Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:45

Niestety zwycięstwo interku, niestety to ostatni ich sukces, bo teraz my będziemy rządzić i dzielić 8) Fajny meczyk, nie powiem, że się nudziłem ;)

Gruppo Brusco

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:48

Sapo_JuveFan pisze:Niestety zwycięstwo interku, niestety to ostatni ich sukces, bo teraz my będziemy rządzić i dzielić 8) Fajny meczyk, nie powiem, że się nudziłem ;)
Pomódl się za to, żeby był ostatni... tylko to Ci pozostało.
Forza Inter!

Internazionalista

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:56

Jak ja kocham takie mecze. A jak moje serce ich nienawidzi, kołacze jak szalone. Dwie godziny bez oddechu. Opłaciły się.

Totti :pray:

FORZA INTER!

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2008, 23:58

Czemu my dyskutujemy tutaj ? ;p

Mecz swietny, chyba nikt nie narzekal kto ogladal. Totti nie strzelil karnego, to sie czesto nie zdarza :]

Mysle jednak, ze kazdy kto mecz ogladal przyzna, ze to Inter byl lepsza druzyna w calym meczu(pierwsza polowka i dogrywki Inter, druga polowa Roma) i zasluzylismy na zwyciestwo. Tak jak Roma zasluzyla na Puchar Wloch w maju, tak samo my wedlug mnie zasluzylismy dzis.

Swietna bramka De Rossiego, ale gole raczej z niczego dla Romy. Najpierw De Rossiego, pozniej samoboj. Mysle, ze wynik sprawiedliwy.

Miejmy nadzieje, ze to dobra rozgrzewka przed tym co nas w tym sezonie czeka :D

Obrazek
CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 00:08

Luker pisze:Czemu my dyskutujemy tutaj ? ;p
bo jak moze nie zauwazyles Roma grala w tym meczu..
mecz dosc ciekawy, szczegolnie ciekawy byly pojedynki Balloteliego z Cassettim ;] romanista chyba cos do niego ma :P czy inter byl lepszy? hmm jak pokazal mecz na remis, karne w zasadzie tez na remis :P mimo ze inter wygral to rownie dobrze Roma mogla zdobyc puchar. bez wiekszej przewagi zagral inter. brawa dal Romy bo przeciez grala na san siro i dwa razy odrobila straty, to sie liczy.

Zabek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 00:39

Luker pisze: Mecz swietny, chyba nikt nie narzekal kto ogladal. Totti nie strzelil karnego, to sie czesto nie zdarza :]
:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: Totti to do karnych nie powinien wogole podchodzic bo strzela co drugiego....Co do samego meczu to fajnie sie go ogladalo.Szczesliwie puchar trafia do Interu bo najwazniejszy czlowiek w Romie nie trafia karnego.A co do Interu to ich gra przypomina bardzo gre Niebieskich z Angli kiedy trenowal ich Jose.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 00:48

Fajnie wygląda Polskie forum Juventusu, gdzie podrząd wypowiada się trzech kibiców interu.

No cóż ... Totti. Mecz w sumie ciekawy, ale na remis. Interesują mnie wywiady pomeczowe. Zobaczymy co powie Jose 8)

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 09:07

CzarnyZkultury pisze:mecz dosc ciekawy, szczegolnie ciekawy byly pojedynki Balloteliego z Cassettim ;] romanista chyba cos do niego ma
Może to przez te buńczuczne wypowiedzi Balotelliego przed meczem... :C

Co do samego meczu to równie dobrze Roma mogła wygrać i nikt nie mógłby mieć o to pretensji...
Obie drużyny miały swoje okazje i obie ekipy spokojnie mogły wygrać puchar.Karne to była loteria...
Ogólnie Totti nie zagrał wielkich zawodów a ten karny to było zwienczenie jego słabej postawy...

Obrazek
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 09:21

Nie no, troche obiektywizmu panowie. Gdzie mecz na remis?

Roma nas 2 razy gonila. Gol De Rossiego z niczego, nie mowiac juz o drugim golu w 90'tej. Chyba mi nie powiecie, ze gol po ladnej skladnej akcji.

Jesli ktos tu mial szczescie to Roma. Inter to powinien wygrac w regularnym czasie gry, a ze zrzadzenie Boze im dalo gol z przypadku w 90 minucie to ich szczescie, nie narzekam.

Ale oddjacie to co komu sie nalezy.

Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 11:07

Wiesz Luker, bramki dla Interu też nie padły po składnych akcjach. Pierwsza gdy przypadkowo piłka trafiła do Muntariego, druga już w ogóle sprezentowana przez rywali.

Dirty mind
Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 13:21

Luker pisze:Nie no, troche obiektywizmu panowie. Gdzie mecz na remis?

Roma nas 2 razy gonila. Gol De Rossiego z niczego, nie mowiac juz o drugim golu w 90'tej. Chyba mi nie powiecie, ze gol po ladnej skladnej akcji.

Jesli ktos tu mial szczescie to Roma. Inter to powinien wygrac w regularnym czasie gry, a ze zrzadzenie Boze im dalo gol z przypadku w 90 minucie to ich szczescie, nie narzekam.

Ale oddjacie to co komu sie nalezy.

Rozumiem ze ten post piszesz głównie do mnie...Więc...nie umniejszam sukcesu Interu skoro wygrali to zasłużenie i za to należy im się

:bravo: .
O ile w pierwszej połowie Inter zdecydowanie zdominował Rome to w drugiej Rzymianie przycisneli.(może to było spowodowane obroną wyniku przez ekipe Mourinho).Inter oddał gościom pole czego wynikiem była bramka De Rossiego której raczej za przypadkową bym nie uznał po prostu Inter zostawił go bez krycia...
Dogrywka to lekka przewaga gospodarzy a rzuty karne to była loteria...
Ale pozatym jeśli piszesz że zrządzenie losu dało bramke Vucinica to ja jestem zdanie że los też dał bramke Muntariego...

Ale mimo wszystko Inter rzeczywiście pokazał klase i widać było tu już ręke Mourinho ,znakomity pressing utrudniający gre Romie (jednym słowem zabiegali Rome)to wszystko powodowało że Roma praktycznie w pierwszej połowie nie potrafiła rozegrać piłki dlatego tym bardziej dziwi mnie to że Inter w drugiej połowie się cofnął...Widać także że Inter jest skonsolidowany i że organizacja gry jest dużo lepsza niż za Manciniego.

Dobra ,dosyć tych pochwał... :prochno:

Obrazek
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 13:33

Venomik pisze:Wiesz Luker, bramki dla Interu też nie padły po składnych akcjach. Pierwsza gdy przypadkowo piłka trafiła do Muntariego, druga już w ogóle sprezentowana przez rywali.
Jakto przypadkowo?

Akcja, gdzie w polu karnym rywala byl Mancini, Ibra, Muntari i chyba Stankovic, to jest przypadkowa? Jak w przypadkowej akcji, tylu pilkarzy jest tak blisko bramki rywali?

Przed strzalem Muntariego byla tyka, tak apropos, wiec on po prostu dobil pilke.

Gol Balotelliego zgadza sie, taki jak Romy, ale mialem na mysli glownie pierwszego naszego gola.

Porownajmy sytuacje bramkowe, strzaly. Ibra mogl 2 gole spokojnie strzelic juz w pierwsych 15 minutach, raz gdy swietnie ogral Juana, a drugi raz po zagraniu Figo. Jakie Roma miala dosc klarowne sytuacje? Okaka w dogrywce, i ?

W strzalach, jesli dobrze pamietam, to po meczu Rai pokazala statystyke, byla roznica okolo 5 strzalow z korzyscia dla nas.

Obrazek
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2008, 13:50

Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować zdobycia Superpucharu.
Mecz rzeczywiście był ładny, bardzo podobała mi się gra Balotelliego a Inter udowodnił że ciężko będzie odebrać mu scudetto co oznacza, że ten sezon zapowiada się bardzo pasjonująco.
Gdy Totti nie strzelił karnego wiedziałem że puchar zostanie w Mediolanie i nie pomyliłem się, no cóż bywa.
Teraz czekamy na start ligi i zobaczymy co się będzie dziać.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 14:49

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=838166

Jeremy Menez utalentowany francuski skrzydłowy i gwiazda AS Moniaco jeszcze dziś powinien zostać zawodnikiem Romy. Media podają że Roma zapłaci za 21-letniego zawodnika około 14mln Euro

moim zdaniem to bardzo dobry zakup ze strony klubu ze stolicy... nie ma wątpliwości-po transferach jakich dokonali nasi rywale sezon zapowiada sie bardzo ciekawie

Obrazek
L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2008, 17:25

Jesli mowa o rywalach, to jeszcze tylko brakuje wisienki na torcie ze strony Interu :>

Ale ciii, nie zapeszajmy, nie zapeszajmy :]

Obrazek
ODPOWIEDZ