Sparing (27.07): Borussia 1-3 JUVENTUS
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jeśi nie na Amauriego...mrozzi pisze:No cóż-czekam Panowie na Del Piero pośród czarno-białego confetti wznoszącego w triumfie puchar na Olimpico w Rzymie...
Nasz Alex będzie się znowu pół sezonu rozkręcał. To co grał dzisiaj.. tzn co nie grał... Okropnie. Iaquinta - ok, Treze - ok, Pół Włoch - Pół Brazylijczyk - ok. Ale nasz kochany kapitan zupełnie bez formy. Raz podawał cudownie do Iaquinty, ale ten zmarnował 100% okazję.
Co do Ekdala bo widzę, że wiele osób go krytykuje - ludzie, on ma 18 lat. Grał wyśmienicie w ostatnich meczach, teraz mu nie poszło przy dobrze przygotowanej Borussi i już traci w waszych oczach. Wyluzujcie.
A i dziwi mnie jeszcze jedno. Wiele osób pisze, że zaskoczeni jesteście postawą Amauriego. To jest jego standard. Wy naprawdę nie wiecie kogo mamy w ataku. Problem bogactwa..
Również tak sądzę. Molinaro zaskakuje (chyba bezbłędnie w obronie?)Reg pisze: Poza tym wydaje mi się że najlepsze zestawienie naszej obrony wygląda tak:
Molinaro-Chiellini-Mellberg-Grygera
U Molinaro widać wyraźny progres na przestrzeni ostatniego roku.
Aporpo naszej '28' - http://juventustube.com/play.php?vid=1302 - Nowy C. Ronaldo? 8)
Od początku sezonu przygotowawczego :-DŁukasz pisze: - od kiedy Nedved nie gra Uhlsportach tylko w Adidasach?
I Amauri zawsze grał w lotto zhero. Tym razem zakłada Nike Mercurial IV (bielutkie, Iaq ma takie same - śliczne) ;p
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2008, 17:10 przez mateelv, łącznie zmieniany 2 razy.
- Łukasz
- Juventino
Nie graliśmy może jakoś fenomenalnie, ale to my przeważaliśmy, a chaotyczne (przynajmniej jak narazie) BVB Kloppa było mocno pogubione.Bobek1991 pisze: No właśnie to napisałem,że nie potrafimy się utrzymać na połowie Borussi szybko tracimy piłkę a oni graja spokojnie i rozgrywają na naszej połowie. przeczytaj sobie mojego posta, a kolega Łukasz mówi ze w pierwszej połowie dominowalismy :doh:
No chyba rzeczywiscie - aż ciężko w to uwierzyć...Sapo_JuveFan pisze:Molinaro nauczyl sie dosrodkowywac :twisted: Dobrze gral, jak na swoj poziom
Miał.oliver pisze:Czy miał w ogóle możliwość zrobić błąd?
A tak bez cytatów, ale w punktach:
1) Para Amauri-Trez nie współpracuje. Coś mi się wydaje, że ci dwaj nie będą grać razem, bo bardziej sobie przeszkadzają niż pomagają. I to może być problem Treza, bo obdarzony znakomitym wykończeniem akcji Francuz znalazł godnego konkurenta do pełnienia roli klasycznej '9' w zespole. Amauri jest w sparingach niesamowicie skuteczny, a do tego w przeciwieństwie do Treza potrafi też rozegrać piłkę.
2) Trochę szkoda, że Ranieri nie wypróbował Sissoko w parze z Poulsenem - ciekawy jestem, jakby to wyglądało. No ale na to jest jeszcze czas.
3) Mamy 3-ech strikerów i jednego podstarzałego, niebiegającego cofniętego napastnika. Van Persie w przyszłym letnim mercato powinien być priorytetem.
P.S.
- z jakim numerem grał Zebina?
- od kiedy Nedved nie gra Uhlsportach tylko w Adidasach?
- tak sobie myślę: nie mamy co narzekać na transfer Poulsena, w końcu przed Calciopoli w naszym składzie grał Emerson, który chyba we wszystkich elementach piłkarskiego rzemiosła jest od Duńczyka gorszy...
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Pierwszy gol Amauriego :-D
http://pl.youtube.com/watch?v=kBWQFq2gaQ4
Reszta bramek w tym meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=YPshDnkARVk
Lob Iaquinty cudny, asysta Poulsena również
http://pl.youtube.com/watch?v=kBWQFq2gaQ4
Reszta bramek w tym meczu

http://pl.youtube.com/watch?v=YPshDnkARVk
Lob Iaquinty cudny, asysta Poulsena również

- Łukasz
- Juventino
Ale i tak najcudniejszy wślizg Legro.dawid91 pisze: Lob Iaquinty cudny, asysta Poulsena również
- Łukasz
- Juventino
Poulsen długą piłkę ma niezłą (to pokazywał juz w Schalke), ale brakuje mu kreatywności. No i przegląd pola... - Alonso to to nie jest, aczkolwiek dzisiejsza asysta napawa optmizmem.dawid91 pisze:Nie widziałem niestety 8)Ale i tak najcudniejszy wślizg Legro.
Poulsen jednak umie grać piłkę do przodu
Ale jak już mówiłem - i tak nie ma co się martwić, lepszy Poulsen niż Emerson

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Co najważniejsze graliśmy z drużyną, która już jest przygotowana do sezonu, może trochę zmęczoną po Superpucharze, ale ważne, że dało się ją ograć, przynajmniej morale się podniosło 
P.S
Odwiedziłem sobie stronę Borussii przed i po meczu. Przed meczem tamtejsi kibice pisali, że wygrają pewnie. A po meczu, że Juventus składa się z samych gwiazd, że różnica między Juve a nimi jest kolosalna.
Widzicie
cudze chwalicie, swego nie znacie :C

P.S
Odwiedziłem sobie stronę Borussii przed i po meczu. Przed meczem tamtejsi kibice pisali, że wygrają pewnie. A po meczu, że Juventus składa się z samych gwiazd, że różnica między Juve a nimi jest kolosalna.
Widzicie
- Okoni
- Juventino
Tak ten "pokraka" zanotował świetną asystę przy golu Vincenzo. Jakbyśmy kupili Alonso i to on zanotowałby taką asystę to pewnie być napisał coś takiego "Ale Xabi zanotował świetną asystę, normalnie klasa światowa. Jego zakup na pewno się opłaci" :roll:DjJuve pisze:Czy mi się wydaje czy ta pokraka Poulsen zaliczył ładną asystę przy drugiej bramce Vicenzo?
A co do meczu. To jestem mile zaskoczony naszą postawą. My zaczynamy się zgrywać, a Borussia jest już prawie gotowa do rozgrywek. Więc zwycięstwo na pewno cieszy. Przez cały mecz kontrolowaliśmy przebieg wydarzeń. Nasza obrona zagrała na przyzwoitym poziomie szczególnie Molinaro zaskakuje dobrą formą. Bardzo dobre zawody rozegrał według mnie Nedved i Iaquinta. Reszta też utrzymała w miarę dobry poziom. Pierwsza bramka "umknęła" natomiast już następne widziałem. Druga bramka podła po fantastycznym dośrodkowaniu Nedveda i równie ładnej główce Vincenzo. Trzecia bramka zdecydowania była najładniejsza - piękne długie podanie Pulsa i kazackie wykończenie Iaquinty. Gol dla Borussi padł z rzutu karnego, ale z powodu braku powtórek nie mogę stwierdzić czy był słuszny. Na dzień dzisiajszy nasi najlepszy napastnicy to Maurycy i Vincenzo. Ogólnie z meczu jestem zadowolony oby tak dalej

- meloo
- Juventino
Co tylko potwierdza ze zakup Amauri'ego był błedem... wielkim błedem :roll: A Van Persie?... oby nie skonczył u nas jak Andrade :lol:Łukasz pisze:Mamy 3-ech strikerów i jednego podstarzałego, niebiegającego cofniętego napastnika. Van Persie w przyszłym letnim mercato powinien być priorytetem....
5Łukasz pisze: z jakim numerem grał Zebina?
Od poczatku tego seoznu.Łukasz pisze:od kiedy Nedved nie gra Uhlsportach tylko w Adidasach?...
"emerson" sie pisze z małej litery :roll:Łukasz pisze: tak sobie myślę: nie mamy co narzekać na transfer
Poulsena, w końcu przed Calciopoli w naszym składzie grał Emerson, który chyba we wszystkich elementach piłkarskiego rzemiosła jest od Duńczyka gorszy...
- Nevermind
- Juventino
Mysle, ze kazdy zawodnik ktory wystapil w czarno-bialek koszulce powinien zaslugiwac na szacunek.juvelook pisze: "emerson" sie pisze z małej litery :roll:
Szegolnie, ze Emerson godnie reprezentowal nasz trykot, swietnie wywiazywal sie z zalozen taktycznych.
Nalezy pamietac jego bramke ktora dala nam awans w meczu z Werderer w LM.
Co do meczu. Niezle wykanczal Iaquinta. Pokazuje to, ze nikt kazdy chce grac w podstawowej jedenastce. Coz miejsca sa dwa, a snajperow 4.
Jednak mysle, ze Ranieri w ataku bedzie stosowal system rotacji.
Wysmienite podanie Poulsena. Swietny poczatek w Juve. Jezeli nasi defensywni pomocnicy, beda grac takimi crossami to jestem za
Usta krytykom zamyka Molinaro, ktory w tym sezonie moze zagrac swietny sezon i wywalczyc powolanie do Squadra Azzura. Zreszta na powolanie zasluguje rownie Legro
Nedved trzyma forme. Wysmienite dosrodkowanie, Giovinco bedzie mial ciezko przedostac sie do pierwszej jedenastki.
Zobaczymy co bedzie z mlodymi Rossim i Ekhdalem. Mam nadzieje, ze Ranieri posle ich na wypozyczenie.
- Vergil
- Juventino
Bardzo fajny mecz 
Amauri na serio zabójca, daje radę ;d
Poulsen jako tako zagrał ale ten Rossi mi się 'spodobał' [bez skojarzeń]
Dysponuje ktoś jakąś fotkę Amauriego z dzisiejszego meczu?
Jeśli tak to bardzo bym o nią prosił.

Amauri na serio zabójca, daje radę ;d
Poulsen jako tako zagrał ale ten Rossi mi się 'spodobał' [bez skojarzeń]
Dysponuje ktoś jakąś fotkę Amauriego z dzisiejszego meczu?
Jeśli tak to bardzo bym o nią prosił.

- Bobeknaklo
- Juventino
Wracając do Ekdala to nie zagrał on jakiegoś fatalnego meczu jhak ktos powiedział i zaraz wszyscy to potwierdzili. Czym nas tak zachwycał? Wydaje mi się, że spokojem, że szukał gry, walecznością i sposobem w jaki rozgrywał piłkę. Dzisiaj też to robił, jedyne do czego się można doczepić to faul którego się dopuścił w bardzo groźnym miejscu przed polem karnym ale ja nie mam mu tego za złe, przynajmniej zrobił coś i się nie patrzał jak zawodnik sobie wbiega w nasze pole karne.
A to że był mniej widoczny nic nie znaczy, to także zależy od tego jak jest ustawiony przeciwnik na boisku, w jaki sposób grają no i od założeń taktycznych Ranierego, pamiętajmy, że sparingi są od testowania, już mieliśmy okazje widzieć jak Claudio eksperymentował o czym może np świadczyć gorszy okres gry Juve z Broendby. Dzisiejszy mecz był całkiem inny od poprzednich. I pamiętajmy, że nie można piłkarza oceniać po występach w sparingach!! To najgorsza głupota. Przypomina mi się dobrze grający Almiron i całkowicie bez formy Iaquinta jak to już ktoś niedawno przypomniał.
Także ja jestem zwolennikiem tego zawodnika, w przyszłości może stanowić o sile naszego zespołu. Nie pozostaje nic jak czekać na jego dalsze występy i decyzję Ranierego o jego przyszłości..
A to że był mniej widoczny nic nie znaczy, to także zależy od tego jak jest ustawiony przeciwnik na boisku, w jaki sposób grają no i od założeń taktycznych Ranierego, pamiętajmy, że sparingi są od testowania, już mieliśmy okazje widzieć jak Claudio eksperymentował o czym może np świadczyć gorszy okres gry Juve z Broendby. Dzisiejszy mecz był całkiem inny od poprzednich. I pamiętajmy, że nie można piłkarza oceniać po występach w sparingach!! To najgorsza głupota. Przypomina mi się dobrze grający Almiron i całkowicie bez formy Iaquinta jak to już ktoś niedawno przypomniał.
Także ja jestem zwolennikiem tego zawodnika, w przyszłości może stanowić o sile naszego zespołu. Nie pozostaje nic jak czekać na jego dalsze występy i decyzję Ranierego o jego przyszłości..