Buffon wróci dopiero w grudniu
- Dybala 4ever
- Juventino
Problemów Juventusu Turyn ciąg dalszy. Stara Dama ostatnimi czasy osiąga słabe wyniki, a na dodatek z kadry z powodu kontuzji wypadają kolejni piłkarze. Przeprowadzone badania wykazały, że golkiper Bianconerich - Gianluigi Buffon wróci do gry nie za miesiąc, ale dopiero na początku grudnia.
Zawodnik doznał poważnej kontuzji mieśni prawego uda podczas spotkania 6. kolejki Serie A przeciwko Citta di Palermo. Po wstępnych badaniach wydawało się, że Włoch będzie zdolny do gry za miesiąc, ale okazało się, że uraz jest poważniejszy i Juventus aż do grudnia będzie musiał sobie poradzić bez tego zawodnika.
Buffon nie pomoże Starej Damie w walce nie tylko w ligowych konfrontacjach z Napoli, Torino, Bologną, Romą, Chievo, Genoą i Interem Mediolan, ale także w meczach Ligi Mistrzów z Realem Madryt i Zenitem Sankt Petersburg.
http://www.pilka.pl/buffon-wroci-dopiero-w-grudniu
To juz jest przegiecie;/ nie dosc ze mamy kryzys to mamy sobie radzić bez Gigiego jednym słowem wielka Kappa nas czeka;/
Zawodnik doznał poważnej kontuzji mieśni prawego uda podczas spotkania 6. kolejki Serie A przeciwko Citta di Palermo. Po wstępnych badaniach wydawało się, że Włoch będzie zdolny do gry za miesiąc, ale okazało się, że uraz jest poważniejszy i Juventus aż do grudnia będzie musiał sobie poradzić bez tego zawodnika.
Buffon nie pomoże Starej Damie w walce nie tylko w ligowych konfrontacjach z Napoli, Torino, Bologną, Romą, Chievo, Genoą i Interem Mediolan, ale także w meczach Ligi Mistrzów z Realem Madryt i Zenitem Sankt Petersburg.
http://www.pilka.pl/buffon-wroci-dopiero-w-grudniu
To juz jest przegiecie;/ nie dosc ze mamy kryzys to mamy sobie radzić bez Gigiego jednym słowem wielka Kappa nas czeka;/
- darek
- Juventino
hohho...Głupia sprawa. Ciekawe czy to prawda. Mam nadzieję, że nie.
To jakiś cud, że Secco zafundował nam Manningera, choć i tak wiadomo, że Gigi jest lepszy i obrońcom lepiej się gra właśnie z nim.
Oj, wracaj jak najszybciej do zdrowia, bo jak na razie nasza sytuacja nie wygląda najciekawiej.
Lekki ot:
Chiellini, Mellberg, Zebina i Legro są zdrowi? Wiem, że są te informacje na JP, ale jakoś wolę się upewnić...
To jakiś cud, że Secco zafundował nam Manningera, choć i tak wiadomo, że Gigi jest lepszy i obrońcom lepiej się gra właśnie z nim.
Oj, wracaj jak najszybciej do zdrowia, bo jak na razie nasza sytuacja nie wygląda najciekawiej.
Lekki ot:
Chiellini, Mellberg, Zebina i Legro są zdrowi? Wiem, że są te informacje na JP, ale jakoś wolę się upewnić...
- Dybala 4ever
- Juventino
Z tego co wiem wszyscy beda gotowi na Napoli tylko nie wiem czy Zebinadarek pisze:
Lekki ot:

z kolei tutaj pisze tak:
Fatalne informacje napływają z Turynu dla fanów Juventusu i reprezentacji Włoch - przerwa Gianluigiego Buffona (fot) potrwa nie cztery tygodnie jak wcześniej informowano, a minimum dwa miesiące.
Bramkarz Juventusu i ważny punkt Squadra Azzurra powrócił do gry zaledwie w ostatnią niedzielę na mecz ligowy z Palermo. Wcześniej przez kilka dni walczył z urazem, którego doznał podczas starcia z Cagliari. Buffon powrotu na boisko nie będzie jednak wspominał miło, bo nie dość, że jego drużyna doznała pierwszej porażki w sezonie przegrywając z Sycylijczykami 1:2 na własnym obiekcie, to jeszcze jego stan zdrowia się pogorszył. Leczenie kontuzji mięśni miało trwać około jednego miesiąca, dziś wiemy już, że terminu tego nie uda się dotrzymać i Buffona na boisku możemy nie zobaczyć nawet do końca roku kalendarzowego. Jest to kolejna długoterminowa strata Starej Damy, po tym jak kilka tygodni temu operacji kolan musiał poddać się David Trezeguet. Kilku kolejnych graczy trzeciej drużyny minionego sezonu Serie A zmaga się z drobniejszymi urazami.
http://www.seriea.pl/index.php?strona=n ... kul=123656
To ja juz sam nie wiem co z naszym Buffonem ale badz co badz ponad miesieczna lub w najgorszym wypadku do końca to bedzie chyba najbardziej dotkliwa strata jaka poniesiemy

- Tharp
To jest jakis kiepski zart... Trezeguet mial pauzowac dwa tygodnie. Wszedl na jeden mecz, i prosze, operacja i 5 miesiecy przerwy. Buffon tez, po jednym meczu ma miec dwa miesiace przerwy? To jest jakas parodia. Zgadzam sie w 100% z zarzutami przeciwko sztabowi medycznemu i ludziom odpowiedzialnym za przygotowanie fizyczne zawodnikow. To nie jest smieszne, a takie cos NIE MA PRAWA MIEC MIEJSCA, ze przez takie male BYLE CO dwoch kluczowych zawodnikow ma miec takie dlugie przerwy...
- Okoni
- Juventino
Więcej szkód niż Secco wyrządza nam personel medyczny :doh: jak można dopuścić do tylu kontuzji to ja nie wiem
Albo Ranieri torturuje naszych piłkarzy na treningach, albo nasi lekarze faktycznie są aż tak beznadziejni. Co do Buffona to czytałem wywiad, w którym obwiniał siebie za kontuzje (oto on http://solojuve.com/index.php?option=co ... temid=1214)
Wprawdzie jest Manninger, ale to nie to samo co Gigi

Wprawdzie jest Manninger, ale to nie to samo co Gigi

- Dybala 4ever
- Juventino
Wczorajszego ranka w Centrum Treningowym Juventusu w Vinovo, szef sztabu medycznego Starej Damy doktor Riccardo Agricola, razem ze swoimi współpracownikami Bartolomeo Goitre i Luką Stefaninim odwiedził piłkarzy i dał obraz sytuacji. Nicola Legrottaglie po raz pierwszy wrócił na obisko i przez najbliższe kilka dni będzie zwiększał intensywność swoich treningów. W poniedziałek ćwiczenia wznowi Vincenzo Iaquinta, a Olof Mellberg wykonał parę przebieżek na sali gimnastycznej. Cristiano Zanetti kontynuuje swój indywidualny plan treningów i przez tydzień będzie zwiększał swoje dawki treningowe. Powracający ze zgrupowania reprezentacji Mauro German Camoranesi i Gigi Buffon, także byli badani. Camoranesi nie czuje bólu w kontuzjowanym miejscu i na początku przyszłego tygodnia powinien wznowić treningi. Jeśli chodzi o uraz Buffona: ultradźwiękowy skan potwierdził diagnozę uszkodzenia drugiego stopnia i prognozy lekarzy reprezentacji Włoch: konieczne będą cztery tygodnie, by to wyleczyć. Jak najszybciej bramkarz rozpocznie fizjoterapię razem z osobistym planem treningowym i stopniowo będzie wracał do zajęć z resztą zespołu. Parę tygodni po tym będzie mógł zagrać oficjalny mecz.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... za-buffona
No to z tego co wychodzi to Gigi wroci w listopadzie gdzies na szczescie;]. W sumie to juz potwierdzone bo ten news pochodzi z oficjalnej strony Juve, wiec cale szczescie ze o wiele krocej niz wczesniej przypuszczano.
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... za-buffona
No to z tego co wychodzi to Gigi wroci w listopadzie gdzies na szczescie;]. W sumie to juz potwierdzone bo ten news pochodzi z oficjalnej strony Juve, wiec cale szczescie ze o wiele krocej niz wczesniej przypuszczano.
- damillo_lbk
- Juventino
To chyba na serio jakaś parodia to przesada... Przecież Juve bez Trezege i Buffona to nie ten Juventus. Nie możemy nawet wygrać jednego meczu. Wątpię, że Buffon wróci tak późno...