LM (III runda) 1 mecz: JUVENTUS 4-0 Artmedia
- Kogut W.
- Juventino
Przed meczem niektórzy mieli trochę obaw, ale ja byłem pewien że ich zmieciemy. Ani przez chwilę do głowy mi nie przyszło, żeby do LM nie awansować
Wszystko było w porządku, bramka Del Piero cudowna. Powinniśmy w rewanżu zagrać rozważnie, wygrać ze 2-0 i będzie ok.

W Firefoxie można też wcisnąć Ctrl++ i F11, czyli powiększenie i pełny ekran. Nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłemVenomik pisze:Wszystkim narzekającym na brak powiększenia obrazu na bet365 polecić można kazdy program-lupę.

- Loremaster
- Juventino
Ja jestem bardzo zadowolony z postawy naszych!
Ten sklad mimo, ze nie optymalny mam nadzieje ze da sobie rade zarowno w Serie A jak i CL.
Obrona bardzo dobrze, co prawda Molinaro slabo, ale w sparingach bylo widac ze zrobil postepy, ale niestety nie udalo sie tego pokazac, moze presja go troche przerosla.
Legro i Chellini bez zarzutu, mimo wszystko preferowal bym Melberg-a, ktory jest bardzo pewny i jest podobnie jak Chellini wielkim wojownikiem , a Legro to swietny zmiennik mimo wszystko.
Sissoko + Poulsen maja potencjal stac sie jednym z najlepszych srodkow pomocy w Europie jak sie bardziej zgraja to juz wogole:) Poulesen pokazal sie z swietnej strony.
Mysle ze te wszystkie ploty ze porzychodzi Lucho czy Benega sa wyssane z palca, jezeli jest nam ktos potrzebny to zmiennik Camora, bo jest kiepsko jak Camor nie gra.
A z Nedvedem/Giovinco , nasza gra bedzie wygladac duzo lepiej.
Widzialem Giovinco i jego mecze w Pekinie i gra cudownie, jezeli utrzyma taka forme to bedzie wzmocnieniem. Moze nie od razu gwiazda ale po roku gry moze naprawde bym nastepca Alexa.
Alex po raz kolejny pokazal swoja Magie, cudowny gol, cudowna gra.
Chcialbym zobaczyc go grajacego z Amaurim to moze byc bardzo dobry duet. Treze dzisiaj nieskutecznie ale jeszcze troche i czuje ze wroci do swojej normalnej dyspozycji.
W rewanzu nie powinno byc problemu dlatego chcialbym zobaczyc taki sklad :
Buffon - Zebina (jezeli Grygera nie wyzdrowieje) - Melberg-Chellini - Molinaro
Camoranesi - Sissoko - Edkal - Nedved
Amauri - Del Piero/Iaquinta
Mysle ze Ranieri powinien postawic na najsilniejsza opcje w obronie aby zagwarantowac brak straconych bramek i dac pograc Rossiemu, Edkalowi gdyz wynik jest raczej przesadzony
Ten sklad mimo, ze nie optymalny mam nadzieje ze da sobie rade zarowno w Serie A jak i CL.
Obrona bardzo dobrze, co prawda Molinaro slabo, ale w sparingach bylo widac ze zrobil postepy, ale niestety nie udalo sie tego pokazac, moze presja go troche przerosla.
Legro i Chellini bez zarzutu, mimo wszystko preferowal bym Melberg-a, ktory jest bardzo pewny i jest podobnie jak Chellini wielkim wojownikiem , a Legro to swietny zmiennik mimo wszystko.
Sissoko + Poulsen maja potencjal stac sie jednym z najlepszych srodkow pomocy w Europie jak sie bardziej zgraja to juz wogole:) Poulesen pokazal sie z swietnej strony.
Mysle ze te wszystkie ploty ze porzychodzi Lucho czy Benega sa wyssane z palca, jezeli jest nam ktos potrzebny to zmiennik Camora, bo jest kiepsko jak Camor nie gra.
A z Nedvedem/Giovinco , nasza gra bedzie wygladac duzo lepiej.
Widzialem Giovinco i jego mecze w Pekinie i gra cudownie, jezeli utrzyma taka forme to bedzie wzmocnieniem. Moze nie od razu gwiazda ale po roku gry moze naprawde bym nastepca Alexa.
Alex po raz kolejny pokazal swoja Magie, cudowny gol, cudowna gra.
Chcialbym zobaczyc go grajacego z Amaurim to moze byc bardzo dobry duet. Treze dzisiaj nieskutecznie ale jeszcze troche i czuje ze wroci do swojej normalnej dyspozycji.
W rewanzu nie powinno byc problemu dlatego chcialbym zobaczyc taki sklad :
Buffon - Zebina (jezeli Grygera nie wyzdrowieje) - Melberg-Chellini - Molinaro
Camoranesi - Sissoko - Edkal - Nedved
Amauri - Del Piero/Iaquinta
Mysle ze Ranieri powinien postawic na najsilniejsza opcje w obronie aby zagwarantowac brak straconych bramek i dac pograc Rossiemu, Edkalowi gdyz wynik jest raczej przesadzony
- Drugo ufficialmente
- Juventino
Tu sie z toba nie zgodze dla mnie Legro powinien byc w pierwszej 11, a szwed jego zmiennikiem.Legro i Chellini bez zarzutu, mimo wszystko preferowal bym Melberg-a, ktory jest bardzo pewny i jest podobnie jak Chellini wielkim wojownikiem , a Legro to swietny zmiennik mimo wszystko.
Co do meczu to wszystko cacy

- Tharp
Okazuje sie, ze jednak mozna okienko bet365 powiekszyc. Trzeba tylko, w czasie ogladania, kliknac "Live Match". Cyk pyk,i mamy okienko na... polowe ekranu. Prawie ok :-PKogut Del Piero pisze:(...)W Firefoxie można też wcisnąć Ctrl++ i F11, czyli powiększenie i pełny ekran. Nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłemVenomik pisze:Wszystkim narzekającym na brak powiększenia obrazu na bet365 polecić można kazdy program-lupę.
Jedyne obawy jakie mielismy to czy wygramy 2 czy 4 do zeraKogut Del Piero pisze: Przed meczem niektórzy mieli trochę obaw
- jaccek24
- Juventino
heh wynik fajny gra też ładna, wszyscy się zachwycają, Ranieri i Waldze znowu głoszą że już nikogo nie potrzebujemy - tylko wszyscy zapominmy z kim gralismy
Artmedia to jest malutki zespołek. Ze słabej ligi, więc nie ma co sie zachwycać, Wisla tez rozjechała Beitar ( tak ise pisze??) a co pokazała z Barcą??

- Szymek
- Juventino
We wczorajszych meczach Juventus był stawiany obok Barcelony jako największy faworyt, natomiast zwycięstwa Artmedii i Wisły uważano za niemożliwe. Jak widać, obyło się bez niespodzianek.
Niby mecz z mistrzem Słowacji, niby III runda el. LM, ale tak na prawdę to bardzo słabo wypadli goście. Nie oszukujmy się, dla nas to był tylko sparing, tudzież spacerek. Nasi zrobili z Artmedią to co musieli zrobić, czyli wygrać wysoko i pograć piłką, co wyszło bardzo dobrze. Słowacy wyszli bardzo spięci na boisko, piłka czasem jak od deski się im odbijała. No ale cóż poradzić jak się gra przeciwko Juventusowi... Ale przynajmniej przeżycia będą mieć fajne, zobaczyli na żywo Turyn, pograli na Stadio Olimpico, poznali chłopaków z Juve… A tak bardziej poważnie, to jestem zadowolony po dzisiejszym meczu. To było nasze pierwsze oficjalne spotkanie w tym sezonie i zaczęliśmy w naszym stylu - wysokie zwycięstwo. Odstawiając na bok wynik trzeba zwrócić uwagę także na grę, która była bardzo dobra. Świetnie utrzymywaliśmy się przy piłce na połowie rywala i nareszcie coś z nią potrafiliśmy zrobić w okolicach pola karnego rywali, a z tym w zeszłym sezonie różnie bywało.
Obronna wraz z Buffonem bez zarzutu, wszyscy bardzo dobrze, pewnie, bez głupich błędów. Szkoda Grygery, mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia bo nieciekawie to wyglądało. Hasan to jest jednak super zawodnik - zaczyna na lewej pomocy a kończy na prawej obronie. Chiellini z Legro świetnie w środku, nasza Włoska para stoperów bardzo dobrze się uzupełnia. No i każdy zdobył przecież po golu. Trzeba także pamiętać o Melbergu, który z powodzeniem może zastąpić Nicolę w pierwszej jedenastce. Molinaro przyzwoicie, jest widoczny progres, jednak miał dwie piłki na nodze, które posłał daleko nad bramką a w polu karnym czekali Iaquinta i Treze... Niech pracuje nad sobą, bo jest coraz lepiej. Para Sissoko - Poulsen tak jak przewidywałem współpracuje ze sobą znakomicie. Duńczyk idealnie pasuje do naszego stylu gry. Sissoko rozegrał kapitalny mecz, brawo! Poulsen zagrał kilka świetnych piłek, twardy w odbiorze i szuka gry, czyli całkowite przeciwieństwo Tiago. Camor już nas przyzwyczaił, że często gra Juve jest uzależniona od niego, świetnie rozgrywał i bił stałe fragmenty. Gol i asysta na jego koncie. Na razie jest z nim jak z winem, im starszy tym lepszy. O Aleksie nie ma co dużo pisać, zagrał genialne zawody, strzelił pięknego gola, z resztą wszystko co najlepsze można zobaczyć tutaj. Maestro! Treze i Iaquinta bez gola, ale starali się, szukali gry. Francuz miał trochę pecha, bo kilka sytuacji miał niezłych. Podsumowując, jeśli mam patrzeć na grę poszczególnych zawodników, formacji no i całej drużyny to jestem bardzo zadowolony.
Liczę, że w rewanżu Ranieni desygnuje taki skład (ewentualnie drobne zmiany):
Buffon
Zebina, Melberg, Chiellini, Molinaro
Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Nedved
Iaquinta, Amauri.
Niby mecz z mistrzem Słowacji, niby III runda el. LM, ale tak na prawdę to bardzo słabo wypadli goście. Nie oszukujmy się, dla nas to był tylko sparing, tudzież spacerek. Nasi zrobili z Artmedią to co musieli zrobić, czyli wygrać wysoko i pograć piłką, co wyszło bardzo dobrze. Słowacy wyszli bardzo spięci na boisko, piłka czasem jak od deski się im odbijała. No ale cóż poradzić jak się gra przeciwko Juventusowi... Ale przynajmniej przeżycia będą mieć fajne, zobaczyli na żywo Turyn, pograli na Stadio Olimpico, poznali chłopaków z Juve… A tak bardziej poważnie, to jestem zadowolony po dzisiejszym meczu. To było nasze pierwsze oficjalne spotkanie w tym sezonie i zaczęliśmy w naszym stylu - wysokie zwycięstwo. Odstawiając na bok wynik trzeba zwrócić uwagę także na grę, która była bardzo dobra. Świetnie utrzymywaliśmy się przy piłce na połowie rywala i nareszcie coś z nią potrafiliśmy zrobić w okolicach pola karnego rywali, a z tym w zeszłym sezonie różnie bywało.
Obronna wraz z Buffonem bez zarzutu, wszyscy bardzo dobrze, pewnie, bez głupich błędów. Szkoda Grygery, mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia bo nieciekawie to wyglądało. Hasan to jest jednak super zawodnik - zaczyna na lewej pomocy a kończy na prawej obronie. Chiellini z Legro świetnie w środku, nasza Włoska para stoperów bardzo dobrze się uzupełnia. No i każdy zdobył przecież po golu. Trzeba także pamiętać o Melbergu, który z powodzeniem może zastąpić Nicolę w pierwszej jedenastce. Molinaro przyzwoicie, jest widoczny progres, jednak miał dwie piłki na nodze, które posłał daleko nad bramką a w polu karnym czekali Iaquinta i Treze... Niech pracuje nad sobą, bo jest coraz lepiej. Para Sissoko - Poulsen tak jak przewidywałem współpracuje ze sobą znakomicie. Duńczyk idealnie pasuje do naszego stylu gry. Sissoko rozegrał kapitalny mecz, brawo! Poulsen zagrał kilka świetnych piłek, twardy w odbiorze i szuka gry, czyli całkowite przeciwieństwo Tiago. Camor już nas przyzwyczaił, że często gra Juve jest uzależniona od niego, świetnie rozgrywał i bił stałe fragmenty. Gol i asysta na jego koncie. Na razie jest z nim jak z winem, im starszy tym lepszy. O Aleksie nie ma co dużo pisać, zagrał genialne zawody, strzelił pięknego gola, z resztą wszystko co najlepsze można zobaczyć tutaj. Maestro! Treze i Iaquinta bez gola, ale starali się, szukali gry. Francuz miał trochę pecha, bo kilka sytuacji miał niezłych. Podsumowując, jeśli mam patrzeć na grę poszczególnych zawodników, formacji no i całej drużyny to jestem bardzo zadowolony.
Liczę, że w rewanżu Ranieni desygnuje taki skład (ewentualnie drobne zmiany):
Buffon
Zebina, Melberg, Chiellini, Molinaro
Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Nedved
Iaquinta, Amauri.
- bolec_juve
- Juventino
Bardzo,bardzo git
Wygrana 4:0 odzwierciedla wpełni ten wynik.Artmedia grała słabo coś jak Wisła wczoraj :lol: Ale oczywiście musze coś powiedzieć:
Po pierwsze,troche sie zmartwiłem bo myśle że gdyby nie kontuzja Zanettiego to gralibyśmy zawodnikami z poprzedniego sezonu a chyba nie o to chodzi w wzmocnieniach?
Po drugie bardzo dobrze zagrał Poulsen, ja odpoczątku byłem co do niego przekonany a wczoraj pokazał że gra bardzo dobre piłki i potrafi uderzyć, jest bardzo kreatywny.
Po trzecie Alex...jeśli utrzyma taką forme jezcze przez ten sezon to zajdziemy z nim bardzo daleko.
Po czwarte Momo,Camor - Bardzo dużo biegali i pracowali na boisku,nie odstawali odnich także Iaquinta lub Poulsen i Trezegeut który bardzo dużo razy próbował zaskoczyć bramkarza.
Po piąte nie wiem czemu niegrał Mellberg.W pre sezon pokazał się świetnie, co prawda nie straciliśmy wczoraj gola a dwóch naszych stoperów strzeliło bramki ale jestem prawie pewny że jeszcze lepiej by to wyglądało Zdenek-Legro-Olof-Kielon.Molinaro skaszanił wczoraj pare wrzótek,ogólnie razem z Hasanem chyba najsłabiej grali.

Po pierwsze,troche sie zmartwiłem bo myśle że gdyby nie kontuzja Zanettiego to gralibyśmy zawodnikami z poprzedniego sezonu a chyba nie o to chodzi w wzmocnieniach?
Po drugie bardzo dobrze zagrał Poulsen, ja odpoczątku byłem co do niego przekonany a wczoraj pokazał że gra bardzo dobre piłki i potrafi uderzyć, jest bardzo kreatywny.
Po trzecie Alex...jeśli utrzyma taką forme jezcze przez ten sezon to zajdziemy z nim bardzo daleko.
Po czwarte Momo,Camor - Bardzo dużo biegali i pracowali na boisku,nie odstawali odnich także Iaquinta lub Poulsen i Trezegeut który bardzo dużo razy próbował zaskoczyć bramkarza.
Po piąte nie wiem czemu niegrał Mellberg.W pre sezon pokazał się świetnie, co prawda nie straciliśmy wczoraj gola a dwóch naszych stoperów strzeliło bramki ale jestem prawie pewny że jeszcze lepiej by to wyglądało Zdenek-Legro-Olof-Kielon.Molinaro skaszanił wczoraj pare wrzótek,ogólnie razem z Hasanem chyba najsłabiej grali.
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- Juventino8
- Juventino
Choć oczywiście zespół nie był zbytnio wymagający to pokazaliśmy, że będziemy się w tym sezonie liczyć. 8) Kielon sprawił sobie naprawdę świetny prezent urodzinowy, pomimo tego że obchodzi je dopiero dzisiaj
Cieszy mnie bardzo, iż nie tylko napastnicy są w świetnej formie strzeleckiej, lecz również nasi środkowi defensorzy
Bardzo pozytywnie w ostatnich spotkaniach zaskakuje mnie Molinaro. Muszę przyznać, że jego gra w poprzednim sezonie budziła we mnie sporo wątpliwości. Udowodnia jednak, że tak naprawde może spokojnie występować w pierwszej jedenastce Bianconerich 

"Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają"
- Nevermind
- Juventino
Jak myslisz kolego Bobek, czy po tym meczu Alex Del Piero jednak zasluguje na opaske kapitana? :roll:Bobek1991 pisze:Zabierzcie opaskę Del Piero! On jest naszym najgorszym zawodnikiem narazie. W ogóle nie biega, starci piłkę to się nie cofnie nie powalczy tylko stoi, zaraz płacze i sie obraża na cały świat, na prawdę mógłby się tak nie zachowywać, to drużyna, każdy jest równy a del piero mysli ze wszystko mu wolno, do tego to zachowanie kiedy olic strzelił 3 bramkę...
- Corcky
- Juventino
Alex już MU prowadził naszą grę. Teraz tylko potwierdził, że znajduje się w dobrej dyspozycji. Dla mnie to jednak nie niespodzianka, bowiem już podczas angielskiego tourne wiedziałem, że bardzo szybko dochodzi do formy. Inni krytykowali. Tym bardziej cieszy gra Alexa, ze on zwykle początki i pierwsze części ostatnich sezonów miał słabe. Podziwiam go. Oby dalej pracował z taką determinacją, to będzie nas jeszcze mocno zaskakiwał...
Tylko się tak trochę obawiam, że już w tym momencie, drużyna jest w aż takiej formie. Nie wiem czy nie za szybko.. No ale z drugiej strony - wierzę w Claudio. Nie jest głupi i musi mieć wszystko pod kontrolą.
Graliśmy Treze, Iaquintą i Del Piero. Mam nadzieję, że wariant z trójka napastników to będzie stały schemat na teoretycznie słabszych rywali.

Tylko się tak trochę obawiam, że już w tym momencie, drużyna jest w aż takiej formie. Nie wiem czy nie za szybko.. No ale z drugiej strony - wierzę w Claudio. Nie jest głupi i musi mieć wszystko pod kontrolą.
Graliśmy Treze, Iaquintą i Del Piero. Mam nadzieję, że wariant z trójka napastników to będzie stały schemat na teoretycznie słabszych rywali.
:lol:Zabierzcie opaskę Del Piero! On jest naszym najgorszym zawodnikiem narazie. W ogóle nie biega, starci piłkę to się nie cofnie nie powalczy tylko stoi, zaraz płacze i sie obraża na cały świat, na prawdę mógłby się tak nie zachowywać, to drużyna, każdy jest równy a del piero mysli ze wszystko mu wolno, do tego to zachowanie kiedy olic strzelił 3 bramkę...
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
W AŻ takiej dobrej formie? :lol: Podejrzewam, że w tej cudnej formie o której piszecie z pierwszą lepszą drużyną mielibyśmy problemy wygrać. Ten mecz można potraktować jako sparing.ForzaDelPiero pisze:Tylko się tak trochę obawiam, że już w tym momencie, drużyna jest w aż takiej formie. Nie wiem czy nie za szybko.. No ale z drugiej strony - wierzę w Claudio. Nie jest głupi i musi mieć wszystko pod kontrolą.
- Niasty
- Juventino
Siewier z ust mi to wyjąłeś. :razz:
Nie żebym się czepiał, ale na razie zachwyty nad formą Alexa trzeba odstawić na pózniej.Nie przeczę zagrał dobrze,ale nie wielu piłkarzy w tym meczu zawiodło.Z Artmedia po prostu wygrać powinniśmy i tyle.Teraz tylko czekać aż pokaża klase w meczu z naprawde silnym rywalem.
Nie żebym się czepiał, ale na razie zachwyty nad formą Alexa trzeba odstawić na pózniej.Nie przeczę zagrał dobrze,ale nie wielu piłkarzy w tym meczu zawiodło.Z Artmedia po prostu wygrać powinniśmy i tyle.Teraz tylko czekać aż pokaża klase w meczu z naprawde silnym rywalem.
- Kogut W.
- Juventino
Ale faktem jest, że niektórzy próbowali na siłę być pesymistami ciągle przypominając Celtic - Artmedia, nie pamiętam kto dokładnie, ale dużo takiej gadki przed meczem byłoTharp pisze: Jedyne obawy jakie mielismy to czy wygramy 2 czy 4 do zera

Ale wciskając C++ obraz się powiększaVenomik pisze:To powiększa okno przeglądarki na cały ekran, obraz zajmuje w oknie przeglądarki niewielką częśćW Firefoxie można też wcisnąć Ctrl++ i F11, czyli powiększenie i pełny ekran.

- dzodzik
- Juventino
no jak by nie patrzeć to Celtic z Artmedią też wygrał u siebie w takim stosunku, a kto grał wtedy w lidze mistrzów wszyscy dobrze wiemy;-)Kogut Del Piero pisze:Ale faktem jest, że niektórzy próbowali na siłę być pesymistami ciągle przypominając Celtic - Artmedia, nie pamiętam kto dokładnie, ale dużo takiej gadki przed meczem byłoTharp pisze: Jedyne obawy jakie mielismy to czy wygramy 2 czy 4 do zera![]()
A wracając do meczu to niestety nie dane mi go było zobaczyć strasznie mulił mi wczoraj net, ale patrząc na wynik i skrót meczu to o rewanż, a tym samym awans raczej możemy być spokojni.