Jak oceniacie dotychczasową pracę Claudio Ranieriego?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A więc oficjalnie mogę powiedziec ze swojej perspektywy - Ciao Ranieri.
Czas się skończył, poprostu.
Zacznę może od tego, że już na początku, gdy go wybrali, nie byłem zadowolony, postrzegałem go jednak za trenera, który potrafi bronić zespoly przed spadkiem, czy walczyć o góra 3-4 pozycję w lidze. W Chelseamial skład marzeń i co? Nie potrafił poukladać gwiazdeczek.
Generalnie myślałem, że nasz zarząd zatrudniając go, nie mial go w planach na 5 lat, ze zdobedziemy z nim szczyty. To jest trener, który mogł z nami popracować przez 1 rok w Serie A, pomoc się wprowadzić, może i ten sezon, ale już na samym poczatku niestety nie podołał. Takiemu trenerowi mowi się dziękuję i do widzenia. Chociaż tu zabardzo nawet nie ma za co dziękować. Z Deschapsem potrafili pojechać jak z kopą to z Ranierim nie mogą? To nie jest trener na Juventus i każdy to wie, prócz naszego zarządu, a to już osobna kwestia, bo Ci panowie, kompletnie się nie nadają. Życzliwy Gigli, który widzi Świat na różowo, Blanc który, no własnie, on coś robi w ogóle czy tylko jest? :lol: A rewelacyjny Secco, ktory Moggiemu nie móglby nawet wypastować butów, bo to byłaby zniewaga dla Lucka 8)
Rok 1998, przegywamy u siebie z Parmą 2-4 tym smaym kontynuując fatalną passe. Lippi sam podaje się do dymisji mówiąc ,,Nie potrafię już nic wykrzesać z tych chłopaków, dlatego odchodzę'' pamiętam jak czytałem te słowa w telegazecie. Lippi potrafił odejśc, mimo, że wczesniej osiągnac z nami szczyty. Ranieri nie odejdzie bo nie ma klasy i ciągnie kasę. Myslicie, że zwycięstwa z interem, roma czy milanem w zeszłym sezonie to jego zasługa? W życiu. To osobista motywacja naszych zawodników, chęć rewanżu za rok w Serie B. Ranieri nie potrafi motywować, Capello spianał naszych na każdy mecz.
Reasumując z czas Ranieriego się już skończył, kiedy go zarząd wywali, nie wiem, oni powinni odejść razem z nim, inaczej mimo planu powortu na szczyt, który ma trwać 5 lat (myślą, że kibice mogą tyle czekać
) to może potrwać wiele, wiele więcej... 
Czas się skończył, poprostu.
Zacznę może od tego, że już na początku, gdy go wybrali, nie byłem zadowolony, postrzegałem go jednak za trenera, który potrafi bronić zespoly przed spadkiem, czy walczyć o góra 3-4 pozycję w lidze. W Chelseamial skład marzeń i co? Nie potrafił poukladać gwiazdeczek.
Generalnie myślałem, że nasz zarząd zatrudniając go, nie mial go w planach na 5 lat, ze zdobedziemy z nim szczyty. To jest trener, który mogł z nami popracować przez 1 rok w Serie A, pomoc się wprowadzić, może i ten sezon, ale już na samym poczatku niestety nie podołał. Takiemu trenerowi mowi się dziękuję i do widzenia. Chociaż tu zabardzo nawet nie ma za co dziękować. Z Deschapsem potrafili pojechać jak z kopą to z Ranierim nie mogą? To nie jest trener na Juventus i każdy to wie, prócz naszego zarządu, a to już osobna kwestia, bo Ci panowie, kompletnie się nie nadają. Życzliwy Gigli, który widzi Świat na różowo, Blanc który, no własnie, on coś robi w ogóle czy tylko jest? :lol: A rewelacyjny Secco, ktory Moggiemu nie móglby nawet wypastować butów, bo to byłaby zniewaga dla Lucka 8)
Rok 1998, przegywamy u siebie z Parmą 2-4 tym smaym kontynuując fatalną passe. Lippi sam podaje się do dymisji mówiąc ,,Nie potrafię już nic wykrzesać z tych chłopaków, dlatego odchodzę'' pamiętam jak czytałem te słowa w telegazecie. Lippi potrafił odejśc, mimo, że wczesniej osiągnac z nami szczyty. Ranieri nie odejdzie bo nie ma klasy i ciągnie kasę. Myslicie, że zwycięstwa z interem, roma czy milanem w zeszłym sezonie to jego zasługa? W życiu. To osobista motywacja naszych zawodników, chęć rewanżu za rok w Serie B. Ranieri nie potrafi motywować, Capello spianał naszych na każdy mecz.
Reasumując z czas Ranieriego się już skończył, kiedy go zarząd wywali, nie wiem, oni powinni odejść razem z nim, inaczej mimo planu powortu na szczyt, który ma trwać 5 lat (myślą, że kibice mogą tyle czekać

- pan Zambrotta
- Juventino
U Romana na cenzurowanym od samego początku. Z mizernej Chelsea zrobił wicemistrza Anglii i doszedł do cwierćfinału CL. A gwiazdeczki dopiero później poprzychodziły. Ze składem marzeń tez pojechałeś.Dragon pisze:W Chelseamial skład marzeń i co? Nie potrafił poukladać gwiazdeczek.
Jak czytam nazwiska potencjalnych nowych trenerów to słabo mi się robi.
- Corcky
- Juventino
Co do przygody z Claudio z Chelsea Coccolino ma rację. Pamiętam chyba ten nieszczęsny ćwierćfinał, gdzie Chelsea pod jego wodzą grała naprawdę dobrze, ale pożegnała się z rozgrywkami.
Więcej optymizmu, ja tam wierzę, że zespół się odbuduje.
Więcej optymizmu, ja tam wierzę, że zespół się odbuduje.
- Niasty
- Juventino
Miś Coccolino pisze:U Romana na cenzurowanym od samego początku. Z mizernej Chelsea zrobił wicemistrza Anglii i doszedł do cwierćfinału CL.Dragon pisze:W Chelseamial skład marzeń i co? Nie potrafił poukladać gwiazdeczek.
Doszedł do półfinału ,gdzie frajersko przegrał z AS Monaco,ale trzeba mu oddać że wcześniej w bardzo dobrym stylu wyeliminował rewelacyjny wtedy Arsenal.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Może lekko przesadziłem z tym przykladem ale jeśli wicemistrzostwo i odpadniecie w 1/4 LM to dla was osiągniecie to gratuluję ambicji. Juventus to klub, który ma wygrywać trofea bo tak karze historia, a nie dochodzić do 1/2 LM czy zdobywać 3 miejsce w lidze. Do tego potrzeba odpowiedniego trenera, Ranieri nim nie jest i jestem pewien, że nie doprowadzi nas na szczyty. Na Capello wielu narzekało, w LM nie miał sposobu na anglików ale zdominował całą Serie A. Pamiętacie, że w sezonie 2005/06 pod jego wodzą, po 1 rundzie mieliśmy bilans 17-1-1, rekord pkt. na półmatku Serie A, nasz rekord zwycięstw na początek sezonu...to było coś...dlatego trzeba było nas zdegragować, ale to już inna bajka.

- D-Rose
- Juventino
Otoz to, wspominanie o tym vice mistrzostwie Anglii i 1/2 LM pokazujecie co dla Was byłoby sukcesem, i czyms wystrczajacym. ale nasz klub nie nazywa sie Inter Mediolan lub inna Roma, zeby do takich celów darzyc, ale nazywa sie JUVENTUS!! i to powinno Wam wyjasnic o co mi chodzi. Mnie akurat by 2 miejsce w Serie A nie wystrczalo. chcialbym w po 38 kolejkach tego sezonu swietowac 30 Scudetto a nie podniecac sie tym ze zajelismy "dobre" 2 miejsce za... Interem. Inter zawsze byl w cieniu Juventusu i Milanu, i mam nadzieje ze w przeciagu paru lat zleci tam gdzie jego miejsce vide 3-4-5 miejsce w Serie A.
No ale mamy taki zarzad jaki mamy, mamy takiego coacha jakiego mamy wiec chyba faktycznie liczyc na wiecej niz 1/4 LM i 3 miejsce w Serie A nie mamy co liczyc.

No ale mamy taki zarzad jaki mamy, mamy takiego coacha jakiego mamy wiec chyba faktycznie liczyc na wiecej niz 1/4 LM i 3 miejsce w Serie A nie mamy co liczyc.

- Niasty
- Juventino
Dragon pisze:Może lekko przesadziłem z tym przykladem ale jeśli wicemistrzostwo i odpadniecie w 1/4 LM to dla was osiągniecie to gratuluję ambicji.
Ja uznaje to za sukces ,patrząc na to jakim składem dysponował Ranieri to osiągnął naprawdę dużo tym bardziej że w Premier League Arsenal wystrzelił z formą.Choć z drugiej strony Roman dał mu wolną ręke przy transferach,a on tego za dobrze nie wykorzysał ,także frajerska porażka z Monaco z półfinale chluby mu nie przynosi.
- oliver
- Juventino
To są jakieś jaja czy coś? Byłem przekonany, że Ranieri od dzisiaj nie będzie już naszym trenerem. Nawet nie myślałem , że nasz zarząd go zwolni bo oni są jeszcze gorsi. Myślałem , że Ranieri ma odrobinę klasy i sam zrezygnuję. Niestety tak się nie stało. Ba ten nawet mówi , że to nie kryzys (dobry joke sobie myślę, ale dziś nie pierwszy kwiecień)
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214
Ja nie chciałbym nawet pomyśleć jakie były by wyniki gdyby kryzys dopadł naszych piłkarzy.
Już mi się nie chce go oglądać na naszej ławce już bym wolał , żeby naszych prowadził Ciro i czekać na jakiegoś dobrego trenera typu Benitez czy Hiddink .
Juventus FC - Calcio Catania 1 : 1
UC Sampdoria - Juventus FC 0 : 0
FC BATE Borysów - Juventus FC 2 : 2
Juventus FC - US Citta di Palermo 1 : 2
Napoli SSC - Juventus FC 2 : 1
Ąła to boli, a on sobie jaja robi!
Ja nie chciałbym nawet pomyśleć jakie były by wyniki gdyby kryzys dopadł naszych piłkarzy.
Już mi się nie chce go oglądać na naszej ławce już bym wolał , żeby naszych prowadził Ciro i czekać na jakiegoś dobrego trenera typu Benitez czy Hiddink .
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Dybala 4ever
- Juventino
Jasne ze mamy kryzys 5 meczow z rzedu liczac tez to z BATE w LM w Serie A mecze z rzedu , jest nieciekawie bardzo nieciekawie. Ja teraz bym wział Ciro Ferrare albo Roberto Manciniego. Mancini dobry trener, ale zaraz pewnie mnie zjecie za to co powiedziałem, bo Mancini trenował Interoliver pisze:To są jakieś jaja czy coś? Byłem przekonany, że Ranieri od dzisiaj nie będzie już naszym trenerem. Nawet nie myślałem , że nasz zarząd go zwolni bo oni są jeszcze gorsi. Myślałem , że Ranieri ma odrobinę klasy i sam zrezygnuję. Niestety tak się nie stało. Ba ten nawet mówi , że to nie kryzys (dobry joke sobie myślę, ale dziś nie pierwszy kwiecień)

- stahoo
- Juventino
Mancini dobry bo wie co to znaczy odnosic sukces i jest w nim hmm... jak to sie ładnie mówiło kiedyś o Juve- wola zwycięstwa czy geny mistrzajuventinek123 pisze:Ja teraz bym wział Ciro Ferrare albo Roberto Manciniego. Mancini dobry trener, ale zaraz pewnie mnie zjecie za to co powiedziałem, bo Mancini trenował Inter
A tak na poważnie, uważam, że Mancini to człowiek podobny do Ranieriego. W obecnej sytuacji najlepszym rozwiązaniem (jeżeli Ranieri zostałby wyrzucony!) byłby chyba Prandelli. Albo jakis trener z zagranicy.
Sam nie wiem, co tu napisac, bo o ile pare tygodni temu byłem przeciwny zwalnieniu Ranieriego, o tyle nadal chce dać mu szansę, ale ten "kredyt" staje sie coraz bardziej duzy...
- Łukasz
- Juventino
Niektóre media donoszą, że Mancini może zastąpić Ranieriego już w piątek. Moim zdaniem to z oczywistych względów bardzo wątpliwe - nasz zarząd chyba nie jest aż tak głupi, by zakładać sobie pętlę na własną szyję. A może jest?
"Bez kibiców nie ma klubu" - o tym warto pamiętać.
Źródło: http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=923375
"Bez kibiców nie ma klubu" - o tym warto pamiętać.
Źródło: http://www.goal.com/en/articolo.aspx?contenutoid=923375
- Filippo911
- Juventino
Też to czytałem , ale "to tylko goal.com" , wczoraj napisali , że Mihajlovic miał by być przymierzany do roli trenera Juve .Łukasz pisze:Niektóre media donoszą, że Mancini może zastąpić Ranieriego już w piątek...
Mancini nie jest jakimś wybitnym trenerem , jeśli juz CR ma być zmieniony to na kogoś konkretnego , to samo tyczy sie Serba (brak samodzielnego doświadczenia trenerskiego!! to już lepszym pomysłem był Ferrara) .
F.
- Łukasz
- Juventino
Też to czytałem, ale to już wydało mi się skrajnie aburdalne, więc to pominąłem.Filippo911 pisze: Też to czytałem , ale "to tylko goal.com" , wczoraj napisali , że Mihajlovic miał by być przymierzany do roli trenera Juve.
Ze wszechmiar lepszym: asystuje lepszemu trenerowi, przebija doświadczeniem zawodniczym Serba i przede wszystkim... kocha Juve.Filippo911 pisze: już lepszym pomysłem był Ferrara
A dzisiaj pojawilo sie info ze Spalleti jest po slowie z dzialaczami Juve
nawet fajnie by bylo, mlody zdolny trener
Mozna tez by sprobowac z Advocaatem ktory chce opuscic Zenit ( chlopaki pod jego wodza naprawde pokazuja swietna pilke i nie maja problemow ze stwarzaniem sytuacji ).
A najwieksze marzenie to Wenger

A najwieksze marzenie to Wenger