Aleksander Sołżenicyn nie żyje
- deszczowy
- Juventino
Rosyjski pisarz, dysydent i noblista, Aleksander Sołżenicyn, autor "Archipelagu Gułag", "Jednego dnia Iwana Denisowicza" i "Oddziału chorych na raka" zmarł wczoraj w Moskwie. Miał 89 lat.
Przez wiele lat jego dzieła był w Radzieckiej Rosji zakazane, a sam Sołżenicyn zmuszony został do opuszczenia kraju. Po wyjeździe z Rosji zamieszkał w Anglii. W roku 1970 otrzymała literacką Nagrodę Nobla za "Archipelag Gułag"- wstrzasający opis życia w radzieckich łagrach.
Wielki Moralizator, następca Tołstoja. Autorytet moralny i moralizator. Niestety, już nie ma go wśród nas.
Przez wiele lat jego dzieła był w Radzieckiej Rosji zakazane, a sam Sołżenicyn zmuszony został do opuszczenia kraju. Po wyjeździe z Rosji zamieszkał w Anglii. W roku 1970 otrzymała literacką Nagrodę Nobla za "Archipelag Gułag"- wstrzasający opis życia w radzieckich łagrach.
Wielki Moralizator, następca Tołstoja. Autorytet moralny i moralizator. Niestety, już nie ma go wśród nas.
- matteo_acm
- Juventino
Sołzenicyn tesknil przede wszystkim za carska, prawoslawna Rosja, taka jaka odbudowywal Wladimir Putin. Zyl bardzo dlugo, jesli sie spojzy z perspektywy jego przezyc.
FORZA CAMPIONI D'EUROPA!!!
- deszczowy
- Juventino
A czy taka Rosja była zła? Lepsza taka, niż bolszewicka.
- Bukol87
- Juventino
matteo_acm pisze:Sołzenicyn tesknil przede wszystkim za carska, prawoslawna Rosja, taka jaka odbudowywal Wladimir Putin. Zyl bardzo dlugo, jesli sie spojzy z perspektywy jego przezyc.
Taka Rosja to po prostu.... Rosja. Imperializm - nic dodać nic ująćdeszczowy pisze:A czy taka Rosja była zła? Lepsza taka, niż bolszewicka.
Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
#TeamBukol