mozemy liczyc na bardzo duzo. 1-2 miejsce w Serie A, i final/polfinal LM.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 08:50

Tharp pisze:
juveman7 pisze:
JAK WYJDZIEMY z tego bagna, i zaczniemy grac na miare swoich mozliwosci, to mozemy liczyc na bardzo duzo. 1-2 miejsce w Serie A, i final/polfinal LM.
Jesteś niepoprawnym optymistą, 1-2 miejsce w Serie A? Inter poza zasięgiem, a gdy Milan sie rozegra tez nie będzie z nimi miło, połfinał/finał CL? wychodzimy z grupy (o ile wyjdziemy) z 2 miejsca i odrazu trafiamy na jakis zespoł z 1 miejsca czyt. Chelsea,Barcelona.Manchester,Arsenal....czyli w/g Mnie tez odpadamy, przy odrobinie szczescia trafiamy na Bayern czy Lyon i mozemy powlalczyc...tak czy siak uwazam ze mamy w tej chwili zespoł na miejsca 3-4 w Serie A i góra ćwiercfinał CL...bez udanego zimowego i letniego mercatto za rok bedzie jeszcze gorzej..

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 11:06

gladston pisze:No i sprawdziło się. TVP znowu pokaże mecz Liverpoolu w 3 kolejce LM. W ostatnich latach kibice liczący na TVP dostają ciągle mecze z udziałem Celticu, Manchesteru i Liverpoolu. No i co z tego, że grają z Atletico, niektórym już się znudziło oglądanie tych samych piłkarzy.
O ile w tej kolejce nie mam pretensji co do meczu, ale rzeczywiście 2 mecze Liverpoolu pod rząd to nieporozumienie. Mogli nie pokazywać tego meczu z PSV, przecież wiedzieli że za 2 tygodnie pokażą mecz z Atletico.

Dodam, że w tej kolejce oczywiście niemożliwe było pokazanie przez tvp meczu Juve-Real, bo gramy we wtorek. Oprócz tego meczu, który zdecydowali się pokazać ciekawym rozwiązaniem byłby mecz Chelsea-Roma.

Ale to co nas najbardziej ciekawi to 4 kolejka w której zapewne pokażą mecz Celtic-ManUtd a nie Real-Juve.Dlaczego tak zrobią??
Jeszcze nie pokazali Polaka grającego w 1 składzie. Sukcesy reprezentacji, zapotrzebowanie itp. to sprawi, że obejdziemy się smakiem.
Ale mamy inne platformy i w necie też coś się znajdzie.
Możemy sobie wymieniać tutaj argumenty dotyczące rotacji lig. Pokazali zespoły z Premiership, Primera Division, Eredivisie, no to pewnie kiedyś pokażą i Seria A. Kiedy? Chyba najwcześniej półfinał o ile ktoś z Calcio dojdzie do tej fazy.

kamilu_87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 11:45

Teraz zeby obejrzec wszystkie mecze które byśmy chcieli obejrzec potrzebowalibyśmy enki , polsatu , cyfry i internetu...z 4 złego chyba najlepiej wypada cyfra: premiership,serie A, primera division, nba, następnie enka z 8 z 16 meczów Ligi Mistrzów na zywo i ligą niemiecką , polsat ma dosc blady pakiet sportowy liga holenderska,wybrane serie A i co? i na tym koniec, w sumie jeszcze F1 ale to puszczaja w otwartm polsacie i duzo siatkówki, w necie znajdziemy wszystko ale jakosc transmisji jest co by nie mowic słaba (ale poczekajmy jeszcze z 3 lata i pewnie bedzie duuzo lepiej) a co do Tvp i Ligi Mistrzów ehh..szkoda gadać Celtic,Manchester i to juz tak od paru sezonów...tak więc ciesze sie ze mam "N" i mam gdzieś 1 mecz na jedną kolejke, a więc we wtorek wareczki, chipsy i Forza Juve w HD :smile:

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2008, 14:09

Ja mam nadzieję, że ktoś się opamięta i jednak pokażą mecz Realu z Juve za dwa tygodnie. Choć szanse na to są oczywiście marne.
Widzieliście zapowiedź meczu Liverpool-Atletico w TVP? :D
"Waleczni Hiszpanie spotkają się z CZERWONYMI DIABŁAMI" (czy jakoś tak) :rotfl:. Już widzę jak czują się liverpolczycy, przecież to dla nich największa obraza. Ale dobrze im tak, niech się liczą z błędami skoro pokazują ich klub bez przerwy w tej TV.

ps. wkurzyłem się i napisałem maila do TVP odnośnie ciągłego pokazywania tych samych drużyn. Wiem, że moje zdanie nic nie da, ale ciekawe jaką wymówkę wymyślą w odpowiedzi.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 07:11

Warto wspomnieć o postawie Saganowskiego. Zaliczył asystę i strzelił bramkę. Jest to pierwszy "polski" gol od 3 lat w Lidze Mistrzów :)

Gol:
http://rapidshare.com/files/156238585/V ... nowski.avi
http://hostuje.net/file.php?id=c0bffea1 ... 0d99a2dc16

Asysta:
http://rapidshare.com/files/156249756/a ... nowski.avi
http://hostuje.net/file.php?id=8befaa6c ... 08c09a9d3c

Tak w ogóle to szalone mecze miały wczoraj miejsce. Ogromna ilość bramek, niespodziewane wyniki, zwroty akcji. Mecze Villarealu i Lyonu to jakaś masakra :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 09:07

Wczorajsze wyniki to raczej "popis" europejskiego wydania futbolu. Dawno takiej żenady nie widziałem. 3-5, 2-5, 6-3. Takie wyniki mogą padać w lidze podwórkowej, a nie w elitarnej Champions League.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 09:20

Wczorajsza kolejka byla szalona;] Nie pamietam zeby w LM w 8 meczach padlo 36 goli :) Lyon przegrywal 0-2 by wygrac ostatecznie 5-3, Arsenal rozbil W tureckiej twierdzy fenerbache 5-2 :shock: , villareal 6-3 - wyniki jak z kosmosu :wink:
Najbardzej zaskoczyl mnie remis Zenitu z BATE. O ile druzynie z Sankt Petersburga w zeszlym sezonie wychodzilo wszystko i szczescie zawsze bylo po ich stronie, o tyle w Lidze Mistrzow kompletnie im nie idze - spogladajac na wyniki oczywiscie. Zenit w kazdym meczu(z realem, z Juve, z BATE) stwarzal sobie mnostwo okazj, gral dobre mecze, a jednak tylko raz udalo mu sie zdobyc 1 pkt! Mozna powiedziec, ze szczescie sie od nich odwrocilo. Teraz jada na Bialorus i watpie, zeby stamtad wywiezli wiecej niz jeden pkt. Gdyby tak sie stalo to awans mielibysmy juz praktycznie zapewniony bo z BATE raczej powinnismy u siebie wygrac, a i w Rosji moze uda sie urwac pkt albo i 3 :wink: Swoja droga ciekawe jak bedzie w Madrycie za 2 tygodnie :twisted: ...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 20:44

Z nudów włączyłem TVP2 i studio przedmeczone Atletico-Liverpool. W studiu zapowiadana wielka trójka ekspertów - Gmoch, Engel i Szczepłek.
Szpakowski opowiada o kryzysie Atletico - 3 przegrane mecze z rzędu. Pada pytanie: "Co się dzieje z Atletico?"
Gmoch:.....eeeeeee...........
Engel: [cisza]
Po chwili zbawczy komentarz: "tak na prawdę nie wiemy, co się dzieje w Atletico".
No tak. Fachowcy od Barcelony, ManU i Kuszczaka. O reszcie drużyn nie mają pojęcia, no bo skąd?
TVP to żenada. Chwała Bogu, że mam nsport. Szczerze polecam.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 21:14

Ja już sam nie wiem po co oni w ogóle pokazują te studio :? kiedyś to mogli debatować nawet 40 minut, a teraz nawet przed finałem dali 10-cio minutowe studio.A najlepsze jest to żę kończy się na pytaniu "Kto wygra mecz?" :lol:

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2008, 10:46

Barcelona rozgromiła Basel. Główne role odegrali w tym meczu młodzi piłkarze, mający około 20 lat. Oni z roku na rok się będą rozwijać i to sprawia, że Barcelona będzie jeszcze długo w czołówce europejskiej. Mając mnóstwo świetnych wychowanków może sobie pozwolić na oddanie np. Iago Falque do Juventusu. Szkoda, że Juventus nie ma takiej szkółki. Coś idzie do przodu, ale za Barceloną jeszcze daleko. Oddali Cesca Fabregasa do Arsenalu, ale teraz mogą sobie pozwolić na odkupienie go, bo są bogaci.
Liczę, że Juventus awansuje, ale najbardziej boję się jak w fazie pucharowej trafi na angielską drużynę. Wtedy będzie bardzo ciężko. Lecz kluby z innych krajów są jak najbardziej w naszym zasięgu.

ODPOWIEDZ