Terminarz Serie A 2008/2009
- juvepavel11
- Juventino
Prawie we wszystkich ligach europejskich znane są już mecze a w Serie A nie !
Wie ktoś kiedy odbędzie się losowanie terminarzu serie A
i kiedy zaczynamy pierwszy mecz w lidze (chyba 31.08.08 ale nie jestem pewny)

FORZA GRANDE JUVE
- Internazionalista
- Interista
Terminarz poznamy już za parę dni, bo 25 lipca (czyli w najbliższy piątek) około godziny 16.00, gdyż losowanie rozpocznie się o 15.30. Początek sezonu zapowiadany jest na 31 sierpnia, ale że jest to niedziela, to możemy się spodziewać, że pierwsze dwa mecze odbędą się 30 sierpnia o 18.00 i 20.30. Serie A zakończyć się ma 31 maja, kolejki w środku tygodnia będą grane 24 września, 29 października i 28 stycznia, a przerwa zimowa potrwać ma od 21 grudnia do 11 stycznia.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
ROMA, 17 luglio - Saranno composti venerdì 25 a Roma, nel salone d'onore del Coni, i calendari di serie A e B 2008/09. L'orario è ancora da definire per esigenze televisive, ma sarà nel tardo pomeriggio. In precedenza, allo stadio Olimpico, sono convocate due assemblee di Lega, una dei club di serie A e una generale, rispettivamente alle ore 12 e alle ore 14.30 in seconda convocazione.
Fonte : Corriere dello Sport
Dokladnie tak jak pisze Internazionalista,terminarz poznamy 25 lipca,ale pisze,ze chyba miedzy 12 a 14.30.Wloskiego praktycznie wogole nie znam,a to info znalazlem na Vecchiasignoram,wiec jak cos innego tam pisze lub wiecej to prosze o poprawienie :!:
Forza Juve
Fonte : Corriere dello Sport
Dokladnie tak jak pisze Internazionalista,terminarz poznamy 25 lipca,ale pisze,ze chyba miedzy 12 a 14.30.Wloskiego praktycznie wogole nie znam,a to info znalazlem na Vecchiasignoram,wiec jak cos innego tam pisze lub wiecej to prosze o poprawienie :!:
Forza Juve
- Gigi Buffon
- Juventino
Dokładnie . Sezion rozpocznie się 31.08 a mnie najbardziej cieszy ,iż terminarz będzie znany już w ten piątek
Mam takie jednak odczucie ,że Serie A startuje zwyczajnie za późno !! Chciałbym aby włoska liga zaczybała sezon w tedy kiedy angielska i francuska czyli bodajże 04.08 ... Ale chyba to będzie tylko marzenie ,które nie spełni się w ogóle lub też nie prędko

Mam takie jednak odczucie ,że Serie A startuje zwyczajnie za późno !! Chciałbym aby włoska liga zaczybała sezon w tedy kiedy angielska i francuska czyli bodajże 04.08 ... Ale chyba to będzie tylko marzenie ,które nie spełni się w ogóle lub też nie prędko

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- BonJovi
- Juventino
ale we Wloszech,
szczegolnie na poludniu,
latem, jest bardzo goraco,
a zimy sa lagodne.
wiec, zeby oszczedzic pilkarzom
gry w 40 stopniowym upale,
przesuneli rogrwyki tak,
zeby przypadaly na najbardziej racjonalny,
czas do gry w pilke...
szczegolnie na poludniu,
latem, jest bardzo goraco,
a zimy sa lagodne.
wiec, zeby oszczedzic pilkarzom
gry w 40 stopniowym upale,
przesuneli rogrwyki tak,
zeby przypadaly na najbardziej racjonalny,
czas do gry w pilke...
byl,
bedzie,
jest,
Kaliski KKS
bedzie,
jest,
Kaliski KKS
- Gigi Buffon
- Juventino
Acha to rozumiem . Dzięki za wyjaśnienia
Szkoda tylko ,że my musimy czekać .... :roll: Szkoda ,że też jest taki klimat w tych Włoszech 

- Buffon_fan
- Juventino
Cały czas narzekaszGigi Buffon pisze:Acha to rozumiem . Dzięki za wyjaśnieniaSzkoda tylko ,że my musimy czekać .... :roll: Szkoda ,że też jest taki klimat w tych Włoszech

- Gigi Buffon
- Juventino
Nie narzekam !! Tylko w moim zdaniem lepiej by było jakby Serie A startowała 04.08 ... a nie jak do tej pory czyli 26-31.08.
Angileska nie ma przerw zimowych ... Mi tam nie przeszkadzało by jakbyśmy pomiędzy 19 a 20 kolejką mieli 2 tygodnie przerwy ....
No ,ale jeśli narzekaniem to nazywasz to trudno :roll:
Tak ogólnie to nic tylko może to ,że nie da się zacząć wcześniej ligi ....
Angileska nie ma przerw zimowych ... Mi tam nie przeszkadzało by jakbyśmy pomiędzy 19 a 20 kolejką mieli 2 tygodnie przerwy ....
No ,ale jeśli narzekaniem to nazywasz to trudno :roll:
Tak ogólnie to nic tylko może to ,że nie da się zacząć wcześniej ligi ....
- juvepavel11
- Juventino
"La Serie A TIM 2008/09 nascerà ufficialmente questo pomeriggio. Alle ore 17.25 (diretta su RaiDue), nel salone d’onore del Coni a Roma, si terrà infatti la cerimonia di compilazione del calendario della stagione."
To znalazłem na oficjalnej stronie juve i z tego co tu wynika chyba losowanie jest dziś o 17.25
To znalazłem na oficjalnej stronie juve i z tego co tu wynika chyba losowanie jest dziś o 17.25
FORZA GRANDE JUVE
- choco
- Juventino
http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Pr ... dari.shtml
z tego tez wynika że losowanie dzisiaj o 17.25
z tego równiez wynika że nie ma drużyn rozstawionych jak było w ubiegłych latach że Juve,Milan,inter i Roma nie mogły sie spotkac w I kolejce... tym razem losowanie jak w Anglii... może być szlagier na początek
)) ja sie ciesze bo od razu bedziemy mogli pozbawić nadziei inter lub innych na mistrzostwo
))
z tego równiez wynika że nie ma drużyn rozstawionych jak było w ubiegłych latach że Juve,Milan,inter i Roma nie mogły sie spotkac w I kolejce... tym razem losowanie jak w Anglii... może być szlagier na początek

- olecki1
- Juventino
Na inter trafić nie możemu od razu, bo gramy na wyjezdzie tak jak interchoco pisze:http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Pr ... dari.shtml
z tego równiez wynika że nie ma drużyn rozstawionych jak było w ubiegłych latach że Juve,Milan,inter i Roma nie mogły sie spotkac w I kolejce... tym razem losowanie jak w Anglii... może być szlagier na początek)) ja sie ciesze bo od razu bedziemy mogli pozbawić nadziei inter lub innych na mistrzostwo
))

- Bobeknaklo
- Juventino
Na wyjeździe z Fiorentiną pierwsza kolejka 
Druga z Udinese u siebie, też nie za bardzo fajnie

Druga z Udinese u siebie, też nie za bardzo fajnie
- Reg
- Juventino
Według gazzetta.it rozkład 1.kolejki Serie A 2008/2009:
Atalanta-Siena
Cagliari-Lazio
Catania-Genoa
Chievo-Reggina
Fiorentina-Juventus
Milan-Bologna
Roma-Napoli
Sampdoria-Inter
Torino-Lecce
Udinese-Palermo
A więc jeden z najcięższych meczów sezonu rozegramy już w pierwszej kolejce, niecały tydzień po el. do LM.
Atalanta-Siena
Cagliari-Lazio
Catania-Genoa
Chievo-Reggina
Fiorentina-Juventus
Milan-Bologna
Roma-Napoli
Sampdoria-Inter
Torino-Lecce
Udinese-Palermo
A więc jeden z najcięższych meczów sezonu rozegramy już w pierwszej kolejce, niecały tydzień po el. do LM.
- Mr Cezary
- Juventino
1. Fiorentina-Juve
2. Juve-Udinese
3. Cagliari-Juve
4. Juve-Catania
5. Sampdoria-Juve
6. Juve-Palermo
7. Napoli-Juve
8. Juve-Torino :C
9. Bologna-Juve
10. Juve-Roma
11. Chievo-Juve
12. Juve-Genoa
13. Inter-Juve
14. Juve-Reggina
15. Lecce-Juve
16. Juve-Milan
17. Atalanta-Juve
18.Juve-Siena
19. Lazio Juve
Zaczynamy zatem od ciężkich przeciwników i kończymy na takich. Coś mam przeczucie, że mecz z Milanem może kolejny raz decydować o najwyższych miejscach, jak nie o mistrzostwie
2. Juve-Udinese
3. Cagliari-Juve
4. Juve-Catania
5. Sampdoria-Juve
6. Juve-Palermo
7. Napoli-Juve
8. Juve-Torino :C
9. Bologna-Juve
10. Juve-Roma
11. Chievo-Juve
12. Juve-Genoa
13. Inter-Juve
14. Juve-Reggina
15. Lecce-Juve
16. Juve-Milan
17. Atalanta-Juve
18.Juve-Siena
19. Lazio Juve
Zaczynamy zatem od ciężkich przeciwników i kończymy na takich. Coś mam przeczucie, że mecz z Milanem może kolejny raz decydować o najwyższych miejscach, jak nie o mistrzostwie