Sparing (27.07): Borussia 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:05

http://images.alice.it/sg/sportuni/uplo ... ussia9.jpg

Nasi pokazali,że będą się liczyć od początku do końca.Prawdą jest oczywiście,że w tym momencie i tak najważniejszy jest awans do LM,jednak takie zwycięstwo buduje morale w zespole,zwłaszcza u młodych zawodników.

Orochimaru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:09

Juventino90 pisze:
juvelook pisze: "emerson" sie pisze z małej litery :roll:
Mysle, ze kazdy zawodnik ktory wystapil w czarno-bialek koszulce powinien zaslugiwac na szacunek.
Szegolnie, ze Emerson godnie reprezentowal nasz trykot, swietnie wywiazywal sie z zalozen taktycznych.

Nalezy pamietac jego bramke ktora dala nam awans w meczu z Werderer w LM.

Co do meczu. Niezle wykanczal Iaquinta. Pokazuje to, ze nikt kazdy chce grac w podstawowej jedenastce. Coz miejsca sa dwa, a snajperow 4.
Jednak mysle, ze Ranieri w ataku bedzie stosowal system rotacji.
Wysmienite podanie Poulsena. Swietny poczatek w Juve. Jezeli nasi defensywni pomocnicy, beda grac takimi crossami to jestem za :wink: .

Usta krytykom zamyka Molinaro, ktory w tym sezonie moze zagrac swietny sezon i wywalczyc powolanie do Squadra Azzura. Zreszta na powolanie zasluguje rownie Legro :wink: szczegolnie po odejsciu Materazziego i transferze Barzagliego do Budensligi ( Mysle, ze stamtad dalej do reprezentacji).
Nedved trzyma forme. Wysmienite dosrodkowanie, Giovinco bedzie mial ciezko przedostac sie do pierwszej jedenastki.

Zobaczymy co bedzie z mlodymi Rossim i Ekhdalem. Mam nadzieje, ze Ranieri posle ich na wypozyczenie.
A ja właśnie mam nadzieję że Rossi i Ekdal zostaną w Juve! Wolę żeby uczyli się od Momo. Nedveda czy Camora niż grali dla Sieny czy Genoi. Sezon będzie długi - gramy na wielu frontach. Myślę że obaj bardzo się przydadzą w Juve. A ich wiek - całe życie przed nimi.
A co do Molinaro - nie mam słów dla niego :whistle: Może tak jak kaleczył w zeszłym sezonie tam będzie wymiatał teraz :C

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:14

Łukasz pisze: 1) Para Amauri-Trez nie współpracuje. Coś mi się wydaje, że ci dwaj nie będą grać razem, bo bardziej sobie przeszkadzają niż pomagają. I to może być problem Treza, bo obdarzony znakomitym wykończeniem akcji Francuz znalazł godnego konkurenta do pełnienia roli klasycznej '9' w zespole. Amauri jest w sparingach niesamowicie skuteczny, a do tego w przeciwieństwie do Treza potrafi też rozegrać piłkę.
Spokojnie to był dopiero 3 sparing. Współpraca Amauri-Treze nie najlepiej wygląda ale przed nimi jeszcze trochę sparingów i mnóstwo treningów.
Łukasz pisze: 2) Trochę szkoda, że Ranieri nie wypróbował Sissoko w parze z Poulsenem - ciekawy jestem, jakby to wyglądało. No ale na to jest jeszcze czas.
Poulsena to dopiero pierwsze minuty w Juve i dlatego wszedł. Dziwne, że Manu miał dziś biegać 90 min żeby zagrać z Poulsenem na środku. To nie pierwszy i nie ostatni nasz sparing więc pewnie jeszcze taki środek zobaczymy. Tak jest jeszcze czas :)
juvelook pisze:
Łukasz pisze:Mamy 3-ech strikerów i jednego podstarzałego, niebiegającego cofniętego napastnika. Van Persie w przyszłym letnim mercato powinien być priorytetem....
Co tylko potwierdza ze zakup Amauri'ego był błedem... wielkim błedem :roll:
Właśnie te sparingi pokazały, że transfer Amauriego był bardzo dobrym posunięciem.
juvelook pisze: A Van Persie?... oby nie skonczył u nas jak Andrade :lol:
Piszesz tak jak by był już u nas. O czymś nie wiemy ??
Juventino90 pisze: Mysle, ze kazdy zawodnik ktory wystapil w czarno-bialek koszulce powinien zaslugiwac na szacunek.
Każdy oprócz Ibry.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:16

Każdy oprócz Ibry.
zambrotta też wypiął na nas tyłek :/

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:26

oliver pisze:
Łukasz pisze: 1) Para Amauri-Trez nie współpracuje. Coś mi się wydaje, że ci dwaj nie będą grać razem, bo bardziej sobie przeszkadzają niż pomagają. I to może być problem Treza, bo obdarzony znakomitym wykończeniem akcji Francuz znalazł godnego konkurenta do pełnienia roli klasycznej '9' w zespole. Amauri jest w sparingach niesamowicie skuteczny, a do tego w przeciwieństwie do Treza potrafi też rozegrać piłkę.
Spokojnie to był dopiero 3 sparing. Współpraca Amauri-Treze nie najlepiej wygląda ale przed nimi jeszcze trochę sparingów i mnóstwo treningów.
To chyba logiczne, że dwóch typowych snajperów, egzekutorów nie może działać razem, oni żyją z piłek, w tym przypadku jak powiedział łlukasz, przeszkadzają sobie.

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:32

Amauri znowu takim typowym snajperem nie jest, cofa się próbuje wywalczyć sobie piłkę, nie liczy tylko na kolegów, że mu ją podadzą jak np. Trezeguet. Nie jest "bliźniaczo" podobny do Trezegola :wink:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:34

Bardzo ciekawie wszystko zaczyna wyglądać po sparingach.
W ataku mamy niby problem bogactwa, co może wyjść nam na dobre. Zdrowa konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodziła, tym bardziej, że każdy z naszych zawodników ma mnóstwo do zaoferowania. Amauri imponuje formą strzelecką, Iaquinta także. Nie będę zdziwiony, jeśli ta dwójka będzie często grywać razem. Vincenzo świetnie potrafi się pokazać, szkoda tylko, że zmarnował to świetne podanie Aleksa. Jestem bardzo zadowolony z jego dyspozycji, a gol na 3-0 imponujący. Muszę oczywiście wspomnieć o genialnej asyście Poulsena, który jest krytykowany przez wielu... Wiem, że nie na zawodnika tej klasy liczyliśmy, ale trzeba się z tym pogodzić. Osobiście cieszę się z jego przyjścia, lubiłem go za czasów gry w Schalke, przecinak z jajami, a takich nam trzeba... Dziś zaliczył nieoficjalny debiut, jeszcze przyjdzie czas by potwierdził swoją wartość. Pomoc mamy silnie obsadzoną, trzeba pamiętać o młodych, którzy robią naprawdę dobre wrażenie, a w obwodzie są jeszcze nieobecni dziś Marchisio i Giovinco. Bardzo ciekawe jaką decyzję podejmie Ranieri co do Rossiego i Edkala. W obronie nieźle, nasza forma wzrasta, Molinaro przeniósł grę na wyższy poziom. Mimo wszystko jeszcze jeden obrońca mile widziany. Trzeba wierzyć, że w końcu w meczach o stawkę weźmiemy się do roboty, bo stać nas na bardzo dużo.

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:35

Zgadza się, ale z kolei do Alexa mu daleko brakuje. Jak już mówiłem, on jest pomiędzy Alexem i Davidem po części jest podobny do obu, ale znacznie bliżej mu do snajpera niż cofniętego napastnika

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 20:43

oliver pisze: Każdy oprócz Ibry.
A to dlaczego? Co zrobil Ibra czego nie zrobil Emerson, Vieira czy Zambrotta?
Przynajmiej Ibra nigdy nie zapewnial ze zostanie a potem sie wypial - tak jak Cannavaro, lub nie wypowiadal sie o naszym klubie jak o jakims gownie jak to robil Thuram. I kto tutaj zasluguje na wiekszy szacunek?

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 21:03

dawid91 pisze:
Każdy oprócz Ibry.
Co z tego?
Nie kazdego nalezy oceniac jako zawodnika przywiazanego do reprezentowanego klubu, oceniac przez takich ludzi jak Del Piero czy Maldini.
Pilkarz powinien byc profisjonalista. Dla kazdego klubu wkladac serce w grze dla korzysci swojej i klubu.
Transfer do najwiekszego rywala? To czeste w terazniejszym futbolu. Ja nie widze nic w tym zlego.

Czy wg ciebie powinienem gwizdac na B. Grzelaka gdy Widzew gral z Legia? Wkoncu rok wczesniej zapewnil nam awans, zdobyl krola strzelcow i wzbogacil klub finansowo.

I nie pamietam, zeby Ibrahimovic jakos specjalnie nalegal na zmiane pracodawecy, bardziej zalezalo mu na nowym kontrakcie ( Jak pamietam byl o krok od podpisania nowego kontraktu, a pozniej wybuchlo Calciopoli).

Jeszcze smieszniejsze jest to, ze ktos wytyka Zambroccie zmiane klubu..
Zalosne :/ ."

juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 21:17

Wnioskuje po tym meczu że rywalizacja w lini ataku będzie fascynująca. To tylko podniesie poziom gry w ataku. Każdy będzie próbował być lepszy od drugiego i grać najlepiej, to dobrze rokuje.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2008, 22:32

Chłopaki mam dla was zdjęcie które w pełni odzwierciedla wynik spotkania
Obrazek

:D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2008, 00:17

Bardzo mi się podobał dzisiejszy mecz. Wygląda to nieźle, a pomyśleć że w talii mamy jeszcze młode wilczki których obecnie Ranieri nie ma do dyspozycji. Świetna partia Iaquinty, niezły mecz Amauriego, nawet Poulsen pokazał się z dobrej strony. Dam czas temu zawodnikowi, zasługuje na szansę by udowodnić że powinno się na niego stawiać. Bardzo imponuje mi Ekdal który świetnie wkomponował się w drużynę, ten chłopak ma papiery żeby być wielkim zawodnikiem w przyszłości. Do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze jednego, spektakularnego transferu :angry:.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2008, 00:34

dawid91 pisze:
oliver pisze:Każdy oprócz Ibry.
Kuzminski pisze:A to dlaczego? Co zrobil Ibra czego nie zrobil Emerson, Vieira czy Zambrotta?
Przynajmiej Ibra nigdy nie zapewnial ze zostanie a potem sie wypial - tak jak Cannavaro, lub nie wypowiadal sie o naszym klubie jak o jakims ### jak to robil Thuram. I kto tutaj zasluguje na wiekszy szacunek?
Fakt zapomniałem jeszcze Vieira.
Kiedyś jeszcze nasze stosunki z Interem nie były takie jak po aferze. Że np do nas przyszedł Canna bez echa. A po aferze nie dość , że dostali nasze Scudetto to jeszcze dwóch bardzo dobrych zawodników. Jest tyle klubów. A oni musieli wybrać a ten. Popatrz co teraz robią nasi kibice z Włoch gdy tylko dowiedzieli się , że ma trafić do nas Stankovic. Po prostu skandnal
A co do Zambrotty Thurama popatrzcie ile oni dla nas zrobili. Canne też w jakimś stopniu rozumiem chciał zdostać najlepszym piłkarzem roku. Na pewno grając pół roku w drugiej lidze by mu sie nie udało.
Juventino90 pisze: Transfer do najwiekszego rywala? To czeste w terazniejszym futbolu. Ja nie widze nic w tym zlego.
Czy wg ciebie powinienem gwizdac na B. Grzelaka gdy Widzew gral z Legia? Wkoncu rok wczesniej zapewnil nam awans, zdobyl krola strzelcow i wzbogacil klub finansowo.
Popatrz jakoś mało jest transferów bezpośrednio na lini MU- Liverpool, Real -Barca, Porto- Sportnig, Juve - Milan itd. Fakt czasem się zdarzy ale tylko raz na parę lat. Więc nie pisz głupot , że to częste w dzisiejszej piłce.
Barca chce sprzedać Etoo za 30mnl a Realowi za 150 (tak słyszałem)
A co do Grzelaka i Widzewa. To Legia by musiała chyba od nikogo nie kupywać piłkarzy. Widzew to jeszcze pół biedy. Najgorzej było by gdybyśmy mieli jakiegoś Wiślaka czy kogoś z Górnik Z.
Jeśli dobrze pamiętam jedynym transferem na lini Górnik - Legia był Pohl.
Bobek1991 pisze: To chyba logiczne, że dwóch typowych snajperów, egzekutorów nie może działać razem, oni żyją z piłek, w tym przypadku jak powiedział łlukasz, przeszkadzają sobie.
Patrząc całkiem nie daleko ME atak Hiszpanów. Villa-Torres. Który nie jest typowym napastnikiem w swoim klubie?

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2008, 01:02

Villa? :rotfl:
Nie mów, że nie widziałeś go na własnej połowie, przecież on wślizgami na swojej połowie przerywał kontrataki rywala. Jak zdążył?
Przecież on był wszędzie. Nie mówie że nie jest snajperem, bo potrafi nim być ale potrafi pomóc z tyłu powalczyć w środku cofnąć się po piłkę, potrafi obsłużyć swojego partnera Torresa który z kolei jest snajperem. Villa jest coś jak Rooney.

A jeżeli chodzi o klub to całkowicie inna sprawa. Inne zadania w klubie inne w reprezentacji. Czego sie nie robi żeby grać w kadrze, Alex się zgodził grać na boku czego nie lubi i powiedzmy szczerze do czego nie ma warunków, a to dlatego żeby tylko moć występować. W klubie może być snajperem a tu może być cofniętym.

Ale jeżeli już mówisz o Valencii to zauważ, że jego koledzy z napadu to Morientes i Zigic. Morientesa nie trzeba przedstawiać to typowy snajper, o ile za czasów swojej świetności mogł spełniać dodatkowe role to teraz, u progu jego kariery jest tylko i wyłącznie stojącym snajperem, nie ta szybkość, 33 lata w kościach, o ile pamiętam to jest dość podatny na kontuzje. A Zigic? Tu wystarczy spojrzeć na jego wzrost.. Gra głową i wykończenie akcji to jego zalety.

Villa jest kluczowym piłkarzem w swojej drużynie ale na pewno nie typowym snajperem! Sam cofa się po piłkę, rozgrywa, czasami sam czasami on dostanie piłke od partnera a czasami któryś ze snajperów pełni rolę odgrywającego. Gdyby Villa grał na szpicy, zespół po prostu stracił by na sile rażenia

Zablokowany