Liga Mistrzów 2008/2009
- Venomik
- Juventino
Nie, nie mogą.na pewno nie mogą? zmieniły się jakoś przepisy?
Nie, nie zmieniły się przepisy. Było tak cały czas.
Przypomnij sobie w jaki sposób LFC dostało się do Ligi Mistrzów.
Nie byli traktowani jako drużyna z żadnego państwa. My z Violą na 100% w grupie nie możemy się spotkać.
Dirty mind
- JuveFilip_8_
- Juventino
Jak mamy trafic na Bayer z drugiego koszyka??Venomik pisze:Wiesz, jak trafimy na taki bayern z drugiego koszyka...
Nie trafimy na nikogo z drugiego koszyka bo w naszej grupie TO MY BEDZIEMY Z DRUGIEGO KOSZYKA!!!
1. Ktos z pierwszego
2. MY
3. Ktos z trzeciego
4. Ktos z czwartego
halooo

_______
Sorki, to ja musze sie obudzic, napisales to zanim byl pewny podzial w koszykach

Sorki jeszcze raz

- ~LoKeR~
- Juventino
wymarzona grupa przeze mnie dla Juve
:
1 Chelsea [nie wiem czemu, ale mam nadzieję, że to z nimi spotkamy się w grupie]
2 Juventus
3 Basel
4 AAlborg // mam tylko nadzieję, że tu nie trafimy na Atletico bo będzie zacięta walko o fazę pucharową...

1 Chelsea [nie wiem czemu, ale mam nadzieję, że to z nimi spotkamy się w grupie]
2 Juventus
3 Basel
4 AAlborg // mam tylko nadzieję, że tu nie trafimy na Atletico bo będzie zacięta walko o fazę pucharową...

- steru
- Qualità Juventino
Nie przesadzam. Tak jak napisałem "Juventus przez wielu będzie uznawany za jednego z faworytów". Na papierze będzie wielu faworytów : uznanych za markę w Europie, za silny skład czy chociażby za to że dany zespół jest zawsze groźny. Ot cała moja filozofia. A czy ja się z nią zgadzam, to już moja słodka tajemnicaLuker pisze:Nie przesadzasz "troche" ?steru pisze:Nie ma co marudzić. Juventus siłą rzeczy przez wielu będzie uznawany jednym z faworytów LM.
Ja rozumiem entuzjazm z powrotu do CL, ale mierzmy sily na zamiary.
Poza tym Juventus jest jednym z faworytów w Serie A. Tak jak i Inter na przykład. Musisz przyznać, że faworyt do końcowego sukcesu w Serie A, może być również faworytem w LM...
- pan Zambrotta
- Juventino
Ja powiem tak - skład i rozstawienie na koszyki są bardzo dla nas korzystne. Losujemy z pierwszego koszyka atrakcyjnego giganta, a z pozostałych koszyków dostarczycieli punktów. Ja wiem, możemy trafić na Atletico+Fenerbahce, ale takie rzeczy to tylko w erze.
Trafimy na spokojną grupę. Punktów trzeba naciułać chociażby na ten ranking.
Liverpool, Panathinaikos i Aalborg.

Liverpool, Panathinaikos i Aalborg.
- Niasty
- Juventino
- Nevermind
- Juventino
Bez obrazy Luker.
Ale jak pokazaly nam ostatnie lata.. Juventus i Milan dochodzily najdalej z klubow Serie A na szczeblu rozgrywek CL.
Ja nadal uwazam, ze Scudetto wygra Inter, ale.. No wlasnie Juventus wedlug mnie daleko zajdzie w elitarnych rozgrywkach. Dalej niz Viola, Roma i Inter i pokusi sie o zwyciezctwo. Jak pokazaly nam ostatnie lata.. Puchar Champions League nie zawsze wygrywaly druzyny najsilniejsze.. Decydowalo szczescie.
Ja jestem przekonany, ze w tym roku dopisze wlasnie nam lud szczescia i dotrzemy przynajmniej do pol-finalu.
Jaka chcialbym grupe?
Lyon
Juventus
Celtic
AB Aalborg- Anorthosis Famagusta
Ale jak pokazaly nam ostatnie lata.. Juventus i Milan dochodzily najdalej z klubow Serie A na szczeblu rozgrywek CL.
Ja nadal uwazam, ze Scudetto wygra Inter, ale.. No wlasnie Juventus wedlug mnie daleko zajdzie w elitarnych rozgrywkach. Dalej niz Viola, Roma i Inter i pokusi sie o zwyciezctwo. Jak pokazaly nam ostatnie lata.. Puchar Champions League nie zawsze wygrywaly druzyny najsilniejsze.. Decydowalo szczescie.
Ja jestem przekonany, ze w tym roku dopisze wlasnie nam lud szczescia i dotrzemy przynajmniej do pol-finalu.
Jaka chcialbym grupe?
Lyon
Juventus
Celtic
AB Aalborg- Anorthosis Famagusta
- ewerthon
- Juventino
Masz racje, zwłaszcza szczeście jest niezwykle potrzebne, pokazał to Liverpool w sezonie 2004/2005. Już nie chcę tego przypominać, bo to źłe wspomnienia:P... ale wczoraj też mieli wielkie szczeście.Niasty pisze:Lige mistrzów nie zawsze wygrywają najlepsi to że tak jest to jeden wielki mit.
- Venomik
- Juventino
Jak pokazały ostatnie lata Milan zawsze awansował do LM.Ale jak pokazaly nam ostatnie lata.. Juventus i Milan dochodzily najdalej z klubow Serie A na szczeblu rozgrywek CL.
Nasza sytuacja jest specyficzna, gorsza kadra, krótsza ławka.
Uważasz, że to co sie działo 3-4 lata temu i więcej jest teraz ważniejsze w kwestii oceniania szans niż obecna kadra?
Dirty mind
- Gość
o zwycięstwo w LM będzie na prawdę ciężko ... tutaj każda drużyn z 1 i 2 koszyka na nawet kilka z 3 i 4 ma na to szanse ale nie wydaje mi się żeby nasz obecny skład był w stanie sięgnąć po to trofeum , chociaż przykłady porto, monaco , villarreal czy liverpool które nie były faworytami a potrafiły zajść bardzo daleko w LM i zeszłosezonowa mobilizacja Juventusu w walce z największymi przeciwnikami pokazuje , że może nasz zespół stać na niespodziankę.
co do grupy to z pierwszego koszyka chciałbym Real , Barce , Manchester United lub Chelsea <zawsze atrakcyjny przeciwnik , sprawdzimy sie na tle najsilniejszych a i może w tv pokażą> potem może być Celtic , Steaua <coś z polakiem w składzie > a z czwartego to wszystko poza Szachtarem i Atletico
co do grupy to z pierwszego koszyka chciałbym Real , Barce , Manchester United lub Chelsea <zawsze atrakcyjny przeciwnik , sprawdzimy sie na tle najsilniejszych a i może w tv pokażą> potem może być Celtic , Steaua <coś z polakiem w składzie > a z czwartego to wszystko poza Szachtarem i Atletico
- Gość
no w 2005 chyba nie był wielkim faworytem ...chyba raczej "czarnym koniem"drozdi pisze:chyba troche zły przykład podałeś. Może LFC nigdy nie jest głównym faworytem ale zawsze sie w stawce liczy i lekceważyć ich nie wolnokonop__ pisze:czy liverpool które nie były faworytami
- morfeuszrejowiec
- Juventino
a no tak, sorka, mój błąd~LoKeR~ pisze:na pewno nie mogą? zmieniły się jakoś przepisy? bo z tego co pamiętam, to w sezonie 2005/06 Chelsea i Liverpool grały w tej samej grupie...z Fiorentiną grać nie możemy, ponieważ nie mogą grać ze sobą w grupie drużyny z tego samego kraju
Grupa G:
Liverpool FC,
Chelsea Londyn,
Anderlecht Bruksela,
Betis Sevilla
- forzaragazzi
- Interista
Wiesz... Porto nie miało najsilniejszej kadry ale miało zdecydowanie najlepsza DRUZYNE - a to jest roznica. Tak pozatym Liga Mistrzów to tak naprawde puchar mistrzow. W rywalizacji mecz-rewanz decyduja detale.Niasty pisze:Lige mistrzów nie zawsze wygrywają najlepsi to że tak jest to jeden wielki mit.
Czy Porto wygrywając Champions League miało najlepszą kadre?Raczej nie.
By wygrać lige mistrzów trzeba mieć i wielkie umiejętności i niesamowitą doze szczęścia.
Niesamowicie dużo zależy od losowania...