1.Liga Polska 2008/2009
- 18danek97
- Juventino
A nie mam zamiaru się kłucić tutaj za bardzo ale GKS Katowice to też beniaminek z zeszłęgo roku i to w naszej grupie 3 ligi był na 2 miejscu a GKS Jastrzębie na 1.Awans Jastrzębie uzyskało po zwycięstwie 3:2 z GKS Katowice.
- steru
- Qualità Juventino
Myślę, że Sąd Najwyższy nie stanie po stronie Widzewa. Uważam, że Widzew nie ucieknie od odpowiedzialności od korupcji i po sezonie może zostać zdegradowany. Na to wszystko wskazywałaby logika. Boję się że nasza dyskusja na ten temat będzie taka jak wszystkie pozostałe więc porzućmy ten temat do odpowiedniego momentu 
We wcześniejszym poście nastąpiła pomyłka. Oczywiście nie chodziło mi o 3 miejsce tylko o miejsce 4 ( i ewentualnie 5 ). Idąc moim tokiem rozumowania oczywiście.
Sprawa Jagi i Cracovii chyba przycichła więc nie liczyłbym na jakieś kary. Mimo wszystko każdy z czołówki 1 ligi może mieć szansę na awans do ekstraklasy ( drużyny nawet do 7 miejsca !).

We wcześniejszym poście nastąpiła pomyłka. Oczywiście nie chodziło mi o 3 miejsce tylko o miejsce 4 ( i ewentualnie 5 ). Idąc moim tokiem rozumowania oczywiście.
Sprawa Jagi i Cracovii chyba przycichła więc nie liczyłbym na jakieś kary. Mimo wszystko każdy z czołówki 1 ligi może mieć szansę na awans do ekstraklasy ( drużyny nawet do 7 miejsca !).
Faktycznie nie ma się co kłócić bo ani jedni ani drudzy faworytem do awansu w tym sezonie nie są.18danek97 pisze:A nie mam zamiaru się kłucić tutaj za bardzo ale GKS Katowice to też beniaminek z zeszłęgo roku i to w naszej grupie 3 ligi był na 2 miejscu a GKS Jastrzębie na 1.Awans Jastrzębie uzyskało po zwycięstwie 3:2 z GKS Katowice.
- Nevermind
- Juventino
Widze, ze po zbanowaniu zalozyles nowe konto.18kokol97 pisze:Widzew gra dobrze ale poniesie karę a korupcje
Nie bede wnikal w regulamin, ale chyba jest to zabrionione.
A co do Widzewa. Wczoraj wygralismy mecz z beniaminkiem z Gorzowa 3:0.
Dwie bramki zdobyl Robak, jedna dorzucil Oziebala.
Stilon nie moglby narzekac, gdyby przegral 6-7:0. Znowu szwankowala skutecznosc.
Dwie poprzeczki, slupek i kilka bocznych siatek.. Mowi za siebie.
Cieszy bardzo dobra postawa Robaka, to juz jego 6 gol w 5 meczach.
Jestem rowniez zadowolony, ze trener Fornalik odsunal od pierwszego skladu, zlotego chlopca "Mierzejewskiego", ktory strzelil tylko jedna bramke w barwach Widzewa ( Runda Jesienna OE ) a w calej karierze zdobyl bodajze 10 bramek

Na pewno potencjal do strzelania bramek maja wiekszy Oziebala i Napoleoni.
Teraz przyjdzie czas na najmocniejszego beniaminka- Gornika Leczna. Gra w kratke, ale to bardzo grozny przeciwnik.
Wynik nie moze byc inny, jak wygrana Widzewa
Jak na 1 lige to sa naprawde niezlisteru pisze:
P.S. Juventino90 - nie wyjeżdżaj mi tu zaraz z tym, że Robak i Oziębała to świetni napastnicy![]()

A Oziebala? Bedzie mial ciezko przebic sie do pierwszego skladu, kiedy w rytm meczowy wejdzie Napoleoni.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2008, 13:21 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- steru
- Qualità Juventino
Kolega 18danek97 założył sobie nowe konto z powodu bana? Styl wypowiedzi, miasto jak i podobieństwa w nicku na to jednoznacznie na to wskazują...18kokol97 pisze:Widzew gra dobrze ale poniesie karę a korupcje
Twoja wypowiedź zasługuje na uznanie. Jedno zdanie a tak wiele wnosi do tematu

P.S. Juventino90 - nie wyjeżdżaj mi tu zaraz z tym, że Robak i Oziębała to świetni napastnicy

P.S Dwa. Uprzedziłeś mnie

- Nevermind
- Juventino
A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.
Zwrocie uwage na trzecia bramke i przestrzelone okazje c :lol:
Inna sprawa, ze u was Miki zmarnowal klarowna sytuacje..
A jeszcze 2-3 lata ten zawodnik strzelal w sezonie 20 bramek.. Rzecz jasna w drugiej lidze.
Z Motorem wcale nie gra sie lekko. Oni graja anty-futbol. Kazda pilka przed siebie.. A z tylu staraj sie grac szczelnie.Radek_88 pisze:Jak GKS remisuje u siebie z Motorem to znaczy, ze nie jest juz dobrze.. :roll: Tymbardziej, ze gra nie przekonywala, a rywal ostatnie pol godziny gral w oslabieniu. Nic wiecej na razie nie ma sensu pisac, bo i nie ma o czym..
Gdzie jest ta Gieksa, no Jasiu gdzie jest ta Gieksa
Inna sprawa, ze u was Miki zmarnowal klarowna sytuacje..
A jeszcze 2-3 lata ten zawodnik strzelal w sezonie 20 bramek.. Rzecz jasna w drugiej lidze.
Ostatnio zmieniony 01 września 2008, 12:12 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- Radek_88
- Qualità Juventino
Jak GKS remisuje u siebie z Motorem to znaczy, ze nie jest juz dobrze.. :roll: Tymbardziej, ze gra nie przekonywala, a rywal ostatnie pol godziny gral w oslabieniu. Nic wiecej na razie nie ma sensu pisac, bo i nie ma o czym..

- steru
- Qualità Juventino
Drugi gol Robaka przedniej marki. Ale nie byłbym sobą gdybym trochę nie ponarzekałJuventino90 pisze:A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.

18kokol97 pisze:ja jestem bratem 18danek97 a nie drugim kontem

Nikt o bycie drugim kontem Cię nie podejrzewał :lol:
- Nevermind
- Juventino
Przepraszam. Widocznie sie pomylilem18kokol97 pisze:ja jestem bratem 18danek97 a nie drugim kontem

Czy marnuje? Jak kazdy napastnik.steru pisze:Drugi gol Robaka przedniej marki. Ale nie byłbym sobą gdybym trochę nie ponarzekałJuventino90 pisze:A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.
Zwrocie uwage na trzecia bramke i przestrzelone okazje c :lol:Może i Robak ma kilka goli na koncie ale popatrz ile sytuacji przy tym marnuje
(Zobacz jaka sytuacje zmarnowal Maslowski

Strzela gole w kazdym meczu. Gra bardzo efektownie.. Szybko wkomponowal sie w zespol i okazuje przywiazanie do nowego klubu. Ja naprawde wierze, ze Robak przez najblizsze lata bedzie liderem Widzewa.
A swoja droga. Robak chyba musial skarcic Zaglebie Sosnowiec, skoro tak krzywo na niego patrzysz
- steru
- Qualità Juventino
Masłowski też się nie popisał. Nie trafić na pustą bramkę to niewielu potrafi nawet w A-klasie.Juventino90 pisze: Czy marnuje? Jak kazdy napastnik.
(Zobacz jaka sytuacje zmarnowal Maslowski)
Strzela gole w kazdym meczu. Gra bardzo efektownie.. Szybko wkomponowal sie w zespol i okazuje przywiazanie do nowego klubu. Ja naprawde wierze, ze Robak przez najblizsze lata bedzie liderem Widzewa.
Co do Robaka. To może jestem najzwyczajniej uprzedzony czy może mam jednak trochę racji - tego nie wiem. Jak patrzę na popisy tego zawodnika to jakoś bardziej widzę tuzin zmarnowanych okazji a dopiero w drugiej kolejności bramki. Póki co radzi sobie dobrze, bo napastnika jednak rozlicza się ze strzelonych goli. Obawiam się jednak, że jeśli Widzew awansuje ( i nie zostanie zdegradowany ) to w Ekstraklasie sytuacja będzie wyglądać inaczej. Przeciwnicy mocniejsi co wiąże się z mniejszą liczbą sytuacji bramkowych. A przy dużej nieskuteczności może to oznaczać małą liczbę goli na koncie.
Powiem szczerze, że nie pamiętam czy nam coś kiedyś ustrzeliłJuventino90 pisze:A swoja droga. Robak chyba musial skarcic Zaglebie Sosnowiec, skoro tak krzywo na niego patrzysz
- Radek_88
- Qualità Juventino
Jednak chyba uprzedzony troche jestes
Tak jak napisales napastnika rozlicza sie ze strzelonych bramek, a w tym aspekcie jak na razie nie mozna mu niczego zarzucic. Jednak czy to umiejetnosci, czy chwilowy wzrost formy, czy szczescie - wiecej bedziemy mogli powiedziec chocby po rundzie jesiennej, wtedy go rozliczymy. Niby w Koronie nie imponowal, mi rowniez nie kojarzy sie z jakims wybitnym napastnikiem, czy dobrym technikiem, ale patrzac na dotychczasowy dorobek strzelecki, dla Widzewa okazal sie strzalem w '10'.
- Nevermind
- Juventino
A tak z ciekawosci poszukalem 8) .steru pisze: Powiem szczerze, że nie pamiętam czy nam coś kiedyś ustrzelił
Steru Kiepska masz pamiec..
Korona-Zaglebie Sosnowiec 2:0 Zganiacz 11', Robak 33'
Zaglebie Sosnowiec- Korona 2:3 Drzymont(s)68, Bednar 77- 25'Robak,33 Bonin,74' Gajtkowski
Chyba jednak Robak zalazl ci za skore
Wiem, wiem.. Jestem dociekliwy i uszczypliwy 8)
Kwestia niewiadoma pozostaje tylko, ile naprawde Robak nas kosztowal..Radek_88 pisze: Niby w Koronie nie imponowal, mi rowniez nie kojarzy sie z jakims wybitnym napastnikiem, czy dobrym technikiem, ale patrzac na dotychczasowy dorobek strzelecki, dla Widzewa okazal sie strzalem w '10'.
Mozliwe, ze to dzieki temu transferowi podniesiono ceny biletow
- steru
- Qualità Juventino
Jak te mecze miały miejsce byłem za granicąJuventino90 pisze: Korona-Zaglebie Sosnowiec 2:0 Zganiacz 11', Robak 33'
Zaglebie Sosnowiec- Korona 2:3 Drzymont(s)68, Bednar 77- 25'Robak,33 Bonin,74' Gajtkowski
Chyba jednak Robak zalazl ci za skore.
Wiem, wiem.. Jestem dociekliwy i uszczypliwy 8)

P.S. A też będę uszczypliwy : i tak spadniecie za korupcję

Nie do pomyślenia, że z niego taka gwiazda, że za przyjemność jej oglądania trzeba doliczyć do biletu kilka dodatkowych złociszyJuventino90 pisze:Kwestia niewiadoma pozostaje tylko, ile naprawde Robak nas kosztowal..
Mozliwe, ze to dzieki temu transferowi podniesiono ceny biletow

- Nevermind
- Juventino
To skandal, zeby Ujek i Drzymont kopali w pilke w najwyzej klasie rozrywkowej. Powinni ganiac po rowach i wioskach, tak jak to robi Lachowski.steru pisze:
Jak te mecze miały miejsce byłem za granicąSerio! Nie mam mu nic za złe. Prędzej temu pajacykowi Drzymontowi, który teraz razem z Ujkiem będzie w Bełchatowie dzielił i rządził kasą drużyny :lol:
P.S. A też będę uszczypliwy : i tak spadniecie za korupcję
A co do korupcji. Pozyjemy zobaczymy.. Bylbym sklonny zalozyc sie o 0.5, ze Widzew nie zostanie zdegradowany