Serie A (03): Cagliari 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2008, 22:07

Łukasz pisze:
Jaro pisze:Brak Giovinco w ostatnich minutach meczu spowodowany był drobnym urazem Marchisio wymuszonym wejściem De Ceglie.
Biorąc pod uwagę, że De Ceglie pełnił na boisku rolę lewoskrzydłowego - Marchisio równie dobrze mógł być zmieniony przez Sebę.
Wychodzi na to że po ostatniej zmianie mieliśmy na boisku trzech zawodników lewoskrzydłowych-Molinaro,De Ceglie oraz Nedveda.Wydaje mi się że wybór byłby inny gdyby nie uraz Marchisio, De Ceglie to zawodnik o "sposobności" defensywnej a Ranieri bronił wyniku, co za tym idzie Giovinco byłby "niepotrzebnym" ryzykiem.Jeśli Seba pojawiłby się na boisku to za Nedveda albo któregoś z dwójki napastników.

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2008, 22:26

To i ja się coś wypowiem coś o tym meczu. :wink: Chyba Ameryki nie odkryje jeśli powiem że Juventus dzisiaj nic wielkiego nie pokazał ,ale cieszą trzy punkty :prochno: .
Ogólnie zaskakuje mnie Amauri nie spodziewałem że tak szybko wkomponuje się w nasz zespoł i że już zacznie strzelać ważne bramki :ok: Podobał mi się także dzisiaj Manninger czuje się pewniej kiedy mam pewność że mamy solidnego zmiennika Buffona.
Fajnie dzisiaj także wyglądała współpraca Iaquinty z Amaurim.
Łukasz pisze:Amauri wydaje się być taką "wersją beta" Szweda: jest bardziej pracowity, boiskowo inteligentniejszy, lepiej gra w powietrzu

Polemizowałbym.

Obrazek
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 01:18

11 kolejki wg goal.com

Best XI

Formation 4-4-2

Goalkeeper

Julio Cesar (Inter)

Outstanding for the Nerazzurri against Torino. Pulled of some stunning saves to deny Bianchi and Amoruso. Looked comfortable with crosses and he was unlucky to concede to Abruscato's second half goal. Wasn't that busy for most of the game but he was superb when called into action.

Defenders

Maicon (Inter)

The Brazilian right back enjoyed another great performance for his side. Always ready to deal with the danger when defending and proved useful up front. Scored a contender for goal of the season following some stunning build up play from his side.

Christian Panucci (Roma)

The 35-year-old defender was brilliant against Reggina. Gave his side the lead at half time and he dragged them forward. He was always there in times of need and he is proving to be the unsung hero at Trigoria this term as he saves his side time and again. Outstanding contribution.

Cesare Bovo (Palermo)

He was Palermo's best defender on the day and worked hard to help them to their second win in a row against Genoa. He was superb against Milito and the rest of the Rossoblu. He also scored an outsanding goal which was the icing on the cake for the stopper.

Gianluca Zambrotta (Milan)

Another sublime performance by the former Barcelona man. He was brilliant both at the back and up front and he never stopped galloping down the wings. Scored a good goal to cap off a memorable win against Lazio as his side bounce back in style.

Midfielders

Kaka (Milan)

This was the sort of performance which helped Kaka win the Golden Ball last year. He was all over the pitch and gave his best throughout the game. His passing and vision was outstanding and scored a typical Kaka goal for his side. Milan's best player on the night without a doubt.

Clarence Seedorf (Milan)

Another super showing from the Milan man, scored and provided his team with chance after chance and he did the 'no look' pass to find Zambrotta. He never stopped running and he was always ready and willing to take the ball and help his side.

Claudio Marchisio (Juventus)

The young midfielder was excellent on the day for his side. He has big shoes to fill at Juve and he has shown his coach Claudio Ranieri that he can do the job when called upon. Showed all his quality against Cagliari and he is definitely one for the future.

Stevan Jovetic (Fiorentina)

The Motenegrin youngster made his full Viola debut against Bologna and he didn't disappoint. Was lively throughout the match and his passing and ball work was simply brilliant. He has great vision and he created a number of chances which at times carved up the Emiliani.

Strikers

Alberto Gilardino (Fiorentina)

The striker scored his third goal in two matches and his strike was the decisive winner in Florence. He has found the form of his old Parma days and he is quickly becoming Serie A's greatest hit-man. I would certainly put my money on him becoming Capocannoniere at the end of the season.

Amauri (Juventus)

Just like last week, the prolific hit-man struck again to win his side maximum points. Was outstanding up front with Vincenzo Iaquinta and he also had a goal disallowed. The strike that counted was superb as he executed the perfect bicycle kick after Iaquinta's assist.

Team Line Up

Cesar

Zambrotta Bovo Panucci Maicon

Seedorf Kaka Marchisio Jovetic

Gilardino Amauri

Honourable Mention:

Domenico Criscito (Genoa)

Michele Paolucci (Catania)

Zlatan Ibrahimovic (Inter)

Adriano (Inter)

Fabio Simplicio (Palermo)

Diego Milito (Genoa)

Edison Cavani (Palermo)

Sanchez (Udinese)

Giuseppe Mascara (Catania)

Luca Cigarini (Atalanta)

Tak sledze te ich zestawienia i co chwile uhonorowanym jest Domenico Criscito... Nie moglibysmy go sciagnac z powrotem?? Gral u nas nawet bardzo dobrze popelnil tylko 1 blad przy Tottim i go oddalili;/ Melberg popelnil blad przy Gilardino i co gra dalej:/ To tez troche takie bezmyslne ze strony zarzadu;/

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 07:39

Jaro pisze:
Łukasz pisze:
Jaro pisze:Brak Giovinco w ostatnich minutach meczu spowodowany był drobnym urazem Marchisio wymuszonym wejściem De Ceglie.
Biorąc pod uwagę, że De Ceglie pełnił na boisku rolę lewoskrzydłowego - Marchisio równie dobrze mógł być zmieniony przez Sebę.
Wychodzi na to że po ostatniej zmianie mieliśmy na boisku trzech zawodników lewoskrzydłowych-Molinaro,De Ceglie oraz Nedveda.Wydaje mi się że wybór byłby inny gdyby nie uraz Marchisio, De Ceglie to zawodnik o "sposobności" defensywnej a Ranieri bronił wyniku, co za tym idzie Giovinco byłby "niepotrzebnym" ryzykiem.Jeśli Seba pojawiłby się na boisku to za Nedveda albo któregoś z dwójki napastników.
Marchisio był kontuzjowany? Ranieri bał się raczej, że dostanie drugą żółtą, bo na to się zanosiło.
Mieliśmy jednego lewoskrzydłowego - De Ceglie. Molinaro grał jako lewy obrońca, a Nedved przesunął się do środka. Fakt - De Ceglie jest zawodnikiem zorientowanym bardziej defensywnie niz Giovinco (choć przygodę z Juve zaczynał jako lewy pomocnik), ale żeby bać się jednak niewielkiego ryzyka ze słabym wczoraj Cagliari?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 11:46

DjJuve pisze:
Miś Coccolino pisze: Giovinco zagra z Cagliari na bank :P
Nie to żebym się czepiał, ale jak zwykle masz rację!

Jak nie z Cagliari to już nie wiem z kim ma zagrać ten biedny chłopak.
Ja wiem, zostaje pewnie na rozgrywki PW, jednak jego ambicja nie wytrzyma i boję się o jego przyszlośc u nas. Kiedyś Bojinov też zachwycał, nie grał, to się spakował i OUT...wiem, że to nieco inna sytuacja, ale zawodnik w tym wieku poprostu musi grać, więc Seba mimo swojej miłości i przywiązania do Juve, może niestety odejść, jesli nic w jego sytuacji się nie zmieni...
Miś Coccolino pisze: Co mnie dziwi, to słaba gra Sissoko. Dużo strat, niecelnych podań. Dobrze, że Marchisio wypada nieźle, dzięki niemu jakoś nasz środek pola wyglądał.
Dokładnie tak, oglądając Sissoko, mialem wrażenie, że podmienili nam piłkarza :shock: Tak tragicznej gry Malijczyka jeszcze nie widzialem i nie zobaczę, bo gorzej się nie da zagrać. 0 w ofensywie i 0 w defensywie, nie przesadzam, same straty, no niedowierzałem poprostu 8)
Miś Coccolino pisze:Jak zwykle nie działają wrzutki ze skrzydeł. Od Molinaro się nie spodziewam, bo cudów nie wymagam. Ale żeby Nedved, Marchionni i Hasan nie potrafili wrzucić na pole karne piłek?
Racja. Na tym poziomie nie potrafić wrzucać to jakaś paranoja. Co centra to gorsza, naprawdę wstyd... :roll:
Łukasz pisze: Marchisio był kontuzjowany? Ranieri bał się raczej, że dostanie drugą żółtą, bo na to się zanosiło.
Jak się później okazało, doznal tez jakiejś kontuzji, było zbliżenie na ławkę jak przyklada lod na stopę.

1 połowa, mniej niz zerooooooo 8) W 2 już wiele lepiej.
Jakie wnioski? A no takie, że np: Juventus 1-0 Turyn powraca 8) Irytuje mnie to trochę, bo umrę na zawał jak caly sezon będziemy bronili 1-0, ale jak ma to przynieśc końcowy efekt jak za Capello, to jestem za.
Molinaro udowadnił, że nie zasługuje na noszenie naszej koszulki. To wstyd dla Juventusu, że taki zawodnik gra u nas i to w 1 składzie! Nie mogę na niego patrzeć, on jest taki tragiczny :( To co zrobił przy linii bocznej chyba w 38 min. jest idealnym podsumowaniem. Powienien wystepować w cyrku a nie na boisku. Kto w 90 min. pozwolil na oddanie strzału Matriemu, gdzie prawie padł gol? :whistle:

Zawodnik meczu: Amauri. poprostu nie mogę się nadziwić grą naszego napastnika we wczorajszym meczu!

Czas na Catanię, dobrze, że gramy u siebie. Mam nadzieję, że z Buffonem nic poważnego, Marchisio też zszedł z urazem? Czyli 12 kontuzji już mamy :prochno: :?

Obrazek
alexgol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 12:19

Miś Coccolino pisze: jak zwykle nie działają wrzutki ze skrzydeł. Od Molinaro się nie spodziewam, bo cudów nie wymagam. Ale żeby Nedved, Marchionni i Hasan nie potrafili wrzucić na pole karne piłek?
Akurat wrzutki Marchionniego były baaaardzo dobre... super rotowane, z tego co pamietam jedna mu nie wyszla ale to sie zdarza każdemu, no może oprocz "znawców z przed monitora" :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 12:36

Spotkanie zostało rozegrane w szampańskim nastroju :-D Piłkarze,co było wyraźnie widać,nie mieli zbytnio ochoty do gry-brakowało zaciętości i przede wszystkim konsekwencji...Mecz miał zostać zwyczajnie wygrany i to niezbyt sporym nakładem sił,gdyż kolejne spotkanie może być już o wiele trudniejsze...Ponadto brakowało Alexa,Poulsena,ściągnięto Sissoko....Miało miejsce mnóstwo zmian-Ranieri widocznie celowo stosuje rotację,aby w spotkaniu ze słabszym teoretycznie przeciwnikiem sprawdzić formę meczową graczy rezerwowych i ich zdolność do zastąpienia odpowiedników z I-go składu.Piłkarze mogli wygrać ten mecz i 3 czy 4 bramkami,jednak jak już wspomniałem,zabrakło tej zaciętości,jaką podziwialiśmy chociażby w meczu z Udinese.Szkoda jedynie faktu,że nie grał Giovinco oraz tego,że kontuzjowany jest Buffon-miejmy nadzieję,że już niedługo powróci do gry.

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2008, 19:51

Łukasz pisze:
Jaro pisze:
Łukasz pisze:

Marchisio był kontuzjowany? Ranieri bał się raczej, że dostanie drugą żółtą, bo na to się zanosiło.
Mieliśmy jednego lewoskrzydłowego - De Ceglie. Molinaro grał jako lewy obrońca, a Nedved przesunął się do środka. Fakt - De Ceglie jest zawodnikiem zorientowanym bardziej defensywnie niz Giovinco (choć przygodę z Juve zaczynał jako lewy pomocnik), ale żeby bać się jednak niewielkiego ryzyka ze słabym wczoraj Cagliari?
Niewielkiego ? Jak się okazało w końcówce rezerwowy bramkarz uratował Nam to zwycięstwo. Sukces ma wielu ojców ale porażka jest sierotą którą wszyscy na tym forum (i nie tylko) okrzykneli by Ranieriego w przypadku wprowadzenia ofensywnego Giovinco i ew straty gola w końcówce spotkania.Zmiana Ranieriego była słuszna co odzwierciedla końcowy wynik.

Zablokowany