Kto jest Waszym "idolem" ??
- matuszmiras
- Juventino
Moim idolem jest od 5 lat Gigi Buffon. W finale Ligi Mistrzów z Milanem bronił naprawde dobrze. Ogólnie wg mnie ( i pewnie nie tylko ) jest najleprzym bramkarzem świata i dłuugo takiego nie będzie
a jak już się pojawi to licze na to że w Juve
Jest pewnym punktem w naszej drużynie. Nie odszedł po spadku do serie B i chociaż otrzymywał oferty z wielu mocnych klubów, nie skorzystał. 4 razy został wybrany najleprzym bramkarzem świata- to nie może być przypadek
FORZA GIGI!!

Milan i Inter niech szambo zbierają...
bo Bianconerim nigdy nie dorównają!!!!
FORZA JUVE!!!!
bo Bianconerim nigdy nie dorównają!!!!
FORZA JUVE!!!!
- Marco Juve
- Juventino
Jest wielu piłkarzy których lubie i szanuje ale bez wątpienia moim idolem
Był Jest i Będzie Alex Del Piero!!!

Był Jest i Będzie Alex Del Piero!!!

Zawsze i wszędzie JUVE najlepsze będzie!!!
- Meraviglioso
- Juventino
A ja jako Juventinho będę oryginalny. Wiem, że wielu mnie posądzi o zdradę ale... moim ulubionym piłkarzem (i to tak do 3-4 lat) jest Kaka.
Przykład prawdziwego materiału na idola. Spokojny, opanowany, cichy, ale zarazem wspaniały piłkarz i człowiek, motor napędowy akcji Milanu. Po prostu Meraviglioso. 

- Maciuś JuveFan
- Juventino
"Juventinho"
Heh... człowieku.. co Ty piszesz..

- glabek94
- Juventino
Moim idolem jest Gigi Buffon. Gdy oglądałem pierwszy mecz Juve w TV (bodajże sezon 2002/2003 - Liga Mistrzów) zobaczyłem go pierwszy raz w akcji i od razu widziałem, że jest to najlepszy bramkarz na świecie. Nie dość, że dobrze gra to jeszcze jest lojalny wobec klubu. Gdy zdegradowali nas do Serie B on - mimo wielu ofert z dobrych klubów - nie odszedł. W podzięce władze Juventusu wykupili w największych dziennikach włoskich reklamy z napisem: "Dziękujemy Ci Gigi!". Tak, Gigi to mój idol.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Choć kilku zawodników ze składu Juve mógłbym uznać za moich idoli,to muszę przyznać,że obecnie najbardziej utożsamiam się z Davidem Trezeguet,a także Del Piero.
- M.
- Juventino
Ja bardzo cenię Carla Gaussa. To właśnie on zerkał na nas z banknotów o nominale dziesięciu marek.
:roll:
- Il Storico
- Juventino
Moimi idolami piłkarsko są:Gianluigi Buffon,Alex Del Piero,Giorgio Chiellini oraz Pavel Nedved
A jeżeli chodzi o względy poza sportowe to JAN PAWEŁ II.
Wszystko na ten temat.
Pozdrawiam
A jeżeli chodzi o względy poza sportowe to JAN PAWEŁ II.
Wszystko na ten temat.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 18:36 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Od zawsze na zawsze bedzie moim idolem Alex Del Piero!!
- ewerthon
- Juventino
Odświeżę trochę ten temat
. Moim idolem piłkarskim od 1997 roku jest oczywiście "żyjąca legenda Juve" czyli Alex Del Piero(wtedy pamiętam, że często mówiono na niego "Ale Del Piero"). Gdy go polubiłem był już znanym piłkarzem mimo, że miał dopiero 23 lata. Zdobył już scudetto z Juve i po raz drugi z rzędu miał okazję wygrać Ligę Mistrzów.
To co zawsze kochałem i kocham w Alexie to nienaganna technika. Nie sposób wymienić wszystkie gole strzelane przez niego w samo okienko bramki rywali
. Do dziś pamiętam akcje z rewanżowego meczu półfinału LM 2002/2003. Kiedy to Alex "zakręcił"
obrońcami Realu -Salgado i Hierro i umieścił piłkę w bramce przy lewym słupku bezradnego Casillasa
. Nigdy nie był natomiast "demonem szybkości"
, ale to przecież nie najważniejsze. Niestety, pod koniec 1998 roku Alex doznał poważnej kontuzji
i o ile pamiętam miał nawet operacje w Stanach? Do dziś uważam, że gdyby nie ta kontuzja Alex na pewno zostałby najlepszym piłkarzem świata! Ta kontuzja nieco zahamowała jego rozwój, ale potem w kolejnych sezonach pokazał, że posiada jeszcze znakomite umiejętności
, a ostatnio przeżywa drugą młodość
. Pod koniec sierpnia 2005 roku przeczytałem o tym, że pomiędzy Capello a Alexem jest konflikt i że była propozycja odejścia mojego idola do Milanu!(niech mnie ktoś poprawi, jeśli nie mam racji) lecz na szczęście, zdecydował się pozostać w Juve a afera Calciopoli pokazała ile znaczy dla niego Stara Dama
. Kilka miesięcy temu Alex został uznany piłkarzem, którego kariera powinna być wzorem dla innych, to prawda bo także szanuje go za to, że nie wywołuje skandali jak Totti czy Materazzi. A wiadomość o tym że mój ulubiony gracz został królem strzelców nadal napawa mnie dumą
, tak jak pewnie każdego z nas. Życzę kibicom innych klubów żeby ich idolem stał się piłkarz tak przywiązany do swojego klubu jak Alex.Dzisiaj już trudno takich znaleźć, wystarczy popatrzeć na Ronaldihno.Kilka lat temu żaden kibic Barcy nie wyobrażał sobie, że kiedyś Brazylijczyk odejdzie, ale stało się inaczej.Nie zapominam, że jakiś czas temu było głośno o tym, że Alex nie może dogadać się z Juve w sprawie nowego kontraktu. Ale pamiętajmy o tym, że piłkarz to zawód jak każdy inny i tutaj pieniądze także są ważne.

To co zawsze kochałem i kocham w Alexie to nienaganna technika. Nie sposób wymienić wszystkie gole strzelane przez niego w samo okienko bramki rywali

- Il Storico
- Juventino
Jeśli chodzi o życie codzienne,to moimi idolami są rodzice i Jan Paweł II.
A jeśli chodzi o piłkę to Gianluigi Buffon.On jest AMAZING :-D A;e nie umniejsza to innym Juventinim,bo dużą sympatia darzę oczywiście Il Capitano,Sebę oraz Kielona
Idolem z ławki trenerskiej pozostają Lippi i Hiddink
A jeśli chodzi o piłkę to Gianluigi Buffon.On jest AMAZING :-D A;e nie umniejsza to innym Juventinim,bo dużą sympatia darzę oczywiście Il Capitano,Sebę oraz Kielona
- 18kokol97
- Juventino
Moim idolem jest Ginluigi Buffon oraz Jan Paweł II.Buffona cenię za spokój oraz zato że pozostał z Juve po aferze korupcyjnej oraz za inn rzeczy.A Jana Pawła II za postawę w życiu.
''Od kołyski aż po grób wiara tylko w jeden klub Juventus Turyn."