Polacy w ligach zagranicznych
- Mrówa
- Juventino
Nie zapominaj, że ostatnio Anorthosis pokonał Olympiacos 3-0, czego zapewne nie zrobiłaby żadna Polska drużyna...więc z tą emeryturą na Cyprze bym sie tak nie wypowiadałNiasty pisze: Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...

- Safin
- Juventino
Czy ja wiem czy upadek, z tego co mozna bylo uslyszec to Wisła płaciła mu strasznie mało. Wyjazd do Kadyksu nie wyszedl na dobre mieli walczyc o awans,a .... spadli. Mysle ze na Cypr pojechal podreperowac budzet. No i tak jak napisal kolega wyzej Anorthosis pokonal Olimpiakos czyli tamtejsza liga rosnie w sileNiasty pisze:Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...Conrad JUVE pisze:I kolejny Polak wpisal sie dzis na liste strzelców a mianowicie Kamil Kosowski (APOEL Nicozja) w meczu o Superpuchar Cypru z Anorthosisem Fafamagusta. Mecz zakonczyl sie wynikiem 1-0 dla APOEL-u .
Bardzo możliwe że pojechałby na Euro gdyby został w Wiśle bo był naprawdę liderem tego zespołu.A tu wyjazd na Cypr i praktycznie piłkarska emerytura.
Wogóle Kosowki to dziwny piłkarz...Zawsze narzeka i szuka winy wszedzie tylko nie u swojej postawy na boisku.
Pamiętam że w Niemczech miał pretensje do Geretsa ,potem w Southampton o to że nie gra dlatego że jeśli przekroczy jakąś liczbe meczu to Anglicy będą musieli dopłacić...Myśle że jakby grał dobrze to nie byłoby z tym problemu.We Włoszech niby zagrał ponad 30 meczy ,ale tam też nie zachwycił...

- Niasty
- Juventino
Michał`fcj pisze:Nie zapominaj, że ostatnio Anorthosis pokonał Olympiacos 3-0, czego zapewne nie zrobiłaby żadna Polska drużyna...więc z tą emeryturą na Cyprze bym sie tak nie wypowiadałNiasty pisze: Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...
Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu że ten mecz z Olympiakosem to był jednorazowy wyskok...

- steru
- Qualità Juventino
Auxerre z Dudką i Jeleniem ( grali cały mecz ) przegrało swoje spotkanie. Chłopaki mają pecha bo sezon zaczęli nie najlepiej. Wysoka porażka w pucharze, w lidze 1 zwycięstwo i 2 porażki. Żeby się nie okazało, że niedługo będzie zmiana trenera a Dudka i Jeleń będą mieli problemy z załapaniem się do podstawowego składu. Skoro zespół przegrywa to trzeba w końcu coś zmienić...
Michał Janota zadebiutował w barwach Feyenoordu w meczu o superpuchar Holandii. Feyenoord przegrał 0-2 z PSV, ale fakt że Polak znalazł się na boisku może cieszyć.Liczę, że jego kariera pójdzie w dobrym kierunku i będziemy mieć z niego dużo szczęścia
Łukasz Madej zadebiutował w Associacao Academica de Coimbra. Wszedł na boisko w 77 minucie gry a jego zespół przegrał 1-0 z Amadorą. Jego kolegą z drużyny jest Boris Peskovic, znany nam wszystkim dobrze z naszej ligi.
Jarosław Bieniuk strzelił bramkę dla Antalyasporu w przegranym z Besiktasem spotkaniu 3-2. Widać, czasem daje o sobie znać Bieniuk. Kiedyś wróżono mu dużą karierę, ale jednak z Turcji daleko do kadry.
Mała aktualizacja :
Tomasz Kupisz strzelił bramkę dla Wigan w pucharze ligi - przyznam, że pierwszy raz o nim słyszę. Trzeba będzie obserwować, czy będzie dostawał więcej okazji do gry w pierwszej drużynie.
Sebastian Kosiorowski został kolejnym bramkarzem, który będzie występował w Szkocji. Podpisał kontrakt z Motherwell FC. Boruc wyrobił nam tam markę i coraz częściej drużyny szkockie sięgają po naszych bramkarzy.
Michał Janota zadebiutował w barwach Feyenoordu w meczu o superpuchar Holandii. Feyenoord przegrał 0-2 z PSV, ale fakt że Polak znalazł się na boisku może cieszyć.Liczę, że jego kariera pójdzie w dobrym kierunku i będziemy mieć z niego dużo szczęścia

Łukasz Madej zadebiutował w Associacao Academica de Coimbra. Wszedł na boisko w 77 minucie gry a jego zespół przegrał 1-0 z Amadorą. Jego kolegą z drużyny jest Boris Peskovic, znany nam wszystkim dobrze z naszej ligi.
Jarosław Bieniuk strzelił bramkę dla Antalyasporu w przegranym z Besiktasem spotkaniu 3-2. Widać, czasem daje o sobie znać Bieniuk. Kiedyś wróżono mu dużą karierę, ale jednak z Turcji daleko do kadry.
Mała aktualizacja :
Tomasz Kupisz strzelił bramkę dla Wigan w pucharze ligi - przyznam, że pierwszy raz o nim słyszę. Trzeba będzie obserwować, czy będzie dostawał więcej okazji do gry w pierwszej drużynie.
Sebastian Kosiorowski został kolejnym bramkarzem, który będzie występował w Szkocji. Podpisał kontrakt z Motherwell FC. Boruc wyrobił nam tam markę i coraz częściej drużyny szkockie sięgają po naszych bramkarzy.
- Mrówa
- Juventino
Jednorazowy czy nie, awansowali, podbnie jak coś tam z Białorusi...a Polskie klubyNiasty pisze:Michał`fcj pisze:Nie zapominaj, że ostatnio Anorthosis pokonał Olympiacos 3-0, czego zapewne nie zrobiłaby żadna Polska drużyna...więc z tą emeryturą na Cyprze bym sie tak nie wypowiadałNiasty pisze: Dla mnie wyjazd tego piłkarza na Cypr to jest upadek...
Jakoś nie mogę oprzeć się wrażeniu że ten mecz z Olympiakosem to był jednorazowy wyskok...

- steru
- Qualità Juventino
Rasiak jest kontuzjowany i nie zagra ponad miesiąc z tego powodu. Kibice Watfordu lamentują z tego powodu strasznie bo Grzegorz miał być ich Mesjaszem...
Adrian Mrowiec wypromował się w kwalifikacjach do LM. Właśnie podpisał kontrakt z Heart of Midlothian. Jest to niewątpliwie duży awans sportowy dla tego zawodnika. Oby tylko znalazł sobie miejsce w pierwszym składzie szkockiej drużyny...
Malarz cieszył się, że będzie miał szansę zagrać w LM, a tu niestety został wypożyczony na rok do OFI. Widać Panathinaikos nie widzi Malarza w przyszłości w swoich szeregach...
Grzegorz Szamotulski zagra w Izraelu. Podpisał kontrakt z Ashdod SC. Żydki mają sentyment do Polaków. Wcześniej w tym klubie grali : Majdan, Kubica, Moskal.
Kamil Kosowski strzelił bramkę w eliminacjach pucharu UEFA, a jego zespół zremisował 3-3 z Crveną...i wywalczył sobie awans do dalszej fazy rozgrywek.
Tutaj brameczka :
http://rapidshare.com/files/140899097/C ... sowski.avi
Obiło mi się o uszy również że Jodłowiec przechodzi do Napoli. Ciekawe jak się zaprezentuje Polak w Serie A...
Czytałem jakąś wypowiedź ojca Matusiaka, który mówił, że Matusiak rozwiązał kontrakt z Herenveen i zamierza zakończyć karierę sportową bo męczy go już to zainteresowanie jego osobą :lol:

Adrian Mrowiec wypromował się w kwalifikacjach do LM. Właśnie podpisał kontrakt z Heart of Midlothian. Jest to niewątpliwie duży awans sportowy dla tego zawodnika. Oby tylko znalazł sobie miejsce w pierwszym składzie szkockiej drużyny...
Malarz cieszył się, że będzie miał szansę zagrać w LM, a tu niestety został wypożyczony na rok do OFI. Widać Panathinaikos nie widzi Malarza w przyszłości w swoich szeregach...
Grzegorz Szamotulski zagra w Izraelu. Podpisał kontrakt z Ashdod SC. Żydki mają sentyment do Polaków. Wcześniej w tym klubie grali : Majdan, Kubica, Moskal.
Kamil Kosowski strzelił bramkę w eliminacjach pucharu UEFA, a jego zespół zremisował 3-3 z Crveną...i wywalczył sobie awans do dalszej fazy rozgrywek.
Tutaj brameczka :
http://rapidshare.com/files/140899097/C ... sowski.avi
Obiło mi się o uszy również że Jodłowiec przechodzi do Napoli. Ciekawe jak się zaprezentuje Polak w Serie A...
Czytałem jakąś wypowiedź ojca Matusiaka, który mówił, że Matusiak rozwiązał kontrakt z Herenveen i zamierza zakończyć karierę sportową bo męczy go już to zainteresowanie jego osobą :lol:
- Nevermind
- Juventino
Jezeli chodzi o Matusiaka.. Troche mnie dziwi jego postawa. Jednak blyszczal tylko w Blechatowie. Powinien wrocic do jakiegos klubu Ekstraklasy i systematycznie odbudowywac kariere.
Pewnie po ewentualnym zakonczeniu kariery- Matusiak bedzie gral na gieldzie i delektowal sie winem..
Podobny incydent zdarzyl sie w Widzewie. Mlodziezowy reprezentant Polski K. Sokalski skonczyl kariere pilkarska, poniewaz nie lapal sie do skladu Widzewa. Mial zostac wypozyczony do Tura Turek, ale obwiescil wszem i wobec, ze za 8 tys zlotych miesiecznie nie bedzie sobie zdrowia marnowal
.
Pewnie po ewentualnym zakonczeniu kariery- Matusiak bedzie gral na gieldzie i delektowal sie winem..
Podobny incydent zdarzyl sie w Widzewie. Mlodziezowy reprezentant Polski K. Sokalski skonczyl kariere pilkarska, poniewaz nie lapal sie do skladu Widzewa. Mial zostac wypozyczony do Tura Turek, ale obwiescil wszem i wobec, ze za 8 tys zlotych miesiecznie nie bedzie sobie zdrowia marnowal
- Okoni
- Juventino
Robi mi się ich żal. los pozbawił ich tak świetnego napastnika na cały miesiąc.steru pisze:Rasiak jest kontuzjowany i nie zagra ponad miesiąc z tego powodu. Kibice Watfordu lamentują z tego powodu strasznie bo Grzegorz miał być ich Mesjaszem...![]()
Mam nadzieję, że coś z niego będzie.steru pisze:Adrian Mrowiec wypromował się w kwalifikacjach do LM. Właśnie podpisał kontrakt z Heart of Midlothian. Jest to niewątpliwie duży awans sportowy dla tego zawodnika. Oby tylko znalazł sobie miejsce w pierwszym składzie szkockiej drużyny...
Szkoda, Malarz to dobry bramkarz, a przecież swego czasu był najlepszym bramkarzem ligi greckiej. Ponadto jest rekordzistą pod względem najdłuższej serii bez wpuszczonego gola ligi greckiej.steru pisze:Malarz cieszył się, że będzie miał szansę zagrać w LM, a tu niestety został wypożyczony na rok do OFI. Widać Panathinaikos nie widzi Malarza w przyszłości w swoich szeregach...
Wolałbym żeby grał w polskiej lidze, w Izraelu pewnie kariery wielkiej nie zrobi.steru pisze:Grzegorz Szamotulski zagra w Izraelu. Podpisał kontrakt z Ashdod SC. Żydki mają sentyment do Polaków. Wcześniej w tym klubie grali : Majdan, Kubica, Moskal.
Zobaczymy...steru pisze:Obiło mi się o uszy również że Jodłowiec przechodzi do Napoli. Ciekawe jak się zaprezentuje Polak w Serie A...
Jak ma grzać ławę w zagranicznych klubach to niech już lepiej kończy karierę.steru pisze:Czytałem jakąś wypowiedź ojca Matusiaka, który mówił, że Matusiak rozwiązał kontrakt z Herenveen i zamierza zakończyć karierę sportową bo męczy go już to zainteresowanie jego osobą :lol:
- Niasty
- Juventino
Okoni pisze:Szkoda, Malarz to dobry bramkarz, a przecież swego czasu był najlepszym bramkarzem ligi greckiej. Ponadto jest rekordzistą pod względem najdłuższej serii bez wpuszczonego gola ligi greckiej.
W Panathinaikosie nie grał dość regularnie, w poprzednim sezonie trener "Koniczynek" rotował skład i raz grał Polak, a raz Galinović.
Wygląda na to ze przegral te rywalizacje skoro Ten Cate zdecydował się go wypożyczyć...
Jak ma grzać ławę w zagranicznych klubach to niech już lepiej kończy karierę.
Zależy dla kogo
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 10:41 przez Niasty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil de Lellias
- Juventino
Matusiak powinien przyjąć syndrom Tiago!
Wiadomo tylko, że Tiago chcą inne kluby, Matusiaka chce rodzina w domu...
Jednak zostać w Holandii (nie umiejąc grać w piłkę, oglądając na żywo mecze, zarabiając pieniądze) to chyba dobre posunięcie...ja bym tak zrobił
Wiadomo tylko, że Tiago chcą inne kluby, Matusiaka chce rodzina w domu...
Jednak zostać w Holandii (nie umiejąc grać w piłkę, oglądając na żywo mecze, zarabiając pieniądze) to chyba dobre posunięcie...ja bym tak zrobił

- Żuk
- Juventino
No kurde.steru pisze:Rasiak jest kontuzjowany i nie zagra ponad miesiąc z tego powodu. Kibice Watfordu lamentują z tego powodu strasznie bo Grzegorz miał być ich Mesjaszem...

Radomatu. Na pewno jak by chciał wrócić do ekstraklasy, to z pewnością kilka klubów by go chciało, ale cóż nie pasują mu te flesze oblegających go dniami i nocami paparazzich. Ależ Celebrity :rotfl:Czytałem jakąś wypowiedź ojca Matusiaka, który mówił, że Matusiak rozwiązał kontrakt z Herenveen i zamierza zakończyć karierę sportową bo męczy go już to zainteresowanie jego osobą

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
- steru
- Qualità Juventino
Trener Watfordu o Rasiaku : "He's a terrific player..."Żuk pisze:No kurde.steru pisze:Rasiak jest kontuzjowany i nie zagra ponad miesiąc z tego powodu. Kibice Watfordu lamentują z tego powodu strasznie bo Grzegorz miał być ich Mesjaszem...![]()

Chłopak źle znosi krytykę ogólnie. A w Heerenveen podobno kontrakt miał na 400 tys euro... Czy nie warto za taką kasę posłuchać jeszcze trochę krytyki?Żuk pisze:Radomatu. Na pewno jak by chciał wrócić do ekstraklasy, to z pewnością kilka klubów by go chciało, ale cóż nie pasują mu te flesze oblegających go dniami i nocami paparazzich. Ależ Celebrity :rotfl:
- Niasty
- Juventino
Steru pisze:Obiło mi się o uszy również że Jodłowiec przechodzi do Napoli. Ciekawe jak się zaprezentuje Polak w Serie A...
Chyba jednak nie przejdzie...
http://www.pilka.pl/jodlowiec-nie-zagra-w-napoli
A i rzeczywiście Matusiak zakończył kariere i teraz zajmnie się tylko biznesem. :lol:
- Nevermind
- Juventino
Smolarek zostanie wypozyczony do Boltonu.
Zobaczymy czy druzyna Kluskow bedzie bardziej przyjazny dla Ebiego, niz Grzeska Rasiaka
Mnie ta informacja cieszy, bo Smolarek bedzie mial mozliwosc gry w pierwszym skladzie Boltonu, co przelozy sie na dobro reprezentacji.
Zobaczymy czy druzyna Kluskow bedzie bardziej przyjazny dla Ebiego, niz Grzeska Rasiaka
Mnie ta informacja cieszy, bo Smolarek bedzie mial mozliwosc gry w pierwszym skladzie Boltonu, co przelozy sie na dobro reprezentacji.