Serie A (04): JUVENTUS 1-1 Catania
- FelekJUVE
- Juventino
Juve zagralo najlepszy mecz w sezonie i co zremisowali;/ To ja juz wole jak graja piach a wygrywaja;p Ale do rzeczy mecz fajny! To co wyprawiali Alex i Mrowa to byla magia! Ale... właśnie ale! Kuurde no gluupiaa poprzeczka zeby 2 razy w nia trafic pod rzad! Ugh! Ogolnie mogloby byc z 4-1 dla nas ale coz Catania dzis miala wiecej szczescia niz rozumu! Tak samo jak Inter ktory niestety juz jest samotnym liderem;/
P.S na pocieszenie Fiora i Roma dostaly po tylku
P.S na pocieszenie Fiora i Roma dostaly po tylku
- majcok
- Juventino
Znowu to samo i znowu punkty w plecy z zespolem, na ktorym same 3 powinnismy zliczac :\ Szkoda, bo catania w zadnym wypadku nie zasluzyla na jakikolwiek punkt. Nie bardzo rozumiem dlaczego po tej golu amauriego juve sie wylaczylo. Jesli chodzi o sama gre to calkiem zjadliwie to wygladalo, szczegolnie seba i alex (chociaz te wolne mogl zostawic komus innemu dzisiaj
) dzisiaj wbijali w ziemie obroncow : D Mysle, ze spokojnie mozna mlodym dac podwyzki :!O No i niezrozumiale jak po tylu 100% akcjach nie bylismy strzelic decydujacej bramki.

Ostatnio zmieniony 24 września 2008, 22:39 przez majcok, łącznie zmieniany 1 raz.
- czaszka
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co za mecz aż jestem cały spocony z tych nerwów. Nie można przecież każdego meczu wygrywać po 1:0 tak jak oni grali to można było sobie pykać jakby było conajmniej 2:0, a nie sie później obudzić z ręką w nocniku. W ogóle frajersko tracimy bramkę za którą wine ponosi nie tylko Chiellini któremu taki kiks zdarza sie chyba raz na pare lat ale i Marchionniego który stracił w idiotyczny sposób piłke w środku pola i z tego poszła kontra :? Ale jedno mnie cieszy nareszcie ktoś umie porządnie dośrodkować piłke w pole karne mam tutaj na myśli Sebastiana Giovinco, który udowodnił że warto stawiać na niego. Dobrze też grał Amauri, który zrobił swoje i Manninger. Szkoda straconych pkt, ale trzeba sie już skupić na kolejnym meczu.
- Vojtimar
- Juventino
Dziś w obronie zawalił Chiellini. Kto by sie spodziewał? Ale po tych setkach to kląłem strasznie. Tak nie można grać. Pozytywy? Giovinco, Manninger, De Ceglie. Nieźle Amauri. Del Piero w drugiej połowie słabo. A wolne dziś nie wychodziły mu wyjątkowo. Co zrobić, panowie do roboty trzeba było strzelać w pierwszej części gry. I więcej zimnej krwi w sytuacjach podbramkowych, bo np. Giovinco mógł po tym swoim rajdzie nie strzelać po ziemi.
Mam nadzieję, że ten mecz da piłkarzom troche do myślenia, a Ranieri zastanowi sie troche nad zmianami, bo dwie ostatnie były dla mnie dość dziwne. Powinien był wprowadzić Iaquinte za Alexa a nie Tiago za Marchisio. Claudio mógł zejść i wejść Nedved. W takiej sytuacji trzeba zaryzykować i zostawić tylko jednego defensywnego pomocnika.
W Genui Sampdoria ma zostać tak pokonana żeby nie chciało im sie kontynuować meczu. Najlepiej 3-0 po pierwszej połowie.
Mam nadzieję, że ten mecz da piłkarzom troche do myślenia, a Ranieri zastanowi sie troche nad zmianami, bo dwie ostatnie były dla mnie dość dziwne. Powinien był wprowadzić Iaquinte za Alexa a nie Tiago za Marchisio. Claudio mógł zejść i wejść Nedved. W takiej sytuacji trzeba zaryzykować i zostawić tylko jednego defensywnego pomocnika.
W Genui Sampdoria ma zostać tak pokonana żeby nie chciało im sie kontynuować meczu. Najlepiej 3-0 po pierwszej połowie.
Z Juve na dobre i złe!
- RavaneVialli
- Juventino
Tak trzeba grać.Metfan pisze:Ale po tych setkach to kląłem strasznie. Tak nie można grać.
Wspaniały mecz, mimo straty punktów jestem o wiele bardziej zadowolony niż po poprzednim. Giovinco i Amauri będą czynić dla nas cuda.
- pan Zambrotta
- Juventino
Znowu nie potrafimy ograć tych, co dwukrotnie odbierali nam punkty sezon temu. Straciliśmy cenne 2 punkty na mecz przed arcytrudnym wyjazdem. Sytuacja ciężka. Na szczęście Viola i Roma tracą punkty, choć to marne pocieszenie...
Nasze trio "młodych-zdolnych" na plus. Duzy plus. Każdy zagrał dobre spotkanie.
Tak jak pisałem, z Hasanem za wiele nie ugramy w pomocy.
Nasze trio "młodych-zdolnych" na plus. Duzy plus. Każdy zagrał dobre spotkanie.
Tak jak pisałem, z Hasanem za wiele nie ugramy w pomocy.
Zastąpmy go Roberto Mancinim. Albo Zdenkiem Zemanem. Ewentualnie Gianluką Viallim.jackop pisze:Ranieri out
- Juventini2007
- Juventino
No i niestety głupio straciliśmy 2 ważne punkty.Przypomina mi się sytuacja z poprzedniego sezonu... :evil: no ale skoro gra się ewidentnie na 1-0 to się zdarzają się właśnie takie sytuacje.Po strzeleniu bramki Bianconeri zamiast skorzystać z okazji i dobić rywala to całkowicie osiedli na laurach.No i w końcu po błędach Legro i Kielona zrobiło się 1-1.Wtedy Juve się obudziło(aż żal tych niewykorzystanych sytuacji
) fakt że mieliśmy pecha,ale NIE MOŻNA grać w ten sposób.Momentami brakowało w zespole reżysera gry i zarząd zamiast szykować się do kupna kolejnych napastników powinien pomyśleć o rozgrywającym.
P.S. Podobała mi się gra Giovinco.Widać że ma chłopak talent i warto byłoby go zatrzymać w Juve :-D
P.S. Podobała mi się gra Giovinco.Widać że ma chłopak talent i warto byłoby go zatrzymać w Juve :-D
- Tharp
I tyle na ten temat. Tak cos mi sie wydawalo, ze po tym wolnym przeciwko Zenitowi, Alex zmarnuje teraz przynajmniejz 5 wspanialych okazji. Serie poprzeczek i słupków zostawie bez komentarza. Tak samo jak te zlosliwe dowcipy Ranieriego w postaci komicznych zmian (Tiago wchodzi?! Giovinco - najlepszy na boisku - schodzi ?!)Pluto pisze:No i zonk.
Się powtarza. Dokaldnie jak rok temu, tracimy frajersko punkty z ogorkami, na dodatek z tymi samymi. Zero wyciagnietych wnioskow i progresu.
Miedzy bajki mozna te puste slogany w stylu jestesmy ambitni, silni i pałamy zadza zwyciestw i rewanzu.![]()
Dzeiki Ranieri za zdjecie w kluczowej fazie emczu najleoszego zawodnika, jestes swietnym treneiro, nie przejmuj sie brakiem wyniko :*.
Alex mnie tez zdrasznie zdenerwowal, mial trzy wysmienite okazje z wolnych i wszytkie gdzies po kolanach.
Moim zdaniem odczuwalna byla w meczu strata Trezegueta, ktory po prostu sie umie odnalezc w takim balaganie, jaki byl obecny w polu karnym catanii wiele razy.
Naprawde szkoda, bo zagralismy naprawde super. Po prostu szczescie nie dopisalo... (no i te zmiany >_<; )
- RavaneVialli
- Juventino
Spalletti niedługo będzie dostępny:DMiś Coccolino pisze:Zastąpmy go Roberto Mancinim. Albo Zdenkiem Zemanem. Ewentualnie Gianluką Viallim.jackop pisze:Ranieri out
- Arcadio
- Juventino
Jestem taki zły że musze się ciutke powstrzymywac... Oglądając ostatnie 20 minut juz tylko modliłem się o tą drugą bramke, a tu jak na złość nic nie chciało wpaśc- pocieszałem się tylko remisem Interu, a tu nawet oni strzelili na koniec :płaczę:
Fakt chyba jeszcze nie widziałem takiego błędu Chielliniego, ale nawet się na niego za bardzo nie złoszcze- złoszcze się za to na cały zespół, takie zapowiedzi były, że mamy najlepszy atak w SerieA i takie tam... A my co mecz nie potrafimy strzelic więcej niż jednej bramki
Alex szalał, Giovinco też, ładna bramka Amaurego, Marchisio walczył, ale najbardziej ze wszystkich podobał mi się De Ceglie
chłopak ma potęcjał i myśle, że problem z lewą obroną może być rozwiązany na długi czas :-D
PeAcE
Fakt chyba jeszcze nie widziałem takiego błędu Chielliniego, ale nawet się na niego za bardzo nie złoszcze- złoszcze się za to na cały zespół, takie zapowiedzi były, że mamy najlepszy atak w SerieA i takie tam... A my co mecz nie potrafimy strzelic więcej niż jednej bramki

Alex szalał, Giovinco też, ładna bramka Amaurego, Marchisio walczył, ale najbardziej ze wszystkich podobał mi się De Ceglie

PeAcE
- Bukol87
- Juventino
O ile drugi post mam nadzieję jest jedynie ironiczną odpowiedzią o tyle stwierdzenie "Ranieri out" jest zwykłym idiotyzmem. Naprawdę ciężko czytać niektóre wasze aroganckie wypowiedzi.Miś Coccolino pisze:Zastąpmy go Roberto Mancinim. Albo Zdenkiem Zemanem. Ewentualnie Gianluką Viallim.jackop pisze:Ranieri out
:shock:mrowka423 pisze: Kimkolwiek tylko niech odejdzie!
Przestaje to byc zabawnejackop pisze:Ranieri już wystarczająco pogrążył Juventus i siebie, dość tego "1-0" koszmaru
Ostatnio zmieniony 24 września 2008, 22:51 przez Bukol87, łącznie zmieniany 2 razy.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol
- slay_mac
- Juventino
Wszystko zostało już powiedziane, ale dodam, że fatalnych zmian dokonał Ranieri. Gramy fantastycznie po stracie bramki, za chwilę może paść bramka- a nasz trener... zdejmuje Giovinco, który tworzył największe zagrożenie pod bramką rywali, już nawet nie wspominam o wprowadzeniu dość kiepskiego podawacza piłek, którego niektórzy wtajemniczeni znają jako "tiago".