wyjazd do Bratysławy
- LordJuve
- Juventino
Oni płacą więc mają łatwiej i lepiej, nie jest niczym dziwnym także to, że nikt z JPC nie ma ochoty zajmować się problemem "obcych". Nie jesteś członkiem JPC - nikt nie ma obowiązku ci pomagać, teraz już samo bycie userem JuvePoland i kibicem Juve nie wystarczy.
Lepiej zajmijmy się organizacją na własną rękę, przynajmniej do czasu aż będzie nas stać na legitymacje członka JPC.
Lepiej zajmijmy się organizacją na własną rękę, przynajmniej do czasu aż będzie nas stać na legitymacje członka JPC.
- LordJuve
- Juventino
Ja mam do Rzeszowa 50 km. Transport? No mamy 3 możliwości wg mnie:preclix pisze: Lord_Juve ty jesteś ze wschodu tak ? Skąd dokładnie i czy załatwiłbyś transport ?
najwygodniejsza: załatwić jakiś samochód z kierowcą, złożyć się na przejazd i pojechać,
najbardziej realna: pociągiem, tyle tylko, że trzeba się dostać conajmniej do Krakowa a potem na Katowice i Bratysławę,
najmniej realna: wynajem busa, ale to wiąże się z większymi kosztami niż opcja 1 i może nawet 2.
Ja powiem tak, nam najlepiej byłoby złapać kogoś z samochodem, jakimś małym busem i władować się na pełny stan, wtedy każdy się zrzuci, koszta się rozłożą i będzie wygodnie, podjeżdżamy pod stadion, bawimy się i spadamy do domu, która piłka.
Pociąg? Niestety, trzeba się dostać do Krakowa, poza tym pociąg to pociąg, nie dowiezie cię pod stadion, nie dowiezie na godzinę i co najważniejsze: godzina powrotu też nie jest zależna od nas a od rozkładu, być może trzeba będzie nawet przeczekać noc w Bratysławie.
Ja miałbym od siebie 2 chętne osoby. preclix byłbyś trzeci, jeszcze 2 osoby(jedna z samochodem) i można jechać osobówką, ale jak mówiłem, wtedy koszta będą większe na 1 osobę, najlepiej jakiś mały BUS i z 8 osób, wtedy obrócimy za małe pieniądze.
EDIT
Wiadomość dla ludków z Podkarpacia i najbliższych okolic.
Jakby się zebrała ekipa, która mogłaby startować z Podkarpacia to możemy coś wynająć, ewentualnie można jeszcze szukać kogoś "po znajomości" jak kto ma.
Także chętni z Podkarpacia wpisywać się, sprawdźmy czy jest, ewentualnie, sens organizować cokolwiek :!:
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2022, 19:34 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bobeknaklo
- Juventino
Wszyscy narzekają, że nie Katowice nie to, tamto. Ustalcie jakiś punkt w którym wszyscy się zjawią i dalej podróż w grupie. Bo do jednego miasta w Polsce każdy potrafi dojechać. Ja też jestem chętny ale widzę, że kołujecie sobie busa itd i macie określoną liczbę miejsc to se będę musiał znaleźć kogoś i pociągiem pojechać, albo czekać na JPC
- preclix
- Juventino
Panowie przede wszystkim najważniejsze to załatwić bilety, bo bez biletu na wycieczkę chyba nie pojedziemy. Jeżeli już załatwilibyśmy te bilety - na sektor gości oczywiście.( Ma ktoś znajomych lub rodzinę we Włoszech ? W Turynie bądź okolicach ). Trzeba by ustalić listę imienną chętnych ( niezrzeszonych w JPC ) i wtedy to organizować. Moim zdaniem najlepiej byłoby wybrać miejsce tam gdzie wszyscy z całej Polski i nie tylko się spotykamy - Kraków( myślę, że uczciwe miejsce równe dla wszystkich ). Każdy chętny wpłaca pieniążki do ustalonej osoby. Osoba ta wynajmuje busa ( w zależności od liczby chętnych ) i jedzie do Krakowa, zbierając po drodze chętnych.
Np. 1 opcja. Wpłacacie pieniążki do mnie bądź do Lord_Juve. Ja w Rzeszowie wynajmuje busa i jedziemy do Krakowa zbierając chętnych po drodze i resztę w samym Krakowie i potem do Bratysławy.
2.opcja. Każdy dojeżdża do Krakowa na własną rękę - w Krakowie wsiadamy do wcześniej wynajętego busa i jedziemy na Słowację.
3.opcja. Pociąg. Wsiadamy do jednego pociągu każdy tam gdzie mu wygodniej.(Nie wiem czy z Krakowa jedzie od razu w stronę Słowacji - bo jeżeli tylko z Katowic to dla ludzi ze wschodu, m.in. dla mnie koszt wyszedł by dużo większy).
Trzeba by to wszystko ustalić już teraz szybko i sprawnie, ponieważ
jak już będzie oficjalna sprzedaż to będzie za późno na organizację.
Czekam na odpowiedzi i komentarze.
P.S. Informujcie każdego kogo znacie czy byłby chętny bo im więcej tym taniej i lepiej
P.S.2. Zgłaszajcie się Ci, którzy macie znajomych bądź rodzinę we Włoszech !
P.S.3. Prosimy o rady kogoś z JPC, który już zajmował się takimi rzeczami o sugestie podpowiedzi. Z góry dziękuję.
Np. 1 opcja. Wpłacacie pieniążki do mnie bądź do Lord_Juve. Ja w Rzeszowie wynajmuje busa i jedziemy do Krakowa zbierając chętnych po drodze i resztę w samym Krakowie i potem do Bratysławy.
2.opcja. Każdy dojeżdża do Krakowa na własną rękę - w Krakowie wsiadamy do wcześniej wynajętego busa i jedziemy na Słowację.
3.opcja. Pociąg. Wsiadamy do jednego pociągu każdy tam gdzie mu wygodniej.(Nie wiem czy z Krakowa jedzie od razu w stronę Słowacji - bo jeżeli tylko z Katowic to dla ludzi ze wschodu, m.in. dla mnie koszt wyszedł by dużo większy).
Trzeba by to wszystko ustalić już teraz szybko i sprawnie, ponieważ
jak już będzie oficjalna sprzedaż to będzie za późno na organizację.
Czekam na odpowiedzi i komentarze.
P.S. Informujcie każdego kogo znacie czy byłby chętny bo im więcej tym taniej i lepiej

P.S.2. Zgłaszajcie się Ci, którzy macie znajomych bądź rodzinę we Włoszech !
P.S.3. Prosimy o rady kogoś z JPC, który już zajmował się takimi rzeczami o sugestie podpowiedzi. Z góry dziękuję.

- LordJuve
- Juventino
Przede wszystkim nie ma sensu jeżdżenie autokarem z Rzeszowa do Krakowa bo to tylko mocno zwiększa koszta, nie można jechać po kogoś pustym autokarem bo nie dość, że będziemy płacić za puste miejsca to jeszcze oddalamy się od celu podróży.
Opcja dojazdu na własną rękę do Krakowa nie jest zła, może dobrze byłoby połączyć siły: Podkarpacie + Małopolska i wtedy myślę, że ten full stan w autokarze będzie, tyle tylko, że wtedy ci z Podkarpacia muszą dojechać, noo i zapłacą więcej za bilet autokaru, bo z Krakowa będzie więcej niż z Rzeszowa.
Jeśli by się dobrze umówić to myślę, że nawet można by było załadować się gdzieś po drodze jak BUS już wyjedzie z Krakowa.
Z tego co się orientowałem to jedzie 3 pociągi z Krakowa do Bratysławy, z tego 1 przez Katowice(pociąg, którym chciał jechać Tabo?).
Jednak cały czas powtarzam, że dobrze zorganizowany autokar będzie dla nas tańszym i wygodniejszym wyborem.
Albo jedziemy z Podkarpacia sami(ale musi byc ekipa) - dużo taniej -, albo łączymy się z kimś i jedziemy razem.
P.S
Bilety można też chyba kupić na miejscu, można kogoś wysłać.
Opcja dojazdu na własną rękę do Krakowa nie jest zła, może dobrze byłoby połączyć siły: Podkarpacie + Małopolska i wtedy myślę, że ten full stan w autokarze będzie, tyle tylko, że wtedy ci z Podkarpacia muszą dojechać, noo i zapłacą więcej za bilet autokaru, bo z Krakowa będzie więcej niż z Rzeszowa.
Jeśli by się dobrze umówić to myślę, że nawet można by było załadować się gdzieś po drodze jak BUS już wyjedzie z Krakowa.
Z tego co się orientowałem to jedzie 3 pociągi z Krakowa do Bratysławy, z tego 1 przez Katowice(pociąg, którym chciał jechać Tabo?).
Jednak cały czas powtarzam, że dobrze zorganizowany autokar będzie dla nas tańszym i wygodniejszym wyborem.
Albo jedziemy z Podkarpacia sami(ale musi byc ekipa) - dużo taniej -, albo łączymy się z kimś i jedziemy razem.
P.S
Bilety można też chyba kupić na miejscu, można kogoś wysłać.
- preclix
- Juventino
Czego tylko z Podkarpacia i Małopolski ? Nie widzę przeszkód, żeby jechał ktoś na przykład z Pomorza ( jeżeli na własną rękę dojedzie do Krakowa ).
Jeżeli chcesz wynająć busa to musiałby ktoś się wybrać do Krakowa i wszystko tam ustalić bo telefoniczne umawianie jest za bardzo ryzykowne. Ja mogę popytać w Rzeszowie orientacyjnie jakie ceny za wynajem busa. Koszt przejazdu podzieliło by się po równo, więc nie ma mowy, że jeżeli wynająłbym busa z Rzeszowa to płacę więcej. Każdy płaci po równo, a jak komuś nie pasuje to łaski bez. Jechanie busem kursowym moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ, kiedy się spóźnisz to już nic nie zrobisz, a tak wynajmiemy sobie busa i mamy go kiedy chcemy, jedziemy do Bratysławy rezerwujemy 4 czy 3 godzinki na mecz i zaraz po wracamy do Polski.
Jeżeli chcesz wynająć busa to musiałby ktoś się wybrać do Krakowa i wszystko tam ustalić bo telefoniczne umawianie jest za bardzo ryzykowne. Ja mogę popytać w Rzeszowie orientacyjnie jakie ceny za wynajem busa. Koszt przejazdu podzieliło by się po równo, więc nie ma mowy, że jeżeli wynająłbym busa z Rzeszowa to płacę więcej. Każdy płaci po równo, a jak komuś nie pasuje to łaski bez. Jechanie busem kursowym moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ, kiedy się spóźnisz to już nic nie zrobisz, a tak wynajmiemy sobie busa i mamy go kiedy chcemy, jedziemy do Bratysławy rezerwujemy 4 czy 3 godzinki na mecz i zaraz po wracamy do Polski.
- preclix
- Juventino
Moja propozycja jest taka : Jeżeli będzie to przystępna cena to:
1. Wynajmuję busa w Rzeszowie.
2. Zabieram po drodze do Krakowa Lord_Juve z jego ekipą i innych chętnych jeżeli będą takowi.
3. W Krakowie zabieramy resztę chętnych i uderzamy na Słowację.
4. Po meczu od razu idziemy do busa i wracamy do Krakowa.
5. Ci którzy chcą zostają wysadzeni w Krakowie, ci którzy jadą na wschód, wysiadają w wybranym miejscu na trasie Kraków- Rzeszów.
Jeżeli w miarę plan się podoba to szukać chętnych i zgłaszać się do mnie na PW.
Możliwe, że od środy zacznie się sprzedaż biletów na mecz, więc nie ma na co czekać.
1. Wynajmuję busa w Rzeszowie.
2. Zabieram po drodze do Krakowa Lord_Juve z jego ekipą i innych chętnych jeżeli będą takowi.
3. W Krakowie zabieramy resztę chętnych i uderzamy na Słowację.
4. Po meczu od razu idziemy do busa i wracamy do Krakowa.
5. Ci którzy chcą zostają wysadzeni w Krakowie, ci którzy jadą na wschód, wysiadają w wybranym miejscu na trasie Kraków- Rzeszów.
Jeżeli w miarę plan się podoba to szukać chętnych i zgłaszać się do mnie na PW.
Możliwe, że od środy zacznie się sprzedaż biletów na mecz, więc nie ma na co czekać.
- dawidpln
- Juventino
szczerze? nie widze opcji zeby udalo sie wyjechac! ZERO wspolpracy kazdy ma inny pomysl i nikogo nie interesuje co wczesniej napisane totalny chaos! wiec jak tak ma wypasc ten mecz to sory ale chyba tylko najodwazniejsi sie zdecyduja! pozatym co to za beznadziejny pomysl zeby wynajmowac busa z rzeszowa skoro wiekszosc wyjezdza z okolic krakowa i katowic? chyba nie myslicie ze 10 osob zrzuci sie na podroz jednej osoby do rzeszowa bo mu tak bedzie wygodniej? no chyba ze znajda sie naiwni... panowie najpierw trzeba pomyslec nad organizacja a dopiero pozniej cala reszta a nie na odwrot i do tego chaotycznie! a jak kazdy z was chce byc organizatorem zabawy to naprawde lepiej jak kazdy na wlasna reke sobie rozganizuje wyjazd
Forza Juventus
- LordJuve
- Juventino
Mój pierwotny plan był taki, że z Rzeszowa pojechaliby tylko chętni z podkarpacia i najbliższych okolic, wtedy byłoby to ekonomicznie opłacalne, nie planowałem wyjazdu wynajętym busem do Krakowa.
Kolega preclix niestety nie ma chyba kompletnie pojęcia jak to wszystko działa i zaczyna mieszać.
BUS z Krakowa w ostateczności mógłby być, tyle tylko, że trzeba poszukać większego nieco (14 osób?) tak, żeby wszyscy się zmieścili, poza tym to nam też koszta zmniejszy, więcej osób jedzie = mniej płacimy.
Po prostu miałem nadzieję, że znajdzie się na tyle chętnych osób z południowo - wschodniej Polski, żeby samemu zorganizować stąd wyjazd, niestety, raczej jest to niemożliwe.
Więc jak się zbierze ekipa na busa z Krakowa to możemy działać, jak nie to trudno, pozostaje jeszcze wyjazd pociągiem z Tabo, albo szukanie transportu na własną rękę.
Kolega preclix niestety nie ma chyba kompletnie pojęcia jak to wszystko działa i zaczyna mieszać.
BUS z Krakowa w ostateczności mógłby być, tyle tylko, że trzeba poszukać większego nieco (14 osób?) tak, żeby wszyscy się zmieścili, poza tym to nam też koszta zmniejszy, więcej osób jedzie = mniej płacimy.
Po prostu miałem nadzieję, że znajdzie się na tyle chętnych osób z południowo - wschodniej Polski, żeby samemu zorganizować stąd wyjazd, niestety, raczej jest to niemożliwe.
Więc jak się zbierze ekipa na busa z Krakowa to możemy działać, jak nie to trudno, pozostaje jeszcze wyjazd pociągiem z Tabo, albo szukanie transportu na własną rękę.
- szaman00
- Juventino
Lord_ Juve pisze:Oni płacą więc mają łatwiej i lepiej, nie jest niczym dziwnym także to, że nikt z JPC nie ma ochoty zajmować się problemem "obcych". Nie jesteś członkiem JPC - nikt nie ma obowiązku ci pomagać, teraz już samo bycie userem JuvePoland i kibicem Juve nie wystarczy.
Wiesz co? przemawia przez Ciebie rozgoryczenie, czy ktoś Ci broni zapisać się do JPC i mieć " łatwiej i lepiej? jak to powiedziałeś!
Będziesz sam organizował wyjazd na mecz, do czasu aż będzie Cię stać na legitymacje członka JPC? aaahhaaa bardzo ciekawe, legitymacja kosztuje wraz z roczną składka 82 zł, a organizując samemu za głupiego busa mógłbyś zapłacić 100 zł ?do tego dojdzie koszt biletu na stadion i inne rzeczy i Ty mówisz, że nie masz 82 zł?Lord_ Juve pisze:Lepiej zajmijmy się organizacją na własną rękę, przynajmniej do czasu aż będzie nas stać na legitymacje członka JPC.
żal...