wyjazd do Bratysławy
- tabo89
- Juventino
ten temat nie służy do dyskusji pomiedzy czlonkami JPC a osobami niezrzeszonymi na temat przynaleznosci do fan klubu
jeśli chcecie sie klócic i o tym dyskutowac załóżcie sobie odpowiedni do tego temat
ten natomiast dotyczy samodzielnego wyjazdu na mecz w Bratysławie i osoby ktore nie sa nim zaintersowane proszone są o nie branie udziału w dyskusji
dziekuje
jeśli chcecie sie klócic i o tym dyskutowac załóżcie sobie odpowiedni do tego temat
ten natomiast dotyczy samodzielnego wyjazdu na mecz w Bratysławie i osoby ktore nie sa nim zaintersowane proszone są o nie branie udziału w dyskusji
dziekuje

- Bobeknaklo
- Juventino
No dobra, plan użytkownika Lord_Juve jest najlepszy, najprostszy jaki może być po co komplikować sobie życie.
Wg mnie, każdy dojeżdża na własną rękę do jakiegoś miasta, i tam czeka wynajęty przez Lord_Juve bus i jazda. Ale ja bym był za innym miastem, bo jestem np za Katowicami. W sumie to niby tylko 80 km ale ja jestem z kujawsko-pomorskiego to i tak zapłacę nieźle na dojeździe do tego miasta gdzie sie spotykamy, może będzie jeszcze więcej ludzi z północy..
Wg mnie, każdy dojeżdża na własną rękę do jakiegoś miasta, i tam czeka wynajęty przez Lord_Juve bus i jazda. Ale ja bym był za innym miastem, bo jestem np za Katowicami. W sumie to niby tylko 80 km ale ja jestem z kujawsko-pomorskiego to i tak zapłacę nieźle na dojeździe do tego miasta gdzie sie spotykamy, może będzie jeszcze więcej ludzi z północy..
- LordJuve
- Juventino
Dolicz sobie jeszcze koszt przejazdu z JPC - sama legitymacja i składka nic ci nie da - i z pewnością wyjdziesz na +...szaman00 pisze: Będziesz sam organizował wyjazd na mecz, do czasu aż będzie Cię stać na legitymacje członka JPC? aaahhaaa bardzo ciekawe, legitymacja kosztuje wraz z roczną składka 82 zł, a organizując samemu za głupiego busa mógłbyś zapłacić 100 zł ?do tego dojdzie koszt biletu na stadion i inne rzeczy i Ty mówisz, że nie masz 82 zł?
żal...
Za co i ile zapłacę niech cię już nie interesuje. Ciekawe czemu pod twoim nickiem nie piszę jeszcze Juventino Ufficiale

Dla wszystkich, wyjazd na Słowację jest typową okazją, jednorazówką więc ludzie jakoś kombinują żeby za jak najmniejszą kasę na niego pojechać.
Gdybyś kolego szaman00 był na tyle spostrzegawczy to zauważyłbyś, że większość osób, którym uda się pojechać na mecz do Bratysławy nie pojedzie w najbliższym czasie już na żaden inny mecz Juve, bo nie będzie ich stać/nie będą miały czasu nawet z ramienia JPC.
Więc po co mają się teraz zapisywać, dla 1 wyjazdu, legitymacji i podpisu pod nickiem? To jest dopiero ż.a.l...
Koniec off topa...
BUS z Krakowa musi wynająć jakiś krakowianin. Przecież ja mieszkam w Rzeszowie.
Poza tym, z Krakowa będziemy mieli bliżej do Bratysławy niż z Katowic, więc mniej zapłacimy, przy dobrych układach nawet mniej niż 100 zł, jeśli będzie na tyle chętnych.
Niech ktoś z Krakowa powęszy u przewodników, popyta na stronach, podzwoni.
- montero4
- Juventino
Yo, w Krakowie przez wakacje nikogo nie ma. Jestem w UK ale chętnie bym pomógł jak bym był w PL. Dacie radęLord_ Juve pisze: BUS z Krakowa musi wynająć jakiś krakowianin. Przecież ja mieszkam w Rzeszowie.
Poza tym, z Krakowa będziemy mieli bliżej do Bratysławy niż z Katowic, więc mniej zapłacimy, przy dobrych układach nawet mniej niż 100 zł, jeśli będzie na tyle chętnych.
Niech ktoś z Krakowa powęszy u przewodników, popyta na stronach, podzwoni.

Update - 07.08.2010 ale nadal rośnie 28 x Italia 52 x Juventus
http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

http://picasaweb.google.pl/montero4juventus/Montero4

- LordJuve
- Juventino
Chociażby za pomocą ViaMichelin, co prawda w km jest nieco więcej z Krakowa, ale za to czasowo jest się szybciej, poza tym te różnice są na prawdę niewielkie a wystarczy chwilę pomyśleć i oczywistym jest, że niektórym łatwiej będzie się dostać do Krakowa niż do Katowic. Osobom, które mieszkają w centralnej Polsce chyba to jest obojętne czy z Katowic czy Krakowa?piter_b pisze:Lord_ Juve pisze: z Krakowa będziemy mieli bliżej do Bratysławy niż z Katowic,
:rotfl:
Mogłbyś powiedzieć nam wszystkim jak Ty to wyliczyłeś ?? Mnie to bardzo interesuje :rotfl:
Poza tym ty chyba wybierzesz się z JPC, więc nie rozumiem twojego zainteresowania?
- preclix
- Juventino
Zaproponowałem wynajem busu z Rzeszowa, bo mógłbym się tym zająć, wiem, że najlepiej byłoby wynająć z Krakowa, ale ja nie zamierzam tam jechać tylko dlatego, żeby wynająć bus. Jak masz tam jakichś znajomych, bądź rodzinę to nie widzę problemu, jeśli nie to nie wiem jak chcesz wynająć tam tego busa... A czasu coraz mniej.Lord_ Juve pisze:Mój pierwotny plan był taki, że z Rzeszowa pojechaliby tylko chętni z podkarpacia i najbliższych okolic, wtedy byłoby to ekonomicznie opłacalne, nie planowałem wyjazdu wynajętym busem do Krakowa.
Kolega preclix niestety nie ma chyba kompletnie pojęcia jak to wszystko działa i zaczyna mieszać.
BUS z Krakowa w ostateczności mógłby być, tyle tylko, że trzeba poszukać większego nieco (14 osób?) tak, żeby wszyscy się zmieścili, poza tym to nam też koszta zmniejszy, więcej osób jedzie = mniej płacimy.
Po prostu miałem nadzieję, że znajdzie się na tyle chętnych osób z południowo - wschodniej Polski, żeby samemu zorganizować stąd wyjazd, niestety, raczej jest to niemożliwe.
Więc jak się zbierze ekipa na busa z Krakowa to możemy działać, jak nie to trudno, pozostaje jeszcze wyjazd pociągiem z Tabo, albo szukanie transportu na własną rękę.
- piter_b
- Juventino
Sam sobie zaprzeczasz- najpierw piszesz ze blizej jest z Krakowa a teraz ze km jest jednak blizej z Katowic. Wiec jezeli kilometrowo jest blizej z Katowic to w jaki sposób jest blizej z Krakowa??:) Po drugie - jak moze byc czasowo szybciej z Krakowa jak i tak trzeba przejechac przez Katowice( dokladnie to Katowicka obwodnica) ?? Bo nie sądze zeby kierowca jechał przez małe miejscowości i wsie. Wtedy to czasowo byłoby jeszcze dłuzej . Wiec nie rozumiem Twojego rozumowania.Lord_ Juve pisze:Chociażby za pomocą ViaMichelin, co prawda w km jest nieco więcej z Krakowa, ale za to czasowo jest się szybciej, poza tym te różnice są na prawdę nie wielkie a wystarczy chwilę pomyśleć i oczywistym jest, że każdemu będzie się łatwiej dostać do Krakowa: tym co mieszkają na wschodzie i tym, którzy na zachodzie.piter_b pisze:Lord_ Juve pisze: z Krakowa będziemy mieli bliżej do Bratysławy niż z Katowic,
:rotfl:
Mogłbyś powiedzieć nam wszystkim jak Ty to wyliczyłeś ?? Mnie to bardzo interesuje :rotfl:
Poza tym ty chyba wybierzesz się z JPC, więc nie rozumiem twojego zainteresowania?
ps.
Co do wyjazdu to oczywiscie ze wybiore sie z JPC jezeli tylko bedzie wyjazd organizowany , a forum jest dla każdego wiec chyba nie zabronisz mi czytać i się wypowiadać prawda?? NIe masz do tego uprawnień :lol:
- LordJuve
- Juventino
Tak, tak, wiem, tylko widzisz, zadzwoń i popytaj a dowiesz się ile sobie doliczą za dodatkowy przystanek w Krakowie.
Możemy zrobić tak:
1. poczekać jeszcze trochę, możliwe, że ktoś chętny z Krakowa bądź okolic się znajdzie na wyjazd i na miejscu wszystko załatwi, przewoźników teraz jest masa, załatwienie transportu często zamyka się na wykonaniu telefonu,
2. samemu załatwiać na odległość - czego raczej lepiej nie robić - jeśli nikt z Krakowa się nie znajdzie, jak się uda to zjedziemy się tylko do Krakowa i jazda,
3. zrobić tak jak radzi preclix, wynajmie w Rzeszowie a potem na Kraków(Katowice?) i do Bratysławy, ale to niestety podniesie mocno koszty dla nas wszystkich, każdy za to zapłaci,
4. ktoś z Katowic załatwi busa, który zahaczy o Kraków i zabierze resztę chętnych.
W sumie tak, opcje 1 i 4 są wg mnie najlepsze, opcje 2 i 3 to raczej taka abstrakcja i w ten sposób lepiej się za to nie zabierać.
Tak bym to określił:
1>4>3>2
Teraz tylko decydujcie, już raczej nic nowego nie wymyślimy.
piter_b kierowałem się tym co podaje twórca GPSów. Pewnie masz racje, mi chodziło raczej o to, że dla niektórych Kraków jest łatwiej osiągalny jako miejsce wyjazdu.
Poza tym, kierowcy różne drogi obierają, czasem człowiek aż się dziwi.
Tak, masz rację, forum jest dla wszystkich, nie powinienem tak pisać, ale człowieka to trochę dobija, jak chciałby spełnić jedno ze swoich marzeń a dookoła jest pełno obserwatorów, którzy nie wiedzieć czemu ci to zadanie utrudniają.
Ci którzy są w JPC mogą się cieszyć, klub zrobi za nich wszystko, wystarczy zapłacić, my natomiast musimy się jakoś sami zorganizować - z własnego wyboru, nie żeby ktoś jęczał jak to jeden user określił
- no i próbujemy, jeśli ktoś nie ma zamiaru nam pomagać to ok, ale utrudniać? Czasem lepiej mieć innych daleko w dupie, przynajmniej człowiek ma spokój...
Nie oczekuję, że ktoś będzie mi ułatwiał, chciałbym tylko, żeby nikt na siłę NAM nie utrudniał, bo czepianie się o wszystko i niepotrzebne zaśmiecanie tematu - m.in przez CIEBIE - niczego nam nie ułatwia, wręcz przeciwnie, utrudnia. Więc mógłbyś może olać sprawę naszego wyjazdu i dać sobie spokój z wypisywaniem tutaj czegokolwiek?
To ciebie coś boli, może to, że nie masz za bardzo możliwości dostania się na mecz a przy okazji nie potrafisz jej sobie stworzyć? Ojej...
Możemy zrobić tak:
1. poczekać jeszcze trochę, możliwe, że ktoś chętny z Krakowa bądź okolic się znajdzie na wyjazd i na miejscu wszystko załatwi, przewoźników teraz jest masa, załatwienie transportu często zamyka się na wykonaniu telefonu,
2. samemu załatwiać na odległość - czego raczej lepiej nie robić - jeśli nikt z Krakowa się nie znajdzie, jak się uda to zjedziemy się tylko do Krakowa i jazda,
3. zrobić tak jak radzi preclix, wynajmie w Rzeszowie a potem na Kraków(Katowice?) i do Bratysławy, ale to niestety podniesie mocno koszty dla nas wszystkich, każdy za to zapłaci,
4. ktoś z Katowic załatwi busa, który zahaczy o Kraków i zabierze resztę chętnych.
W sumie tak, opcje 1 i 4 są wg mnie najlepsze, opcje 2 i 3 to raczej taka abstrakcja i w ten sposób lepiej się za to nie zabierać.
Tak bym to określił:
1>4>3>2
Teraz tylko decydujcie, już raczej nic nowego nie wymyślimy.
piter_b kierowałem się tym co podaje twórca GPSów. Pewnie masz racje, mi chodziło raczej o to, że dla niektórych Kraków jest łatwiej osiągalny jako miejsce wyjazdu.
Tak, masz rację, forum jest dla wszystkich, nie powinienem tak pisać, ale człowieka to trochę dobija, jak chciałby spełnić jedno ze swoich marzeń a dookoła jest pełno obserwatorów, którzy nie wiedzieć czemu ci to zadanie utrudniają.
Ci którzy są w JPC mogą się cieszyć, klub zrobi za nich wszystko, wystarczy zapłacić, my natomiast musimy się jakoś sami zorganizować - z własnego wyboru, nie żeby ktoś jęczał jak to jeden user określił

Dziecko, zamilcz! Ty pewnie nie masz nawet jeszcze lat żeby zapisać się do JPC, wiem co czujesz, też mnie to kiedyś baaardzoo bolało. Nie mam do NIKOGO żalu, nikogo. Gdzie tak napisałem? Ciesze się, że JPC coś organizuje, sam się kiedyś zapisze, chwała tym ludziom, którzy to trzymają w kupie i pozwalają takim pajacom jak ty korzystać z czyjeś ciężkiej pracy.szaman00 pisze: Jeśli uważasz, że zapisanie się i zapłacenie 82 zł to strata kasy, bo tylko na jeden mecz bedzie można w tym roku pojechać, to czemu masz pretensje i jakiś żal o to, że ludzie z JPC nie chcą Ci ułatwić zorganizowania wyjazdu??...
Nie oczekuję, że ktoś będzie mi ułatwiał, chciałbym tylko, żeby nikt na siłę NAM nie utrudniał, bo czepianie się o wszystko i niepotrzebne zaśmiecanie tematu - m.in przez CIEBIE - niczego nam nie ułatwia, wręcz przeciwnie, utrudnia. Więc mógłbyś może olać sprawę naszego wyjazdu i dać sobie spokój z wypisywaniem tutaj czegokolwiek?
To ciebie coś boli, może to, że nie masz za bardzo możliwości dostania się na mecz a przy okazji nie potrafisz jej sobie stworzyć? Ojej...
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2008, 13:15 przez LordJuve, łącznie zmieniany 2 razy.
- szaman00
- Juventino
no jeśli kolego dla Ciebie wstąpienie do JPC to tylko możliwość wyjazdu na mecz to Ci współczuje naprawde...Lord_ Juve pisze:Za co i ile zapłacę niech cię już nie interesuje. Ciekawe czemu pod twoim nickiem nie piszę jeszcze Juventino UfficialeA może już się zapisałeś, ale jeszcze nie dostałeś "plakietki"? :lol:
Dla wszystkich, wyjazd na Słowację jest typową okazją, jednorazówką więc ludzie jakoś kombinują żeby za jak najmniejszą kasę na niego pojechać.
Gdybyś kolego szaman00 był na tyle spostrzegawczy to zauważyłbyś, że większość osób, którym uda się pojechać na mecz do Bratysławy nie pojedzie w najbliższym czasie już na żaden inny mecz Juve, bo nie będzie ich stać/nie będą miały czasu nawet z ramienia JPC.
Więc po co mają się teraz zapisywać, dla 1 wyjazdu, legitymacji i podpisu pod nickiem? To jest dopiero ż.a.l...
Dla legitymacji i wyjazdu zapisze się do JPC

a co do podpisu pod nickiem to powiem Ci w tajemnicy, że nie mogę się doczekać :rotfl: i to przecież wielki szpan na całym forum nie?... ludzie będą gadali zobacz on jest fajny bo nalezy do JPC buhehe
Jeśli uważasz, że zapisanie się i zapłacenie 82 zł to strata kasy, bo tylko na jeden mecz bedzie można w tym roku pojechać, to czemu masz pretensje i jakiś żal o to, że ludzie z JPC nie chcą Ci ułatwić zorganizowania wyjazdu??...
- JuveCloud
- Juventino
wydaje mi się ze temat schodzi wam z torów i poruszacie kwestie które są mniej ważne albo i w ogóle. Na waszym miejscu zadałbym sobie pytanie nie o przejazd, bo to w sumie jest najmniejszy problem. Bus albo pociąg albo samochód jak ktoś ma taką możliwość. ALE CO Z BILETAMI. Pomyślcie jak będzie można je załatwić ( o ile mecz będzie w Bratysławie ).
Pozdrawiam i życzę powodzenia !!
Pozdrawiam i życzę powodzenia !!
..:: There can be only onE ::..
- piter_b
- Juventino
Ja nie zamierzam nic wam utrudniać. Organizujcie się jak najlepiej . Życzę wam zeby się udało. Napisałem tylko dlatego że Twoja wypowiedz mijała ssię z prawdą . Nic poza tym.Lord_ Juve pisze: piter_b kierowałem się tym co podaje twórca GPSów. Pewnie masz racje, mi chodziło raczej o to, że dla niektórych Kraków jest łatwiej osiągalny jako miejsce wyjazdu.
Ci którzy są w JPC mogą się cieszyć, klub zrobi za nich wszystko, wystarczy zapłacić, my natomiast musimy się jakoś sami zorganizować - z własnego wyboru, nie żeby ktoś jęczał jak to jeden user określił- no i próbujemy, jeśli ktoś nie ma zamiaru nam pomagać to ok, ale utrudniać? Czasem lepiej mieć innych daleko w dupie, przynajmniej człowiek ma spokój...
.
Życze wam jak najtańszego przewoznika ( nie mylić z X-MEN'em

- preclix
- Juventino
To robimy przypuszczalną listę chętnych (najlepiej, żeby się uzbierało min.15 osób) :
1. Ja
2-4. Lord_Juve + 2 znajomych
5. JuveFanik
6. marcinb1989
7. bolec_juve
8. buclu
9. Bobek1991
10. Supersonic
11. Pawełek
12. tabo89 ( Proszę o potwierdzenie ? )
13. Gorn (proszę o potwierdzenie ? )
Chętni niech zgłaszają się do mnie na PW. Koszt przejazdu nie powinien być większy, niż 140 zł, prawdopodobnie dużo mniejszy - zależy od liczby chętnych. Podróż prawdopodobnie wynajętym busem.
Miejscem zbiórki najprawdopodobniej będzie Kraków.
P.S. Proszę admina, bądź moderatora o wyczyszczenie tego tematu z niepotrzebnych postów. i wstawienie postu z listą na pierwszą stronę. Z góry dziękuję.
1. Ja
2-4. Lord_Juve + 2 znajomych
5. JuveFanik
6. marcinb1989
7. bolec_juve
8. buclu
9. Bobek1991
10. Supersonic
11. Pawełek
12. tabo89 ( Proszę o potwierdzenie ? )
13. Gorn (proszę o potwierdzenie ? )
Chętni niech zgłaszają się do mnie na PW. Koszt przejazdu nie powinien być większy, niż 140 zł, prawdopodobnie dużo mniejszy - zależy od liczby chętnych. Podróż prawdopodobnie wynajętym busem.
Miejscem zbiórki najprawdopodobniej będzie Kraków.
P.S. Proszę admina, bądź moderatora o wyczyszczenie tego tematu z niepotrzebnych postów. i wstawienie postu z listą na pierwszą stronę. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2008, 12:04 przez preclix, łącznie zmieniany 3 razy.