Liga Mistrzów 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:16

Real i Zenit wymagający przeciwnicy BATE wiadomo ale tez nie można lekceważyć....będzie się trzeba napocić o awans

paf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:17

o Arshavinie nic jeszcze niesłyszalem oficjalnie... ale tak czy siak 2 piłkarzami UEFA niewygrali wiec będą groźni zwłaszcza na wyjeździe w zimnej Rosii, Real, ok przeciwnik z najwyższej pólki czyli bedzie ciekawie... choć bardziej na Barszke liczyłem, ale trudno, BATE dla nich to i tak niespodzianka ze az tak daleko zaszli zwlaszcza ze grali od 1 rundy.

czyli ogólnie bedzie co oglądać!

ktoś wie może kiedy bedzie terminarz ustalany?
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2008, 19:18 przez paf, łącznie zmieniany 1 raz.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Liczyłem na Dynamo Kijów. Wydaje mi się, że tam było by najbliżej, nie pamiętam za bardzo gdzie jest Donieck. Grupa trudna, szczególnie, że takie drużyny jak Zenit czy BATE grają ligę w innym systemie, zaczynają w styczniu, czasami to zaleta, czasami wada, jedno jest pewne, z takimi drużynami jest bardzo trudno! Do tego dochodzi zupełnie inny klimat, bardzo możliwe, że będziemy z nimi grali w śniegu ale z drugiej stron oni będą też musieli przyjechać do nas. Będzie ciężko ale damy rade!!

Jeżeli nadal obowiązuje taki system w 1/16 że 1 z A gra z drugim z B to też będzie ciekawie bo Grupa G to Arsenal, Porto, Fenerbahce, Dynamo Kijów

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ruby pisze: Eee chłopie znasz ty się na piłce po pierwsze Roman Pawluczenko nie grał w Zenicie tylko w Spartaku Moskwa
Zenit, Spartak, Lokomotiv, FK Moskwa jeden pies. :D Sorry za błąd.
A z Arshavinem też się pospieszyłem, sugerujać się plotkami... No cóż. Wniosek jest ten sam, Zenit do ogrania.

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Liczyłem ze trefimy na Barce ale mamy inna Hiszpańska druzyne, atkualnego mistzra Real :) ciesze sie z tego meczu z Realem zawsze kiedy gralismy emocje były nie do opisania tak pewnie tez bedzie teraz choc to tylko faza grupowa (no i pewnie na Polsacie Sport pokaza jeden z dwoch meczy;) ) Ogolnie grupa bardzo silna moze poza FC Beta Borisov kazda druzyna ma szanse na awans Juve, Real, Zenit wszyscy sa mocni, Rosjanie przeciez wygrali puchar Uefa takze łatwo nie bedzie, oczywiscie licze i głeboko wieze w awans. I chyba śmiało mozna nazwac nasza grupe GRUPĄ ŚMIERCI

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
~LoKeR~

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:21

niezła grupa... Zenit, to już nie ta drużyna co sprzed sezonu... Jutro zobaczymy na co ich stać w Superpucharze Europy... Real, z nimi zawsze nam dobrze szło, no i BATE, heh no tu innej opcji nie widzę jak dwa zwycięstwa, jednak nie wolno lekceważyć rywali...

Wie ktoś jaki będzie terminarz meczów? Lub kiedy to będzie wiadomo? Prosiłbym kogoś, żeby podesłał mi info w tej sprawie na PW bo... tu mogę się nie doczytać :) hehe Z góry dzięki...

FORZA JUVE!

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:28

no i pewnie na Polsacie Sport pokaza jeden z dwoch meczy
O ile się nie myle to polsat sport nie będzie pokazywać meczy LM.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:30

VariaTH pisze:Następnie Bate Borisov... :think: No cóż nazwa chyba mówi sama za siebie... :P Inna sprawa, że to drużyna naszego wschodniego sąsiada i tu znów JPC może wspomóc dopingiem ultrasów d'Italia.
To już lepiej do Petersburga. Mecz ciekawszy, kibice pewno też, no i dalej troszkę! Lipa jest taka, że ruskie nie są w szengen...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:36

Grupa A
Chelsea Londyn
AS Roma
Girondins Bordeaux
CFR Cluj

Pewny awans Chelsea i Romy

Grupa B
Inter Mediolan
Werder Brema
Panathinaikos Ateny
Anorthosis Famagusta

Jedna z łatwiejszych grup w LM, mam nadzieje, że Panathinaikos powalczy o 2 miejsce.

Grupa C
FC Barcelona
Sporting Lizbona
FC Basel
Szachtar Donieck

Łatwiej już chyba być nie mogło. 2 miejsce wielką niewiadomą.

Grupa D
Liverpool FC
PSV Eindhoven
Olympique Marsylia
Atletico Madryt

Bardzo mocna grupa. Tutaj wszystko jest możliwe.

Grupa E
Manchester United
Villarreal CF
Celtic Glasgow
AB Aalborg

Zobaczymy co uda się zwojować Celtom w tym sezonie.

Grupa F
Olympique Lyon
Bayern Monachium
Steaua Bukareszt
AC Fiorentina

Kolejna ciekawa grupa. Lyon, Bayern i Viola powalczą.

Grupa G
Arsenal Londyn
FC Porto
Fenerbahce Stambuł
Dynamo Kijów

Grupa z nieobliczalnymi zespołami, trudno wytypować faworytów.

Grupa H
Real Madryt
Juventus Turyn
Zenit Sankt Petersburg
BATE Borysów

No i nasz Juventus w grupie "mocno-średniej". 2 miejsce jak najbardziej realne a może coś więcej? Zobaczymy

Najmocniejsze grupy: D, H
Najrówniejsze grupy: F, G, E
Najłatwiejsze grupy: C, B, A (bez skojarzeń).

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:47

Jack Daniels pisze: Co do Twojej "fachowej" wypowiedzi... Przede wszystkim nie porównuj Interu do Juve... zupełnie inny styl i format

Takie drużyny jak Milan, Man Utd , Liverpool, Juve cechują się charakterem, nie wymieniają połowy składu co sezon a mimo wszystko znaczą dużo w Europie...

inter nie ma charakteru, nie był też nigdy uważany za potentata...
zawsze to Juve i Milan godnie reprezentowały Calcio w LM
sięgasz składu sprzed 3-4 lat i to są Twoje argumenty...? źadne argumenty... gdy zakres Twojej wiedzy o piłce w Europie był szerszy wziąłbyś pod uwagę lata 90-te i nie wypisywał delikatnie mówiąc bzdur...
- na ten temat tyle

Co do Twojej wypowiedzi na temat trenerów...

Murinho po raz kolejny ma klub gdzie pracują działacze którzy szastają klubową (nie do końca) kasą na lewo i prawo... życze mu powodzenia, bo póki co dobrze szczeka na konferencjach i udzielając wywiadów - efekt pewnie będzie podobny do tego co osiągnął w Chelsea tj. można było lepiej...
Kolejny fanatyk rzuca sie na mnie ze wszystkim co ma, tylko przez to, ze jestem interista, zgadza sie ?

Mourinho rzuca kasa na lewo i prawo... Hmmm no tak. Zobaczmy:

Muntari - 15 mln Euro
Mancini - 13 mln Euro

Cale 28 mln. Faktycznie. Szasta na lewo prawo. Nawet jak dodac do tego Quaresme, to i tak tylko o pare baniek przegonimy Fiore i Milan.

I o co ci biega z ta wymiana pol skladu? Ciekawe. Moze porownamy jak sie sklad Juve zmienil na przestrzeni 2 lat, a jak sie zmienil sklad Interu ? Cos mi sie wydaje, ze ta stabilnoscia to raczej sie Inter moze pochwalic. Oczywiscie, tu ma wplyw to co was spotkalo 2 lata temu, ale to nie ma nic do rzeczy. Ale to nie zmienia faktu, ze duzo sie u was zmienilo.

Jak na razie Milan znaczy duzo w Pucharze UEFA. Inter sie nie wykazywal na przestrzeni ostatnich lat, ale strasznie mi przypominasz kibicow Milanu, ktorzy podobnie jak ty mowili o Serie A. I powiem ci tak jak im mowilem wtedy. Nic nie trwa wiecznie. Inter szybciej wyplynie na szerokie wody, niz ci sie wydaje.

...

Co do losowania, to mamy po raz kolejny jedna z najlatwiejszych grup. Mialem nadzieje, na choc jednego mocniejszehgo rywala, jak Bayern lub Atletico, aby sie troche przetrzec z mocniejszymi przeciwnikami pod okiem Jose, ale nie ma co narzekac. Moze tak bedzie lepiej. Na pewno powinno byc latwiej, a to sie moze odbic na lige, bo jesli mniejszym nakladem sil awansujemy z grupy, to to na pewno sie przelozy na lige.

Co do pozostalych grup, to wierze we wszystkich, bo wszyscy maja jak najbardziej szanse wyjsc z grupy. Z wloskich druzyn, wy na pewno macie najgorsza sytuacje.

Obrazek
Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 19:53

To już lepiej do Petersburga. Mecz ciekawszy, kibice pewno też, no i dalej troszkę! Lipa jest taka, że ruskie nie są w szengen...
Na Białorusi można przy okazji ropy zakupić. 3,50 za litr :D :D

Jak wypadnie nam mecz z ruskimi w Grudniu, to będzie ciekawie :lol: :C

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 20:00

Luker pisze: Inter sie nie wykazywal na przestrzeni ostatnich lat, ale strasznie mi przypominasz kibicow Milanu, ktorzy podobnie jak ty mowili o Serie A.
Czyżbyś słyszał plotki o jakiś planach wyrzucenia kilku najsilniejszych drużyn z LM i o jakiś karach dla innych? :wink:

Dirty mind
KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 20:05

ak wypadnie nam mecz z ruskimi w Grudniu, to będzie ciekawie :lol: :C
Ta to pierwszy raz w historii futbolu ktos przymarznie do murawy. Oby tylko Buffon do slupka nie przymarzl :wink:

Losowanie uwazam za dobre, aczkolwiek moglo byc lepsze. mecze z Realem i Zenitem beda bardzo ciezkie, co moze niestety odbic sie na wynikach w lidze :/ No chyba, ze nasz squad wytrzyma sezonowe obciazenia i pilkarze beda sie uzupelniac to wtedy mozna byc spokojnym.. Eh oby tak bylo :pray: .. Mimo wszystko trzeba byc dobrej mysli i wierzyc w osiagniecie postawionych celow :prochno:

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 21:53

Venomik pisze: Czyżbyś słyszał plotki o jakiś planach wyrzucenia kilku najsilniejszych drużyn z LM i o jakiś karach dla innych? :wink:
;p

W Europie nie trzeba tego robic. Nikt tam nie oszukuje(przynajmniej nic na to nie wskazuje) :D:D:D

Obrazek
Jack Daniels

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 22:05

Luker pisze: Kolejny fanatyk rzuca sie na mnie ze wszystkim co ma, tylko przez to, ze jestem interista, zgadza sie ?

Mourinho rzuca kasa na lewo i prawo... Hmmm no tak. Zobaczmy:

Muntari - 15 mln Euro
Mancini - 13 mln Euro

Cale 28 mln. Faktycznie. Szasta na lewo prawo. Nawet jak dodac do tego Quaresme, to i tak tylko o pare baniek przegonimy Fiore i Milan.

I o co ci biega z ta wymiana pol skladu? Ciekawe. Moze porownamy jak sie sklad Juve zmienil na przestrzeni 2 lat, a jak sie zmienil sklad Interu ? Cos mi sie wydaje, ze ta stabilnoscia to raczej sie Inter moze pochwalic. Oczywiscie, tu ma wplyw to co was spotkalo 2 lata temu, ale to nie ma nic do rzeczy. Ale to nie zmienia faktu, ze duzo sie u was zmienilo.

Jak na razie Milan znaczy duzo w Pucharze UEFA. Inter sie nie wykazywal na przestrzeni ostatnich lat, ale strasznie mi przypominasz kibicow Milanu, ktorzy podobnie jak ty mowili o Serie A. I powiem ci tak jak im mowilem wtedy. Nic nie trwa wiecznie. Inter szybciej wyplynie na szerokie wody, niz ci sie wydaje.

...

Co do losowania, to mamy po raz kolejny jedna z najlatwiejszych grup. Mialem nadzieje, na choc jednego mocniejszehgo rywala, jak Bayern lub Atletico, aby sie troche przetrzec z mocniejszymi przeciwnikami pod okiem Jose, ale nie ma co narzekac. Moze tak bedzie lepiej. Na pewno powinno byc latwiej, a to sie moze odbic na lige, bo jesli mniejszym nakladem sil awansujemy z grupy, to to na pewno sie przelozy na lige.

Co do pozostalych grup, to wierze we wszystkich, bo wszyscy maja jak najbardziej szanse wyjsc z grupy. Z wloskich druzyn, wy na pewno macie najgorsza sytuacje.
cóż widzę że masz problemy z interpretacją tekstu... a Tu nie chcemy dzieci neostrady

koniec tematu

ODPOWIEDZ