Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 17:07

ale jajca ale prawda jest taka ze dopoki kluby ktore uczesnticzyly w korupcji nie zostana ukarane bedziemy mieli taki cyrk co sezon

Zaglebie - korupcja - dziekujemy kara musi byc
Widzew druga liga no niestety takie powinny byc kary
z calym szacunkiem dla kazdego

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 17:16

A jednak nie gramy. 1 kolejka przełożona... :roll: :angry:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 17:20

paku pisze:A jednak nie gramy. 1 kolejka przełożona... :roll: :angry:
No i jak widać na tym całym pośmiewisku najbardziej cierpią nie żadni klubowi działacze tylko zwykli kibice. Ja już się zaczynam w tym gubić...

Obrazek
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 21:01

Najlepiej obrazuje cały chaos jaki jest w Polskiej piłce nożnej to, iż PZPN mówi ze liga rusza zgodnie z planem a Ekstraklasa mówi ze nie...
Ja rozumiem, ze są wakacje ale niektórym ludziom w Polsce to się chyba we łbie poprzewracało, nie dość, że wczoraj w sejmie posłowie zrobili szopkę jakiej dawno nie było to jeszcze działacze sportowi pomyśleli sobie chyba, że gorsi to Oni być nie mogą. Niestety My kibice musimy na to wszystko patrzeć i przeżywać to co się teraz dzieje. smutne...

redo87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 21:46

PZPN ze swoimi uchwałami jest lepszy niż cyrk. Wyliczać można bez końca zwrócę tylko uwagę na kilka aspektów właściwie 2 najważniejsze:
1. Korupcja
Cóż moim zdaniem powinno się bez względnie karać. Nie ważne czy to 3 sezony 2 mecze czy 10 minut było ustawione. Kara zawsze ta sama degradacja. Czy ktoś kto kradnie trabanta jest mniejszym złodziejem niż ten co kradnie BMW czy mercedesy?
2. Licencje
Żyjemy w dziwnym kraju niestety niezbyt zamożnym. Jestem w stanie zrozumieć to że klub nie inwestuje w stadiony zanim nie awansuje. Później papierki podania to trwa. Jednak taki klub jak np Piast Gliwice powinien dostać sezon na spełnienie wymogów licencyjnych. Do tego czasu rozgrywać mecze na swoim stadionie. Jeżeli możne tam grać druga liga to pierwsza też może. W obecnej sytuacji mamy szopki na których najbardziej cierpią kibice. Wynajmowanie stadionów itd.

Wracając do obecnego sezonu który być może się rozpocznie w najbliższym czasie.
Widzę to w ten sposób Wisła Legia Lech Górnik może nowa Polonia W-wa ( nie koniecznie w tej kolejności) długo długo nic.
Piast baraże
Spadek: Arka Łks

Oczywiście wszystki zweryfikuje boisko.
Pozdrawiam

KSG NA ZAWSZE Górnik Zabrze!!
ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYM CIENIU!!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 22:17

redo87 pisze: Piast baraże
Ja mysle, ze spadnie LKS i Polonia Bytom, ewentualnie Piast.
Arka sie jeszcze wzmocni
oliver pisze:
To , że jesteś za Widzewem masz trochę inne zdanie na ten temat. Trochę dziwne. W niektórych postach piszesz , że kara za korupcje powinna być a w innych można wysunąć wniosek , że zgadzasz się z Trybunałem. Sam nie wiesz co jest lepsze. To czy ponieść słuszną kare i zgrać było by w 2 lidze z czystym sumieniem. Czy zagrać w pierwszej lidze z myślą , że daliśmy w łapę po raz kolejny ( bo jak na razie tylko Widzewowi się udało, a ile drużyn było zamieszanych.)
.
Jestem za karaniem.. Jednak powinny to robic osoby kompetentne.. Pozniej wychodza takie szopki..
A z lapowka? Powiem tak nie masz dowodow to nie pisz, srednio mnie interesuja twoje wyssane z palca farmazony o kupowaniu sedziow.

Widzew bla bla bla. W tym momencie Zaglebiu sie tez udalo, podobnie jak Podbeskidziu Bielsko Biala.
W twoich postach wyczuwam rozgoryczenie tym, ze Widzewowi sie udalo. Dlaczego? Poniewaz jestem zakompleksionym fanatykiem Legiunii.
Tyle odemnie w twoim temacie. Wiec nie mam zamiaru odpisywac na glupie prowokacje..

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 22:46

Juventino90 pisze:
redo87 pisze: Piast baraże
Ja mysle, ze spadnie LKS i Polonia Bytom, ewentualnie Piast.
Arka sie jeszcze wzmocni
Kolejnymi dziadkami? Nie jedna drużyna pokazała , że to nie wypali. Przeczuwam tak jak kolega Redo87.

Juventino90 pisze: A z lapowka? Powiem tak nie masz dowodow to nie pisz, srednio mnie interesuja twoje wyssane z palca farmazony o kupowaniu sedziow.
:angry:
Juventino90 pisze: Widzew bla bla bla. W tym momencie Zaglebiu sie tez udalo, podobnie jak Podbeskidziu Bielsko Biala.
Któremu Zagłębiu? Na dzień dzisiejszy Lubin gra w pierwszej lidze a Sosnowiec w drugiej. Na razie tylko Widzewowi.
Juventino90 pisze: W twoich postach wyczuwam rozgoryczenie tym, ze Widzewowi sie udalo. Dlaczego? Poniewaz jestem zakompleksionym fanatykiem Legiunii.

To , że Widzewowi sie udało jest to wstyd piłki nożnej na całym świecie i nie tylko ja ale i większość kibiców jest rozgoryczonym tym , że korupcja wygrała
Nie wiem czemu zakompleksionym? Widzew jeszcze przez długie lata nie do równa nam pod każdym względem i raczej nie miewam kompleksów z tej strony.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 22:57

Juventino90 pisze: A z lapowka? Powiem tak nie masz dowodow to nie pisz, srednio mnie interesuja twoje wyssane z palca farmazony o kupowaniu sedziow.
oliver pisze::angry: .
Nic dodac, nic ujac.. Ja posluguje sie faktami a ty swoimi domyslami ( ktore zreszta sa bardze zenujace)

oliver pisze: Któremu Zagłębiu? Na dzień dzisiejszy Lubin gra w pierwszej lidze a Sosnowiec w drugiej. Na razie tylko Widzewowi..
Na dzien dzisiejszy to Zaglebie jest zamrozonym uczestnikiem ekstraklasy. I pewnie w tej ekstraklasie zagra.. Zreszta okazie sie to 22 sierpnia.
oliver pisze: To , że Widzewowi sie udało jest to wstyd piłki nożnej na całym świecie i nie tylko ja ale i większość kibiców jest rozgoryczonym tym , że korupcja wygrała.

Masz racje. Wstyd organizacji PZPNU i braku kompetencji WD. Zwlaszcza Tomczaka :prochno: . Ktory nie widzac jeszcze zarzutow postawionych Widzewowi, wiedzial juz, ze klub zdegraduje. Dlaczego? Osoby obeznane w temacie powinny wiedzec. Teraz pozostaje mu mowic o hanbe, a ta cala hanbe on wywolal.
oliver pisze: Nie wiem czemu zakompleksionym? Widzew jeszcze przez długie lata nie do równa nam pod każdym względem i raczej nie miewam kompleksów z tej strony.
OK. Sportowo Legia jest klubem lepszym,budrzet ma wiekszy. Co nie zmienia faktu, ze Widzew ma lepszy doping 8) . Ale nie piszmy teraz o Legii. Jezeli mialbym sie czepiac przypomnialbym rok 1993 oraz ostatnio postawione zarzuty wobec Dariusz Wdowczyka. I glosno sie mowilo o kupowaniu meczu w ramach korzysci dla Legii Warszawa.

Miolli

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 23:13

Juventino90 pisze: Widzew bla bla bla. W tym momencie Zaglebiu sie tez udalo, podobnie jak Podbeskidziu Bielsko Biala.
Że co?
Może i owszem nie zostaliśmy zdegradowani , ALE po pierwsze "ustawiliśmy" najmiej meczów z wszystkich oskarżonych (6), dodatkowo nasi działacze z Fryzjerem meczów nie kupowali tylko sprzedawali.Więc de fakto szkodzi klubowi , a nie pomagali. Jako jeden z nielicznych klubów z góry zgodziliśmy się na to nas czeka:
"klub wystąpił do WD PZPN o dobrowolne poddanie się karze i decyzją WD PZPN z 12 kwietnia 2007 roku za "ustawienie" 6 meczów został ukarany karą finansową w wysokości 50 tys. zł oraz karą punktową – sezon 2007/2008 rozpoczął z sześcioma punktami ujemnymi na koncie"
Doodatkowo o wielki znawco piłki nożnej , dodaj nam te 6 pktów w tabeli - ciekawe na którym miejscu się znajdziemy , a czekaj faktycznie wywalczylismy awans!
Także nie pisz o tym , że nam "się upiekło"
Pozatym takie gadanie nic nie daje , bo nie wiem czy zauważliście , bo media o tym zapominają. Poszkodowani jesteśmy my! Kibice którzy chodzili na kupione/sprzedane mecze , my którzy często teraz jedyny footbol jaki możemy oglądać ogranicza się do LM gdyż nasze drużyny zostały rozbite. Dziękuje za wysłuchanie , do widzenia , pozdrawiam.

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 23:13

Juventino90 pisze:Na dzien dzisiejszy to Zaglebie jest zamrozonym uczestnikiem ekstraklasy. I pewnie w tej ekstraklasie zagra.. Zreszta okazie sie to 22 sierpnia.
Ale gdzieś muszą grać do 22 sierpnia? Na pewno nie w ekstraklasie czyli jeszcze im się nie udało.
Juventino90 pisze:
oliver pisze: To , że Widzewowi sie udało jest to wstyd piłki nożnej na całym świecie i nie tylko ja ale i większość kibiców jest rozgoryczonym tym , że korupcja wygrała.

Masz racje. Wstyd organizacji PZPNU i braku kompetencji WD. Zwlaszcza Tomczaka :prochno: . Ktory nie widzac jeszcze zarzutow postawionych Widzewowi, wiedzial juz, ze klub zdegraduje. Dlaczego? Osoby obeznane w temacie powinny wiedzec. Teraz pozostaje mu mowic o hanbe, a ta cala hanbe on wywolal.

Najlepiej zrzucić wine na WD i zapomnieć o tym, że jedynym winnym jest Widzew.
Juventino90 pisze: OK. Sportowo Legia jest klubem lepszym,budrzet ma wiekszy. Co nie zmienia faktu, ze Widzew ma lepszy doping 8) . Ale nie piszmy teraz o Legii. Jezeli mialbym sie czepiac przypomnialbym rok 1993 oraz ostatnio postawione zarzuty wobec Dariusz Wdowczyka. I glosno sie mowilo o kupowaniu meczu w ramach korzysci dla Legii Warszawa.
Ta i tylko doping macie lepszy, ale tylko u siebie. Bo my go nie mamy wcale. :doh: Już nie mogę się doczekać dnia kiedy ITI powie dowidzenia.

Wdowiec nie ma nic wspólnego z kupywaniem meczy Legii tylko Korony. A rok 1993 "Cała polska widziała nikt nie uwierzył. Ukradli nam mistrza ze związku złodzieje"
Udowodniliśmy to
"By rok później odebrać co swoje LEGIA NA TRONIE W POTRÓJNEJ KORONIE"

I sam widzisz rok 1993 ciągnie się za nami tak samo będzie się za wami ciągną rok 2008 ;-)

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 23:23

oliver pisze: Najlepiej zrzucić wine na WD i zapomnieć o tym, że jedynym winnym jest Widzew.
Winnym jest Widzew, bo zlozyl odwolanie ( Przypomne, ze kazdy klub sie odwolywal ) i odniosl sukces wytykac bledy WD :prochno: .
Widzew na szubienice :lol:

oliver pisze: Ta i tylko doping macie lepszy, ale tylko u siebie. Bo my go nie mamy wcale. :doh: Już nie mogę się doczekać dnia kiedy ITI powie dowidzenia.
Gdyby nie ITI to Legia nadal bylaby umoczona w dlugach i zamiast walczyc o mastra, tulalaby sie w srodku tabeli sprzedajac swoich najlepszych pilkarzy.
A jezeli chodzi o wasz "strajk". Bez komentarza
oliver pisze: Wdowiec nie ma nic wspólnego z kupywaniem meczy Legii tylko Korony.
Spokojnie. Poczekamy, zobaczymy.. Jak na razie sledztwo w sprawie Wdowczyka i jego przekretow nadal trwa.

Ale w tym momencie przeciez to nie ma sensu, bo Widzew wszystko zespul i korupcja wygrala :wink:
Miolli pisze:Że co?
Może i owszem nie zostaliśmy zdegradowani , ALE po pierwsze "ustawiliśmy" najmiej meczów z wszystkich oskarżonych (6) .
Najmniej? Przeciez Zaglebie mialo postawionych zarzutow tylko cztery.
W tamtym sezonie nie awansowaliscie, bo Arka kupowala wiecej :wink: .
Miolli pisze: dodatkowo nasi działacze z Fryzjerem meczów nie kupowali tylko sprzedawali..
Bez roznicy. Korzysc finansowa..

Podbeskidzie przyznalo sie do winy, wtedy kiedy dorwano sie do Polkowic i Kszokow jak dobrze pamietam.
Minus 6 punktow to kara symboliczna. Co was uratowalo? Zarzad wyspiewal wszystko co tylko wiedzial o korupcji ( czytaj tak jak i mecze sprzedal inny kluby).

Ale nie bede sie czepial. Powiedzmy, ze Podbeskidzie "dostalo mniejsza kare".

Zreszta ta sprawa juz zostala zakonczona
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2008, 23:33 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2008, 23:48

redo87 pisze: Spadek: Arka Łks
Oczywiście wszystki zweryfikuje boisko.
Pozdrawiam
ŁKS spada już od dwóch sezonów :-D
Oczywiście, jest pretendentem do spadku, jednak liga rządzi się własnymi prawami i z jednej strony chciałbym aby się utrzymali, ale z drugiej jak spadniemy to może odejdzie w końcu ten pijak Goszczyńśki :evil:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2008, 08:13

Juventino90 pisze: Winnym jest Widzew, bo zlozyl odwolanie ( Przypomne, ze kazdy klub sie odwolywal ) i odniosl sukces wytykac bledy WD :prochno: .
Nikt odwoływać się od kary nie zabrania to fakt, ale Widzew zrobił z tego szopkę. Straszył UEFĄ, wnioskował o przełożenie rozgrywek, mówił wprost "zostaliśmy oszukani". A prawda jest taka, że degradacja się należała. Sam to potwierdzasz, więc proszę trzymaj się tego :wink:
Juventino90 pisze:Gdyby nie ITI to Legia nadal bylaby umoczona w dlugach i zamiast walczyc o mastra, tulalaby sie w srodku tabeli sprzedajac swoich najlepszych pilkarzy.
Chyba nie sądzisz, że jakiś Legionista się z Tobą zgodzi w tej kwestii? To zwyczajnie są jakieś bzdury...
Juventino90 pisze:Spokojnie. Poczekamy, zobaczymy.. Jak na razie sledztwo w sprawie.Wdowczyka i jego przekretow nadal trwa.
Póki nie ma dowodów to nie ma co gdybać. Udowodniono kupowanie w Koronie. Słyszałeś coś o Legii w tym kontekście? Nie sądzę...
Juventino90 pisze:Ale w tym momencie przeciez to nie ma sensu, bo Widzew wszystko zespul i korupcja wygrala :wink:
No i żebyś wiedział. Widzew pokazał jak się wymigać od korupcji. I jeszcze się tym szczyci. Szczyt głupoty. Smród zostanie i nie sądzę aby Wam to szybko zapomniano...

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2008, 10:12

Nie ma sie co kłócić. Szkoda tylko że w Polsce prawo nie jest respektowane i wykonywalne. A takie przypadki jak ostatnio dowodzą tylko że z korupcją w Polsce nie da się wygrać.
Druga szkoda to taka że musimy czekać na rozgrywki jeszcze przez tydzień, chociaż nie wiadomo tak na dobrą sprawę czy 2 kolejka także się odbędzie. Pierwszy mecz miałem odbyć w Krakowie, z Ruchem, jednak wychodzi na to że odbędę go w Wodzisławiu ;)
WYJAZD RZECZ ŚWIĘTA ! ;)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2008, 10:33

paku pisze: Druga szkoda to taka że musimy czekać na rozgrywki jeszcze przez tydzień, chociaż nie wiadomo tak na dobrą sprawę czy 2 kolejka także się odbędzie. Pierwszy mecz miałem odbyć w Krakowie, z Ruchem, jednak wychodzi na to że odbędę go w Wodzisławiu ;)
WYJAZD RZECZ ŚWIĘTA ! ;)
Wlasnie mecz Wisly z Ruchem mial byc transmitowany w Tvp tym wieksza szkoda, ze pierwsza kolejka zostala przelozona.
Ciekaw jestem jak bedzie wygladac transmisja w telewizji polskiej. Pewnie za komentarz wezmie sie Szpakowski z Szaranowiczem.

Co do meczy, czy do tvp wroci magazyn ligowy ze skrotami spotkan? Widzialem juz cos takiego jak "szybka pilka"? Jednak nie wiem, czy ten magazyn bedzie zaaopatrzony wlasnie w te skroty.

ODPOWIEDZ