Ekstraklasa 2008/2009
- Nevermind
- Juventino
Jezeli chodzi o Legie. Wygrana w kipeskim stylu? Nic z tych rzeczy. Byla poprostu w kazdym elemencie gry lepsza. Radovic mijal Wasiluka jak tyczke. To obrazuje caly mecz. Cracovia to zespol bardzo przecietny i ich celem powinien byc srodek tabeli. Chociaz uwazam, ze z tym skladem to i tak wielki sukces.paku pisze:
Wygrana Legii w kiepskim stylu, można powiedzieć że mecz ustawił błąd Cabaja. Ale najważniejsze 3 punkty dla stołecznych. Natomiast ten mecz chyba będzie zapamiętany przez kontuzje Szałachowskiego. Szkoda chłopaka, życzę mu szybkiego powrotu.
Lech wygrał, Lech miał sytuacje. Natomiast Lewandowski chyba pobił samego siebie. Niestety media zrobili z niego już gwiazdę ekstraklasy. Natomiast jeżeli przyjdzie mu następny taki mecz jak z Piastem gdzie nie wykorzystuje 200% sytuacji, chłopak może się nieco podłamać...
W Legii gra wyglada coraz lepiej. Maja najbardziej szeroka kadre w lidze. Ciekaw jestem kiedy wkoncu Hiszpanie sie zaaklikamtyzuja. Mowa tu o Arruabarenie i Tito, bo Descagra sobie zbytnio nie pogral..
Dziwi fakt, ze Urban wystawia do skladu Borysiuka zamiast Vukovicia. Ale pewnie tylko dlatego, ze w styczniu Aco konczy sie kontrakt.
Jeszcze jedno.
Panie murzynie Chinyama. Ile pan musi miec sytuacji, zeby strzelic bramke?
Co do Lecha. Miazdzyl niesamowicie Piast. Wygrana 1:0 to bardzo niski wymiar karny. Lewadowskiego zwyczajnie zabraklo szczescia. Zreszta do hostori przejda 3 punkty a nie styl wygranej.
Na koniec Wisla. Wygrali z Jagiellonia dosc pewnie. Glupote nowego zawodnika Jagi odczula cala druzyna.
Piekny gol Cantora i ciekawy gol Boguskiego, jednak trzeba przyznac, ze Lech nie popisal sie przy drugiej bramce.
Ogolnie Jagiellonia dokonala dziwnych transferow. Dziwie sie, ze nie starala sie o swoich dawnych zawodnikow. Sobolewskiego i Trzeciakiewicza z Korony i Kuliga z Lecznej.
Troche wspolczuje takim trenerom jak Probierz i Chojnacki. W skladzie maja sam szrot, a oczekiwania zarzadu sa dosc duze. Na pewno nie obiektywne do potencjalu druzyn.
- paku
- Juventino
Uważasz że ta kartka była nie słuszna ?oliver pisze: Jaga - Wisła czerwona kartka

Wisła gra beznadziejnie ?
Priorytetem dla Wisły jest jak na razie Tottenham. Wiślacy się oszczędzali, grali spokojnie piłką.
Co do zazdrości, nie mam wam czego zazdrościć.
Pozdro

- Żuk
- Juventino
Cleber też sobie naskrobał na czerwień. Wejście w polu karnym na Jareckim w stylu kung fupaku pisze:Uważasz że ta kartka była nie słuszna ? Very Happy Jesteście mistrzami Wink
Wisła gra beznadziejnie ?
Priorytetem dla Wisły jest jak na razie Tottenham. Wiślacy się oszczędzali, grali spokojnie piłką.
Co do zazdrości, nie mam wam czego zazdrościć.
Pozdro Wink

Stwierdzam obiektywnie, sędzia pomagał Wiśle. A szkoda bo Wisła zagrała przeciętne spotkanie, i była szansa na remis.
Dziwi mnie jedno, czemu Skorża wystawia Łobodzińskiego. Nie dość że dostaje bardzo wysokie zarobki, jedne z większych w Wiśle, jak się nie mylę, to na dodatek prezentuje poziom 1 ligi.
A skąd wiesz że się nie starała. Sobol był nie do wyciągnięcia.Juventino90 pisze:Ogolnie Jagiellonia dokonala dziwnych transferow. Dziwie sie, ze nie starala sie o swoich dawnych zawodnikow. Sobolewskiego i Trzeciakiewicza z Korony i Kuliga z Lecznej.
P.S. Miejsce Kuliga jest w Craxie, i niech tam sobie zostanie. Temu panu dziękujemy

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
- paku
- Juventino
Tego to chyba nikt nie wie. Nie poznaje tego zawodnika. Za czasów gry w Zagłębiu chodził po tym skrzydle jak przecinak, a teraz jest to bardzo kiepski zawodnik. Dziwi mnie też obecność Małeckiego na ławce rezerwowych, bardzo słaby zawodnik...Żuk pisze: Dziwi mnie jedno, czemu Skorża wystawia Łobodzińskiego. Nie dość że dostaje bardzo wysokie zarobki, jedne z większych w Wiśle, jak się nie mylę, to na dodatek prezentuje poziom 1 ligi.
- steru
- Qualità Juventino
Chętnie bym go zobaczył ponownie w Sosnowcu. Jak był do nas wypożyczony to spisywał się wybornie. Wiem, zespół mieliśmy dużo słabszy niz Wisła ale mimo wszystko...paku pisze:Dziwi mnie też obecność Małeckiego na ławce rezerwowych, bardzo słaby zawodnik...
Pamiętam jego występ z Cracovią. Kibice go zjechali, on ich wyśmiał a na boisku piłkarzy Craxy ustawiał wręcz pięściami.
Sorki za offtop
- Nevermind
- Juventino
On nie ma sily, zeby biegac. Ciagle widze u niego braki motoryczne i kondycyjne. Jego jedyny zwod to zwod na obieg. Gra bardzo schematycznie..paku pisze:
Tego to chyba nikt nie wie. Nie poznaje tego zawodnika. Za czasów gry w Zagłębiu chodził po tym skrzydle jak przecinak, a teraz jest to bardzo kiepski zawodnik. Dziwi mnie też obecność Małeckiego na ławce rezerwowych, bardzo słaby zawodnik...
Trudno jest mi powiedziec co stalo sie z tym zawodnikiem. Ostatnio pol roku w Zaglebiu mial bardzo dobre, a ostatnim jego niezlym wystepem byl ten z Czechami.
Nie da sie ukryc, ze w Zaglebiu byl gwiazda. W Wisle jest jednym z wielu. To specyficzny zawodnik. Jezeli nie czuje , ze sie na niego stawia to.. nie wytrzymuje psychicznie i zawodzi.
W takim razie starali sie bezskutecznie. Zreszta kazdy zawodnik Korony w tym momencie jest do wyciagniecia.Żuk pisze:
A skąd wiesz że się nie starała. Sobol był nie do wyciągnięcia.
P.S. Miejsce Kuliga jest w Craxie, i niech tam sobie zostanie. Temu panu dziękujemy
Lakomym kaskiem jest Hernani, zobaczymy kto go pozyska zima
Spowdowane jest to tym, ze Wisla nie ma zaplecza. Dlatego czasmai Skorza musi korzystac z takich zawodnikow jak Malecki, Dawidowski czy Baretto.paku pisze: Dziwi mnie też obecność Małeckiego na ławce rezerwowych, bardzo słaby zawodnik...
Ciekaw jestem gry Marcelo. Jestem ciekaw, czy zawodnikiem jest tak dobrym, jak jego zyciorys.
A ja slyszalem, ze ma astme i problemy wydolnosiowe. Dziwny transfer Wisly, przeprowadzony jeszcze za Mielcarskiego. Byl ponoc pdostawowym zawodnikiem Boavisty Porto..paku pisze: Natomiast Baretto ponoć robi dobre wrażenie na treningach, jednak jest to zawodnik środka pola, a Małecki został ustawiony ostatnio na prawej stronie.
A sa jeszcze kontuzjowani Golos i Varga.
Niestety, jezeli Wisla chce liczyc sie na arenie meidzynarodowej. Sponsor musi sypnac grosze, nie zalujac na takich zawodnikow jak chociazby Nei.
Ja takiego zawodnika widzialbym w Widzewie. To jezdziec bez glowy. Sieje spustoszenie w linii obrony przeciwnika, widzialbym go jako jokera w Widzewie, moglby grac wolnego elektrona w okol Robaka.paku pisze: Oddam go za darmo
.
Niestety teraz musimy urzerac sie z Mierzejwskim. Bramek on nie strzel, asystowac tez nie asystuje. W calej kaierze moze strzelil z 9-10 bramek.. W Widzewie strzelil chyba w koncownce rundy jesiennej z Zaglebiem
Moze takiego gracza potrzebuje Zaglebie Sosnowiec, co steru?

Ostatnio zmieniony 22 września 2008, 19:27 przez Nevermind, łącznie zmieniany 2 razy.
- paku
- Juventino
Oddam go za darmosteru pisze:Chętnie bym go zobaczył ponownie w Sosnowcu. Jak był do nas wypożyczony to spisywał się wybornie. Wiem, zespół mieliśmy dużo słabszy niz Wisła ale mimo wszystko...paku pisze:Dziwi mnie też obecność Małeckiego na ławce rezerwowych, bardzo słaby zawodnik...
Pamiętam jego występ z Cracovią. Kibice go zjechali, on ich wyśmiał a na boisku piłkarzy Craxy ustawiał wręcz pięściami.
Sorki za offtop

Wiśle brak zaplecza to fakt, ale w tamtym sezonie także nie mieli zaplecza. Natomiast Baretto ponoć robi dobre wrażenie na treningach, jednak jest to zawodnik środka pola, a Małecki został ustawiony ostatnio na prawej stronie.
- oliver
- Juventino
Tak dziwna sprawa. Tito też ma kontuzję dostał w meczu z Arką. Miał być Arugol jest Arubuhahaha. Mam wrażenie , że to dobry kolega Trzeciaka i ten jako dobry kolega dał mu na chleb , żeby nie musiał iść " do łopaty"Juventino90 pisze: Ciekaw jestem kiedy wkoncu Hiszpanie sie zaaklikamtyzuja. Mowa tu o Arruabarenie i Tito, bo Descagra sobie zbytnio nie pogral.
Aco ponoć chciał przedłużyć kontrakt tylko chciał 20tyś więcej, a Jasiek zablokował ten kontrakt w ogóle dziwna sprawa. Panowie chyba sie nie lubią i ktoś komu udowadnia , że daje sobie rady bez niego.Juventino90 pisze:Dziwi fakt, ze Urban wystawia do skladu Borysiuka zamiast Vukovicia. Ale pewnie tylko dlatego, ze w styczniu Aco konczy sie kontrakt.
Juventino90 pisze: Panie murzynie Chinyama. Ile pan musi miec sytuacji, zeby strzelic bramke?
Pewnie gdyby miał lepszą skuteczność to nie grał by w polskiej lidze. Ma warunki nie boi sie gry uderza z każdej pozycji tylko ten celownik.
Tak uważam.paku pisze:Uważasz że ta kartka była nie słuszna ?oliver pisze: Jaga - Wisła czerwona kartka![]()
Tu nie ma się co bronić Tottenhamem. Wisła rozegrała w lidze 6 meczy ani jednego na poziomie z tamtego roku. Z Tottenhamem tylko raz, więc 6 meczy się oszczędzali by zagrać i tak beznadziejnie w Londynie?paku pisze: Wisła gra beznadziejnie ?
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- paku
- Juventino
Ty na samo usłyszenie albo przeczytania "Wisła" reagujesz jak frustrat, uważając że Wisła ma wszystko be, i gra be.oliver pisze: Tu nie ma się co bronić Tottenhamem. Wisła rozegrała w lidze 6 meczy ani jednego na poziomie z tamtego roku. Z Tottenhamem tylko raz, więc 6 meczy się oszczędzali by zagrać i tak beznadziejnie w Londynie?
To skoro Wisła gra tak beznadziejnie to czemu znajduje się w czubie tabeli mając tyle samo punktów co cudownie grająca Legia Warszawa, gdzie przychodzi tłum ludzi na mecze ?

Pozdro znafco

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Czemu Wisła gra tak beznadziejnie i jest w czubie?paku pisze:
Ty na samo usłyszenie albo przeczytania "Wisła" reagujesz jak frustrat, uważając że Wisła ma wszystko be, i gra be.
To skoro Wisła gra tak beznadziejnie to czemu znajduje się w czubie tabeli mając tyle samo punktów co cudownie grająca Legia Warszawa, gdzie przychodzi tłum ludzi na mecze ?![]()
Pozdro znafco
Bo nasza liga jest beznadziejna na wet słabo grająca Wisła jest o wiele lepsza niż 12 zespołów Ligi

Wisła nie gra może beznadziejnie i nie wszystko jest Be ale,Wiślacy nas przyzwyczaili do ładnej gry (jak na Polską) ligę czy nie mam racji?
Legia nie gra cudownie ale na chwilę obecną ładniej od Wisły.
Pamiętajmy ,że nie styl a wynik się liczy

- oliver
- Juventino
Gdzie napisałem , że Legia gra cudownie ?? :naughty: Napisałem , że drugą połowę w Krakowie zagrali po mistrzowsku!paku pisze: To skoro Wisła gra tak beznadziejnie to czemu znajduje się w czubie tabeli mając tyle samo punktów co cudownie grająca Legia Warszawa,
Legia nie miała najlepszego początku sezonu po dwóch meczach gorszy był tylko Górnik było źle fatalnie itd Wisła miała 6 punktów. Potrafiłem to zauważyć i nie owijałem w bawełne. Ale od 4 meczy gra Legii zdecydowanie się poprawia co idzie zauważyć. Zauważyłem , że nawet nie straciła gola i nadrobiła 5pkt do Wisły.
Czyli według Ciebie Wisła gra dobrze i jest ok? Gratuluję obiektywizmu.
W tamtym sezonie w 30 meczach 5 remisów 1 porażka. Teraz po 6 meczach 1 remis 1 porażka u siebie 4-1. Chyba jednak coś jest nie tak! Może trochę się źle wyraziłem Wisła gra beznadziejnie jak na swoje możliwości.
Tonący chyta się brzytwy. Myślałem , że piszemy o tym co sie dzieję na murawie, a nie po za nią ? Ale spoko heh! Nie myślałem , że ktoś wyjedzie z takim tekstem. Sam wiesz jak to było kiedyś i sam wiesz jak będzie jak to się z kończy. Pewnie nie masz zielonego pojęcia dlaczego przychodzi tak mało kibiców, a się czepiasz.paku pisze: Legia Warszawa, gdzie przychodzi tłum ludzi na mecze ?![]()
Ostatnio zmieniony 22 września 2008, 21:26 przez oliver, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- paku
- Juventino
I Wisła, i Legia mają po 13 punktów. Oceniamy styl ? Ale po co ? Przecież nie styl a wynik się liczyVesper pisze: nas przyzwyczaili do ładnej gry (jak na Polską) ligę czy nie mam racji?
Legia nie gra cudownie ale na chwilę obecną ładniej od Wisły.
Pamiętajmy ,że nie styl a wynik się liczy

Akurat tak się składa że znam tą sytuacje, i powoli coraz bardziej mnie ona bawi. Skończy się? Gdy odejdzie Walter czy kibice ?oliver pisze: Tonący chyta się brzytwy. Myślałem , że piszemy o tym co sie dzieję na murawie, a nie po za nią ? Ale spoko heh! Nie myślałem , że ktoś wyjedzie z takim tekstem. Sam wiesz jak to było kiedyś i sam wiesz jak będzie jak to się z kończy. Pewnie nie masz zielonego pojęcia dlaczego przychodzi tak mało kibiców, a się czepiasz.
- oliver
- Juventino
Heh nie masz się czego czepiać?darek pisze:Ty się wreszcie "chyć" słownika bo strasznie razi Twoja pisownia.oliver pisze:Tonący chyta się brzytwy.
.
Chyba jednak mik_as. I chyba nie bardzo wiesz o co chodzi.paku pisze:Akurat tak się składa że znam tą sytuacje, i powoli coraz bardziej mnie ona bawi. Skończy się? Gdy odejdzie Walter czy kibice ?
koniec iti
koniec iti
- Nevermind
- Juventino
Mysle, ze troche niepotrzebnie zeszliscie z tematu pilkarskiego na kibicowski.
Kto bedzie lepszy? Wisla czy Legia? Zbaczymy na koniec sezonu lub w meczu ligowym. Ostatnio lepsza byla Legia..
A co do Ekstraklasy. W ostatnim meczu Ekstraklasy niezle rozbujala sie Odra. W tej druzynie nawet najwiekszy drewniak jak Aleksander potrafi strzelac bramki. To jest to, zero presji, zero ambicji. Za kazdym razem walka o utrzymanie.
Naprawde imponuje mi to, ze kazdy byle pilkarz potrafi sie odnalesc w Odrze.
Kto bedzie lepszy? Wisla czy Legia? Zbaczymy na koniec sezonu lub w meczu ligowym. Ostatnio lepsza byla Legia..
A co do Ekstraklasy. W ostatnim meczu Ekstraklasy niezle rozbujala sie Odra. W tej druzynie nawet najwiekszy drewniak jak Aleksander potrafi strzelac bramki. To jest to, zero presji, zero ambicji. Za kazdym razem walka o utrzymanie.
Naprawde imponuje mi to, ze kazdy byle pilkarz potrafi sie odnalesc w Odrze.