Sparing (06.08): Manchester 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:04

No gigantem to dzisiaj MU nie można było nazwać bo większość to zapierniczały młodziany że czasem nasi nie wiedzieli co dzieje się :P
Ale z tego co patrzałem to mądrze w obronie, Chiellini na lewej czy na środku - wymiata tak i tak, niezłe kontrataki.

Można będzie lepiej przypatrzeć się jutro w powtórce na polsacie bo dziś co jak co większość skupiona była na Wiśle :P A jeden z kibiców Beitaru siedział sobie w wyjazdówce JUVE :prochno:

Obrazek
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:06

Judzio pisze:A jeden z kibiców Beitaru siedział sobie w wyjazdówce JUVE :prochno:
Jeśli można prosić proszę o foto, chciałem edytować posta ale nikt by nie zauważył pewnie. ;)

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:14

A jeden z kibiców Beitaru siedział sobie w wyjazdówce JUVE
Też przeżyłem mały szok :lol:. Może od razu jedzie na Czechosłowację :whistle:

Cóż sparing jak sparing. Na pewno zagraliśmy lepiej niż z Arsenalem czy z HSV. Będzie dobrze :-D

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:21

Sapo_JuveFan pisze: Jutro sobie zaliczę powtórkę i może jeszcze coś dopiszę bo momentami stream mi zacinał na justinie ;)
pewnie przez Twój wyszukany język na justinowym czacie ;)

Mecz często przynudzał, pierwsza połowa zdecydowanie lepsza. Częstsze ataki Juve, ładne sztuczki Alexa i rajdy Camora. Pochwała dla Sissoko i Kielona, w pierwszej połowie zapory nie do przejścia. Kielon wykazał się również w sytuacji gdy młodzian Da Silva siłował się cwaniacko z Rossim.. potwierdził tym samym znaną maksymę, że na cwaniaka znajdzie się jeszcze większy cwaniak. Poulsen.. często jakby bał odegrać się do przodu, denerwowało mnie czasami to jego zwalnianie i gra do boku..

PabL0o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:27

No i remis 0:0 z manchesterem - nie jest źle :ok:

Obrazek
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:28

Mecz nie był najgorszy. Szkoda tylko, że Juventus nie szedł do przodu, zamiast kontrować całą drużyną, to powoli się przesuwali.
Jedyne kontry, które zagrażają bramce, są gdy Mauro Camoranesi jest na środku za napastnikami. Myślę, że fajna to byłaby taktyka: dwóch napastników, a za nim trequartista (czy jak mu tam), czyli Mauro, bądź Sebastian Giovinco! Nawet Treze i Amauri mogliby przy takiej taktyce grać razem.

A porpos chatu na justin.tv, to ja też się często udzielałem :-D Może akurat byłem tą najbardziej denerwującą osobą :-D

W ogóle nie trzyma się kupy, to co napisałem :-)

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:36

Pierwszy wniosek który mi się nasuwa po meczu jest taki, że z Chielliniego będziemy mieli naprawdę duży pożytek. Zawodnik ten ma nie tylko duże umiejętności, ale również charyzmę i charakter. Co więcej, wydaje mi się, że poradziłby sobie z lewej strony lub w środku - w pomocy. Podobało mi się jak włączał się w akcje ofensywne mijając kolejnych rywali :). No ale, w środku obrony też zdarza mu się robić takie rzeczy, a i dawniej nie było to rzadkością (jeszcze za czasów jego gry na boku).

Sissoko dzisiaj wyjątkowo mało tracił , w defensywie jak zawsze bardzo dobrze i o dziwo - dosyć pomysłowo w ataku. Malijczyk udzielał się dzisiaj z przodu i miał parę ładnych podań, wyglądało to obiecująco.

Podobała mi się również gra Marchionniego - bardzo żałuję, że ten gracz jest tak podatny na kontuzje. Jestem pewien, że jeśli zdrowie będzie mu dopisywać, zrobi dla nas duużo dobrego, ma spore umiejętności.

Na koniec dwie sprawy taktyczne - pierwsza: jestem pod dużym wrażeniem udzielania się w defensywie naszych bocznych pomocników. Bardzo podoba mi się, jak Camoranesi wycofuje się do tyłu i odbiera piłkę rywalowi, a dziś widziałem to wielokrotnie. Przez takie coś liczba akcji przeciwnika naprawdę sie ogranicza.Niby mały szczegół, ale znaczący.
Druga sprawa to postawa naszej obrony - właściwie nie ma tutaj żadnego głośnego nazwiska, a ich gra jest bardzo dobra. Nawet najlepszej europejskiej drużynie ciężko było się poruszać pod naszym polem karnym, podchodzili pod nie, ale potem nie mogli już sobie poradzić. To cieszy, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że o tę formację obawiałem się najbardziej.

PabL0o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:40

do formacji też nie mam zastrzeżeń, remis z ManUtd jest w miarę zadowalający ( jeszcze lepiej jakby to było w meczu o coś :-D ) patrząc na to że ManU wygrało CL a w przerwie międzysezonowej nikt ich nie pokonał a remis z Juve jest drugim remisem :dance:

Obrazek
Tharp

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:40

szczerbi pisze:(...)

A porpos chatu na justin.tv, to ja też się często udzielałem :-D Może akurat byłem tą najbardziej denerwującą osobą :-D

jestes z siebie dumny? >_<;

A co do meczu, widac lekka poprawe w stosunku do meczu z HSV.
Chiellini znakomicie. To jest nasz mur nie do przejscia, oby go mijaly kontuzje. Atak srednio. Pomoc (poza Camorem) troche bezpłodnie.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:44

nie ogladalem wiec na razie nie komentuje ale chciałem wam tylko podrzucic linka do multimediow:

http://www.eurogoal.pl/news.php?readmore=2100

Obrazek
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 23:45

Tharp pisze:
szczerbi pisze:(...)

jestes z siebie dumny? >_<;
Co do pierwszego i drugiego: to nie jest mój życiowy sukces, z którego mógłbym być dumny i szkoda, że tak to odebrałeś. Nie rozumiem też, czemu się czepiasz ">_<"

:ok:

Mellberg bardzo dobrze gra, Chiellini to fenomen. Bardzo ładnie też dośrodkowuje. Bardzo byłem zaszokowany grą Momo, pozytywnie. Na wstępie: nie wątpię w jego umiejętności i byłem zwolennikiem tego transferu, bo jest świetny w odbiorze. Nie spodziewałem się natomiast, że nie będzie często tracić piłek i tak ładnie podawać. W końcu zagrał pewnie i bardzo dobrze podawał, uczestnicząc w akcji ofensywnej. Del Piero poprawił swój poziom, w porównaniu do ostatnich meczy. Szkoda tylko, że zwlekał z oddaniem strzału po podaniu Camora w polu karnym. Wracając do obrońców, to uważam, że Zdenek Grygera będąc graczem Juventusu zrobił duże postępy jako obrońca. Jest bardzo dobrym prawym obrońcą.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2008, 00:05

Hehe. A nie mowilem? Spojrzcie na moj post bodajze na drugiej stronie - mowilem ze jesli wygramy to wszyscy beda mowic ze wygramy Serie A i LM, ze jestesmy najlepsi itd. Akurat teraz nie wygralismy, ale ponoc gralismy dobrze (jutro obejrze retransmisje na Polsat Sport), narazie sie o tym nie udzielam bo meczu nie widzialem. Ale dobrze wiemy ze jesli by nam sie trafil gorszy mecz, lub jakbysmy przegrali to reakcja by byla taka jaka opisalem w poprzednim poscie.

Jutro gdy zobacze mecz to sie udziele na ten temat. ;) Peace out, Forza Juventus!

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2008, 01:18

szczerbi pisze:A porpos chatu na justin.tv, to ja też się często udzielałem :-D Może akurat byłem tą najbardziej denerwującą osobą :-D

Hmm "apsik" ? , jezeli tak to strasznie ludzi denerwowałeś , jeszcze ten spam bezsensu , w dodatku chyba takze rzucałes mięsem , no ale cóz każdemu sie zdarza...

Co do meczu to tak , Buffon tradycyjnie , Grygera bardzo dobrze , zrobił duze postepy,Mellberg bardzo pewnie , Legro to samo , Giorgio gdzie by nie gral , to bedzie grac dobrze , Camoranesi ładny drybling tylko nie potrzebnie trzymał piłke gdy najlepiej bylo by ja wtedy podac , po czym wymuszał faul , ale wg mnie pozytywnie , Sissoko i Poulsen powoli sie zgrywaja , Poulsen długie dokładne podania , Momo dobre wślizgi i kotrola nad piłką ( choc go wygwizdywali równo) Brazzo tez pozytywnie , Alex bardzo pozytywnie a Iaquinta przeciętnie,zmiennicy to Tiago,Ekdal za mało grali zeby ocenic , Amauri mało piłek ale czasami pokazal jakas sztuczke , Marco Marchionni jak zawsze na full , oby go kontuzje nie trapiły.

Ogólem sądze ze fajnie bylo na wyspach ale czas teraz wziąsc sie za przygotowania do meczu z Artmedią,chwycic sie za czuły męski punkt , i grac jak prawdziwy Juventus !.

SoundBeatz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2008, 12:20

No 0:0..nie jest zle.Zyskalismy troszke doswiadczenia.Alex kapitalnie dryblowal,szkoda tego strzalu Mauro,by sie lepiej chłop przyłozyl 8).Georgio..no to jest klasa..na ile oceniacie on jest wart?Z 12 mln euro na dzisiejszy dzien?
Ogolnie swietny mecz.

P.S-O ktorej jest retransmisja na Polsacie sport?

Zablokowany