1.Liga Polska 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
18danek97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2008, 13:46

A nie mam zamiaru się kłucić tutaj za bardzo ale GKS Katowice to też beniaminek z zeszłęgo roku i to w naszej grupie 3 ligi był na 2 miejscu a GKS Jastrzębie na 1.Awans Jastrzębie uzyskało po zwycięstwie 3:2 z GKS Katowice.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2008, 13:51

Myślę, że Sąd Najwyższy nie stanie po stronie Widzewa. Uważam, że Widzew nie ucieknie od odpowiedzialności od korupcji i po sezonie może zostać zdegradowany. Na to wszystko wskazywałaby logika. Boję się że nasza dyskusja na ten temat będzie taka jak wszystkie pozostałe więc porzućmy ten temat do odpowiedniego momentu :)

We wcześniejszym poście nastąpiła pomyłka. Oczywiście nie chodziło mi o 3 miejsce tylko o miejsce 4 ( i ewentualnie 5 ). Idąc moim tokiem rozumowania oczywiście.

Sprawa Jagi i Cracovii chyba przycichła więc nie liczyłbym na jakieś kary. Mimo wszystko każdy z czołówki 1 ligi może mieć szansę na awans do ekstraklasy ( drużyny nawet do 7 miejsca !).
18danek97 pisze:A nie mam zamiaru się kłucić tutaj za bardzo ale GKS Katowice to też beniaminek z zeszłęgo roku i to w naszej grupie 3 ligi był na 2 miejscu a GKS Jastrzębie na 1.Awans Jastrzębie uzyskało po zwycięstwie 3:2 z GKS Katowice.
Faktycznie nie ma się co kłócić bo ani jedni ani drudzy faworytem do awansu w tym sezonie nie są.

18kokol97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 12:30

Widzew gra dobrze ale poniesie karę a korupcje

''Od kołyski aż po grób wiara tylko w jeden klub Juventus Turyn."
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 12:49

18kokol97 pisze:Widzew gra dobrze ale poniesie karę a korupcje
Widze, ze po zbanowaniu zalozyles nowe konto.
Nie bede wnikal w regulamin, ale chyba jest to zabrionione.

A co do Widzewa. Wczoraj wygralismy mecz z beniaminkiem z Gorzowa 3:0.
Dwie bramki zdobyl Robak, jedna dorzucil Oziebala.
Stilon nie moglby narzekac, gdyby przegral 6-7:0. Znowu szwankowala skutecznosc.
Dwie poprzeczki, slupek i kilka bocznych siatek.. Mowi za siebie.

Cieszy bardzo dobra postawa Robaka, to juz jego 6 gol w 5 meczach.
Jestem rowniez zadowolony, ze trener Fornalik odsunal od pierwszego skladu, zlotego chlopca "Mierzejewskiego", ktory strzelil tylko jedna bramke w barwach Widzewa ( Runda Jesienna OE ) a w calej karierze zdobyl bodajze 10 bramek :D

Na pewno potencjal do strzelania bramek maja wiekszy Oziebala i Napoleoni.
Teraz przyjdzie czas na najmocniejszego beniaminka- Gornika Leczna. Gra w kratke, ale to bardzo grozny przeciwnik.
Wynik nie moze byc inny, jak wygrana Widzewa :wink:

steru pisze:
P.S. Juventino90 - nie wyjeżdżaj mi tu zaraz z tym, że Robak i Oziębała to świetni napastnicy :wink: :whistle:
Jak na 1 lige to sa naprawde niezli ;). Jak bede mial linka do drugiej bramki Robaka to ja umieszcze tutaj. Jednak bedzie to dopiero po wiadomosciach na TVP Lodz.

A Oziebala? Bedzie mial ciezko przebic sie do pierwszego skladu, kiedy w rytm meczowy wejdzie Napoleoni.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2008, 13:21 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 12:52

18kokol97 pisze:Widzew gra dobrze ale poniesie karę a korupcje
Kolega 18danek97 założył sobie nowe konto z powodu bana? Styl wypowiedzi, miasto jak i podobieństwa w nicku na to jednoznacznie na to wskazują...

Twoja wypowiedź zasługuje na uznanie. Jedno zdanie a tak wiele wnosi do tematu :bravo:

P.S. Juventino90 - nie wyjeżdżaj mi tu zaraz z tym, że Robak i Oziębała to świetni napastnicy :wink: :whistle:

P.S Dwa. Uprzedziłeś mnie :prochno:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 10:37

A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.

Zwrocie uwage na trzecia bramke i przestrzelone okazje c :lol:
Radek_88 pisze:Jak GKS remisuje u siebie z Motorem to znaczy, ze nie jest juz dobrze.. :roll: Tymbardziej, ze gra nie przekonywala, a rywal ostatnie pol godziny gral w oslabieniu. Nic wiecej na razie nie ma sensu pisac, bo i nie ma o czym..

Gdzie jest ta Gieksa, no Jasiu gdzie jest ta Gieksa :?:
Z Motorem wcale nie gra sie lekko. Oni graja anty-futbol. Kazda pilka przed siebie.. A z tylu staraj sie grac szczelnie.

Inna sprawa, ze u was Miki zmarnowal klarowna sytuacje..
A jeszcze 2-3 lata ten zawodnik strzelal w sezonie 20 bramek.. Rzecz jasna w drugiej lidze.
Ostatnio zmieniony 01 września 2008, 12:12 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 12:06

Jak GKS remisuje u siebie z Motorem to znaczy, ze nie jest juz dobrze.. :roll: Tymbardziej, ze gra nie przekonywala, a rywal ostatnie pol godziny gral w oslabieniu. Nic wiecej na razie nie ma sensu pisac, bo i nie ma o czym..

Gdzie jest ta Gieksa, no Jasiu gdzie jest ta Gieksa :?:

18kokol97

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 12:20

ja jestem bratem 18danek97 a nie drugim kontem

''Od kołyski aż po grób wiara tylko w jeden klub Juventus Turyn."
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 12:24

Juventino90 pisze:A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.

Drugi gol Robaka przedniej marki. Ale nie byłbym sobą gdybym trochę nie ponarzekał :prochno: Może i Robak ma kilka goli na koncie ale popatrz ile sytuacji przy tym marnuje ;)

18kokol97 pisze:ja jestem bratem 18danek97 a nie drugim kontem
:prochno:

Nikt o bycie drugim kontem Cię nie podejrzewał :lol:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 12:32

18kokol97 pisze:ja jestem bratem 18danek97 a nie drugim kontem
Przepraszam. Widocznie sie pomylilem :prochno:

steru pisze:
Juventino90 pisze:A tutaj obiecany przeze mnie skrot meczu Widzew-Stilon.

Drugi gol Robaka przedniej marki. Ale nie byłbym sobą gdybym trochę nie ponarzekał :prochno: Może i Robak ma kilka goli na koncie ale popatrz ile sytuacji przy tym marnuje ;)
Czy marnuje? Jak kazdy napastnik.
(Zobacz jaka sytuacje zmarnowal Maslowski :) )
Strzela gole w kazdym meczu. Gra bardzo efektownie.. Szybko wkomponowal sie w zespol i okazuje przywiazanie do nowego klubu. Ja naprawde wierze, ze Robak przez najblizsze lata bedzie liderem Widzewa.

A swoja droga. Robak chyba musial skarcic Zaglebie Sosnowiec, skoro tak krzywo na niego patrzysz :wink:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 12:39

Juventino90 pisze: Czy marnuje? Jak kazdy napastnik.
(Zobacz jaka sytuacje zmarnowal Maslowski :) )
Strzela gole w kazdym meczu. Gra bardzo efektownie.. Szybko wkomponowal sie w zespol i okazuje przywiazanie do nowego klubu. Ja naprawde wierze, ze Robak przez najblizsze lata bedzie liderem Widzewa.
Masłowski też się nie popisał. Nie trafić na pustą bramkę to niewielu potrafi nawet w A-klasie.
Co do Robaka. To może jestem najzwyczajniej uprzedzony czy może mam jednak trochę racji - tego nie wiem. Jak patrzę na popisy tego zawodnika to jakoś bardziej widzę tuzin zmarnowanych okazji a dopiero w drugiej kolejności bramki. Póki co radzi sobie dobrze, bo napastnika jednak rozlicza się ze strzelonych goli. Obawiam się jednak, że jeśli Widzew awansuje ( i nie zostanie zdegradowany ) to w Ekstraklasie sytuacja będzie wyglądać inaczej. Przeciwnicy mocniejsi co wiąże się z mniejszą liczbą sytuacji bramkowych. A przy dużej nieskuteczności może to oznaczać małą liczbę goli na koncie.
Juventino90 pisze:A swoja droga. Robak chyba musial skarcic Zaglebie Sosnowiec, skoro tak krzywo na niego patrzysz :wink:
Powiem szczerze, że nie pamiętam czy nam coś kiedyś ustrzelił :wink:

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 13:01

Jednak chyba uprzedzony troche jestes :wink: Tak jak napisales napastnika rozlicza sie ze strzelonych bramek, a w tym aspekcie jak na razie nie mozna mu niczego zarzucic. Jednak czy to umiejetnosci, czy chwilowy wzrost formy, czy szczescie - wiecej bedziemy mogli powiedziec chocby po rundzie jesiennej, wtedy go rozliczymy. Niby w Koronie nie imponowal, mi rowniez nie kojarzy sie z jakims wybitnym napastnikiem, czy dobrym technikiem, ale patrzac na dotychczasowy dorobek strzelecki, dla Widzewa okazal sie strzalem w '10'.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 14:51

steru pisze: Powiem szczerze, że nie pamiętam czy nam coś kiedyś ustrzelił :wink:
A tak z ciekawosci poszukalem 8) .
Steru Kiepska masz pamiec..

Korona-Zaglebie Sosnowiec 2:0 Zganiacz 11', Robak 33'

Zaglebie Sosnowiec- Korona 2:3 Drzymont(s)68, Bednar 77- 25'Robak,33 Bonin,74' Gajtkowski

Chyba jednak Robak zalazl ci za skore :wink: .

Wiem, wiem.. Jestem dociekliwy i uszczypliwy 8)
Radek_88 pisze: Niby w Koronie nie imponowal, mi rowniez nie kojarzy sie z jakims wybitnym napastnikiem, czy dobrym technikiem, ale patrzac na dotychczasowy dorobek strzelecki, dla Widzewa okazal sie strzalem w '10'.
Kwestia niewiadoma pozostaje tylko, ile naprawde Robak nas kosztowal..
Mozliwe, ze to dzieki temu transferowi podniesiono ceny biletow :wink:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 15:23

Juventino90 pisze: Korona-Zaglebie Sosnowiec 2:0 Zganiacz 11', Robak 33'

Zaglebie Sosnowiec- Korona 2:3 Drzymont(s)68, Bednar 77- 25'Robak,33 Bonin,74' Gajtkowski

Chyba jednak Robak zalazl ci za skore :wink: .

Wiem, wiem.. Jestem dociekliwy i uszczypliwy 8)
Jak te mecze miały miejsce byłem za granicą :prochno: Serio! Nie mam mu nic za złe. Prędzej temu pajacykowi Drzymontowi, który teraz razem z Ujkiem będzie w Bełchatowie dzielił i rządził kasą drużyny :lol:

P.S. A też będę uszczypliwy : i tak spadniecie za korupcję ;)
Juventino90 pisze:Kwestia niewiadoma pozostaje tylko, ile naprawde Robak nas kosztowal..
Mozliwe, ze to dzieki temu transferowi podniesiono ceny biletow :wink:
Nie do pomyślenia, że z niego taka gwiazda, że za przyjemność jej oglądania trzeba doliczyć do biletu kilka dodatkowych złociszy :whistle:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2008, 16:01

steru pisze:
Jak te mecze miały miejsce byłem za granicą :prochno: Serio! Nie mam mu nic za złe. Prędzej temu pajacykowi Drzymontowi, który teraz razem z Ujkiem będzie w Bełchatowie dzielił i rządził kasą drużyny :lol:

P.S. A też będę uszczypliwy : i tak spadniecie za korupcję ;)
To skandal, zeby Ujek i Drzymont kopali w pilke w najwyzej klasie rozrywkowej. Powinni ganiac po rowach i wioskach, tak jak to robi Lachowski.

A co do korupcji. Pozyjemy zobaczymy.. Bylbym sklonny zalozyc sie o 0.5, ze Widzew nie zostanie zdegradowany :wink:

ODPOWIEDZ