Kto był najlepszym obrońcą ostatnich lat w Juve?
- kow3l
- Juventino
A co pisze przez tym co zacytowales?. Otóż: "Jak ogladam ich wyczyny z ich najlepszych wystepow to ciezko mi wyrokowac, ktory z nich mial najefektowniejsz(y)/-e". Chyba latwo wydedukowac, ze dotyczy to postawy w dluzszym przekroju czasu niz pojedyncze wystepy ;-) A tak na serio chodzi o rowna/najrowniejsza forme. Nawiasem mowiac dwa sezony i ponad dziewiedziesiat meczy to juz niezly material do analizy...Łukasz pisze:Jak mamy to rozumieć? Przecież Canna był z nami zaledwie przez dwa sezony.kow3l pisze:Jednak pod wzgledem efektywnosci, w przekroju dluzszego okresu czasu, "the best of the best" jest Cannavaro.
- Marcello Lippi
- Juventino
JEAN-ALAIN BOUMSONG!!!Czy wszyscy się zgadzają? :-D
A tak na poważnie to zdecydowanie Ciro Ferrara i Zambro.
Do tego drugiego mam trochę żalu że nas zostawił jak go potrzebowaliśmy,a co do Ciro to absolutnie jeden z najlepszych stoperów wszechczasów.
A tak na poważnie to zdecydowanie Ciro Ferrara i Zambro.
Do tego drugiego mam trochę żalu że nas zostawił jak go potrzebowaliśmy,a co do Ciro to absolutnie jeden z najlepszych stoperów wszechczasów.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
źródła:Słynny piłkarz zmuszony do zakończenia kariery
Obrońca piłkarskiej reprezentacji Francji Lilian Thuram poinformował w piątek, że podjął decyzję o zakończeniu kariery sportowej.
Lekarze stwierdzili u 36-letniego piłkarza problemy kardiologiczne. Thuram miał podpisać roczny kontrakt z zespołem Paris Saint Germain, ale ze względu na stan zdrowia, zdecydował się rozstać ze sportem.
"Chciałem jeszcze grać przez minimum jeden sezon, ale ryzyko komplikacji zdrowotnych jest zbyt duże" - podkreślił Thuram.
http://sport.onet.pl/0,1248706,1799752,wiadomosc.html
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,55467 ... riere.html
:płaczę: Kolejna smutna wiadomość. Najpierw Tudor teraz on. Aż przykro patrzeć jak nasza niegdyś znakomita paczka powoli kończy swoją przygodą z piłką. Z naszej fantastycznej defensywy został chyba tylko Zambrotta i Birindelli.
Ferrara, Pessotto, Montero, Thuram, Iuliano, Tudor wielki szacunek dla nich wszystkich.
- Mati
- Juventino
Birindelli również zakończył karierę.
Juventus miał zawsze wspaniałych obrońców, więc niesamowicie trudno jest wybrać tego najlepszego. Bardzo dużo dla klubu zrobili z pewnością Thuram, Zambrotta, Montero i Ferrara. To właśnie wśród nich upatrywałbym najlepszego, czy też tego - który dał klubowi najwięcej. Nie mogę bowiem wspomnieć, że Cannavaro grał w Juventusie wspaniale, jednak zbyt krótko, bym wybrał go najlepszym. Kto wie, może jednak, właśnie on grał najlepiej ?
Juventus miał zawsze wspaniałych obrońców, więc niesamowicie trudno jest wybrać tego najlepszego. Bardzo dużo dla klubu zrobili z pewnością Thuram, Zambrotta, Montero i Ferrara. To właśnie wśród nich upatrywałbym najlepszego, czy też tego - który dał klubowi najwięcej. Nie mogę bowiem wspomnieć, że Cannavaro grał w Juventusie wspaniale, jednak zbyt krótko, bym wybrał go najlepszym. Kto wie, może jednak, właśnie on grał najlepiej ?
- bunjuve
- Juventino
wedlug mnie najlepszym obronca ostatnich lat w juve byl zdecydowanie montero
razem z ciro(pozniej z iuliano) tworzyli chyba najlepszy srodek obrony wszechczasow nie tylko we wloszech ale i na swiecie
w czasach gdy montero byl w formie i gral na najwyzszym poziomie porownywalni byli tylko maldini i baresi z milanu
sam gralem w klubie na pozycji srodkowego obroncy a on byl zdecydowanie moim idolem jesli chodzi o pozycje srodk. obroncy
zaluje ze tak wczesnie juventus sie go pozbyl
to jest moja subiektywana opinia
razem z ciro(pozniej z iuliano) tworzyli chyba najlepszy srodek obrony wszechczasow nie tylko we wloszech ale i na swiecie
w czasach gdy montero byl w formie i gral na najwyzszym poziomie porownywalni byli tylko maldini i baresi z milanu
sam gralem w klubie na pozycji srodkowego obroncy a on byl zdecydowanie moim idolem jesli chodzi o pozycje srodk. obroncy
zaluje ze tak wczesnie juventus sie go pozbyl
to jest moja subiektywana opinia
- Kamil_on
- Juventino
Czy Alessandro Birindelli, nie będzie grał w nadchodzącym sezonie w klubie o nazwie Pisa Calcio...Mati pisze:Birindelli również zakończył karierę.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- olecki1
- Juventino
Chyba masz rację, bo wszędzie gdzie nie patrze, to pisza gra w tym sezonie dla Pisa Calcio. A tutaj kolejny dowód: KLIKKamil_on pisze:Czy Alessandro Birindelli, nie będzie grał w nadchodzącym sezonie w klubie o nazwie Pisa Calcio...Mati pisze:Birindelli również zakończył karierę.Według oficjalnej strony tego zespołu Alessandro nie zakończył kariery: http://www.pisacalcio.it/squadra/giocatore.html?pId=6. Oczywiście mogę się mylić...