Kontuzje Molinaro i Knezevica
- Łukasz
- Juventino
Wiem o tym, może to rzeczywiście - biorąc pod uwagę liczebność dm-ów, słabą grę Czecha na środku i kiepską formę Zebiny - lepsza ewentualność niż Grygera...RavaneVialli pisze:Poulsen też może grać jako środkowy obrońca i ponoć w tej roli spisuje się bardzo dobrze, a przy urodzaju defensywnych pomocników w składzie, jego ewentualny brak w pomocy nie byłby zbytnio odczuwalny.Łukasz pisze:W tej chwili w środku mamy tylko Kielona, Legro i Joszko Brodę. Trochę mało (ew. jeszcze Grygera, wtedy Zebina wchodzi na prawą)
Aczkolwiek w pierwszej '11' bezwzględnie Chiellini z Mellbergiem.
P.S. Niejaki Ancelotti zapewne spróbowałby Poulsena na ataku...

A Kielon to rzeczywiście jest kontuzjogeny...
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2008, 12:36 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati
- Juventino
Siewier się znowu zdenerwujeVenomik pisze:Siewer(...)

Szczególnie martwi mnie kontuzja Molinaro, nie sądziłem, że powiem to tak szybko, ale ostatnio prezentuje się bardzo dobrze.
Ostatnio mamy dużego pecha z kontuzjami w obronie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tak jak wspomnieliście, o ile Kneżevica da się zastapić o tyle, zastąpienie Molinaro, który naprawdę był w formie, to już cieżkie zadanie.
Niestety nasz zarząd teraz płaci za swoją bezmyslność, lewa obrona powinna być naszym priorytetem na to okienko transferowe, ale nietesty nasz zarząd ma zupełnie wyalienowane spojrzenie na transfery.
Jest jeszcze miesiac, spokojnie można kogoś sprowadzić, jednakże wolę żeby już zostało jak jest, jeśli mamy sprowadzić jakiegoś ochłapa :roll:
Żałuję Stendardo, bardzo by się przydal, był naprawdę solidny w zeszłym sezonie...
Niestety nasz zarząd teraz płaci za swoją bezmyslność, lewa obrona powinna być naszym priorytetem na to okienko transferowe, ale nietesty nasz zarząd ma zupełnie wyalienowane spojrzenie na transfery.
Jest jeszcze miesiac, spokojnie można kogoś sprowadzić, jednakże wolę żeby już zostało jak jest, jeśli mamy sprowadzić jakiegoś ochłapa :roll:
Żałuję Stendardo, bardzo by się przydal, był naprawdę solidny w zeszłym sezonie...

- Okoni
- Juventino
Według tego newsa Kneze ma z głowy cała rundę jesienną http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94042
.Podobnie jak zaczynam powoli tęsknić za Stendardo. Ciekawe ile będzie pauzował Molinaro 

- ArtHur
- Juventino
A ja tego nie rozumiem. Jakbys "pomiescil" 3 lewych obroncow, bedacych w dobrej formie? Chyba, ze ten 3 to mialby byc jakis pionek.Dragon pisze:Niestety nasz zarząd teraz płaci za swoją bezmyslność, lewa obrona powinna być naszym priorytetem na to okienko transferowe, ale nietesty nasz zarząd ma zupełnie wyalienowane spojrzenie na transfery.
- pan Zambrotta
- Juventino
To byśmy teraz nie mieli najprawdopodobniej Marchionniego.Dragon pisze:Żałuję Stendardo, bardzo by się przydal, był naprawdę solidny w zeszłym sezonie...
Knezevic miał być kadrową zapchajdziurą, 5 obrońcą przed kontuzją Andrade. Teraz nawet on nie gra, a skręcenie kolana to poważna sprawa. Bodajże Owen skręcił kolano na mundialu 2006 i pauzował do stycznia.
Powróci sprawa transferu Burdisso, do wyjęcia jest (był?) Ferrari. Innych kandydatów nie ma, a przynajmniej mało o nich w prasie.
- darek
- Juventino
Nie napalajmy się. Ranieri pewnie będzie musiał sobie jakoś poradzić z tym co ma. Wątpię w kupno jakiegokolwiek piłkarza jeszcze w tym miesiącu.pan Zambrotta pisze:Powróci sprawa transferu Burdisso, do wyjęcia jest (był?) Ferrari. Innych kandydatów nie ma, a przynajmniej mało o nich w prasie.
Ale co zrobić?
PS. Ma ktoś jakieś info na temat Molinaro? Bardzo mnie to ciekawi.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mnie się wydaje, że zarząd wypożyczy lub kupi kogoś pokroju Stendardo. być może będzie to sam Giugliemo, być może Ferrari, jak wspominaliście wyżej.
Jednak mowa jest też o Ivanovicu oraz Pasqualu.
Kontuzja, której w towarzyskim meczu piłkarskim przeciwko ekipie HSV Hamburga nabawił się Dario Knezević, spowodowała, że Juventus Turyn już powrócił na rynek transferowy. Zdaniem włoskich mediów Stara Dama ponownie zaczęła zabiegać o Branislava Ivanovicia.
Zawodnik był chciany przez Bianconerich jeszcze za czasów, kiedy grał w Lokomotivie Moskwa. Po tym, jak odszedł do Chelsea, Juve przestało się nim interesować, ale teraz znów z konieczności poważnie myśli o pozyskaniu reprezentanta Serbii.
Mówi się, że Juventus wypożyczy piłkarza, ponieważ definitywny transfer byłby dla Starej Damy zbyt drogi. Mówi się, że w zamian za Ivanovicia Juve musiałoby wyłożyć co najmniej 15 mln euro.
oraz
Zdaniem włoskich mediów może dojść do wymiany pomiędzy Juventusem Turyn, a ACF Fiorentiną. Nikt nie ma wątpliwości co do tego, że Starą Damę opuści Sergio Almiron, a Argentyńczyk jest jednym z zawodników, który znajduje się na liście życzeń ACF Fiorentiny.
Bianconeri ponoć chcieliby pozyskać Manuela Pasquala i właśnie dlatego coraz częściej się mówi, że pomiędzy oboma klubami dojdzie do wymiany. Nie jest jednak powiedziane, że doniesienia prasowe okażą się być prawdą.
Oba zespoły zagrają w kwalifikacjach Ligi Mistrzów, dlatego jeśli ma dojść do wspomnianej wymiany, to jeszcze przed 3. rundą eliminacji. Jeśli kluby zdecydują się na wystawienie wspomnianych zawodników, wówczas nie będą oni mogli występować w tym sezonie w europejskich pucharach już w barwach żadnej innej z drużyn.
Jednak mowa jest też o Ivanovicu oraz Pasqualu.
Kontuzja, której w towarzyskim meczu piłkarskim przeciwko ekipie HSV Hamburga nabawił się Dario Knezević, spowodowała, że Juventus Turyn już powrócił na rynek transferowy. Zdaniem włoskich mediów Stara Dama ponownie zaczęła zabiegać o Branislava Ivanovicia.
Zawodnik był chciany przez Bianconerich jeszcze za czasów, kiedy grał w Lokomotivie Moskwa. Po tym, jak odszedł do Chelsea, Juve przestało się nim interesować, ale teraz znów z konieczności poważnie myśli o pozyskaniu reprezentanta Serbii.
Mówi się, że Juventus wypożyczy piłkarza, ponieważ definitywny transfer byłby dla Starej Damy zbyt drogi. Mówi się, że w zamian za Ivanovicia Juve musiałoby wyłożyć co najmniej 15 mln euro.
oraz
Zdaniem włoskich mediów może dojść do wymiany pomiędzy Juventusem Turyn, a ACF Fiorentiną. Nikt nie ma wątpliwości co do tego, że Starą Damę opuści Sergio Almiron, a Argentyńczyk jest jednym z zawodników, który znajduje się na liście życzeń ACF Fiorentiny.
Bianconeri ponoć chcieliby pozyskać Manuela Pasquala i właśnie dlatego coraz częściej się mówi, że pomiędzy oboma klubami dojdzie do wymiany. Nie jest jednak powiedziane, że doniesienia prasowe okażą się być prawdą.
Oba zespoły zagrają w kwalifikacjach Ligi Mistrzów, dlatego jeśli ma dojść do wspomnianej wymiany, to jeszcze przed 3. rundą eliminacji. Jeśli kluby zdecydują się na wystawienie wspomnianych zawodników, wówczas nie będą oni mogli występować w tym sezonie w europejskich pucharach już w barwach żadnej innej z drużyn.
- Okoni
- Juventino
Jest już Pasqual http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94080pan Zambrotta pisze:Powróci sprawa transferu Burdisso, do wyjęcia jest (był?) Ferrari. Innych kandydatów nie ma, a przynajmniej mało o nich w prasie.
I Bastian S. http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94077
Szybko prasa zareagowała na kontuzje Kneze i mr. Asysty
Ponad to mamy wydać Jeszcze 23 mln. euro na transfery http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94086
Kocham okres transferowy

- Gigi Buffon
- Juventino
A ja nie kocham okresu transferowego .... Bo po każdym okienku mam wrazenie,że nic w sezonie nie osiągniemy :płaczę: Może w tym roku bedzie inaczej ....
Wyminan z Fiorą ?? Jak najbardziej !! Ale też małopodobna ,tak samo jak to ,że wydamy 23 miliony jeszcze do końca mercato... Już raz mieliśmy wydać 20 milionów na lewego obrońcę ,a skończyło się na 3,5 milionach Euro za De Ceglie :roll:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Niasty
- Juventino
Dragon pisze:Żałuję Stendardo, bardzo by się przydal, był naprawdę solidny w zeszłym sezonie...
Mi także szkoda,ale wydaje mi się że Lazio chciało dużo za dużo :roll:
Już raz mieliśmy wydać 20 milionów na lewego obrońcę ,a skończyło się na 3,5 milionach Euro za De Ceglie
Ale może sie okazać że ten wart 3,5 mln euro De Ceglie,wniesie bardzo dużo do Juve.Ale Fakt w obecnej sytuacji lewy obrońca by nam się przydał :roll:
Jest już Pasqual http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94080
I Bastian S. http://www.pilka.pl/?mid=1&show=94077
Szybko prasa zareagowała na kontuzje Kneze i mr. Asysty
Z Niemcem pewnie plota.Bardziej bym liczył na Pasquala.
Ale jakoś nie chce mi sie wierzyć w te dodatkowe 23 mln na transfery.
Co do tematu to naprawde w obecnej sytuacji szkoda Molinaro(co zresztą nie tylko ja zauważyłem)widac że się rozkręcał.
Knezevic miał być tylko tym czwartym,ale przy kontuzji Andrade to naprawde szkoda.
- Gigi Buffon
- Juventino
I jak by tak było to bym się cieszył . Nie miałem na myśli ,że De Ceglie to tylko pieniądze wyżucone w błoto ... Chodzilo mi o prawdomówność naszego zarządu... Bo 20 milionów to 20 milionów a nie 3,5 :roll:
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- RavaneVialli
- Juventino
Przestań, co jeden, to gorszy;) Dużo mówiło się jeszcze o Ivanoviciu, ale jego forma jest zupełną niewiadomą. Kontuzja Molinaro nie brzmi poważnie, nazwisko Pasquala też nie, ale skoro w tym sezonie mieliśmy mieć 5 środkowych obrońców, by nie powtórzyła się sytuacja z ubiegłego sezonu, to teraz mamy 3, Grygera jest postrzegany przez trenera jako podstawowy prawy obrońca w tym sezonie, a Poulsen to byłoby tylko doraźne rozwiązanie, a nie czwarty obrońca na pół sezonu. I jest to chyba faktycznie ta "nieoczekiwana sytuacja Gigliego", kiedy należałoby powrócić na rynek transferowy i kupić środkowego obrońcę dobrej klasy, który zastąpi przede wszystkim Andrade, czyli nie kogoś pokroju Campagnaro.pan Zambrotta pisze:Powróci sprawa transferu Burdisso, do wyjęcia jest (był?) Ferrari.
- Reg
- Juventino
"Good news for Molinaro and Knezevic
As scheduled, this afternoon Cristian Molinaro and Dario Knezevic left the training camp near London and returned to Turin to undergo in-depth tests after the injuries they suffered on Sunday in the match against Hamburg.
The two defenders underwent scans carried out by Dr. Faletti and were then visited by Prof. Quaglia. The tests established that there is no damage to the Croatian's left knee, and that the contusion suffered by the Campania-born wide defender has had no consequences.
The two players will rest for 3-4 days undergoing physiotherapy for their contusions. They both should be available again on Friday, when the team will resume training back in Vinovo after the end of the English tour."
http://www.juventus.com/site/eng/NEWS_n ... 2941DA.asp
Czyli skończyło sie na strachu i obaj piłkarze będą gotowi na pierwszy mecz eliminacji. Z tego newsa wynika, że kontuzje nie są tak poważne jak mogło się wydawać. Nasi obrońcy powinni być do dyspozycji Ranieriego już w najbliższy piątek, kiedy drużyna wznowi treningi w Vinovo.
EDIT:
Nie zauważyłem, że chwilę wcześniej ten news pojawił się na JP
Fajnie, że to nic poważnego, ale o transferze nowego obrońcy możemy już raczej zapomnieć.
As scheduled, this afternoon Cristian Molinaro and Dario Knezevic left the training camp near London and returned to Turin to undergo in-depth tests after the injuries they suffered on Sunday in the match against Hamburg.
The two defenders underwent scans carried out by Dr. Faletti and were then visited by Prof. Quaglia. The tests established that there is no damage to the Croatian's left knee, and that the contusion suffered by the Campania-born wide defender has had no consequences.
The two players will rest for 3-4 days undergoing physiotherapy for their contusions. They both should be available again on Friday, when the team will resume training back in Vinovo after the end of the English tour."
http://www.juventus.com/site/eng/NEWS_n ... 2941DA.asp
Czyli skończyło sie na strachu i obaj piłkarze będą gotowi na pierwszy mecz eliminacji. Z tego newsa wynika, że kontuzje nie są tak poważne jak mogło się wydawać. Nasi obrońcy powinni być do dyspozycji Ranieriego już w najbliższy piątek, kiedy drużyna wznowi treningi w Vinovo.
EDIT:
Nie zauważyłem, że chwilę wcześniej ten news pojawił się na JP

Fajnie, że to nic poważnego, ale o transferze nowego obrońcy możemy już raczej zapomnieć.
Ostatnio zmieniony 04 sierpnia 2008, 19:25 przez Reg, łącznie zmieniany 1 raz.
- matekkuba
- Juventino
Można odetchnąć z ulgą... chyba. Molinaro w meczach towarzyskich gra dobrze, a dziś oglądając powtórkę meczu z Arsenalem, koło 30 minuty komentator okrzyknął go najlepszym zawodnikiem Juventusu do tej pory
Jak to dziwnie brzmi, ale jeżeli Molinaro będzie tak grał w LM i Serie A, a De Ceglie pokaże swoje umiejętności to rywalizacja o lewą strone będzie bardzo ciekawa. Co do Knezevica to mało mnie on interesuje, i dla mnie jest ostateczną ostatecznością na środku obrony, bo wolę aby grali tam Chiellini i Legro/Mellberg. Ale może Chorwat wywalczy sobie miejsce puierwszej jedenastce (po ostatnim sezonie nic nie jest w stanie mnie zdziwić).