Del Piero zakończy karierę w Premiership?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 09:29

Srry to temat O Del więc tu piszę bo nie wiedziałem gdzie indziej :

Zaskakujące słowa Alessandro Del Piero

Żywa legenda Juventusu Turyn, Alessandro Del Piero, stwierdził, że po zakończeniu kontraktu ze "Starą Damą" chętnie przeniesie się do Premiership.
- Wizja gry w innej lidze jest dla mnie bardzo kusząca - powiedział kapitan "Juve". - Nawet jeśli coś pójdzie źle, to zawsze człowiek wzbogaca się o nowe doświadczenia.

- Pieniądze nie mają z tym nic wspólnego, gdybym tak myślał, to nie przedłużałbym kontraktu w Turynie.
Czytaj dalej
REKLAMA
- Już dwa razy byłem bliski opuszczenia Juventusu, ale zawsze po zastanowieniu odrzucałem taką możliwość - podkreślił Del Piero.

- Liga angielska jest dużo bardziej atrakcyjna niż włoska. Bardzo ważne jest dla mnie także to, że Anglicy potrafili sobie poradzić z chuliganami na stadionach - dodał popularny "Złoty Chłopiec".

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 09:41

Po pierwsze: Nie dałeś źródła tego jakże wiarygodnego artykułu :lol:
Po drugie: Nie wyobrażam sobie by Del Piero zakończył karierę gdzieś indziej, niż w Juve :)
Po trzecie: Bzdura, plotka.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 09:49

Co jest plotką ? To, że Alexowi podoba się liga angielska ?
Tutaj nie ma żadnych konkretnych informacji, więc raczej nie ma mowy o plotce. Del Piero nie powiedział, że przejdzie do Premier League, tylko , że mu się ta liga podoba. Nie ma co się martwić.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 09:56

Mati pisze:Co jest plotką ? To, że Alexowi podoba się liga angielska ?
Tutaj nie ma żadnych konkretnych informacji, więc raczej nie ma mowy o plotce. Del Piero nie powiedział, że przejdzie do Premier League, tylko , że mu się ta liga podoba. Nie ma co się martwić.
ktoś tam pisze:Żywa legenda Juventusu Turyn, Alessandro Del Piero, stwierdził, że po zakończeniu kontraktu ze "Starą Damą" chętnie przeniesie się do Premiership.
Ale ten kto pisał ten artykuł tak twierdzi :D Dlatego bzdura i plotka ;)

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 09:59

Na tym polegają chwyty dziennikarzy, na przykład dają tytuł zupełnie odbiegający od treści, a niektórzy bezmyślnie powtarzają głupoty.
Ale zwracam Ci honor, nie zwróciłem uwagi na to zdanie. W każdym razie ze słów Alexa nic takiego nie wynika, więc to chyba faktycznie wymysł dziennikarzy. Przepraszam :).

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 10:39

źródło onet.pl (http://sport.onet.pl/0,1248702,1825013,wiadomosc.html)

chciałbym zobaczyć pełną wersję tego wywiadu.
na JP był podobny początek... pisze tak, bo coś mi się wydaje że koniec to sobie onet sam dopisał :)

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 13:34

Mi się gdzieś niedawno obiła o uszy jego wypowiedź, w której miał rzekomo zasugerować, że zagra jeszcze w innym klubie, ale nie włoskim.
Przyszło mi do głowy, że na rok-dwa lata wyjedzie do Arabii zarobić 20 milionów :wink:

Dirty mind
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 15:03

Mam nadzieje, że to nie prawda i Alex zakończy karierę w Juventusie, w żadnym innym klubie na świcie nie były taką gwiazdą jak jest w naszym zespole :wink: .

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2008, 15:24

...........
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2011, 11:42 przez Nicolas, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2008, 17:26

Kilka lat temu mówiło się o zainteresowaniu Alexem przez Manchester City. Wtedy było to nieprawdopodobne a teraz już raczej nie ma szans na to. Ze względu na radykalną zmianę polityki transferowej tego klubu w ostatnich tygodniach :P

the_analogs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 15:05

Bądź co bądź karierę zakończy w koszulce Bianconerich. Zdaje sobie sprawę, że jest legendą tegoż klubu i nie ma innego wyjścia jak tylko tu zakończyć tak wspaniałą przygodę.

Obrazek

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 15:17

Jego odejście wiązałoby się z całą pewnością z niezadowoleniem kibiców,nie mówiąc już nawet o wielu manifestacjach...Alex opuściłby ludzi,którzy go kochają,którzy widzą w nim nie tylko fantastycznego gracza,ale i cudownego człowieka...Ja osobiście bym mu tego nie wybaczył,gdyby nie zakończył kariery w Juve...Miałbym żal,że jako symbol klubu zdecydował się na coś innego...Myślę jednak,że nie odejdzie z drużyny i pozostanie w Turynie.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 17:10

A ja wcale nie miałbym mu tego za złe. To, że chce pomóc klubowi pokazał grając u nas przesz tyle sezonów i strzelając tyle bramek. Gdy go potrzebowaliśmy - był. Teraz, gdy zrobi co do niego należało, klub powinien dać mu wolną rękę przy jednoczesnym pokazaniu, jak bardzo go ceni. Myślę, że Del Piero zasłużył sobie na to, by kibice szanowali jego ewentualną decyzję o odejściu.

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 17:32

Mati pisze:A ja wcale nie miałbym mu tego za złe. To, że chce pomóc klubowi pokazał grając u nas przesz tyle sezonów i strzelając tyle bramek.
Ja moze nie zacząłbym go nienawidzić ale miałbym jakąś do niego urazę. Po pierwsze zbyt bardzo jestem do niego przywiązany jako zawodnika w barwach Juve po prostu nie moge sobie wyobrazić, że może grać on np. Manchesterze City (blleee :/ ). Po drugie już tyle razy mówił, że zakończy karierę w Juve więc dlaczego teraz miałby zmieniać klub. CO mu więcej brakuje do szczęścia ( kibice go uwielbiają, jest ikoną całego klubu) no czego chcieć więcej. Ale na dobrą sprawę nie wierzę w to aby przeszedł do Anglii to coś jest po prostu dla mnie niewiarygodne.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 września 2008, 18:31

A niech idzie, spróbuje czegoś innego ;-) Oczywiście po tym jak wygramy LM i Scudetto. To i tak jest żywa legenda tego klubu i nic tego nie zmieni.

Zawsze się zastanawiałem jak Alex poradziłby sobie w Premiership. Faktycznie dziwnie by się na niego patrzyło w koszulce innego zespołu ale prawda jest taka, że za parę lat po prostu może nie grać już tak dobrze jak nas przyzwyczaił a narzekać na takiego gracza lub sadzać na ławie nie przystoi. Popatrzcie co teraz się robi z Maldinim, jak rozmienia swoją karierę na drobne. Wygrał LM, powinien już zakończyć granie w piłkę lub w Milanie...

Chociaż jeśli już jakiś zagraniczny klub to pewnie jakaś solidna emeryturka w Azji, ZEA, Katarze lub USA ... Tam od ręki dostanie parę milionów tylko za samo stanie przed polem karnym :P

ODPOWIEDZ