Trofeo Birra Moretti:JUVE0-0k.5-4 Napoli,JUVE 0-0k.5-4 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 19:25

Dobry jest ten filmik w szatni :D
Legro na początku zdenerwowany jakby żelu do włosów mu zabrakło :D
A poźniej Ranieri: "Nick!" I wszystko jasne :D
Molinaro wszystko ładnie lekko przyjemnie jakby na plaże miał zaraz iść sie opalać :D

Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 20:34

Turniej towarzyski jak to turniej towarzyski wszyscy grali na pół gwizdka. Mecz z Napoli w ogóle bez historii. Co do meczu z Milanem można stwierdzić, że mamy lepszą od młodzież od nich :lol: Denerwowała mnie trochę nieporadność Juve dominowaliśmy przez całe 45 minut, a stworzyliśmy zaledwie dwie dobre okazje bramkowe. Oprócz meczu z Artmedią to ostatnio coś mało bramek strzelamy. Zwycięstwo cieszy, gra już nie tak bardzo. Ale będzie lepiej :D

Ps. Filmik z szatni po prostu wymiata :lol: :lol: :lol:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 21:02

Juventino90 pisze:Ale rowniez cale juvepoland.com zle pisze nazwisko tego gracza bo Albin ma na nazwisko Ekdahl a nie "Ekdal".
Możesz to czymś porzeć, czy to licentia poetica?
Bobek1991 pisze:Dobry jest ten filmik w szatni :D
Legro na początku zdenerwowany jakby żelu do włosów mu zabrakło :D
A poźniej Ranieri: "Nick!" I wszystko jasne :D
Molinaro wszystko ładnie lekko przyjemnie jakby na plaże miał zaraz iść sie opalać :D
Masz gdzieś może link do w/w?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
darasjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 21:12

Łukasz pisze: Masz gdzieś może link do w/w?
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=18024
(Ranieri rozmawia z zawodnikami w szatni)

Obrazek
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 21:57

Mam pytanie do kogoś bardziej rozgarniętego: po wręczeniu pucharu Nick'owi :D kobieta coś jeszcze przeczytała i wyszedł Pessotto, odebrał coś tam. Posklejałam sobie różne rzeczy i wyszło mi że Pavel Nedved dostał nagrodę Fair Play i odebrał ją G. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy wyszedł mi z puzzli dobry obrazek?

I jeszcze tak odnośnie reklam. Pierwszy raz widziałam reklame wody z Alexem podczas Euro i oczywiście jako człowiek buszu musiałam sie wydrzeć we włoskim barze "ALEX!!"...muszę przyznać że za każdą następną emisją nie mogłam się powstrzymać, ale krzyczałam już nieco ciszej :-D

'this crazy shine it never lets you die'
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 22:34

Łukasz pisze:
Juventino90 pisze:Ale rowniez cale juvepoland.com zle pisze nazwisko tego gracza bo Albin ma na nazwisko Ekdahl a nie "Ekdal".
Możesz to czymś porzeć, czy to licentia poetica??
W Szwecji Albin pisza "Ekdahl" a nie Ekdal..
Wystarczy poszukac w internecie na pierwszej lepszej stronie internetowej.

A to pierwsza strona jaka mi sie wyswietlila wpisujac nazwisko w google
"http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 2535168.ab".

Dlaczego po podrozy do Italli jest inaczej? Nie mam pojecia.. Jednak pamietam pierwszy news na juvepoland.com chyba ze stycznia, kiedy to pisano nazwisko Albina "Ekdahl".

Mozliwe, ze dwie pisownie nazwiska sa prawidlowe..

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 22:38

darasjuve pisze:
Łukasz pisze: Masz gdzieś może link do w/w?
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=18024
(Ranieri rozmawia z zawodnikami w szatni)
Uwielbiam takie filmiki - ciekawostki. Kulisy : )
Ranieri najprawdopodobniej dostał wyjściowy skład Napoli, po chwili zawołał Legro. Usłyszałem, jak mówił do niego nazwiska Rinaudo, Cannavaro i Zalayeta - pewnie chodziło o krycie czy coś przy stałych fragmentach gry. Nick odpowiedział, coś do Rinaudo. Fajnie by było, jakby ktoś z JP, znający włoski mógł to przetłumaczyć : )

Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 22:58

NeBu pisze:Mam pytanie do kogoś bardziej rozgarniętego: po wręczeniu pucharu Nick'owi :D kobieta coś jeszcze przeczytała i wyszedł Pessotto, odebrał coś tam. Posklejałam sobie różne rzeczy i wyszło mi że Pavel Nedved dostał nagrodę Fair Play i odebrał ją G. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy wyszedł mi z puzzli dobry obrazek?
Też mi się tak wydaję ale na 100% pewny nie jestem :wink:

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 23:10

Juventino90 pisze:W Szwecji Albin pisza "Ekdahl" a nie Ekdal..

A to pierwsza strona jaka mi sie wyswietlila wpisujac nazwisko w google
"http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 2535168.ab".
W tytule newsa jest "Ekdahl", a w jego treści 3 razy piszą "Ekdal", dziwne. Być może to literówka a być może obie formy są prawidłowe, choć oficjalna zgłoszona do UEFA jest bez "h".

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 23:13

W Szwecji Albin piszą "Ekdahl" a nie Ekdal..
Gdyby to było faktycznie takie proste...
Szwedzka wikipedia pisze już o Ekdalu, tak samo jak mnóstwo szwedzkich stron internetowych. Tak samo Ekdal jest na wielu szwedzkich stronach - sprawdzałem.
A co ciekawiej: są i strony gdzie czasami jest tak, czasami tak. Choćby tutaj. A tego jest wiele więcej.
Czyżby juz, o dziwo, w jego ojczystym kraju były dwie różne pisownie nazwiska? W google imie i nazwisko jego ojca otrzymałem mnóstwo wyników dla "Lennart Ekdal" jak i "Lennart Ekdahl".

EDIT: zostałem uprzedzony :)

Dirty mind
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 23:24

Coz. Widocznie obie formy sa poprawne..
Ja sugeruje sie pierwszym newsem na juvepoland.com o Szwedzie.. Pierwszy raz jego nazwisko wyczytalem jako "Ekdahl"..
Zreszta to nie ma znaczenia..

Chociaz chodzby taka gra jak Football Manger o swietnej bazie danych przedstawia Albina jako Ekdahla.

Co do Birra Moretti. Ciekaw jestem, jakie odszkodowanie zaplacil Inter za rezygnacje z turnieju..

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 00:13

Inter nie wystąpił, więc i atmosfera była bardzo sympatyczna ;) Z tego całego turnieju najbardziej spodobały mi się ujęcia, na których widać było uśmiechniętego Gianlucę Pessotto przed drzwiami szatni i podczas karnych z Milanem... Swoja drogą z Chimentiego fajny chłop ;) Szkoda, że nasi piłkarze nie pokazali się z dobrej strony... tylko karne ładnie strzelali

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 07:07

Ja zostanę przy "Ekdal" W końcu jest używane we Włoszech i to ma na koszulce więc myślę, że ta forma jest najbardziej prawidłowa. Ja też pamiętam, że na początku JP pisało Ekdahl, ale przyporządkuję sie do "włoskiej" nazwy, obecnej.

No, filmik wymiata. Więcej takich materiałów, jeżeli będzie taka możliość. Chciałbym np zobaczyć pół godz w szatni przed meczem Champions League albo Serie A z Interem czy Milanem. To by było dopiero ciekawe. Ale ten też wymiata :D

Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2008, 14:00

Niestety meczu nie było dane mi oglądać z powodu wyjazdu :cry: . Więc o grze poszczególnych piłkarzy wypowiedzieć się nie mogę. Jednak cieszę się, że wygraliśmy ten turniej przy okazji wygrywając z Milanem :D .

Zablokowany