Trofeo Birra Moretti:JUVE0-0k.5-4 Napoli,JUVE 0-0k.5-4 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Drughi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 10:54

Zdążyłem obejrzeć mecz milan - Juventus i co tutaj ciekawego napisać? Należy przede wszystkim zaznaczyć to, że był to pojedynek dwóch fenomenalnych golkiperów oraz to, że wczoraj bardzo przyzwoicie zagrał Tiago, co zdarzało mu się do tej pory bardzo rzadko. Pozytywnie mnie zaskoczył, co i tak nie zmienia faktu, że nie chce go widzieć w trykocie Juventusu. Rossi przypominał jeźdźca bez głowy, bardzo dużo strat. Amauri miał okazję po dośrodkowaniu Nedveda, ale na posterunku stał golkiper milanu. Miałby jeszcze jedną szansę gdyby nie Nedved, który wygarnął mu piłkę i mijając bramkarza niecelnie dośrodkował. I na koniec strzał na wiwat Pasquato. Ile to było 6 metrów? Straszna amatorszczyzna. I dochodzi do tego uraz Nedveda. Dlaczego Juventus w ogóle uczestniczy w takich śmiesznych pucharkach? Szkoda zdrowia graczy. Ogólnie mecz totalnie nudny. Bardzo dużo chaosu.

PS: Cóż to za gwiazda śpiewała tuż przed meczem Juventusu z milanem? Wizualnie była strasznie konkretna, z talentem już troszkę gorzej.

Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 11:09

tabo89 pisze:Zespoły zagrają ze sobą systemem każdy z każdym po 45 minut (2 x 22,5 minuty). Zwycięska drużyna otrzymuje trzy punkty, natomiast w przypadku remisu o wyniku decyduje konkurs tzw. shootoutów (karne podobne do hokejowych, gdzie bramkarza trzeba pokonać biegnąc z okolic 30 metra i oddając strzał do bramki w ciągu 6 sekund) Zwycięzca shoot-outów otrzymuje dwa punkty, przegrany jeden.
No wlasnie cos mi nie gralo. Z tego co widze to jednak byly zwykle karne.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 11:16

Na oficjalnej dwa dni przed meczem było napisane, że będą normalne rzuty karne :)

Dirty mind
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 12:10

Juventino90 pisze:Ekhdal przychodzil do zespolu jako ofensywny pomocnik.. A dzisiaj przypominal mi bardziej defensywnego pomocnika..
Widocznie Ranieri wcale nie potrzebuje playmakerow, skoro nawet takich graczy chce przekwalifikowac..
A ile razy widziałeś Ekdala przed transferem do Juve, że wiesz dokładnie jako kto przychodził i nawet że Ranieri go przekwalifikował?
No i widać nie potrzebuje w środku playmakerów, trzeba było obejrzeć Trofeo Birra Moretti, by wysnuć tak błyskotliwy wniosek.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 12:57

Belialek pisze:
tytus71 pisze: Młody Szwed był wyróżniającą się postacią w naszej ekipie, zagrał chyba najlepiej spośrób środkowych pomocników (był zaskakująco pewny, jak na swój wiek 8) )
i podtrzymuje swoja oponie dot. Ekdala - gral bezbarwnie, podawal niecelnie... z tego co pamietam to to mial byc ofensywny pomocnik, a gral tylko do tylu - def pomoc mamy zdaje sie obstawiona?.
To, że wydawało Ci się, że Ekdal będzie grał ofensywnie wcale nie oznacza, iż zagrał słabo :roll: Grał wczoraj na pozycji środkowego pomocnika i z tej roli wywiązywał się bardzo dobrze; najlepiej spośród tych, których wczoraj na tej pozycji oglądaliśmy... Jeżeli tego nie widziałeś, a uważasz, że Tiago zagrał dobrze, to my nie mamy o czym rozmawiać...
Belialek pisze:
tytus71 pisze:Pasquato widziałeś?

widzialem jego strzal do prawie ze pustej bramki z 6 metrow. napastnikow rozlicza sie z bramek, ZADEN napastnik nie zagral tak, aby pisac o nim ze gral dobrze.

Za to Rossi nie przestrzelił z kilku metrów z woleja (swoją drogą po znakomitym zagraniu EKDALA)... :roll: Uprzedziłeś się chyba do tego młodziana, bo nie wiem jak można było nie dostrzec jego dobrej gry...
Belialek pisze:
tytus71 pisze: Odnośnie Nedveda też się zagalopowałeś, to już nie ten Pavel co kilka sezonów temu. Owszem, ma przebłyski, ale niestety coraz to rzadziej... :(
wystarcyz zobaczyc jak wygladala nasza gra jak Pavel zszedl z boiska... jesli tego nie zauwazyles, to moze faktycznie powinienes sie przerzucic na plywanie synchorniczne :wink:
Heh, trudno, żeby gra wyglądał lepiej, gdy za doświadczonego, utytułowanego piłkarza wchodzi młody, przestraszony Castiglia... :roll: Nie napisałem, że Pavel grał słabo, ale od opini, że bez niego nie widzę gry Juve jestem bardzo daleki... :wink:
FelekJUVE pisze:Czy wyscie powariowali? Rossi byl najlepszym naszym mlodzianem na tym turnieju! Ciagnal gre do przodu, dryblowal, przezucal, podawal prostopadle pilki i byl najaktywniejszym zawodnikiem!
Znakomity przykład tego, jak bezproduktywnie biegając można zrobić wrażenie na przypadkowym widzu... Rossi nie ciągnął gry, a próbował to robić; nie dryblował, a starał się dryblować... Gdzie Ty widziałeś przerzuty i prostopadłe piłki?! :roll: Owszem, trzeba mu oddać, że się starał i to bardzo, ale w większości wypadków jego starania spełzały na niczym (zwłaszcza z Napoli, kiedy naprzeciw siebie miał solidnych obrońców, a nie jakiegoś leszczyka, jak to było w meczu z Milanem...)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 12:58

Musialem go widziec? Wybacz mi nie mam mozliwosci ogladania zaplecza ligi Szwedzkiej.Wiem jakim byl zawodnikiem.. Wiem to z opisow i relacji znajomych. Porownywany byl w Szwecji do Ibrahimovicia..
A ten zawodnik w defensywie raczej nie gra..

Zreszta Ekhdal ma inne walory niz defensywny pomocnik. Jest szczuply, slaby fizycznie. Powiedzialbym, ze z figury i urody przypomina dziewczyne :roll: . Jego atutem jest technika a nie ustawianie sie i przechwyty.

Dla mnie ustawienie Ekhdala w meczach o Puchar Birra Moretti bylo kompletnym nieporozumieniem.
RavaneVialli pisze:No i widać nie potrzebuje w środku playmakerów, trzeba było obejrzeć Trofeo Birra Moretti, by wysnuć tak błyskotliwy wniosek.
:prochno:

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 13:02

Porownywany byl w Szwecji do Ibrahimovicia..
Do Kima Kallstroma.
Na oficjalnej dwa dni przed meczem było napisane, że będą normalne rzuty karne
A szkoda że zrezygnowali z egzotycznej wersji jedenastek.

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 13:13

Juventino90 pisze:Musialem go widziec? Wybacz mi nie mam mozliwosci ogladania zaplecza ligi Szwedzkiej.Wiem jakim byl zawodnikiem.. Wiem to z opisow i relacji znajomych. Porownywany byl w Szwecji do Ibrahimovicia..
Ja także nie oglądałem go przed transferem. W Szwecji cała ta medialna karuzela z Ekdalem wynikała z tego, że jest synem jakiegoś znanego prezentera telewizyjnego i porównania do Ibrahmovicia były raczej na miarę oczekiwania, iż Ekdal będzie podobną gwiazdą a niekoniecznie odnośnie pozycji na boisku... Tym bardziej, że Zlatan też nie jest przecież ofensywnym pomocnikiem. Tymczasem Ekdal w każdym meczu, w którym grał u nas, występował jako typowy środkowy pomocnik i na tej pozycji spisuje się dobrze, mimo słabej postury pokazał już umiejętności defensywne, jakich przez pół roku nie pokazał choćby Almiron.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 15:53

RavaneVialli pisze:
Juventino90 pisze:Musialem go widziec? Wybacz mi nie mam mozliwosci ogladania zaplecza ligi Szwedzkiej.Wiem jakim byl zawodnikiem.. Wiem to z opisow i relacji znajomych. Porownywany byl w Szwecji do Ibrahimovicia..
Ja także nie oglądałem go przed transferem. W Szwecji cała ta medialna karuzela z Ekdalem wynikała z tego, że jest synem jakiegoś znanego prezentera telewizyjnego i porównania do Ibrahmovicia były raczej na miarę oczekiwania, iż Ekdal będzie podobną gwiazdą a niekoniecznie odnośnie pozycji na boisku... Tym bardziej, że Zlatan też nie jest przecież ofensywnym pomocnikiem. Tymczasem Ekdal w każdym meczu, w którym grał u nas, występował jako typowy środkowy pomocnik i na tej pozycji spisuje się dobrze, mimo słabej postury pokazał już umiejętności defensywne, jakich przez pół roku nie pokazał choćby Almiron.
Nie pokazał Almiron, nie pokazał Tiago i śmiem twierdzić, że do tej pory nie pokazał jeszcze Poulsen... Dlatego gadanie, że Ekdal to jedyny młodzian, który zawodzi, jest totalną głupotą :roll: Jeżeli w wieku 18 lat chłopak mając na przeciw siebie Seedorf'a i Ambrosini'ego wykazuje taki spokój w swojej grze - będę z niego ludzie :wink:

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 16:20

Nie, nie musisz ogladać zaplecza ligi szwedzkiej, ale nazwisko mógłbyś pisać poprawnie. Mi się bardzo podobała gra Szweda, a jego zagranie do Rossi'ego było świetne. Podobne do tego Alexa do Treze w meczu z Livorno. Chciałbym żeby to ona grał w Coppa Italia i trener próbował go w ldze ze słabszymi drużynami.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 16:30

matekkuba pisze:Nie, nie musisz ogladać zaplecza ligi szwedzkiej, ale nazwisko mógłbyś pisać poprawnie. .
No zoabcz czepiasz sie mnie.. Masz racje zle napisalem nazwisko.. Ale rowniez cale juvepoland.com zle pisze nazwisko tego gracza bo Albin ma na nazwisko Ekdahl a nie "Ekdal".

To moja zwykla literowka ;]

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 16:43

Ciężko mówić, że Ekdal to błąd, skoro tak piszą jego nazwisko na oficjalnej stronie Juventusu i taki ma napis na koszulce :)

Dirty mind
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 17:02

No właśnie, ale mniejsza o to. Ekdal moim zdaniem grał bardzo pewnie i spokojnie na wczorajszym turnieju, a że grał jako środkowy pomocnik to wywiązywał się ze swoich zadań w 100%.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 18:55

Podczas meczu z Napoli była krótka reklama, chyba wody jakiejś. Wydawało mi się, czy tam był Alex? :-D Mam mecz ale nie wiem w której to minucie było

EDIT: Już znalazłem odp. Reklama do pobrania z jp :D

Swoją drogą ma Alex zdolności aktorskie, poza boiskiem oczywiście.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2008, 19:02 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 2 razy.

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2008, 19:00

Bobek1991 pisze:Podczas meczu z Napoli była krótka reklama, chyba wody jakiejś. Wydawało mi się, czy tam był Alex? :-D Mam mecz ale nie wiem w której to minucie było
Nom, to był Del Piero :) Było to chyba w przerwie meczu Juve-Napoli. Widziałem tez reklamę skuterów z Alexem...

Zablokowany