Puchar UEFA 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:52

gregor_g4 pisze:
Sapo_JuveFan pisze:I Wisła i Lech zasłużyły na awans, lecz tylko Poznaniacy mieli na tyle szczęścia żeby przejść dalej. Gratulacje.
niby czym sobie na awans zasłużyła Wisła?
Może nie grała porywająco, ale w moim przekonaniu była lepsza od Tottenhamu.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:54

Absolutnie fantastycznie, najlepszy mecz tego sezonu jak dotąd. Pełen emocji, cudownych goli, kartek czyli tego co w tym sporcie jest najlepsze. Po takich meczach każdy laik w tej dziedznie sportu sam odnajdzie swoją defnicję futbolu i na dobre zakocha się w tym show.

Brawo Lechici!! Brak mi słów... Dzięki Wam polski futbol nabiera kolorytu!!

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 20:56

Sapo_JuveFan pisze:Może nie grała porywająco, ale w moim przekonaniu była lepsza od Tottenhamu.
Moim zdaniem Wisła wcale nie była lepsza od Tottenhamu. Mecz stał na niskim poziomie a Tottenham zaprezentował się lepiej niż Wisła. Może to kwestia wyszkolenia technicznego piłkarzy z Londynu. Prawda jest taka, że nad Wisłą chyba jakieś fatum wisi. Rok w rok to samo... Szkoda.

A Lech wszystkim horror zafundował ale awansował. Mamy jeden zespół w Pucharze UEFA. Dobre i to...

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:00

Lech... brak mi słów może tak FENOMENALNIE bo inaczej tego zwycięstwa określić nie umiem. Lech pokazał wszystko co najpiękniejsze w footballu: walkę o każdy centymetr boiska, piękne gole akcje, a samo spotkanie było fantastyczne. Jak dla mnie najlepszy mecz sezonu ;)

Brawo Lech :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:02

Sapo_JuveFan pisze:Może nie grała porywająco, ale w moim przekonaniu była lepsza od Tottenhamu.
Wisła sama sobie jest winna, gdyby zagrała tak jak Lech, to by awansowała. Ale przycisnąc przeciwnika w końcówce każdej połowy to za mało by awansować.

p.s. podobało mi się w grze Lecha to, że cały czas atakowali, niezależnie od wyniku - zupełnie jak nie polska drużyna.

Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:06

Ja napiszę tylko tyle, że jestem pod ogromnym wrażeniem tego co dzisiaj pokazał Lech. Przyprawiały mnie już o mdłości porażki Wisły i Legii, a tak znakomita świeżość była polskiemu footballowi potrzebna. Dawno nie widziałem tak ofensywnie usposobionej polskiej drużyny. Znakomicie poukładany zespół przez Franciszka Smudę. Grają absolutnie bez kompleksów i są w stanie pokonać każdy zespół, który stanie na ich drodze. Wolą walki, determinacją łatają wszelkie niedoskonałości. Dla wielu bohaterem jest Peszko bądź Murawski, ale dla mnie bezapelacyjnie zasługuje na to miano Manuel Arboleda, obrońca który był tego dnia dosłownie wszędzie, dosłownie każdy pojedynek wygrywał. I te łzy po końcowym gwizdku, widać jak bardzo mu zależało. Brawo!

Edit:
Był tam pewien transparent, tylko nie wiem czy dobrze zauważyłem przesłanie:
"Jeśli puszczam Bąka - mówię Jacek"?
Ostatnio zmieniony 02 października 2008, 21:18 przez Drughi, łącznie zmieniany 1 raz.

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:09

Ogladalem dwa mecze z udzialem polskich druzyn.
Te pierwsze z udzialem Wisly bylo zdecydowanie slabsze, od meczu Lecha.

Zacznijmy od meczu Bialej Gwiazdy z The Spurs. Pierwsza polowa bardzo senna. Dopiero od 40 minuty Wisla zaczela atakowac i miala dwie sytuacje do strzelenia bramek. Jednak Sobolewski, jak zwykle bywa pod bramka nie potrafi zachowac zimnej krwi, a strzal Diaza w zameiszaniu podbramkowym byl zdecydowanie za slaby.

Bramka dla Kogutow padla po samobojczym golu Glowackiego. Szkoda.. Bo Tottenham majac w skladzie takich pilkarzy jak Bent, czy Modric nie potrafil sobie sam stworzyc sytuacji strzeleckich. Glowacki nie ma szczescia do Angli.. Przypomina mi sie jego samobojcza bramka, gry gral w Reprezentacji z Anglia. Wtedy pod naciskiem Owena umiescil pilke we wlasnej bramce.

Wisla stracila nadzieje i przez kwadrans kompletnie nic nie grala. Az przyszla chwila, kiedy fantastycznym podaniem popisal sie Diaz a w blad w obronie druzyny z Londynu wykorzystal Brozek, lobujac Gomesa.

Pozniej Wisla probowala dominowac i atakowac, jednak strzelic bramki dajacej dogrywke sie nie udalo. A groznie strzelal Cleber, a pilke staral sie dobijac Brozek.

Reasumujac. Wisla przegrala mecz w glowach. Tottenham to byl zespol grajacy bardzo srednio..

Szkoda, ze nie zobacyzmy Bialej gwiazdy w fazie grupowej. Wkoncu dodatkowe punkty do rankingu bardzo by sie przydaly.

Poziom kibicowania byl rowniez sredni. Wplyw na frekwencja miala pora obiadowa, jednak.. Powiem obiektywnie, ze Wislacy niczym mnie nie zachwycili. Powiem wiecej. Troche sie zawiodlem.

Teraz drugi znacznie ciekawszy mecz.
Kolejorz- Austria Wieden.

Mecz stal na naprawde niezlym poziomie. Pierwsza bramka padla po zdecydowanum bledzie formacji defensywnej. Skrzetnie blad wykorzystal Rengifo pakujac pilke do pustej bramki.

W pierwszej polowe Kolejorz mial jeszcze kilka okazji do podwyzszenia prowadzenia. Sedzia z Cypru nie uznal prawidlowo zdobytej bramki przez Rengifo.

W drugiej polowie. Inicjatywe przejela Austria. Skonczylo sie to wyrownaniem. Rzut karny po zagraniu reka wykorzystal zawodnik Austrii.
Pogon za doprowadzeniem do dogrywki trwala do 85 minuty. Wtedy bramke strzelil Slawek Peszko, po swietnej akcji Arboleda-Lewandowski-Peszko.

Nastepnie dogrywka i piekny gol Lewandowskiego na 3:1. Zawodnik ten ma naprawde wielki potencjal. Swietnie sie zastawia, strzal z dystansu i najwazniejsze.. To pilka poluje na jego noge :wink: .

Niestety chwila nie uwagi.. Dosrodkowanie z lewej strony i mamy 3:2..
Ten wynik dawal awans Austrii.

Na szescie w ostatniej akcji meczu Murawski strzelil za linii pola karnego plasko w prawy rog bramki Austrii.
Awansowal Kolejorz. Mamy druzyne w pucharach. I jestem pewny, ze maja szanse na wyjscie z grupy.

Najlepszymi pilkarzami byli z pewnoscia Peszko i Lewandowski.
Pukaja smialo do bram reprezentacji.

Co do wydarzen z trybun. Jak zwykle kibice Kolejorza pokazali klase. Niepokoile mnie w pewnym czasie zastoje.
Widac, ze nadal wszystkie sektore nie sa idealnie zsynchronizowane.
Szkoda. Bo dawaloby to zdecydowanie lepszy efekt.

Jednak w tym momencie kibice Lecha udowodnili, ze w Ekstraklasie na czas obecny maja najlepszych kibicow.

Ale ja czekam na przebudzenie sie Legii :wink: .

Pozdrawiam.
Drughi pisze:
Edit:
Był tam pewien transparent, tylko nie wiem czy dobrze zauważyłem przesłanie:
"Jeśli puszczam Bąka - mówię Jacek"?
Dokladnie. Ta druga czesc byla troche niewyrazna. Bak narazil sie kibicom Lecha kiedy w Wiedniu uderzyl Bandrowskiego. Zreszta wczesniej okazywal milosc do Legii..
oliver pisze: Tak to będzie dla Legii mecz prawdy. Mimo że wygrywają ostatnie mecze to trzeba przyznać , że Jaga, Piast, Cracovia czy Górnik to końcówka tabeli. Z lepszą drużyna to z Arką wygrali, ale nie ma sie co jarać Wisła ich ograła 4. Więc w Poznaniu mecz prawdy zobaczymy na co stać Legię na lekko pod męczonych poznaniaków.
Pilkarsko Legia ostatnio preznetowala sie niezle. Ja chce zobaczyc na stale doping na Lazienkowskiej :wink:
paku pisze:Gratulacje dla Lecha.
Porównujecie Austrie Wiedeń do Tottenhamu ?
Gratuluje ;)
Nie. Zwyczajnie Lech wykazal wiecej determinacji. Co prawda The Spurs to druzyna z duzo wiekszym potnecjalem niz Austria. Ale gra naprawde bardzo slabo i grubo ponizej swoich oczekiwan.
Ostatnio zmieniony 02 października 2008, 21:59 przez Nevermind, łącznie zmieniany 3 razy.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:17

Choc Lecha nie za bardzo darze sympatia... :twisted: to nigdy sie tak nie cieszylem z bramek jakie strzelił dzisiaj ;) nalezalo im sie za chociazby pajaca Baka i tego arbitra... Wisly jakos mi nie szkoda, i nie interesowal mnie ten mecz za bardzo ;)

Mistrzem Lech wg mnie nie bedzie... no gdzies musi stracic forme wkoncu. Ale wszystko sie okaze w Maju.

Ale ja czekam na przebudzenie sie Legii
zoabczysz, w niedziele w Poznaniu :prochno:

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:18

gregor_g4 pisze:
Wisła sama sobie jest winna, gdyby zagrała tak jak Lech, to by awansowała. Ale przycisnąc przeciwnika w końcówce każdej połowy to za mało by awansować.
Niestety Wisła nawet w połowie nie prezentuje takiego stylu co Lech nawet w połowie im nie doruwnuję co widać było w meczu między sobą 1-4.

No i stało sie tak jak większość przewidywała . Wisła odpadła Lech gra dalej. Szkoda bo był to chyba najlepszy moment dla Wisły by wygrać z Tottenhamem. Wisła nie zaprezentowała nic konkretnego by wyeliminować anglików może gdyby Sobolewski strzelił na 1-0.
Za to Lech, aż sie boje pomyśleć co może być dalej. Oby losowanie było korzystne. Super extra ja sie cieszę podwójnie raz mamy jedną drużynę która zagra w grupach i to po jakim meczu. Dwa w niedziele zagrają z Legią , a na pewno ten mecz ich sporo kosztował.

edit:
Juventino90 pisze: Ale ja czekam na przebudzenie sie Legii :wink: .
Tak to będzie dla Legii mecz prawdy. Mimo że wygrywają ostatnie mecze to trzeba przyznać , że Jaga, Piast, Cracovia czy Górnik to końcówka tabeli. Z lepszą drużyna to z Arką wygrali, ale nie ma sie co jarać Wisła ich ograła 4. Więc w Poznaniu mecz prawdy zobaczymy na co stać Legię na lekko pod męczonych poznaniaków.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:28

A tak z innej beczki. Gancarczyk strzelił bramkę Besiktasowi a jego zespół wygrał 4-1 i gra dalej ;)

Kosowski asystował przy bramce w meczu z Schalke.
Link : http://hostuje.net/file.php?id=b8fc7a75 ... 7289275a3e

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:53

Gratulacje dla Lecha.
Porównujecie Austrie Wiedeń do Tottenhamu ?
Gratuluje ;)

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:56

paku pisze: Porównujecie Austrie Wiedeń do Tottenhamu ?
Tak bo obecnie Koguty grają tragicznie :)
I można stwierdzić ,że Austria gra na obecnym poziomie Tottenhamu
Który nic nie pokazał ,i ktoś słusznie napisał gdyby Wisła zagrała tak jak Lech to by spokojnie przeszła klub z Anglii :)
Ostatnio zmieniony 02 października 2008, 21:57 przez Smok-u, łącznie zmieniany 1 raz.

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 21:56

Vesper pisze: GRATULUJE I PIŁKARZĄ I KIBICĄ
A ktoz to jest tych co wymieniles ? Dobrze ze chociarz jedna polska druzyna awansowala do fazy grupowej tego pucharu . Oby zaszli troche dalej i zeby nam , Polsce troche pkt. dobila w klasyfikacji na trybunach niezle choc zauwazylem ze po straconej bramce młyn lecha poprostu uciszal sie momentalnie i w takim wypadku glos musi zabrac gniazdowy zeby dopingowac caly czas i z calych sil niewazne czy wygrywa sie 3:0 czy przegrywa 6:0

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
slay_mac

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 22:04

Conrad JUVE pisze:
Vesper pisze: GRATULUJE I PIŁKARZĄ I KIBICĄ
A ktoz to jest tych co wymieniles ? Dobrze ze chociarz jedna polska druzyna awansowala do fazy grupowej tego pucharu . Oby zaszli troche dalej i zeby nam , Polsce troche pkt. dobila w klasyfikacji na trybunach niezle choc zauwazylem ze po straconej bramce młyn lecha poprostu uciszal sie momentalnie i w takim wypadku glos musi zabrac gniazdowy zeby dopingowac caly czas i z calych sil niewazne czy wygrywa sie 3:0 czy przegrywa 6:0
Człowieku zanim postanowisz kogoś poprawiać to przeczytaj dwa razy swoją wypowiedź. Wiesz, że masz na klawiaturze "alt" dzięki któremu możesz robić: ż, ą, ć, ę itp.??

Co do meczu Lecha totalny odjazd, po prostu przypomniały mi się ME i gra Turcji :wink: Fantastyczny doping.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2008, 22:06

Cholera, nie widziałem żadnego meczu naszych drużyn w UEFA :doh: Jedynie zerknąłem na ostatnie 10 minut pierwszej połowy Wisły z Tottenhamem w przerwie między zajęciami i muszę przyznać, że nie wyglądało to źle. Szkoda, że się Wiślakom nie udało, bo Tottenham był do ogrania (wnioskuję to po pierwszym meczu w Londynie). Na szczęście udało się Pyrusom i życzę im powodzenia w fazie grupowej, bo naprawdę prezentują piękny i ofensywny futbol :bravo:

ODPOWIEDZ