Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 20:36

steru pisze: I całą polską piłkę nożną... Wyszło na to, że jednak Widzew miał największą siłę przebicia ( w tym momencie dalej uważasz Juventino90, że Widzew nie miał pleców ? ).
Uwazam nadal, ze Widzew plecow w PZPN nie ma i miec nie bedzie. Wkoncu Z.Kozminski nawet grozil, ze w przypadku sukcesu Widzew moze ten klub zlikwidowac ze struktur PZPN :lol: . Widzew mial najlepsza linie obrony. I jest jeszcze jedna wazna rzecz. Widzew zagral w I lidze w zamian za LKS Lomza, ktory i tak nie dostalby licencji.. Wiec afery nie bylo ;). W przypadku Korony i Zaglebia Ekstraklasa zostalaby powiekszona a inne kluby straciliby finansowo.
steru pisze: Chyba najwyższa pora żeby skończyć dyskusje o Widzewie w tym temacie i założyć nowy temat "I liga 2008/2009"
Pozdrawiam
Masz racje. Powinienem juz to zrobic dawno temu, wkoncu wiele mowilo sie o Widzewie, Koronie i Zaglebiu a to uczestnicy I ligi.
Jak bede mial wiecej czasu to zaloze temat chyba, ze mnie uprzedzisz :wink: .

PS: Ide na mecz 8)

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2008, 20:06

wie ktoś moze gdzie mozna ogladnac mecz Legia - Polonia w necie??

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2008, 20:51

Taka ciekawostka wypatrzona na WP.

Zestawienie najlepiej zarabiających piłkarzy ekstraklasy (kwoty w euro):

1. Inaki Descarga Legia Warszawa 330 tys.
2. Wojciech Łobodziński Wisła Kraków 300 tys.
3. Roger Guerreiro Legia Warszawa 260 tys.
4. Mauro Cantoro Wisła Kraków 250 tys.
5. Andrzej Niedzielan Wisła Kraków 250 tys.
6. Arkadiusz Głowacki Wisła Kraków 250 tys.
7. Dickson Choto Legia Warszawa 240 tys.
8. Mikel Arruabarrena Legia Warszawa 230 tys.
9. Łukasz Garguła GKS Bełchatów 220 tys.
10. Edson da Silva Legia Warszawa 220 tys.

źródło : klik

Żyć nie umierać. Kasa na prawdę duża. Na nasze realia wręcz bardzo duża. Widać, że mamy czym ściągać zagranicznych piłkarzy do Polski. Aż 6 zagranicznych piłkarzy w pierwszej 10 zarobków. Jeszcze kilka lat, kwoty urosną do 500 tys.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2008, 21:00

steru pisze: Żyć nie umierać. Kasa na prawdę duża. Na nasze realia wręcz bardzo duża. Widać, że mamy czym ściągać zagranicznych piłkarzy do Polski. Aż 6 zagranicznych piłkarzy w pierwszej 10 zarobków. Jeszcze kilka lat, kwoty urosną do 500 tys.
Juz w tym roku Sikora mogl zarabiac w Polonio tworze 400 tys euro na sezon :wink: , jednak wybral Murcie.
Jak widac najwiecej pilkarzom placi Legia. Jestem ciekaw gry trzech nowych Hiszpanow bo.. zarabiac beda naprawde bardzo duzo. Jednak na razie Arru nie zaprezentowal nic szczegolnego. Byl po prostu mierny..

Ciesyz fakt, ze Polska liga staje sie coraz bogatsza. Mam nadzieje, ze punktem kulminacyjnym w naszej lidze bedzie EURO 2012 i budowa nowych stadionow. Co zaprocentuje wkladem nowych sponsorow.
Reasumujac. Przyszlosc Polskiej ligi widze w pieknych barwach. Oby jeszcze wyeliminowac korupcje ;)

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2008, 22:13

No i po pierwszych meczach sezonu belchatow sprawil niespodzianke w poznaniu wygrywajac 3:2 a w pseuedoderbach padl remis 2:2 TY(L)KO (L)EGIA !!!!!!

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 sierpnia 2008, 23:09

Potentaci do mistrzostwa tracą punkty. Bardzo ładnie, żeby tylko Wisełka też nie przegrała. Dobrze jest zacząć od przodowania i już do końca sezonu go nie oddać. :D :D

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 09:30

Conrad JUVE pisze: TY(L)KO (L)EGIA !!!!!!
Gdzie? :roll:

Meczy nie ogladalem z braku czasu. Pewnie staly na niezlym poziomie skoro padlo kilka bramek.
Niespodzianka jest przegrana Lecha z Belchatowem. Wszystkie bramki dla podmiejskich padly po bledach obrony Lecha ( Smuda zastrzegal sie, ze ta formacja bedzie spisywac sie wzorowo). Warto odnotowac, ze juz po czterech minutach po wejsciu na boisko Lewandowski strzelil bramke. Troche zal marnowac takiego napastnika na lawce :| . Choinka Milanu w tym meczu egzaminu nie zdala..

Derby Warszawy? Powiedzmy :wink: .. Szybko zdobyty gol przez Legie a pozniej pewnsc siebie, ktora ich zgubila tracac dwie bramki w koncowce pierwszej polowy. Pozoniej rzut karny ( Ktorego niestety nie widzialem) i bramka Iwanskiego.

Szczerze to jestem bardzo zaskoczony wynikami..
Nalezy tez odnotowac, ze w swoim debiucie w ekstraklasie Daniel Mąka strzelil bramke. Jeden z nielicznych polonistow w skladzie czarnych koszul :prochno:

Conrad JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 11:19

Juventino90 pisze:
Conrad JUVE pisze: TY(L)KO (L)EGIA !!!!!!
Gdzie? :roll:
Hmm nie za bardzo rozumiem twojego pytania moglbys wyrazic sie jasniej ??

NA ZAWSZE JUVENTINO !!!
Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 11:23

Obrazek Vs. Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://odsiebie.com/pokaz/382245---90b7.html
http://rapidshare.com/files/135903165/Legia_-_Polonia_allgoals.pl_Up_Pajo.rar.html

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 11:50

Pajo1906 pisze:Obrazek Vs. Obrazek

http://odsiebie.com/pokaz/382245---90b7.html
http://rapidshare.com/files/135903165/Legia_-_Polonia_allgoals.pl_Up_Pajo.rar.html
A macie moze bramki z meczu Lech-GKS?
Conrad JUVE pisze: Hmm nie za bardzo rozumiem twojego pytania moglbys wyrazic sie jasniej ??
No pytam sie gdzie.. Bo najwidoczniej Legia w tym momencie nie porzadzi sobie w Warszawie.. Ze wzgledu na wczorajszy mecz. Tak trudno to zrozumiec? :|

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 12:52

Dwa pierwsze mecze i od razu niespodzianki.

Meczy nie widziałem więc nie wiem czy wyniki sprawiedliwe czy nie, ale niepokoi fakt, że Legia i Lech straciły punkty z takimi drużynami. Bez obrazy ale Polonia to się dopiero zgrywa, a Bełchatów już nie jest silnym zespołem ( a na dodatek pod wodzą Janasa ). No nic, pierwsze koty za płoty. Oby oba zespoły lepiej zaprezentowały się w pucharze UEFA, bo tam porażka prawie zawsze oznacza koniec przygody, nie to co w Ekstraklasie :wink:

Skrót meczu Lech - Bełchatów :

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 13:36

Dwa pierwsze mecze za nami i dwa niespodziewane wyniki.

Lech ponoć jak teraz nie zdobędzie mistrza to nigdy. Jak dla mnie to zapowiada się na nigdy, ale to dopiero pierwsza kolejka. Lechici mieli dość dużą przewagę, oddali dużo strzałów ale efektów nie było. Świetny gol Lewandowskiego, no w końcu to król strzelców Serie B :P Lech miał pecha w postaci gola samobójczego Henriqueza, po którym już nie wyrównali i stracili szansę na choćby punkt. Dla Kolejorza niezbyt dobrze zaczął się sezon.

Co do Legii... szkoda mi tego remisu. Mimo, że Legioniści mieli przewagę nie zdołali wygrać, a nawet musieli odrabiać straty. Cieszy skuteczność Grzelaka, w meczach przedsezonowych wyglądała ona bardzo dobrze i już w pierwszym meczu strzelona bramka. Inauguracja niezbyt fajna, wiadomo przecież, jak smakuje zwycięstwo w derbach. Liczę, że Legioniści w meczu z Odrą pokażą, że strata punktów z Groclinem to tylko mały wypadek przy pracy.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 13:50

Szymek pisze: Świetny gol Lewandowskiego, no w końcu to król strzelców Serie B
Genialny młodzian. Chłopak strzela wszędzie. Nie stanowi dla niego różnicy to czy gra w europejskich pucharach w I lidze, czy Ekstraklasie. Jestem zdumiony postępami jakimi w ostatnim czasie zrobił ten chłopak. Mam nadzieje, że pod okiem Franciszka Smudy chłopak stanie się jeszcze lepszym piłkarzem.

Co do samego meczu to nie jestem w stanie zrozumieć jak Lechici dali sobie tak łatwo wyrwać korzystny wynik spotkania.

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 14:20

zoff pisze:
Szymek pisze: Świetny gol Lewandowskiego, no w końcu to król strzelców Serie B
Genialny młodzian. Chłopak strzela wszędzie. Nie stanowi dla niego różnicy to czy gra w europejskich pucharach w I lidze, czy Ekstraklasie. Jestem zdumiony postępami jakimi w ostatnim czasie zrobił ten chłopak. Mam nadzieje, że pod okiem Franciszka Smudy chłopak stanie się jeszcze lepszym piłkarzem.
Dopiero 21 sierpnia skończy 20 lat, więc mam nadzieję, że będzie robił regularnie coraz większe postępy bo taki zawodnik zdecydowanie przyda się kadrze, żeby znów cyrku na wielkiej imprezie nie było, że nie ma kto dla nas bramek strzelać... Jak na razie zapowiada się bardzo dobrze.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2008, 14:25

Obrazek 2 -3 Obrazek

http://odsiebie.com/pokaz/383870---b342.html
http://rapidshare.com/files/136024982/Lech_-_GKS_allgoals.pl_Up_Pajo.rar.html

Obrazek
ODPOWIEDZ