"Prison Break"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2008, 21:00

4x06 pisze:Odcinek, jak odcinek. Zauważyłem, że juz na tyle zaniżyłem oczekiwania w stosunku do Prisona, że 4 seria coraz bardziej zaczyna mi się podobać ;) A może inaczej - przestałem już marudzić. Oglądam, bo pomimo strasznej schematyczności i naciągania czasem nawet poza granice akceptowalności, scenariuszowo nadal jest nie najgorzej. Ale w sumie jedyne, co jest warte wspomnienia w tym odcinku to nowy motyw muzyczny :D Oczywiście mówię o temacie uświetniającym spotkanie panów Mahone'a i Killer-Murzyna ;). Ot taka niespodzianka in plus.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2008, 06:44

04x07 pisze:5/6.
Odcinek dobry, nawet bardzo dobry, podobały mi się motywy z Sucre, Rolandem, teksty T-Baga i wszystko, co pewnie zauważyliście.. Dla mnie za mało było Mahone'a, jakoś tak jak nie znosiłem tej postaci w 2 sezonie, tak teraz chyba najbardziej mi się ona podoba. Coś jak z Kellermanem...
Czyli co: teraz będą żerować na inteligencji Scofielda - T-Bag, Gretchen, Self.. wszyscy po trochu.
Generał przekupi Selfa? :)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 08 października 2008, 10:50

04x07 pisze:Odcinek całkiem całkiem. Beznadziejny sposob zgubienia danych z dysku, już by mudali iśc pograć w kasynie wiedząc, że przy sobie ma najcenniejsza jego rzecz :whistle:
Szczęscie T-Baga nie zna granic, on nigdy nie zginie :P
Najlepszy motyw odcinka to oczywiscie scena z Sucre, jak poszedł zapylić żonkę łysego za tyle kasy :smile: Dobre to było :D Spodziewałem się, że to homoseksualista :P

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2008, 16:33

Dragon pisze:
04x07 pisze:Odcinek całkiem całkiem. Beznadziejny sposob zgubienia danych z dysku, już by mudali iśc pograć w kasynie wiedząc, że przy sobie ma najcenniejsza jego rzecz :whistle:
04x07 pisze:Dokładnie :D. A odcinek jeden z lepszych w tym sezonie, wątki się rozwinęły, zagadka książeczki prawie rozwiązana, Gretchen i T-Bag razem :) Szkoda, że między 4x07 i 4x08 są dwa tygodnie przerwy :/
Dzięki Venomik :P zapomniałem zamknąć taga :D
Ostatnio zmieniony 08 października 2008, 17:13 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 15:40

Przepraszam za post pod postem ale takie coś jest warte uwagi ;)

Obrazek

KLONY :D

Jeśli było, to przepraszam, nie chciało mi się przeglądać całego tematu ;)

Btw, naprawi ktoś wreszcie błąd z ostatnią stroną tematu?

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 02:56

Metodą młotka i majzla przynajmniej teoretycznie udało mi się 'naprawić' ten temat, w razie kolejnych ewentualnych problemów (które jak najbardziej mogą się pojawić :D) pisać na pw lub w pokoju strona,forum,czat.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 07:59

PB 4x07 pisze:Źle się dzieje z BP. Czemu? Podczas nadrabiania ostatnich zaległości (to chyba był siódmy odcinek) zasnąłem w trakcie oglądania. Oj źle się robi. Aż boję się włączyć go ponownie.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2008, 11:24

Nigdy nie oglądałem PB, no poza pojedynczymi odcinkami, nie mniej wczoraj jak zahaczyłem o jeden z odcinków to od razu natchnąłem się na motyw po którym zapragnąłem poznać scenarzystów :D

Mianowicie, chodzi mi o motyw, kiedy o dokładnie wyliczonej godzinie (13:13 ?) strażnika miało oślepić światło słoneczne co było kamieniem węgielnym planu ucieczki z więzienia :prochno: Od razu skojarzyło mi się to z grą Comandos, gdzie można było każdemu strażnikowi ustawić tak zwane oko, dzięki któremu cały czas wiedzieliśmy gdzie dany strażnik patrzy się w konkretnej sekundzie, nie powiem, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> pomocne :P

Chłopaki zawsze (od pierwszego odcinka) mieli taki łeb do planowania? :D

nerinka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2008, 12:09

Chłopaki zawsze (od pierwszego odcinka) mieli taki łeb do planowania? Very Happy
Jeżeli lubisz takie 'bajery' to zachęcam do obejrzenia pierwszego sezonu - sporo w nim tego ;)

Juventus zawsze był i zawsze będzie historią mojej miłości.
Pavel Nedvěd
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2008, 12:16

Szczerze mówiąc to tłukłem głową w kaloryfer przy okazji tego bajeru :P

YoUri`

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2008, 12:17

Siewier pisze: Mianowicie, chodzi mi o motyw, kiedy o dokładnie wyliczonej godzinie (13:13 ?) strażnika miało oślepić światło słoneczne co było kamieniem węgielnym planu ucieczki z więzienia :prochno:
To, o czym mówisz to najbardziej kretyński motyw, z jakim spotkałem się w całym Prisonie, jeżeli nie kiedykolwiek, w jakimkolwiek serialu :D Z resztą cały 3 sezon obfitował w coraz to bardziej idiotyczne próby ucieczek. Do określenia tej, która zadziałała, słowo 'naciągana' byłoby eufemizmem. Jeżeli nie chcesz się krzywić przy tego typu scenach, polecam sezon pierwszy, zwłaszcza do połowy. Tam też oczywiście rożnie bywa, ale jeszcze da się to przełknąć bez zakrztuszenia się.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2008, 07:12

04x08 pisze:Odcinek skończyłem oglądać przed chwilą. Godzinę wcześniej do roboty przyszedłem, żeby sobie taką rundkę strzelić ;) Podobał mi się, naprawdę. Owszem, przyczepiłbym się do kilku rzeczy, ale ogólnie jest ok.
Kurde, do końca miałem nadzieję (? - nie wiem czy to dobre słowo), że Roland ich nie wsypuje, tylko chce się odkupić za Vegas i namierzyć Czarnego. Kurde, jednak nie.
Końcówka odcinka warta, by czekać na nią całe 40 minut. Fantastycznie. Więc 9 odcinek będzie poniekąd tym, na co czekam. Zajawkę dostałem już w tym - Mahone obtłukł gębę Wyattowi. Za dwa tygodnie liczę na fantastyczny finał tej historii. Ahhh... :)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2008, 06:28

Widzę, że zostałem sam na placu boju... A co tam, sam do siebie będę pisał.
04x09 pisze:Kapitalny, świetny, fantastyczny. Na ten odcinek czekałem. Pewnie moją ocenę ustawił nieco finał, na który czekałem: Mahone - Wyatt. Ja też uważam, że to wszystko było nieco przykrótko, ale na to czekałem. Tylko zastanawiam się: co teraz z Mahone? Jaką rolę mu dadzą? Żeby nie spalili tematu, tak jak rzeczywiście robią to powoli z T-Bagiem.

W każdym odcinku niestety denerwuje mnie Pad Man, te jego pokrzykiwania o tym co jest do zaakceptowania a co nie i że nie interesują go wymówki, po prostu mnie drażnią. Zeszmacili tę postać zupełnie, postać, która od drugiego sezonu (02x13) bardzo mnie interesowała.

Bellick? Smutno trochę zrobiło się na koniec. Ale cóż. Lajfsgołon.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2008, 10:08

mnowo zostałeś sam na placu boju bo PB zszedł na zatrważająco niski poziom i teraz każdy kolejny odcinek bije poprzedni na głowę, niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu...
04x09 pisze:Przebicie się przez wodociąg? Dawno w tym serialu nie było nic równie głupiego... Skąd oni biorą taką "niepotrzebną" rurę którą torują sobie drogę? Jak i na czym podwiązują te liny? To, że jak zwykle mają wszystkie potrzebne narzędzia a odcięcie wody dla całego Los Angeles to bułka z masłem już pomijam...
Bellic dobroduszny samarytanin? Taaa jasne...
Postać Generała totalnie zepsuta, cały potencjał leżący w najbardziej tajemniczej postaci serialu został zmarnowany.
Mahone torturuje Wyatta tylko po to, żeby go wrzucić do wody w porcie - kolejny zmarnowany wątek.
Pomijam cały wątek pracy T-Baga w GATE bo to już totalnie bez jakiegokolwiek sensu.
Jedyne co było w miarę fajne to sztuczka agenta Selfa i dyktafonem, mimo, że też trochę naciągane (Wyatt się nagle spowiada Sarze? Raczej milcząca do tej pory postać...) ale jednak był w tym jakiś sens.
EDIT:
Vesper pisze:Nie przesadzajmy z tym bardzo niskim poziomem ,jak się nie podoba ta się nie ogląda jak się nie ogląda to się nie ocenia xD ;)
A niby czemu? Oglądam z ciekawości i przyzwyczajenia, a że PB stracił cały urok to inna sprawa...
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2008, 17:58 przez Michal17, łącznie zmieniany 1 raz.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2008, 14:07

A Mi i wielu moim znajomym cały czas się podoba ;]
Na pewno 3 część jest lepsza od 2 ;]
Ale bez konkurencyjna 1 ;)

Nie przesadzajmy z tym bardzo niskim poziomem ,jak się nie podoba ta się nie ogląda jak się nie ogląda to się nie ocenia xD ;)

ODPOWIEDZ