Emirates Cup: JUVENTUS 1-0 Arsenal || JUVENTUS 0-3 Hamburger

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 22:43

Dzisiejszy mecz był najlepszym meczem Molinaro w barwach Juve. A przynajmniej lepszego nie pamiętam. I tak nie wierzę za bardzo w możliwości tego zawodnika, ale przynajmniej będę mniej zestresowany patrząc na lewy bok obrony :]
Po Trofeo TIM kolejny dobry występ Mellberga. Dobrze po raz kolejny Sissoko i Chiellini.

Chwała temu, kto wymyślił grać sparingi z Arsenalem i ManUtd. Przynajmniej ogramy się trochę na Wyspach przed LM, bo do dzisiaj mam w oczach słabą grę z Liverpoolem i Kanonierami sprzed kilku lat.

Jestem ciekaw jutrzejszego występu naszej rezerwowej pary obrońców Knezevic-Legrottaglie. I występu od pierwszej minuty Poulsena. Czas najwyższy.

PS. Zawsze, jak widzę Ekdala, to patrzę na milion euro wydane na zawodnika, który lepiej gra niż 13-milionowy Tiagus. I aż przykro mi się robi :roll:

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 22:46

co do meczu to bardzo dobrze ze wygrywamy bo to buduje pewnosc siebie naszego zespolu i wiare w to ze mozna wygrywac z najlepszymi w europie. jezeli chodzi o tiago to ja naprawde nie wiem co on u nas jeszcze robi. niedosc ze on naprawde (tak jak wiele razy uzytkownicy tego forum pisali) oddaje pilke do najblizszego zawodnika to jeszcze robi to w sposob maksymalnie niechlujny. dla tego gracza nie ma miejsca w juve bezsprzecznie ten pilkarz jest beznadziejny.
pan Zambrotta pisze: PS. Zawsze, jak widzę Ekdala, to patrzę na milion euro wydane na zawodnika, który lepiej gra niż 13-milionowy Tiagus. I aż przykro mi się robi :roll:
ekdal kosztowal 600tys. euro

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 22:50

Nie wiem jak was, ale mnie najbardziej z dzisiejszego meczu zadowala jeden aspekt - Molinaro. Ja nie wiem co się z nim dzieje, nie poznaję go. Dawał jak 'stary', grał wg mnie wyśmienicie. Z resztą - cała nasza obrona grała idealnie. Mellberg z Chiellinim są zaporą na górne piłki. Szkoda było jedynie patrzeć jak Grygera, który skutecznie zatrzymywał w meczu Czechy - Portugalia na Euro 2008 C. Ronaldo, nie mógł połapać sie momentami w dryblingu tego 16 - latka.
Nie zwracając uwagi na Zdenka, naprawdę dzisiaj wielki mecz zagrała obrona. Gigi również bardzo dobrze. Jak zawsze.

Smuci mnie postawa Tiago. Wyraźnie bał się odpowiedzialności pod postacią atakowania i co ważne nie stracenia gały. Beznadziejnie również Iaquinta, ulegał pod pressingiem.
Marchionni jak zwykle ostatnio bardzo żwawo, Sissoko troszkę za wolno, w drugiej połowie super, dużo biegał, klepał, podawał.
Pavel, jakby chciał wygrać na stojąco. Później się ożywił, ale musiał zejść.

Co do zmian: Hasan, Camor - raczej bez większych zastrzeżeń.
Ekdal, Poulsen? Za mało grali.

Niestety ogólnie gra chaotyczna, dużo strat i słabe tempo.

PS. Miałem radochę, patrząc jak Marchionni i Camor zakładali siaty Gunnersom ;p

Juve - HSV ?
Ranieri: "Teraz musimy skoncentrować się na Hamburgu, tak jak obiecałem zagrają ci, którzy dziś nie wybiegli w podstawowej jedenastce."

Tak więc jeśli brać absolutnie na serio słowa Claudio, w meczu z Niemcami powinniśmy ujrzeć następujący skład:
Chimenti
Zebina - Legro - Knezevic - RACZEJ Molinaro
Camor - Poulsen - Ekdal - Hasan
Amauri - Del Piero

Liczę, jak dzisiaj, na skromne 1:0. : )

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 01:36

akurat moim zdaniem Tiago btyl obok Camora naszym najlepszym pomocnikiem, jedynym, ktory nie bal sie podawac do przodu i po prostu robil to celnie... zal patrzec na Nedveda... same straty i lekcewazenie gry w defensywie... slabo rowniez Sissoko

calma calma
juventustube

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 07:59

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 08:34

Świetnie, że w okresie przygotowawczym możemy się sprawdzić w meczach z tak poważnymi rywalami. Takie spotkania dają nam lepszy obraz naszej gry niż mecze z "ogórkami".

Cały blok defensywny - świetnie. Chiellini i Melberg bardzo dobrze wszystko wygarniają, Molinaro przechodzi samego siebie, jedynie Grygera trochę słabo. Buffon trzyma swój poziom. Warto pamiętać, że mamy w obwodzie jeszcze podstawowego w minionym sezonie środkowego obrońcę - Legrottaglie, wielki talent De Ceglie, i dwóch zawodników na prawą stronę - Zebinę i Salihamidzicia. Tak więc nasza sytuacja w obronie może napawać optymizmem po dzisiejszym meczu.

W pomocy aktywny Marchionni, szkoda tylko, że jest podatny na kontuzje bo mógłby konkurować z Camorem. Jednak nasza środkowa linia trochę bezbarwnie zagrała... Tiago niech lepiej skończy swoją przygodę z Juve, osobiście wolę by młodzi Marchisio i Ekdal dostawali więcej szans. Nedved na stojąco, ospale, Sissoko przyzwoicie. Poulsen znów za krótko, mam nadzieje, że rozegra cały mecz dziś.

Napastnicy trochę słabiej, ale jeden mecz sparingowy można im wybaczyć. Liczę na lepszą skuteczność w dzisiejszym spotkaniu.

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 09:30

Naprawde mam juz dosyć tego Tiago i jego gry na alibi,byle tylko nie stracić jego gra przypomina mi zakompleksionego młodzika.Bał się wziąśc na siebie odpowiedzialność w takiej formie jest nam zbędny.
Co do reszty zespołu to jestem zaskoczony formą Molinaro :shock: ,widać żę robi postępy,rozczarował mnie Nedved,ale ogólnie ten mecz oceniam na plus :ok: .

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 10:03

mateelv pisze:

Chimenti
Amauri - Del Piero

Wątpię, żeby Molinaro ponownie zagrał. Uważam, że a lewej obronie może zagrać Salihamidzić, a na lewej pomocy zamiast niego świetny młodzian - Rossi.

Obrazek
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 10:58

zoff pisze:
mateelv pisze:

Chimenti
Amauri - Del Piero

Wątpię, żeby Molinaro ponownie zagrał. Uważam, że a lewej obronie może zagrać Salihamidzić, a na lewej pomocy zamiast niego świetny młodzian - Rossi.
Dokładnie też to miałem napisać, że raczej Hasan na lewej obronie, a przed nim młodziutki Rossi :-D

Co do meczu jestem zadowolony z postawy obrony, Chiellini do taka ściana od której wszyscy się odbijają :D
a patrzenie na gre Molinaro sama przyjemność, jego ofensywne wyjścia, oby tak dalej, niech się rozwija :-D
Pomoc średnio- o Tiago się juz nie wypowiadam, bo wszystko zostało chyba powiedziane... Natomiast do chwalonego Sissoko mam taki zarzut, że dalej słabo podaje, przez co sporo wywalczonych przez Niego piłek idzie w piach...
Ale cóż zobaczymy dziś :-D licze że pomoc spisze się lepiej :-D licze na młodzież- Ekdal i Rossi, który zresztą jak powiedział Secco będzie trenował z pierwszą drużyną w tym sezonie i napewno coś pogra w SerieA :-D

Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 12:00

Niezle w obronie, przecietnie w ataku. Przez caly praktycznie mecz Arsenal mial przewage w posiadaniu pilki, Juventus jakos nie umial przejac inicjatywy i skupial sie na obronie. Zwiazane to bylo z kiepska gra srodkowych pomocnikow;Sissoko i Tiago ktorzy to zaliczali sporo strat przy probie rozgrywania pilki. Najgrozniejsza bronia Juve byl kontratak glownie za spraw szybkiego Marchionniego. Atak tez nie zachwycil bo bramka padla ze spalonego a okazji do zdobycia kolejnych nie bylo za wiele, najczesciej konczylo sie na spalonym w tym elemencie "brylowal" Iaquinta. Po wejsciu na boisko z dobrej strony pokazal sie Camoranesi to cieszy ze dochodzi do formy, reszta rezerwowych nie pokazala nic specjalnego. Jedyny wniosek po tym meczu to brak rozgrywjacego, kogos kto by umial regulowac tempo gry, minac rywal, przytrzymac pilke. Teraz gra Juve opiera sie na dwoch elementach; dosrodkowaniu ze skrzydel i dlugich prostopadlych pilek do napastnikow, brakuje gry kombinacyjnej.

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
mrowka423

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 12:02

Mam pytanie. Ile lat ma Rossi i na jakich pozycjach może grać??

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 12:05

mrowka423 pisze:Mam pytanie. Ile lat ma Rossi i na jakich pozycjach może grać??
17 lat..pozycja skrzydłowy

winnik09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 12:29

może ktoś wrzucić link żeby pobrac bramke na kompa... pilne! :D a ogólnie meczu nie widziałem byłem na grilu :? ale wynik mialem na bieżąco. :-D szkoda tylko że ze spalonego ta bramka ale najważniejsze ze wygrana :P

:D:P tylko JUVE:D:P
Marek1994

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 12:35

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2008, 13:14

Jakby ktoś nie miał Polsatu Sport, to polecam kanał NDR. Na Astrze jest niekodowany :)
Co do meczu, to liczę na zwycięstwo z Hamburgiem. Turniej tylko towarzyski, ale można by go spokojnie wygrać, więc trochę bramek HSV wypadałoby strzelić.

Zablokowany