Trofeo Birra Moretti:JUVE0-0k.5-4 Napoli,JUVE 0-0k.5-4 Milan
- Belialek
- Juventino
hmm wedlug mnie to on oberwal w okolice achillesa od tego mlodego czarnoskorego pilkarza milanu...Juventino90 pisze: Winy pilkarza atakujacego nie widze.. Zwyczajnie Nedved zle stanal na murawie.
co do meczu:
Buffon jest juz tyle sezonow w klubie, jego marzeniem jest strzelic bramke a tu przychodzi taki Chimenti i pyka gola bez problemow

Tiago: chyba bardzo chce sie pokazac (ciekawe czy potencjalnemu pracodawcy, czy Ranieremu), szukal gry, bardzo aktywny - pozytywne zaskoczenie...
Amauri: cos slabiutko... i to nie pierwszy raz.
Chimenti: pewniak. takiego rezerwowego bramkarza nam trzeba bylo
Rossi: oby tak dalej

Ekdal: zupelnie niewidoczny na boisku
Legro: jak zawsze pewnie, jak zawsze skutecznie.
Giovinco: szybki jak diabli

Nedved: tutaj nawet nie musze komentowac, bo to juz marka sama w sobie. trzyma cala gre... strach pomyslec co to bedzie jak jego zabraknie...
reszta zawodnikow jakos sie nie wyrozniala, grali na przecietnym poziomie. cieszy fakt ze nie stracilismy ani jednej bramki z jednej strony, z drugiej troche razi brak skutecznosci w ataku (Amauri gral 90 minut, i oprocz jednego groznego strzalu glowa nie pokazal nic specjalnego)
Bardzo pozytywnie oceniam za to ex-juventinich Zalayete i Blasiego z Napoli, naprawde dobrzy gracze. na uznanie zasluguje rowniez Santacroce
- darasjuve
- Juventino
No właśnie. Martwi mnie troche Jego dyspozycja.Belialek pisze:Amauri: cos slabiutko... i to nie pierwszy raz.
Zaczął dobrze, a później co mecz to grał przeciętnie.
Fakt, dzisiaj był pewny, ale nie nazwałbym Go pewniakiem,Belialek pisze:Chimenti: pewniak. takiego rezerwowego bramkarza nam trzeba bylo
ze względu na wcześniejsze mecze.
Jedyny młodzian, który moim zdaniem do tej pory gra słabo.Belialek pisze:Ekdal: zupelnie niewidoczny na boisku

- wojczech7
- Juventino
Bez urazy, ale Ty chyba masz coś z oczami, albo na piłce znasz się tak, jak ja na pływaniu synchronicznymBelialek pisze:
Tiago: chyba bardzo chce sie pokazac (ciekawe czy potencjalnemu pracodawcy, czy Ranieremu), szukal gry, bardzo aktywny - pozytywne zaskoczenie...
Rossi: oby tak dalej![]()
Ekdal: zupelnie niewidoczny na boisku
Giovinco: szybki jak diabliale mysle ze jednak to nie jego pozycja - niestety warunki fizyczne raczej nie pozwola mu na skuteczna gre w ataku
Nedved: tutaj nawet nie musze komentowac, bo to juz marka sama w sobie. trzyma cala gre... strach pomyslec co to bedzie jak jego zabraknie...
reszta zawodnikow jakos sie nie wyrozniala, grali na przecietnym poziomie. cieszy fakt ze nie stracilismy ani jednej bramki z jednej strony, z drugiej troche razi brak skutecznosci w ataku (Amauri gral 90 minut, i oprocz jednego groznego strzalu glowa nie pokazal nic specjalnego)

Odnośnie Nedveda też się zagalopowałeś, to już nie ten Pavel co kilka sezonów temu. Owszem, ma przebłyski, ale niestety coraz to rzadziej...

Reszta się Twoim zdaniem nie wyróżniała? Pasquato widziałeś? O wiele lepsze zawody od tych Rossiego, którym się tak 'uradowałeś'... Śmiem twierdzić, że zagrał nawet lepiej od Giovinco, który pokazał tylko małą próbkę swoich możliwości :roll:
Zgodzę się odnośnie Amauriego; oczekujemy od niego o wiele więcej, niemniej to typ napastnika, który potrzebuje wsparcia ze strony partnerów z pomocy, a za dużo go nie uświadczył... Myślę, że gdy podaniami będzie go obsługiwał Camor, Alex, czy Giovinco w wyższej formie, pokaże, na co go tak naprawdę stać
Ogólnie rzecz biorąc bardzo dziwna ta Twoja ocena, no ale każdy ma prawo do swojej subiektywnej opinii
- figc1898
- Juventino
Wreszcie Juve wygrywa turniej przed sezonem zasadniczym 2008/2009. Oglądając ostatni mecz Juve - Milan doszłem do wniosku, że były to potyczki piłkarzy Primavery i bezapelacyjnie lepiej wypadli bianconeri. No ale to był turniej towarzyski, Ranieri sprawdził jeszcze więcej zawodników i będzie miał jeszcze nie jeden raz wystawić młodych graczy w Serie A, bo jak na razie to szerzy się plaga kontuzji jak zobaczyłem Nedveda i dwóch ludzi niosących go.
Chimenti strzelił karnego na rozwalenie emocji i nerwów a chciałbym widzieć Buffona jak strzela karnego. Kiedyś sam nawet o tym mówił, że czego jeszcze nie zdobył to tylko strzelenie bramki i na to czekam Gigi.
Chimenti strzelił karnego na rozwalenie emocji i nerwów a chciałbym widzieć Buffona jak strzela karnego. Kiedyś sam nawet o tym mówił, że czego jeszcze nie zdobył to tylko strzelenie bramki i na to czekam Gigi.
- Bobeknaklo
- Juventino
Ekdal już nas przyzwyczaił, że jest typem pomocnika który pracuje ciężko i tą pracę ciężko dostrzec, mówicie, że niewidoczny bo może mało było go widać w akcjach z przodu, mało lub w ogole strzelał. Ale ładnie rozgrywał, z pierwszej kilka razy pograł. Rossi albo ma jakoś pecha albo nic z niego nie będzie bo ma duże chęci ale nie za bardzo mu wychodzi
Obym się mylił

- roger
- Milanista
meczu nie ogladalem, ale po tym co koledzy piszecie, to Juve bylo najlepsza druzyna tego mini-turnieju:), fajnie, ze mlodziez mogla sie pokazac, na pewno przyda im sie takie doswiadczenie. gratulacje dla Juve za zwyciestwo i powodzenia w Bratyslawie.
brigate rossonero
- Niasty
- Juventino
Ekdal zagrał naprawdę niezłe zawody,pododnie jak Pasquato.Tiago tak jak zwykle znów pasywny zero odpowiedzialności za gre tylko wybieranie najprostszych nie zawsze najlepszych rozwiązań.
Giovinco w pierwszym meczu tez grał dobrze, ale zachwyty nad nim na razie zostawiam na pozniej bo i tak nie pokazał pełni swoich możliwości.Chimenti tym razem pewnie a w karnych to już wogóle była sielankowa atmosfera
.
Amauri coś ostatnio zawodzi widać że nie jest jeszcze w najwyzszej formie.Tylko szkoda tej kontuzju Pavla.
Giovinco w pierwszym meczu tez grał dobrze, ale zachwyty nad nim na razie zostawiam na pozniej bo i tak nie pokazał pełni swoich możliwości.Chimenti tym razem pewnie a w karnych to już wogóle była sielankowa atmosfera

Amauri coś ostatnio zawodzi widać że nie jest jeszcze w najwyzszej formie.Tylko szkoda tej kontuzju Pavla.

- bolec_juve
- Juventino
No bardzo dobrze to wyglądało jeśli chodzi o poszczególnych zawodników, nie mieliśmy takiej siły ofensywnej jak normlanie ale wraz ze szczęsciem wygraliśmy w karnych.Widac jak na luzie zawodnicy podeszli do tego chocby przy karnych uśmieszki Chimentiego i Kalaca i różne takie, no i oczywiście martwi kontuzja Pavla, oby nic poważnego. :doh:
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- FelekJUVE
- Juventino
tytus71 pisze:
Rossi owszem starał się, biegał, ale był w tym wszystkim bezproduktywny... :roll:
Czy wyscie powariowali? Rossi byl najlepszym naszym mlodzianem na tym turnieju! Ciagnal gre do przodu, dryblowal, przezucal, podawal prostopadle pilki i byl najaktywniejszym zawodnikiem! Jak dla mnie to on jest wielkim talentem z wielkim potencjałem! Ekdal moze go z pare razy widzialem przy pilce! Tez mial pare ladnych odbiorow! Pasquato hm... oprocz jednego zwodu w polu karnym i przestrzelenia 100% to zawiele nie pokazalBobek1991 pisze: Rossi albo ma jakoś pecha albo nic z niego nie będzie bo ma duże chęci ale nie za bardzo mu wychodziObym się mylił
- JuveR
- Juventino
A mi się Pasquato bardzo podobał, tą setkę może i zmarnował ale za to potrafił ją sobie wypracować kiwając obrońcęFelekJUVE pisze:tytus71 pisze:
Rossi owszem starał się, biegał, ale był w tym wszystkim bezproduktywny... :roll:Czy wyscie powariowali? Rossi byl najlepszym naszym mlodzianem na tym turnieju! Ciagnal gre do przodu, dryblowal, przezucal, podawal prostopadle pilki i byl najaktywniejszym zawodnikiem! Jak dla mnie to on jest wielkim talentem z wielkim potencjałem! Ekdal moze go z pare razy widzialem przy pilce! Tez mial pare ladnych odbiorow! Pasquato hm... oprocz jednego zwodu w polu karnym i przestrzelenia 100% to zawiele nie pokazalBobek1991 pisze: Rossi albo ma jakoś pecha albo nic z niego nie będzie bo ma duże chęci ale nie za bardzo mu wychodziObym się mylił

- Nevermind
- Juventino
Ekhdal przychodzil do zespolu jako ofensywny pomocnik.. A dzisiaj przypominal mi bardziej defensywnego pomocnika..
Widocznie Ranieri wcale nie potrzebuje playmakerow, skoro nawet takich graczy chce przekwalifikowac..
A Rossi? Mecz mu nie wyszedl? Ehh.. Mi sie podobala jego wola walki i chec wygranej. Byl bardzo aktywny.. A ja lubie pilkarzy, ktorzy gryza trawe.
Pewnie w meczach oficjalnych nie zagra, ale potencjal ma spory..
PS: Kim jest zawodnik Milanu o nazwisku "Osuji" bo wiem tylko tyle, ze to zawodnik Primavery i wystepuje na pozycji pomocnika. A wygladal jak taki maly oszolomiony chlopaczek z Afryki..
Az dziw bierze, ze w takim strescie ustrzelil karnego..
PS 2:
Zadziwijace..
Widocznie Ranieri wcale nie potrzebuje playmakerow, skoro nawet takich graczy chce przekwalifikowac..
A Rossi? Mecz mu nie wyszedl? Ehh.. Mi sie podobala jego wola walki i chec wygranej. Byl bardzo aktywny.. A ja lubie pilkarzy, ktorzy gryza trawe.
Pewnie w meczach oficjalnych nie zagra, ale potencjal ma spory..
PS: Kim jest zawodnik Milanu o nazwisku "Osuji" bo wiem tylko tyle, ze to zawodnik Primavery i wystepuje na pozycji pomocnika. A wygladal jak taki maly oszolomiony chlopaczek z Afryki..
Az dziw bierze, ze w takim strescie ustrzelil karnego..
PS 2:
Musze przyznac, ze ogladalismy inny mecz.. Tiago zagral dobrze?JuveR pisze: Rossi również pozytywnie, Tiago również. Kilka ładnych podań, np. to po którym Nedved znalazł się w całkiem dobrej okazji

Zadziwijace..
- darasjuve
- Juventino
Coś mi się wydaje, że to było celowe zagranie.FelekJUVE pisze:przestrzelenia 100% to zawiele nie pokazal
W końcu przyznał ostatnio, że jest kibicem Milanu

Pewnie nie chciał robić im przykrości, jak ostatnio na San Siro.

- Marcin_ACM
- Milanista
Musze przyznać, że Juventus ma ciekawy narybek, z którego można kiedyś budować ciekawą drużynę. Natomiast szczerze mówiąc wczorajszy mecz między Milanem i Juve był tak potwornie nudny, że tylko cudem nie zasnąłem na nim. Całe szczęście, że były karne i ich niekonwencjonalni strzelcy 

- ewerthon
- Juventino
Jeśli masz racje to niech on lepiej odejdzie z Juve, jak ma nie grać przeciwko Milanowi na 100% swoich możliwości.darasjuve pisze:Coś mi się wydaje, że to było celowe zagranie.FelekJUVE pisze:przestrzelenia 100% to zawiele nie pokazal
W końcu przyznał ostatnio, że jest kibicem Milanu.
Pewnie nie chciał robić im przykrości, jak ostatnio na San Siro.
- Belialek
- Juventino
i podtrzymuje swoja oponie dot. Ekdala - gral bezbarwnie, podawal niecelnie... z tego co pamietam to to mial byc ofensywny pomocnik, a gral tylko do tylu - def pomoc mamy zdaje sie obstawiona?.tytus71 pisze: Młody Szwed był wyróżniającą się postacią w naszej ekipie, zagrał chyba najlepiej spośrób środkowych pomocników (był zaskakująco pewny, jak na swój wiek 8) )
tytus71 pisze:Pasquato widziałeś?
widzialem jego strzal do prawie ze pustej bramki z 6 metrow. napastnikow rozlicza sie z bramek, ZADEN napastnik nie zagral tak, aby pisac o nim ze gral dobrze.
wystarcyz zobaczyc jak wygladala nasza gra jak Pavel zszedl z boiska... jesli tego nie zauwazyles, to moze faktycznie powinienes sie przerzucic na plywanie synchornicznetytus71 pisze: Odnośnie Nedveda też się zagalopowałeś, to już nie ten Pavel co kilka sezonów temu. Owszem, ma przebłyski, ale niestety coraz to rzadziej...![]()